728 x 90

«مواجهات مخاطره‌آمیز» و «تجربه‌های سوخته» - مروری بر روزنامه‌های حکومتی

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

بیشترین تیترها و مطالب صفحات اول و داخلی روزنامه‌های شانزدهم شهریور به تحولات افغانستان اختصاص دارد. موضوع حمله به پنجشیر در روزنامه‌های حکومتی تبدیل به جنگ باندی و اشک تمساح برای مردم افغانستان شده. سایر مطالب روزنامه اشاره دارند به چشم‌انداز تیرهٔ نظام و شقه و شکاف در رأس نظام به‌خاطر ساختار ولایت فقیه و هم‌چنین گسست اجتماعی و بن‌بست نظام در برجام.

«مواجهات مخاطره‌آمیز» و «تجربه‌های سوخته».

«نسل جوان امروز از گذشته بسیار رادیکال‌ترند» عنوان مطلبی است در اعتماد که به رشد مقاومت جوانان در مقابل نظام از آغاز سالهای دههٔ ۱۳۶۰ تاکنون اشاره کرده و نوشته است: «در این دوره هم در یک‏‌چهارم آغازین (۱۳۶۰ تا ۱۳۶۵)، مواجهات مخاطره‌‏آمیز نسلی در عرصه‌های فرهنگی ظهور و بروز بیشتری داشت... . اتفاقات از آغاز دهه۱۳۷۰ مواجهات مخاطره‌‏آمیز فقط به عرصه فرهنگی محدود نشد و در عرصه اجتماعی پدیدار شد. اعتراض‏های خیابانی مشهد و اسلامشهر در همان نیمه نخست دهه۱۳۷۰شمسی از مصادیق بارز ورود مواجهات به عرصه اجتماعی و اقتصادی است. این آغاز سیاسی‏ شدن مواجهات است».

در مقابل رشد مقاومت جوانان در این مقاله، مردم‌سالاری در سرمقاله‌اش با عنوان «تجربه‌های سوخته» به تشدید شکاف درون رژیم و به بن‌بست ساختاری در نظام ولایت اذعان کرده و با اشاره به شکاف بین رئیس‌جمهور نظام و ولی‌فقیه ارتجاع در طول این چهار دهه نوشته است: «. . شــاید اولین و اساســیترین معضــل در نظام حکمرانی در چهار دهه اخیر تضاد فکری و عقیدتی سیاستمداران و کارگزاران بوده که هزینه‌های مادی و معنوی ســنگینی را بر گــرده مردم تحمیل کرده اســت». در ادامه هم به دوقطبی درون نظام در طول این سالیان اشاره کرده و از جمله نوشته است: «از ابتدای انقلاب تاکنون مــواردی هم‌چون صدور انقلاب و نحوه تعامل با همسایگان و کشورهای اســلامی منطقه، جنگ و آغاز و پایان آن، سیاست داخلی، سیاست خارجی و نحوه مواجهه با قدرتهای بزرگ، اداره اقتصاد و تجارت بین‌المللی و مسائل فرهنگی و میزان دخالت دولت در فرهنگ از موضوعات اساسی است که نظام سیاســی هرگز نتوانســته به یک راهبرد واحد برســد».

«اصلاح استراتژی» عنوان مطلبی است در دنیای اقتصاد که وجه دیگری از بن‌بست نظام و چشم‌انداز تیرهٔ آنرا بیان کرده و با اشاره به سیاست‌های صدور ارتجاع و توسعهٔ اتمی رژیم و هم زمان تشدید فاصله طبقاتی و گسترش اقشار محروم هشدار داده: «ادامه این روندها می‌تواند نظام جمهوری اسلامی را با تهدیدهای جدی مواجه کند»... .

«دردسرهای انفعال» یا مصیبت بن‌بست؟

بن‌بست مذاکرات برجام و بی‌برنامگی نظام در مذاکرات، تشدید انزوای منطقه‌یی و جهانی رژیم و بالاخره خفگی اقتصادی مهم‌ترینهای روزنامه‌های امروزند.

«دردسرهای انفعال در دیپلماسی» عنوان مطلبی است در آفتاب یزد که به‌نقل ظهره‌وند کارشناس حکومتی و سفیر سابق نظام در افغانستان در مورد مذاکرات آتی آژانس با رژیم و نشست شورای حکام نوشته است: «تیم اصلی هم‌چنان انتخاب نشده است!». ظهره‌وند در ادامه نوشته: «دچار انفعال شدیم و این انفعال به‌دلیل تغییر دولت است و این‌که کسانی که اکنون کار را به دست می‌گیرند مسلط به پرونده نیستند».

«بازی با حاصل جمع صفر» عنوان مطلب جهان صنعت است که از یک فقره انزوا و خفگی اقتصادی دیگر خبر داده و نوشته است: «در حال حاضر، بهترین گزینه برای رسیدن نفت ایران به مدیترانه از مسیر سوریه است. اما فعلاً نه اردن زیربار می‌رود و نه اسراییل و آمریکا اجازه انتقال انرژی از ایران را می‌دهند و با توجه به شرایط منطقه و دخالت‌های آمریکا حتی عراق نیز حاضر نشده این خط لوله شکل بگیرد»،

«بدون تعامل با دنیا نمی‌توان اقتصاد را سامان داد» این عنوان تسلیم طلبانه مربوط به ستاره صبح از باند مغلوب است که با اشاره به سفرهای نمایشی رئیسی جلاد، به فضای اعتراضی جامعه اشاره کرده و به نظام گوشزد کرده است: «اگر تنشهای بین‌المللی حل نشود، برجام به نتیجه نرسد، ارز وارد کشور نشود، رونق صادرات هم صورت نگیرد، دَر بر همین پاشنه خواهد چرخید و مردم بیش از گذشته ناراضی خواهند بود؛ لذا امکان ندارد معیشت مردم را بدون طی کردن مسیر بین‌المللی، حل و فصل کنیم».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/42f3fa70-c3b5-413e-b022-48e47fb8af6d"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات