در صفحات اول روزنامههای حکومتی چهارشنبه بیست و چهارم مهر، دود و دم مسخره حول بستن شبکهٔ وابسته به وزارت اطلاعات و دستگیری سرکردهٔ آن ادامه دارد. در کنار آن سخنان ضد و نقیض در مورد تحریمها و برجام بیانگر بنبست رژیم هستند. این ضد و نقیضگویی در مورد سفر پوتین به ریاض هم در روزنامههای چهارشنبه دیده میشود.
روزنامههای حکومتی مطالب ضد و نقیضی در مورد تحریمها و برجام مطرح کردهاند:
کیهان: دو نفر از معماران اولیه مذاکرات هستهیی با ایران در یادداشتی روز دوشنبه هر گونه انتظار از سوی تهران مبنی بر رفع تحریمها بدون موافقت با نوعی «توافق تکمیلی» را «غیرعملی» توصیف کردهاند.
رسالت: مسدود شدن فعالیتهای مالی، بانکی و محدودیت واردات از سوی دیگر عملاً حوزه دارو و درمان را به مشکل کشاند تا آنجا که بارها مسئولان کشور مان با مقامات سازمان ملل درباره این موضوع مذاکره و خواهان چارهاندیشی شدند.
رسالت: هر مسئول ارشد یا جزئی، به هر مناسبت نام تحریم را به میان نیاورد. این کار تنها دو اثر دارد، اول اینکه اذهان خودمان را خسته و مشوش میکند و دوم، به دشمن پیغام میدهد که تحریمها مؤثر است... کلمات تحریم و برجام و مذاکره و آمریکا و اروپا را رها کنید.
ضد و نقیض گویی در مورد لوایح مربوط به FATF در روزنامههای چهارشنبه وجه دیگری از بنبست نظام است:
فرهیختگان: با عدم تصویب پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت عملاً تأیید FATF منتفی شد، سید یاسر جبرائیلی در گفتوگو با «فرهیختگان» مبانی حقوقی این روند را تشریح کرد... لعیا جنیدی مشاور روحانی، با بیان اینکه «مبانی حقوقی برای ابلاغ لایحه پالرمو از سوی رئیسجمهور وجود دارد»، گفت: «حدود یک ماه گذشته این موضوع را به روحانی اعلام کردم...غلامرضا مصباح مقدم: نظر شورای نگهبان مبناست. بر این اساس شورای نگهبان این لایحه را مورد ایراد قرار داده و از نظر این شورا این دو لایحه قانونی نشده؛ حالا که مجمع هم رسیدگی نکرده پس این لایحه مصوب نشده است.
آرمان: محمد کاظمی نایبرئیس قوه قضاییه: قانون اساسی ما میگوید مصوبه مجلس بعد از اینکه به تصویب شورای نگهبان رسید قانونی و لازمالاجراست. مجلس از باب ایراداتی که گرفته بود این موضوع را به مجمع فرستاد و مجمع هم در ظرف یک سال اعلام نظر نکرد، بنابراین پالرمو قانون است.
آرمان: مصطفی هاشمی طبا: در مورد آینده FATF نیز بهنظرم به هرحال ناچاریم آن را بپذیریم. همینطور که بهرغم فتوای برخی از علما خانمها بهدلیل فشار فیفا وارد ورزشگاهها شدند FATF نیز همینگونه میشود و بالاخره در آخر پذیرفته خواهد شد، اما زمانی که زیانهای زیادی را متحمل شدهایم و این را باید همه تشخیص دهند.
رد ادعاهای روحانی در حوزههای اقتصادی و زنان و شفافیت موضوع مشترک روزنامههای همسو با باند روحانی است:
آفتاب یزد: روحانی گفت طی سالهای گذشته بهطور متوسط سالانه ۶ماه بر امید زندگی مردم در ایران افزوده شده است... برای ارائه چنین آماری باید در درجه اول تبعیضها را از بین برد، شکاف طبقاتی را کم کرد و دهکها را بالای خط فقر آورد و بعد میتوان گفت که این آمارهای کشوری درست و دقیق هستند.
همدلی: گستردگی و افسار گسیختگی فساد در کشور را نه تنها با رصد اخبار داخلی و حجم پروندههای فسادی که در دستگاه قضایی کشور جریان دارد، بلکه با نگاهی به گزارش سازمانهای بینالمللی نیز بهخوبی میتوان فهمید.
جهان صنعت: اظهارت رئیسجمهور درباره افزایش ۴۰درصدی ارزش پول ملی و ارائه شاخصهای دیگر اقتصادی مبتنی بر مثبت بودن روند ها، در حالی صورت میگیرد که این اظهارات با واقعیتهای اقتصادی و آن چه که در سطح جامعه و معیشت و رفاه مردم میگذرد سازگاری ندارد.
جهان صنعت: یک روز پس از سخنان حسن روحانی، مبنی بر «رشد و نشاط» در بازار سرمایه و بورس، شاخص کل بورس در ۲۳مهر ریزش بیش از ۱۰هزار واحد (درصد ۴/۳) داشت. بهگفته فعالان بازار سرمایه ریزش شدید شاخص بورس سابق بر این نیز بعد از صحبتهای رئیسجمهور رخ داده است...
ستاره صبح: شاخص کل بورس و فرابورس ۱۰هزار واحد سقوط کرد صف خرید به فروش تبدیل شد ثبت سنگینترین افت بورس در سه ماه اخیر انتشار خبر افزایش حجم نقدینگی یکی از عوامل سقوط شاخص است.
برخی از سایر بحرانهای رژیم در روزنامههای هر دو باند دیده میشود:
ایران: ۲۶درصد رشد سالانه نقدینگی؛ غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: از سال ١٣٨٧ تا ١٣٩٧ رشد نقدینگی بهطور متوسط سالانه ٢٦درصد بوده اما این رشد در خدمت صنعت نبوده است.
جمهوری اسلامی: جهانگیری: عدهیی در کشور مأمور از بین بردن روحیه هستند.
رسالت: معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان: برخی جریانهای بهدنبال القای یأس و ناامیدی در کشورند.
فرهیختگان: مصوبه تشدید تبعیض در مدارس.