728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – چهارشنبه ۱۹تیر۹۸

گزیده روزنامه‌های  حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی در روز چهارشنبه نوزدهم تیرماه، در مورد بیانیه کشورهای اروپایی برای اقدام مشترک به‌منظور چکاندن ماشه اتوماتیک تحریم‌ها، سکوت کرده‌اند، برخی از آنها ضمن اشاره به این بیانیه، بند چکاندن ماشه را حذف کرده‌اند. روزنامه‌های چهارشنبه مهم‌ترین عنوانهای خود را به کشمکش بر سر ادامه برجام و مذاکره با طرف حسابهای اروپایی اختصاص داده‌اند. تهدید برای ادامه توقیف نفتکش رژیم توسط انگلستان تیتر مشترک اغلب روزنامه‌هاست. در روزنامه‌های حکومتی چهارشنبه اظهارات پاسدار سلامی که گفته بود هم ما هم دشمن فرسوده شده‌ایم، حک و اصلاح شده و فقط دشمن را فرسوده معرفی کرده‌اند. انزوای جهانی و منطقه‌یی رژیم در روزنامه‌های ۱۹تیر دیده می‌شود.

 

بحرانهای اقتصادی اجتماعی همراه با اذعان به تداوم چپاولگری و ناکارآمدی دولت در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود:

آرمان: ۱۷۰۰شرکت دریافت کننده ارز دولتی بدون حسابرسی!

آفتاب یزد: طرفداران رانت‌خواری دولت را از کوپنیسم می‌ترسانند

ابتکار: افزایش ۲۹درصدی شهریه مهدهای کودک تصویب شد

ابراراقتصادی: هرماه ۱۰۰هزار نفر به لشکر بیکاران اضافه می‌شود: نیمی از مردم در گیر مشکلات معیشتی

اخبار صنعت: خطر بیکاری ۲۸۰هزار نفر در صنعت قطعه سازی

وطن امروز: پشت پردهٔ چاپ پول! عضو پژوهشکده بانک مرکزی: رفاقت‌بازی با بانکها و فشار دولت نقدینگی را افزایش داده است... کارشناسان معتقدند بخش عمده رشد پایه پولی، متأثر از اضافه برداشت بانکها از بانک مرکزی و نیز تأمین منابع مالی برای برخی نیازهای ضروری نظیر ساماندهی مؤسسات غیرمجاز و... است که این موضوع می‌تواند به رشد نقدینگی گسترده و تورم دامن بزند.

 

یک روزنامه باند خامنه‌ای ادعاهای پیشرفت اقتصادی توسط مقامات دولت روحانی را به چالش کشیده:

جوان: وزیر اقتصاد از مدیریت کنترل تورم خبر داد، اما در ماه‌های اخیر هیچ اقدام قابل تأملی در بدنه دولت به جز چند پیش‌نویس و طرح دیده نشده است. کارشناسان کاهش تب قیمتها و تورم را در عمل نتیجه کاهش تقاضای مردم در اثر گرانی‌های اخیر و کوچک‌شدن سبد خانوار مردم می‌دانند. بر اساس اعلام مرکز آمار برای سال ۹۷، بخش صنعت کشور رشد منفی ۶/ ۹درصدی را تجربه کرده است و در واقع این موضوع نه‌تنها نشان از کاهش شدید میزان سرمایه‌گذاری و آب‌شدن قدرت خرید مردم است و همین موضوعات تورم را کنترل کرده است، نه تدابیر وزرا در کنترل تورم از طریق عرضه بیشتر کالاها.

 

در روزنامه‌های حکومتی روز چهارشنبه به وجوه مختلف انزوای جهانی و منطقه‌یی رژیم اذعان شده است:

جهان صنعت: منابع مصری از توقیف نفتکشی غول‌پیکر از ۱۰روز پیش به هنگام عبور از کانال سوئز خبر دادند، این نفتکش که حامل نفت ایران بود با پرچم اوکراین در حال طی مسیر از کانال سوئز بود. خبر توقیف این کشتی در حالی اعلام می‌شود که دادگاه مصر پیش‌تر ۵فرد متهم به جاسوسی برای ایران را محکوم به حبس ابد کرد.

جمهوری اسلامی: جهت اطلاع: پمپئو گفت: «تهران مانع از آزادی دیانت شهروندان خود می‌شود و ما برای تمامی مظلومان ایران دعا می‌کنیم! ما اقدام به اعمال سخت‌ترین بسته تحریمی علیه ایران کرده‌ایم و کارمان هنوز پایان نیافته است.

دولت عربستان، دیروز در پایان جلسه هیات وزیران که به ریاست ملک سلمان در جده تشکیل شد با انتشار بیانیه‌یی اعلام کرد با هر کسی که در مراسم حج شعار سیاسی بدهد برخورد می‌کنیم.

 

ضد و نقیض گوییهای روزنامه‌های هر دو باند حاکم در مورد سفر نماینده رئیس جمهور فرانسه، حاکی از بن‌بست نظام است:

کیهان: یک مقام کاخ الیزه اعلام کرد که هدف از سفر مشاور دیپلماتیک رئیس‌جمهور فرانسه به تهران، کاستن از تنشها بین ایران و آمریکا است... در شرایط فعلی، ورود به مذاکرات جدید هسته‌یی، ارسال پالس ضعف و بازی در پازل آمریکا است.

آرمان: بهزاد نبوی: اروپا به بغل آمریکا نیندازیم

جهان صنعت: اگر مأموریت الیزه و مقامات آن معطوف به نتیجه مورد نظر اروپا نشود، قرار گرفتن قدرتهای اروپایی در مقابل تهران قطعی است و ممکن است اروپا طبق بند ۳۷برجام، مکانیسم بازگشت خودکار یا همان مکانیسم ماشه علیه تهران را به کار اندازد.

ستاره صبح: سفر آبه شینزو، نخست‌وزیر ژاپن به ایران به‌دلیل رویکردهای دوستانه و تاریخی توکیو به تهران اهمیت زیاد داشت که علی‌رغم حُسن نیت آبه شینزو با پاسخ منفی تهران مواجه شد. این در حالی است که فرانسه از یک‌سو ایران را تشویق می‌کند از برجام خارج نشود و از سوی دیگر تقاضاهایی مثل کاهش توان موشکی از ایران دارد... این‌که ایران هنوز دریچه مذاکرات را نبسته و اروپایی‌ها نیز به مذاکره رغبت نشان می‌دهند و به‌دنبال راه‌حل برای برون‌رفت از وضعیت کنونی و تنشهای موجود میان ایران و آمریکا هستند، باید به فال نیک گرفت.

ستاره صبح: حشمت‌الله فلاحت پیشه، رئیس پیشین کمیسیون امنیت متذکر شده در صورتی که اقدامات کارشناسی در مورد سفر پیش‌روی امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه به ایران صورت نگیرد، این سفر نیز مانند سفر نخست‌وزیر ژاپن فرصت سوزی خواهد شد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/8fda11bf-12a7-4f21-a55b-fbd8833c63fa"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات