728 x 90

گره نظام کجاست؟ - مروری بر روزنامه‌های حکومتی

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

اغلب روزنامه‌های حکومتی امروز چهارشنبه ۱۴مهر منتشر نشده‌اند، آن تعدادی هم که منتشر شده‌اند به اندازه کافی علائم ورشکستگی اجتماعی - اقتصادی و بن‌بست سیاسی نظام را در عرصهٔ داخلی و بین‌المللی به نمایش گذاشته‌اند.

گره نظام کجاست؟

عام‌ترین موضوع مورد مناقشه بین رژیم و مردم این روزها واکسن معتبر کرونا است. روزنامه حکومتی آرمان در مطلبش با عنوان «منع فایزر بی «برکت» به قلم محبوب‌فر کارشناس سلامت در رژیم، ابتدا از استقبال کم مردم از واکسنهای رژیم خبر داده و این‌که مردم حاضر به تزریق آن نیستند و رژیم هم از ترس روی دست ماندن واکسنهای چینی و واکسن برکت، ورود واکسنهای فایزر و مدرنا را دوباره ممنوع اعلام کرده. این مقاله در ادامه نوشته است: «این‌که تولیدکنندگان داخلی چقدر توانسته‌اند نظر مثبت مردم را به خود جلب کنند را می‌توان در تهدید و ارعاب جامعه به هر طریق ممکن در خصوص واکسیناسیون اجباری و اعمال محدودیت‌های شدید و اجتماعی برای کسانی که واکسن نزده‌اند ارزیابی و تحلیل کرد».

«واقعیت ایران اکثریت فقیر – اقلیت غنی» عنوان مطلبی در آفتاب یزد است که نوشته «در حالی که خط فقر ۱۱میلیون تومان را هم پشت سر گذاشته است و بخش ضعیف جامعه زیر بار فقر در حال له شدن هستند، خبرهایی مبنی بر پر شدن ظرفیت تورهای اروپا در نوروز ۱۴۰۱ منتشر می‌شود». در ادامه هم نسبت به پیآمد این وضعیت به نظام هشدار داده و نوشته: «مشکلات اقتصادی هم‌چنان به مباحث سیاسی گره کور خورده‌اند و معیشت جامعه تحت تاثیر تحریم‌ها قرار دارد. کسب و کار‌ها از رونق افتاده‌اند و سفره کارگران روزبه‌روز در حال کوچک‌تر شدن است... سؤال اینجاست که در چنین شرایط اقتصادی... ادامه چنین روندی چه نتیجه‌یی در بر خواهد داشت؟».

«گره اقتصاد ایران کجاست؟» عنوان مطلبی در روزنامهٔ دولتی ایران است که از جمله نوشته: «همواره منافع گروه‌های صاحب قدرت نیز در بروز شرایط دشوار اقتصادی تأثیر داشته است. این گروهها از این وضعیت نفع شخصی می‌برند و مانند یک دیوار بلند تصمیم‌گیران را احاطه کرده و مانع عبور سایر نگرش‌ها از این دیوار می‌شوند. بدین ترتیب اکثر تصمیم‌گیران از یک رودخانه آب برمی‌دارند».

«دیکته پر غلط دیپلماسی»!

نظام «پیش‌شرطی برای مذاکرات ندارد» به‌نقل از سخنگوی وزارت‌خارجهٔ رژیم، تیتری است درست رو در روی حرف امیرعبداللهیان، که از آمریکا خواسته بود ۱۰میلیارد دلار را آزاد کند. الآن که احساس کردند خبری از باج دهی به نظام نیست، خطیب‌زاده را به صحنه فرستاده‌اند تا عقب‌نشینی کند. روزنامه دنیای اقتصاد در زیر این خبر از مذاکره جویی نظام خبر داده و نوشته: «رئیسی و امیرعبداللهیان گفتند که قطعاً گفتگوهای وین ادامه می‌یابد».

بحران با همسایه شمالی موضوع بسیاری از مقالات روزنامه‌های امروز است. که اغلب بر بن‌بست نظام و شکست استراتژیکش اذعان کرده‌اند. مستقل در مطلبی با عنوان «نظامی گری باید تابع دیپلماسی باشد» دستاورد نظام در عرصه سیاست خارجی را جمع زده و نوشته: «در مورد جغرافیای سیاسی (نظام) باید گفت؛ سوء کارکرد سیاست خارجی‌مان که فقط به قوه مجریه هم محدود نمی‌شود، ناشیانه تمام کشورهای عربی را از این طرف در دامن اسراییل انداختیم. الآن در مرزهای جنوبی و غربی و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس مشخصاً امارات که متحد اسراییل شده است و در حال ایجاد یک ائتلاف امنیتی در کشورهای عربی هستند. این یک مقدار زیادی ناشی از اشتباهات ما در سیاست خارجی است که این کشورها را به هم نزدیک کردیم» این مقاله در ادامه به انزوای رژیم در سایر کشورهای همسایه اشاره کرده و نوشته است: «خطر واقعاً جدیست و ما در بدترین شرایط هستیم».

«دیکته پر غلط دیپلماسی از روی دست محسن رضایی» عنوان مطلبی است در آفتاب یزد که نشان می‌دهد چطور بن‌بست استراتژیک نظام بحرانهای داخلی‌اش را هم تشدید کرده است. این روزنامه نوشته «طالبان خواستار آزادسازیِ تمامی منابع مسدود شده‌ٔ افغانستان از سوی آمریکا -حدود ۹میلیارد دلار- شده، وزیر امور خارجه‌ٔ (جمهوری اسلامی) تنها ۱۰درصد دارایی‌های مسدود شده را خواستار شد!» این تنها یکی از صدها واکنش به صحبت‌های «امیرعبداللهیان» است». در ادامه هم با تمسخر به طرح پاسدار محسن رضایی اشاره کرده که خواستار گروگانگیری اتباع آمریکا و گرفتن باج برای آزادی آنها شده بود تا به این وسیلهٔ قفل تحریم‌های نظام را بشکند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/3cf5bca6-6cff-49a2-91e5-840751beab06"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات