روزنامههای حکومتی روز پنجشنبه ۲۳آبان در عرصههای مختلف تشدید بحران درونی رژیم را نشان میدهند.
روزنامههای باند خامنهای در مورد FATF، برجام و گام چهارم نقض برجام توسط رژیم به باند روحانی حمله کردهاند و روزنامههای باند رقیب هم متقابلا پاسخ آنها را دادهاند:
کیهان: پاسخ به ۲۰ادعای حامیان FATF: گویا اصلاحطلبان جز پیش کشیدن موضوع اف.ای.تیاف و همزدنِ حلیم حواشی کار دیگری ندارند...گرچه تلاش اصلاحطلبان برای تصویب FATF به در بسته خورده است...
رسالت: پور ابراهیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: روحانی تضمینی برای گلابیهایFATF نمیدهد... غربگرایان با تصویب برجام به کجا رسیدهاند که حالا اصرار دارند به کنوانسیون FATF بپیوندیم؟... اگر به همه تعهدات پیوستیم و همه اقدامات مورد نظر غرب را انجام دادیم، باز هم ما را از لیست سیاه خارج نکردند چه کنیم؟
آرمان: بدعت قانونی مجمع تشخیص مصلحت نظام در مسکوت گذاشتن لوایح پالرمو و CFT سبب شده اقتصاد کشور در آستانه یکی از سختترین محدودیتهای مالی در سطح جهان قرار گیرد؛ لیست سیاه FATF.
آرمان: موافقان و مخالفان FATF به تلویزیون بیایند و دلایل خود را در موافقت و مخالفت بیان کنند تا نوعی نظرسنجی ساده در جامعه انجام شود. اگر حداقل ۸۰درصد مردم برای پیوستن به FATF رأی ندادند آن وقت ایران به این کارگروه نپیوندد. مردم باید تصمیمگیرنده نهایی باشند
جمهوری اسلامی: نایبرئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی گفت: الحاق ایران به FATF منافع ملی و امنیتی کشور را بهدنبال دارد... دبیر شورای عالی امنیت مکرر در جلسه غیرعلنی مجلس تأکید کرد که پیوستن ایران به این لوایح مبادلات بانکی و مالی ما را آسان میکند.
حمله و هشدار و تهدید روحانی موضوع مشترک روزنامههای باند خامنهای است:
کیهان: اینکه مردم در کنار فقر خود، معضل تبعیض را ببینند کلافهاند. وقتی اشراف تازه به دوران رسیده را پله پله در ترقی ببینند نگرانند.
وقتی آفتابهدزد را رسوا و مفسد را پردهپوش ببینند ناراحتند.
اسم هیچ آقازاده و مدیر زاده و مفسدی را در لیست تحریمی دشمنان نمیبینند مشکوکند. وقتی سفره خالی خانواده خود را و سفرهای خارجی و خانوادگی مدیران را میبینند شاکیاند. اینکه تنها در ایام انتخابات دیده میشوند و وعده میشنوند و مابقی روزگار به خدا سپرده و رها میشوند باور نمیکنند. اینکه فرزند تحصیلکرده خود را بیکار و بیوام میبینند و دختران بیهنر آن دو وزیر را ویلاساز و دپوچی و «مظلومنما» میبینند دلسرد میشوند. وقتی منتظر یارانه پر منت و پر وعده ۴۵هزاری خود هستند و فیش نجومی مدیران اتوبوسی و تنبل را میبینند دلخور میشوند. وقتی کارنامه خالی و پز عالی را میبینند، متنفر میشوند.
سیاست روز: بهنظر میرسد که اظهارات جنجالی رئیسجمهور در یزد، نتیجه معکوسی برای وی بهدنبال داشته و ادامه راه را برای رئیسجمهور ناهموارتر کرده است.
بخش اعظم فسادهایی که رئیسجمهور از آنها یاد میکند در دستگاه اجرایی یعنی همان دولت رخ داده است.
همچنین نگاهی به شرایط اقتصادی کشور نشان میدهد که این اظهارات تنها رفتاری فرافکنانه است چرا که در حال حاضر اقتصاد کشور از حداقلهای لازم هم برخوردار نیست.
برجام موضوع دلواپسی و حمله به روحانی در روزنامههای باند خامنهای است:
وطن امروز: آنچه از صحبتهای رئیسجمهور مشخص میشود، آن است که دولت او در هر شرایطی در برجام «باقی» میماند. در این بین خروج آمریکا از برجام یا بیعملی اروپا در انجام تعهداتش که به اعتراف روحانی و ظریف هم نیز رسیده است، مانع از آن نمیشود که روحانی از فتحالفتوح خود عقبنشینی کند.
رسالت: بیانیه اتحادیه اروپا باید فصلالخطابی برای پایان دادن به پیش فرض باطل "تفکیک اروپا از آمریکا" باشد. این پیش فرض از زمان خروج آمریکا از برجام، در حوزه سیاست خارجی ما کمو بیش وجود داشته و موانعی را برای تحقق کامل "استراتژی مقاومت فعال "ایجاد کرده بود.
ابراز وحشت از تحولات منطقه و وضعیت انفجاری جامعه در روزنامههای حکومتی دیده میشود:
جوان: آنچه که این روزها در عراق مشاهده میشود در درجه اول اقداماتی مهندسی شده و در عینحال عجولانه علیه محور مقاومت و مشخصاً ایران است... آنچه که برای ایران حائز اهمیت است عبرت گیری از وقایع داخل عراق بوده و همه آحاد مسئولان، دولتمردان، احزاب سیاسی، نخبگان، علما، اصحاب رسانه و فرهنگ و... موظف و مکلفند زمینه آرامش بخشی و امنیت روحی و روانی مردم را فراهم آورده و از بیان مواضع غلط، دوقطبی ساز، ناامید کننده و بحرانساز بهشدت پرهیز (کنند).
رسالت: مروی تولیت آستان قدس: یکی از جریانهای نفوذی بسیار خطرناک در انقلاب اسلامی (مجاهدین) بودند که چه سرمایههای بزرگی را از انقلاب گرفتند... در این کار از هر راهی وارد میشوند تا باورهای مردم تغییر کند که در این موضوع هم تا جایی موفق شدند... نسل جوان از رفتارهای ما مسئولان ناامید شده است،
دلیل ناامیدی جوانان سبک زندگی ما است؛ چرا که نگاه میکنند میبینند وقتی فردی نماینده مجلس میشود و پس از چهار سال وضع زندگی او و فرزندانش تغییر زیادی میکند، این موضوع با وجود این بیکاری و سختی معیشت، ایجاد ناامیدی میکند.
کسری بودجه و تداوم چپاول نجومی، و تصمیم دولت برای گرانی سوخت بهمنظور تأمین بودجه تناقضی است که در روزنامههای حکومتی دیده میشود:
جهان صنعت: سهمیهبندی و افزایش قمیت بنزین دیر یا زود اتفاق خواهد افتاد اما لازم است قبل از هر اقدامی برای کاهش نارضایتی در سطح جامعه زیرساختهای اجرای این طرح... فراهم شود
کیهان: یک کارشناس اقتصادی با اعلام اینکه میزان قاچاق کشور بیش از ۶۰۰هزار میلیارد تومان است، گفت: از این میزان قاچاق فقط برای هزار میلیارد تومانش حکم محکومیت صادر میشود!
مردمسالاری: حسن روحانی گفت: «بالاترین درآمد مالیاتی که برای سال آینده پیشبینی شده، ۱۵۰هزار میلیارد تومان است؛ اما برای اداره کشور به ۴۵۰هزار میلیارد تومان نیاز است و حال باید پرسید ۳۰۰هزار میلیارد تومان باقیمانده را باید از کجا آورد».