۴۰سال است که دیکتاتوری مذهبی حاکم بر ایران در کانون جنایات خود، دشمنی با زنان را قرار داده است و از طریق سرکوب و طرد آنان، تمامی جامعه ایران را مرعوب میکند. ۴۰سال جنایت رژیم آخوندی علیه زنان ایرانی، برآمده از اندیشهای قرونوسطایی است. در نگاه ولایت فقیه «زن» موجودی ناقص و در حاشیه است و باید مطیع، برده و فرمانبردار باشد.
در این ۴۰سال اما بر سر مردم ما، بالاخص زنان و دختران ایرانی چه رفته است؟
از اعدام و دستگیری و زندان گرفته تا پیشفروش نوزاد و کارتنخوابی زنان باردار، از کولبری زنان گرفته تا فروش دختران به کشورهای همسایه، از ازدواج دختربچهها، تا جبر اشتغال در کارهای سنگین جهت امرار معاش و بسیاری موارد دیگر.
نگاهی به کارنامه ۴۰ساله آخوندی در آستانه روز جهانی زن
آمارها و نمونهها، سخن میگویند:
- بنا به اعلام کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران، از ابتدای دوران ریاستجمهوری روحانی تاکنون ۸۷زن در ایران اعدام شدهاند.
- این کمیسیون در اطلاعیه آذر -۱۳۹۷ نوامبر ۲۰۱۸ خود نیز اعلام کرده است: «تنها طی سال گذشته، قریب به هزار زن بهخاطر شرکت در اعتراضات ضدحکومتی دستگیر و در حبس، مورد خشونت قرار گرفتهاند».
- اعمال حجاب اجباری، از اصلیترین اهرم های سرکوب علیه زنان ایرانی از ابتدای روی کار آمدن آخوندها در ایران بوده است. در این باره، ۲۶نهاد دولتی، مسئولیت کنترل اعمال حجاب اجباری بر زنان را برعهده دارند. از جمله: مجلس، نیروی انتظامی، وزارت کشور، نیروی بسیج، شهرداریها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تربیت بدنی، وزارت آموزش و پرورش و وزارت امورخارجه.
- ممنوعیت اشتغال زنان در مشاغل گوناگون، جریانی که در دولت روحانی گسترش پیدا کرد. ۱۲ماه پس از روی کار آمدن روحانی، رئیس اداره اماکن نیروی انتظامی در مرداد ۹۳ از ممنوعیت کارکردن زنان در قهوهخانهها، کافیشاپها و سفرهخانههای سنتی خبر داد.
- در مدیریت شهرها و استانهای ایران از مجموع ۲۶۵۳پست موجود بهعنوان استاندار، فرماندار، شهردار و بخشدار، تنها ۱۳زن توانستهاند پستهایی را اشغال کنند. آمارها نشان میدهد که در ۸سال گذشته با وجود آن که ۵۰درصد نیروی کار کشور را زنان تشکیل میدهند، سالانه بیش از ۱۰۰هزار زن از بازار کار ایران کنار رفتهاند.
- محرومیت زنان تحصیلکرده از فرصتهای شغلی نیز در دولت روحانی ادامه یافته است. بیش از ۶۰درصد ورودیهای کنکور را دانشجویان دختر تشکیل میدهند اما بخش بزرگی از آنها پس از اتمام تحصیلات خود، جذب بازار کار نمیشوند.
در این خصوص، معاون امور زنان و خانواده دولت روحانی، معصومه ابتکار گفت: «آمار کلی میگوید که دختران تحصیلکرده ما ۲ تا ۳برابر پسران تحصیلکرده بیکار هستند».(خبرگزاری حکومتی ایسنا – ۲۳بهمن ۱۳۹۷)
- موضوع ازدواج دختربچهها، از دیگر موضوعات تکاندهنده در جامعه امروزی ایران است. در اینباره، یک مشاور امور زنان، آمار ازدواج دختربچهها در فاصله سنی ۱۰-۱۴سال را تنها در استان گلستان ۹۱۴مورد اعلام کرد. به گزارش خبرگزاری حکومتی ایسنا ۴اسفند ۹۷ نائمه سادات بنیکمالی در عینحال فاش ساخت که ۶مورد ازدواج دختربچههای زیر ۱۰سال در این استان گزارش شده که قطعاً آمار واقعی آن بیشتر از این تعداد است.
پاسخ زنان ایران به رژیم زنستیز آخوندی
اما بهراستی پاسخ زنان به فشار و سرکوب و تبعیض چه بوده است؟
واقعیت این است که زنان ایرانی، مبارزه شجاعانه خود علیه دیکتاتوری ملایان را همان ابتدای به قدرت رسیدن خمینی و جاری شدن شعار یا روسری یا توسری از سوی عوامل او، آغاز کردند.
طی سالهای ۵۷ تا ۶۰ بخش گستردهای از دختران جوان مبارز به صفوف مجاهدین پیوستند و نیروی عظیمی را شکل دادند و در کسوت میلیشیای مجاهد خلق در مقابل حملات چماقداران و پاسداران ارتجاع که قصد داشتند گامبهگام دیکتاتوری مطلقه ولایت فقیه را بر ایران حاکم کنند، روح مقاومت و پایداری را در جامعه ترویج میکردند و نقاب دجالیت را از چهره رژیم کنار میزدند.
آنان متحمل رنج بسیار شدند و در جریان دستگیریها و کشتارهای گستردهای که از سال ۶۰ آغاز شد، فدیههای بسیار دادند و با فدای جان، بیلان درخشانی از مبارزه در راه آزادی خلق و میهنشان به ثبت دادند. در شامگاه ۳۰خرداد ۶۰ تصویر ۱۲دختر مجاهد که بدون گفتن نام خود به دژخیمان به جوخههای تیرباران سپرده شده بودند و در مطبوعات حکومتی به چاپ رسید، عزم سترگ زنان مبارز میهن برای آزادی در برای همیشه در سینه تاریخ به ثبت داد.
مقاومت زنان مجاهد در سالهای ۶۰ تا ۶۷ از یکسو در برابر دژخیمان و شکنجهگران در سیاهچالهای خمینی و از سوی دیگر در صحنههای رزم خیابانی با پاسداران جنایتپیشه در سراسر کشور فراز دیگری از نقش برجسته زنان در تاریخ جنبش آزایخواهانه مردم ایران است.
حضور زنان در بالاترین سطوح فرماندهی و مسئولیت در ارتش آزادیبخش ملی ایران و در سازمان مجاهدین خلق، نقش بیبدیل زنان در کانون مبارزه و نبرد با ارتجاع زنستیز آخوندی را به مدت ۳دهه به اثبات رسانده است. حماسه پایداری ۱۴ساله مجاهدین در اشرف و لیبرتی با هدایت، فرماندهی و حضور هزار زن مجاهد در این مبارزه تاریخی دشوار محقق شد.
نقش زنان در قیام مردم ایران
در جریان قیام یکساله اخیر در ایران نیز، زنان نقش پیشتازی در این قیام را داشتهاند و در خط مقدم و در کانون اکثر اعتراضات بودهاند. تصویر دختری که در میان دود و گاز اشکآور مشتش را به علامت نبرد و ایستادگی بلند کرده است تبدیل به نماد این قیام قهرمانانه شده است.
طی ۹ماه اخیر، زنان در حداقل ۸۵۰اعتراض فعالانه شرکت داشتهاند.
دانشجویان دختر نیز حداقل در ۳۰۰حرکت اعتراضی دانشجویان از زمستان سال گذشته شرکت فعال داشتهاند و به این ترتیب، «نه» بزرگ خود علیه بنیادگرایی حاکم را با قویترین صدا و در رساترین کلام، به ثبت دادهاند.
آنها مدرسه و دانشگاه، اماکن دولتی و خیابانها را به اماکن اعتراض و اعتصاب تبدیل کردهاند و سایر اقشار را نیز به ایستادگی و مقاومت علیه این رژیم فراخواندهاند.
زنان ایرانی امروزه برای ملت ایران، افتخاری ستودنی محسوب میشوند؛ آنها همان مصافدهندگانی هستند که هیچگاه در برابر دیکتاتوری، سرخم نکردند و اجازه ندادند که گردی از ذلت و تسلیم، بر دامانشان بنشیند.
روز جهانی زن، با یاد چنین زنانی است که بزرگداشته میشود و در تاریخ ملتها، به یادگار میماند.