روز دوشنبه در بورس اوراق بهادار تهران، شاخص کل حدود ۴۰هزار واحد افت کرد و به حدود یک میلیون و ششصد هزار واحد رسید. از شرکتهای بزرگ پتروشیمی و دارویی و فلزات تا صندوق های سرمایهگذاری و نمادهای بانکی افت سهام خود را مشاهده کردند.
بازی با بازار سرمایه و بورس در ابتدا برای جبران کسری سرسامآور بودجه دولت آغاز شد. علاوه بر آن برای کسب سودهای بادآورده برای مهرههای رژیم آخوندی بود که از طریق ارزشگذاری روی سهام شرکتهایی ورشکسته انجام میشد یا شرکتهایی که جز در روی کاغذ موجودیت نداشتند. بهتازگی اتاق بازرگانی ایران کسری بودجه دولت را تا ۲۰۰هزار میلیارد تومان نیز برآورد کرده است. از آن سو هم رئیس سازمان برنامه رژیم در تأیید این موضوع، راهاندازی بورسبازی را برای جبران کسری بودجه بهخاطر تحقق نیافتن درآمدهای نفتی ذکر کرد و گفت «قریب به ۱۶هزار میلیارد تومان در چهار ماه گذشته، توانستهایم سهام واگذار کنیم». وی حتی یادآوری کرد که کمتر از ۶درصد از درآمدهای نفتی بهدستشان رسیده است.
از ورود ۱۰۰ الی ۱۵۰ نفر چترباز در بورس!
رژیم آخوندی در هر برنامه و پروژهای که در کشور اجرا میکند همواره به این تعهد پایبند است که کارگزارانش از بالاترین سودها و درآمدها برخوردار باشند، هر چند باندهای گوناگون درون نظام ولایت فقیه سود سهام این غارتگری را بهاصطلاح افشا کنند و حق نادیده گرفته شده خود را گوشزد نمایند!.
محسن رضایی از جمله تئوریسینهای اقتصادی رژیم پس از بهکشتن دادن جوانان ایران در جنگ ضدمیهنی و جلوس بر تخت دبیری مجمع تشخیص مصلحت نظام آخوندی میگوید ۱۰۰ الی ۱۵۰نفر چتر باز وارد بورس شدند و سودهای هنگفت را به جیب زدند و رفتند!
خبرگزاری ایلنا در۱۶شهریور۹۹ مینویسد:
«دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام مدعی سوءاستفاده گروهی تقریباً ۱۰۰ الی ۱۵۰نفر در کشور از بازار بورس و دستیابی آنها به سودهایی کلان شد. وی گفت: «تقریباً ۱۰۰ الی ۱۵۰نفر در کشور هستند که متخصص چتربازی هستند ... میدانند که هر دو سال یک بار فرصتهایی ایجاد میشود. آنها بهخوبی پیشبینی کرده بودند که این فرصت بعد از ۹۶ در بورس ایجاد خواهد شد و پولهای خود را به آن سمت بردند و برداشت سودآور و قابل توجهی در سال۹۸ از بورس داشتند و این اواخر که مردم عادی به سمت بورس رفتند، سوددهی آن تمام شده بود».
در افشاگری ناقص رضایی کلمه «می دانند» کلیدی است. آنها از کجا میدانند که هر دو سال یکبار فرصتهایی ایجاد میشود؟ از کجا میدانند ظرفیت سودآوری بانکها تمام شده است و حالا باید سرمایه را برداشت و رفت سراغ یک بازی و بازار دیگر و میلیونها نفر از مردم بیخبر از پشت قضایا را بهدنبال حفظ ارزش خردهپولشان به سراب نیستی کشاند.
متخصص تشخیص مصلحت نظام آخوندی در ذکر جزییات این پروژه یغماگری میگوید در ۴سال اول دولت آخوند روحانی بهدلیل بالا رفتن نرخ بهره، به بهانه کنترل تورم، حجم بزرگی پول در بانکها ذخیره شد و سودهای بیشماری هم نصیب صاحبانش گردید. سپس حجم بزرگی از سرمایه ذخیره شده در پشت سد بانکها رها شد و با ترفند کاهش بهره بانکی در بورس جاری گشت. «عدهیی که متخصص چتربازی هستند و حدود ۱۵۰نفر هستند، بهتر از دولتمردان فهمیدند پولی که بیرون میآید کجا قرار است برود. آنها میدانستند به بورس میرود و سریع پولها را به سپردههای جاری تبدیل کردند و این آخر سر که فقرا بهدنبال بورس رفتند، بهدنبال عسلی رفتند که چیزی نصیب شان نشد».
التماس و خواهش باند مستاصل از باز یکنان بزرگ بورس
امروز پس از خالی کردن حبابهای خود ساخته بورسی از سوی دولت و آغاز مجدد فروش سهام بنگاهها و شرکتهای صوری و تهی از فایده، دیگر از خریداران حقوقی بیخبر از بندبازیهای باندهای رقیب در بورس خبری نبست و دوباره بورس به مرحله نگرانی سهام داران رسیده و صف فروش طولانی گشته است. با اینکه حقوقیها یا همان بنگاههای بزرگ و شرکتهای گسترده حاکم بر بورس اقدام به خرید میکنند اما کماکان صف فروش کوتاه نمیشود.در همین اثنا هم خبر رسید که «معاملات شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی با نماد «شستا» در بورس متوقف شد». (اقتصادنیوز. ۱۷شهریور۹۹)
درخواست همتی از مالکان عمده سهام
رئیس کل بانک مرکزی که همه ترفندها و تکنیکهایی که بلد بود برای کاهش نرخ تورم و نقدینگی به کار برد و نتیجهیی نگرفت حالا از ترس سرازیر شدن سیل ویرانگر نقدینگی از بورس به بازارهای دلار و سکه و خودرو و... و بالاتر رفتن نرخ تورم دست به دامن بزرگان قوم شده است شاید به گرگ زخمی ترحمی کنند:
«رئیس کل بانک مرکزی گفت: «شایسته است، مالکان عمده سهام اعم از نهادهای دولتی، عمومی غیردولتی، بنگاههای خصوصی بزرگ و حتی شرکتهای تابعه بانکها که طی چند ماه اخیر بهدلیل رشد قیمت سهامشان منتفع شدهاند، با رعایت ضوابط قانونی، نقش بازارسازی را ایفا کنند و برای اطمینان دادن به سرمایهگذاران خرد، در جهت نقدشوندگی بازار و محافظت در برابر نوسانات، اقدام کنند». (دارایان. ۱۴شهریور۹۹)
دستکاری دولت در بورس
در این بین محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در تلویزیون رژیم از نگرانیاش درباره دستکاری دولت آخوند روحانی در بورس خبر داد. وی گفت از اول هم قیمت سهام واقعی نبوده است و مبتنی بر واقعیتهای اقتصادی کشور نیست. وی میگوید «شرکتهایی که قیمت سهام آنها واقعی نبوده است اما به شرایطی رسیدهاند و با رویکردی دنبال شدهاند که این قیمتها، قیمتسازی شده و این نگرانی جدی ما است». او تأکید میکند:
«مصادیق دستکاری در بازار در گذشته اطلاعات غلط بود یا صورتهای مالی غیرشفاف بود، امروز فضای مجازی است که شما متوجه میشوید یکباره اتفاقاتی میافتد و قیمت سهام یکباره چند برابر میشود بدون اینکه با قیمت واقعی ارتباطی داشته باشد. الآن نگرانی جدی ما از دستکاری بازار است». (روزگار معدن. ۱۶شهریور۹۹)
دولتی که بر هرچه دست می گذارد نابکاری است
دخالتهای دولت آخوند روحانی در حوزههای اقتصادی و سیاسی و فرهنگی و حتی مراسم و مناسک مذهبی نتیجهای جز غارت منابع و سرمایههای مادی و معنوی یک ملت نداشته است و برای برطرف کردن عوارض آن نیز باز نابکاری دیگری صورت میدهد از بازار بورس و غارتگران ریز و درشتش تا بهرهبرداری از مراسم عزاداری امام حسین و آخرینش بازگشایی مدارس در اوج کرونا و به مسلخ فرستادن فرزندان این مرز و بوم...
در حال حاضر بورس هم مانند ناندانی کارگزاران رژیم تبدیل شده است و از آن ثروتهای بیکران درو میکنند. این در حالی است که مردم نگران از دست رفتن اندوخته ناچیزشان هستند. این وضعیت بیگمان دیری نخواهد پایید و روز حسابرسی خلق از غارتگران فرا خواهد رسید.