728 x 90

کرونا؛ زندانیان سیاسی و جنگ با کرونای ولایت

زندانیان سیاسی و جنگ با کرونای ولایت
زندانیان سیاسی و جنگ با کرونای ولایت

زندانها و بازداشتگاههای رژیم یکی از آسیب ‏پذیرترین مراکزی بود که در اثر سهل‌انگاری مجرمانهٔ سران نظام به ویروس کرونا آلوده‌ شد؛‌ به‌نحوی که بنا بر گزارشات رسیده بسیاری از زندانیان به‌ویژه زندانیان سیاسی از جمله در زندان بزرگ تهران (فشافویه)، اوین، گوهردشت، ‏مرکزی کرج، قزلحصار، ارومیه، شیبان اهواز و زندان کاشان به این ویروس مبتلا شده‌اند.

سیاست‌های سرکوبگرانه رژیم و فقدان حداقل امکانات بهداشتی و تراکم جمعیت از عوامل اصلی تسری گسترده و سریع ویروس در این زندانها بود که اکنون جان هزاران زندانی را مورد تهدید قرار داده‌است.

 

بردن به نقطهٔ نامعلوم به جای قرنطینه

طبق اعتراف کارگزاران رژیم زندانها چندین برابر بیش از ظرفیت زندانی در خود جای داده‌اند به‌طوری که بسیاری از آنها به ناگزیر در راهرو‌ها و کنار سرویس‌های بهداشتی روی زمین می‌خوابند. این در حالی‌است که رژیم کمترین امکاناتی در اختیار آنها قرار نداده‌است. نه ماسک و نه مواد ضد عفونی کننده وجود ندارد. زندانیان قزلحصار حتی از صابون و مواد شوینده نیز محرومند.

وضعیت در زندان فشافویه به ‌گونه‌ای است که تعداد زیادی از زندانیان به‌دلیل ابتلاء به ویروس کرونا قرنطینه شده‌اند. از جمله امیرحسین مرادی زندانی سیاسی ـ که به همراه دو زندانی دیگر قیام در بیدادگاههای رژیم به اعدام محکوم شده‌اند ـ نیز جزو مبتلا‌شدگان به کروناست که به بیمارستان منتقل شد؛ اما پس از یک روز برگردانده و به نقطهٔ نامعلومی انتقال یافت.

در زندان شیبان اهواز نیز دو زندانی سیاسی به قرنطینهٔ زندان منتقل شده‌اند اما اطلاعی از آنها در دست نیست.

حداقل یک زندانی متبلا به کرونا در زندان ارومیه نیز جان‌ باخته و ۵نفر دیگر به مراکز درمانی انتقال داده شده‌اند.

رژیم با بی‌توجهی عامدانه شمار زیادی از زندانیان مبتلا در اوین و قزلحصار و زندان کاشان را هنوز به قرنطینه منتقل نکرده و آنها را در میان سایر زندانیان باقی‌ گذاشته‌ است.

به گزارش خبرگزاری هرانا (۲۱اسفند ۹۸) شمار زندانیان سیاسی مشکوک و تأیید شده مبتلا به ‏بیماری ناشی از ویروس کرونا در زندانهای کشور رو به افزایش است. این خبرگزاری پیش‌تر در ‏گزارشی از انتقال ۲۰تن از زندانیان به بهانه مثبت اعلام شدن تست کرونای یکی از این افراد و ‏مشکوک بودن سایرین جهت اعزام به بیمارستان یافت آباد و انتقال به سوئیت شماره ۱۱تیپ ۱‏این زندان [فشافویه] خبر داده بود.‏

هرانا در گزارش خود با اشاره به «محیط بسته زندان، تغذیه نامناسب، نبود امکانات بهداشتی و ‏پزشکی لازم، تراکم بالای جمعیت» از « بروز موارد مشکوک کرونا در برخی زندانها» و نگرانی ‏خانواده‌های زندانیان خبر داده و اضافه کرده:‏

‏«در برخی زندانها زندانیان خواستار دریافت امکانات بهداشتی لازم و همین‌طور قرنطینه شدن افراد ‏مشکوک به این بیماری شده‌اند و تهدید کرده‌اند در صورت تداوم بی‌توجهی به اعتصاب غذا ‏دست خواهند زد».(همان منبع)‏

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق‌بشر سازمان ملل ‌متحد در امور ایران نیز نسبت به تهدیدات ‏جانی زندانیان سیاسی هشدار داده و با انتقاد از مسئولان رژیم که مانع مرخصی رفتن آنها می‌شوند، ‏خواستار بهره‌مندی همه زندانیان سیاسی از این امکان شده بود.‏

 

اعتصاب غذای ۳۰زندانی در زندان مرکزی کرج

۳۰تن از زندانیان زندان مرکزی کرج از روز چهارشنبه ۲۱اسفند در اعتراض به خودداری رژیم آخوندی از تأمین حداقلهای بهداشتی و حفاظتی در بحبوحه شیوع ویروس مرگبار کرونا دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

به علت شیوع بیماری کرونا در این زندان تا چهارشنبه شب تنها از سالن ۶زندان ۵زندانی مبتلا به ویروس کرونا به خارج از زندان منتقل شده‌اند.

این، در حالیست که هیچ اقدام مؤثری برای جلوگیری از گسترش شیوع کرونا انجام نشده و به‌رغم همه فراخوانها حکومت آخوندی از آزادی زندانیان خود داریی می‌کند.

زندانیان اعتصابی در زندان مرکزی کرج بدینوسیله و به بهای جان خود علیه رفتار ضدانسانی دژخیمان ولایت فقیه ابراز می‌کنند.

 

کینهٔ حیوانی نسبت به زندانیان مجاهد و مبارز

بحران در زندانها به حدی است که مهره‌های خودی نظام نیز مجبور شده‌ اند جهت جلوگیری از رسوایی دیگر برای رژیم هشدار دهند. از جمله عبدالکریم حسین زاده، رئیس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس آخوندی طی نامه‌ای به وزیر بهداست درخواست کرد به زندانیان مرخصی داده‌ شود تا نظام مجبور به تقبل «هزینه‌های سیاسی و اجتماعی» آن نشود.(اعتماد آنلاین ۲۰اسفند ۹۸)

پروانه سلحشوری نمایندهٔ مجلس ارتجاع نیز با اعتراف به این‌که: «تمام زندانیان با توجه به شیوع گستردهٔ کرونا در ایران... در وضعیت خطرناکی قرار گرفته‌اند... محیط زندانها در شرایط عادی نیز چندان به‌لحاظ بهداشتی در وضعیت مطلوب و قابل‌قبولی قرار ندارد».(اعتماد ۲۱اسفند ۹۸) خواستار مرخصی زندانیان سیاسی شد.

رژیم در اثر وضعیت بحرانی زندانیان سیاسی به ناگزیر در ۱۹اسفند طی بخشنامه‌ای از زبان سردژخیم قضاییه ابراهیم رئیسی اعلام کرد که به زندانیان مرخصی خواهد داد؛ اما از آنجا که نظام آخوندی به‌دلیل ایستادگی و تسلیم ناپذیری زندانیان سیاسی مجاهد و مبارز، زخم‌های عمیقی از آنها به دل دارد، با کینه‌ای هیستریک فرصت را مغتنم شمرده تا با اهمال‌کاری عامدانه جان زندانیان سیاسی را به خطر بیاندازد و مسئولیت آن‌را نیز به شیوع کرونا نسبت دهد. از همین روست که بهرغم مانور نمایشی در مرخصی دادن به زندانیان این فرصت را به زندانیانی که کمتر از ۵سال از مدت زندانی آنها باقی‌ مانده، محدود کرده و این فرصت را از زندانیان سیاسی مبارز و مجاهدی که به حبس‌های طولانی محکوم شده‌اند و باید سالیان زیادی را در زندان به‌سر ببرند، دریغ کرده‌ است.

 

مقاومت در برابر ۲ویروس مهلک

اما زندانیان سیاسی در پیوند با سایر اقشار مردم مصمم‌اند تا با پایداری و مبارزه بر علیه ویروس ولایت و کرونا، این توطئه را بر سر رژیم آخوندی خراب کنند. آنها در آن واحد با ۲ویروس مهلک می‌جنگند.

لازم به یادآوری است که مریم رجوی رئیس جمهور برگزیدهٔ مقاومت در این خصوص نسبت به شیوع کرونا در زندانهای ایران ‏هشدار داد و از دبیرکل، شورای حقوق‌بشر و کمیسر عالی حقوق‌بشر ملل ‌متحد و دیگر مراجع ‏بین‌المللی مدافع حقوق‌بشر خواست برای نجات جان و سلامت زندانیان بلادرنگ دست به کار ‏شوند و از یک فاجعه بزرگ انسانی ممانعت کنند‎.

هم‌چنین روز چهارشنبه ۲۱اسفند مریم رجوی بار دیگر تأکید کرد به‌خاطر شرایط غیرانسانی زندانهای حکومت آخوندها، زندانیان و به‌ویژه زندانیان سیاسی باید فوراً بدون هیچگونه وثیقه و قید و شرط آزاد شوند والا فاجعه کرونا در زندانهای رژیم امان نخواهد داد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1b4d9e74-740b-492d-a5bf-b902d032f318"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات