728 x 90

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی ۲۹مهر ۹۶

نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های باند روحانی و شرکا در روز شنبه 29مهر، با عبارات مشابه و تکراری به ادعای حمایتهای اتحادیه اروپا از برجام و گسترش روابط اقتصادی با رژیم اختصاص یافته است:
آرمان:
اروپا قراردادهای بزرگ‌تری هم می‌بندد

آفتاب یزد: وزیر خارجه ایران:‌ دنیا پشت برجام ایستاده است

جمهوری اسلامی: ظریف: جامعه جهانی محکم پشت برجام ایستاده است

جمهور اسلامی: رئیس‌جمهور فرانسه: با آمریکا بر سر حفظ برجام توافق کردیم

جمهوری اسلامی: تأکید سران اتحادیه اروپا بر تعهد مشترک خود در قبال برجام

جهان صنعت: اروپا پشت برجام ایستاد

روزنامه‌های باند روحانی تأکیدات جهانگیری معاون اول وی بر مذاکره جویی نظام را در صفحات اول خود برجسته کرده‌اند:
بهار: جهانگیری در اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی دی ۸؛ ایران حامی مذاکره برد-برد است

اقتصاد پویا: اسحاق جهانگیری: ایران مبتکر اتحاد جهانی علیه افراطی‌گری و حامی مذاکره برد-برد است

ایران: معاون اول رئیس‌جمهور در اجلاس دی ۸ تأکید کرد: مذاکره تنها کلید حل بحرانهای جهانی

در روزنامه‌های باند خامنه‌ای خبرهای فشار اتحادیه اروپا به رژیم و محدودیت مجدد روابط اقتصادی تیتر یک شده است:
جوان:
‌ فرانسه: برای فشار موشکی و منطقه‌یی به تهران می‌رویم

جوان:‌ توتال: تابع تصمیم کنگره آمریکا هستیم
کیهان: انگلیس، فرانسه و آلمان در مسائل موشکی و منطقه‌یی به ایران فشار می‌آوریم. این هم از اروپا! تروئیکای اروپا با ترامپ همراه شد

وطن امروز: هم آوازی؛ سران آلمان، فرانسه و انگلیس در نشست اتحادیه اروپا خواستار افزایش فشار به ایران در حوزه‌های موشکی و منطقه‌یی شدند

دعواهای باندی در عرصه‌های مختلف از سیاسی تا اقتصادی و غارت و چپاول عنوانهای متنوعی در صفحات اول شده‌اند:
آرمان:
‌ از سوی دیوان محاسبات صورت گرفت؛ اعلام تخلفات جدید احمدی‌نژاد

آفتاب یزد: عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس ادعا کرد:‌ عدم تحویل ارز 76میلیون بشکه نفت از سوی احمدی‌نژاد

رسالت:‌ میرسلیم: چرا اکثر قرارها به نفع طرف خارجی تمام شده است

قانون: احمدی‌نژاد بر آتش خشم مالباختگان مؤسسات مالی و اعتباری بنزین می‌ریزد؛ سواری روی موج اعتراضات

قانون: ماجرای شرکت سرمایه بانک ملت واکاوی شد؛ حضور خاوری دیگری در سیستم بانکی

کائنات: تأیید تخلفات میلیاردی احمدی‌نژاد در دیوان محاسبات؛ دادخواست علیه ۴مقام نفتی

کیهان: خط‌ و نشان حامیان جهانگیری برای اطرافیان روحانی

در صفحات اول روزنامه‌های حکومتی بخشی از بحرانها و مشکلات اقتصادی اجتماعی هم دیده می‌شوند:
آرمان:
‌وقتی فقرا قرنیه چشمشان را می‌فروشند

آفتاب یزد: محسن هاشمی: نصف عمر مفید مردم تهران در ترافیک می‌گذرد

اقتصاد پویا: وزیر کار: هفت میلیون ایرانی دفترچه بازنشستگی ندارند

خراسان: قصه پر غصه کارخانه 30ساله مشهد با ظرفیت اشتغال 400کارگر؛ «کارتن مشهد» تعطیل شد

شهروند: ایران چند برابر غول‌های صنعتی واحد تولیدی دارد اما میزان و کیفیت تولیداتش در بازار جهانی حرفی برای گفتن ندارد – کارخانه هفت دست تولید هیچی!

در روزنامه‌های باند روحانی و شرکا ضمن تأکید بر ضرورت ادامه مسیر مذاکره و برجام به باند رقیب هم نیش و کنایه زده‌اند:
ابتکار:
کاسبان تحریم سرمست نباشند، خرداغ کرده‌اند
شاید کمتر کسی در ایران باشد که از نیتِ جنجالهای ترامپ علیه ایران بی‌خبر باشد. واضح است که او آمده هر کاری کند تا دست ایران از کنشگری در منطقه کوتاه شود و شرکای تجاری و سیاسی خود را بر صدرِ مناسبات خاورمیانه بنشاند.
در واقع برجام توانست در چارچوب مناسبات و هنجارهای جهانی، اتهام تهدید بودنِ ایران را در مساله‌ی هسته‌یی رد کند و از غربیها این اعتراف را به تصریح بگیرد. این امر به‌طور کلی می‌تواند پشتوانه‌ای باشد برای ردِ سایر ادعاهای مخاصمان ایران!
به همین سبب است که ترامپ از روز اول به هر دو عنصر قدرت ایران حمله کرده است. او هم توانِ حقوقی/سیاسی ایران در برجام را برنمی‌تابد و هم از توان دفاعی ایران آزرده خاطر است.
برجام چه پاره شود و چه پاره نشود تاثیر خود را گذاشته است و آمریکا این را به خوبی می‌داند. آمریکا می‌داند با لغوِ برجام نه تنها تاثیرش از بین نمی‌رود بلکه هزینه‌ لغوِ آن را هم به جان خریده است. از همین روی است که در پیِ نگارشِ برجامِ دیگری است تا این برجام را خنثی کند.
او به همین منظور به‌دنبال یک شکاف در مواضع داخل ایران می‌گردد تا از همان راه نفوذ کند. ژستِ تصنعی او در دفاع از تمدن ایران، حکایت از تلاش مذبوحانه‌ او جهت ایجاد این شکاف می‌کند. هیچ چیز مانندِ هم صدایی همه جناحها و گروهها مقابل ترامپ، نمی‌تواند او را از اهدافش مایوس کند.
جهان باید این را بفهمد که با وجود همه اختلافات داخلی، در مقابل تهدیدهای خارجی و در دفاع از توان دفاعی و نهادهای انقلابی، با کسی شوخی نداریم. و با هم‌صدایی، محاسبات آنان را در امکانِ ایجاد شکاف در داخل را بر هم بزنیم.
کاسبان تحریم هم شکم خود را صابون نزنند و سرمست برگشت تحریمها نباشند.

روزنامه‌های باند روحانی مدعی ایجاد شکاف در 1+5و همسویی اتحادیه اروپا با رژیم و انزوای آمریکا شده‌اند:
جمهوری اسلامی:
ترامپ با سخنرانی ضدایرانی خود درصدد بود خللی در اراده سران کشورهای امضا‌ کننده برجام پدید آورد و جمهوری اسلامی ایران را وادار به کنار گذاشتن برجام کند ولی نه تنها چنین نشد بلکه اولاً تمام کشورهای امضا‌ کننده برجام بر پای بندی خود به برجام تأکید بیشتری ورزیدند و ثانیاً مسئولان جمهوری اسلامی ایران نیز با هوشیاری کامل و در نهایت متانت و منطق به ترامپ پاسخ دادند و بار دیگر بر این نکته تأکید کردند که هرگز آغازگر خروج از برجام نخواهند بود.

شرق: شکاف بین اروپا و آمریکا
اروپا اکنون نیز با حمایت کامل از برجام، منافعی فراتر از آن را دنبال می‌کند و آن تعریف «هویت مستقل اروپا» از آمریکاست. از این رهگذر، حضور شخصیتی مثل ترامپ، نقطه‌ عطفی برای اروپاست تا روی پای خودش بایستد و ازاین‌رو حفظ برجام، تبدیل به مفهومی «حیثیتی» برای اروپا شده است.

در روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع تحلیلها و خبرها حاکی از تشدید فشارهای جهانی بر رژیم و خلاف دود و دمهای دولت آخوند حسن روحانی است:
جوان:
فرانسه: برای فشار موشکی و منطقه‌یی به تهران می‌رویم
«پلیس بد» برجام به‌دنبال دلالی مذاکرات غیرهسته‌ای
تکه‌های ظاهراً جدا از استراتژی جدید دولت آمریکا در حال نمایان شدن است؛ توافق هسته‌یی تابستان 1394 با ایران دست‌نخوره باقی می‌ماند ولی زمینه یک اجماع اروپایی - آمریکایی برای گشودن مسیر مذاکره غیر‌هسته‌یی با ایران فراهم می‌شود. قرار است طی یکی دو هفته آینده وزیر خارجه فرانسه به ایران بیاید، کسی که دولت او در مذاکرات ایران و 1+5 در نقش «پلیس بد» ظاهر شد. ژان آرو لودریان در تازه‌ترین موضعگیری خود گفته که در سفر به تهران فرصت خواهد داشت مقامهای ایرانی را برای مصالحه بر سر برنامه موشکی و سیاستهای منطقه‌یی خود تحت فشار بگذارد.
دولت‌های اروپایی بعد از یک هفته تاخت و تاز کم‌سابقه به نطق جمعه قبل دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در مورد ایران، لایه جدیدی از سیاست اروپایی در مورد ایران را نمایان کردند. رهبران 28دولت اروپایی روز پنجشنبه در بیانیه‌یی مشترک از توافق هسته‌یی با ایران به همان شکلی که هست حمایت کردند و درباره تبعات‌ «لغو برجام... برای امنیت آمریکا، متحدان اروپایی و منطقه‌ » هشدار دادند. با این حال آنها می‌گویند از برنامه موشکی و سیاستهای منطقه‌یی ایران نگرانند و خواستار گشوده شدن مسیری جداگانه برای مذاکره درباره این دو موضوع شده‌اند. رهبران انگلستان، آلمان و فرانسه به‌عنوان تروئیکای اروپایی روز پنجشنبه بعد از نشست سران 28کشور اتحادیه اروپایی در بیانیه‌یی جداگانه گفته‌اند:‌ «ما خود را متعهد به برجام و عملی کردن آن می‌دانیم‌ » و تأکید، کرده‌اند که حفظ برجام در راستای منافع ملی و امنیتی سه کشور است.
سه دولت اروپایی می‌گویند که نگرانی آمریکا از برنامه موشکی و سیاستهای منطقه‌یی ایران برایشان قابل درک است و گفته‌اند: «در حالی‌که ما از حفظ برجام حمایت می‌کنیم، نگرانی خود را درباره برنامه موشکهای بالستیکی ایران و فعالیت‌های منطقه‌یی این کشور که مغایر مصالح امنیتی اروپا است، بیان می‌کنیم.»
اروپاییان یک گام پیشتر گذاشته و گفته‌اند که آماده‌اند با آمریکا درباره برنامه موشکی و سیاستهای منطقه‌یی ایران‌ همکاری تنگاتنگ‌ داشته باشند و از ایران خواسته‌اند، همانند برنامه هسته‌یی خود، در این مورد نیز وارد مذاکره شود: «ما از ایران انتظار داریم که در گفت‌وگویی سازنده برای پایان‌بخشی به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده شرکت کند و در راه دستیابی به راه‌حل‌های مشترک بکوشد.»
وزیر خارجه فرانسه گفته است: «ما به‌زودی این فرصت را خواهیم داشت که قویاً ایران را در مورد این دو موضوع (موشکی و فعالیت‌هایش در خاورمیانه) تحت فشار بگذاریم و بعد از آن باید بتوانیم تبعات آن را ترسیم کنیم.‌ » اشاره وزیر خارجه فرانسه به «تبعات آن» ظاهراً در پاسخ به پرسش خبرنگار رویترز است که از او پرسیده که آیا پاریس نیز آن‌گونه که آمریکا خواسته، می‌خواهد سپاه را تحت تحریم قرار دهد؟ لودریان بدون تأیید یا رد این موضوع گفته است: «سایر فعالیت‌های ایران نیز جدی است، ولی جزو توافق (هسته‌ای) نیستند.»
امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه اولین نفری بود که مذاکره مجدد با ایران را پیش کشیده بود.
شبکه فرانس 24هفته قبل به‌نقل از مقامهای فرانسوی نوشت که او در سفر به تهران، «پیام مهمی» را با خود به همراه دارد. پیش از این، اواخر شهریورماه، یک مقام ارشد فرانسوی گفته بود ماکرون در ملاقات با حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، پیشنهاد مذاکرات هسته‌یی جدید با ایران پس از سال 2025 را مطرح کرده است. ظاهراً پاریس بعد از ایفای نقشی که دیپلوماتهای ایرانی از جمله محمد‌جواد ظریف در مذاکرات هسته‌یی منجر به برجام، چندان از آن رضایت نداشتند، در حال تبدیل شدن به میانجی برای گشودن مسیری جدید از مذاکرات بر سر برنامه موشکی است... هربرت مک‌مستر، رئیس شورای امنیت ملی آمریکا، روز پنجشنبه در «‌بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها‌ » گفته است که ایالات متحده تجارت را برای سپاه پاسداران دشوار کرده است و بنا دارد کار را از این هم سخت‌تر کند. مایک پمپئو، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) هم گفته که توافق هسته‌یی نتوانسته رفتار ایران را در منطقه تغییر دهد و در این باره «‌اتفاق‌نظر عمده‌ای‌ » بین هم‌پیمانان آمریکا وجود دارد که باید «‌فعالیت‌های تنش‌زای جمهوری اسلامی‌ » را خنثی کرد. سناتور «لیندسی گراهام‌ » پا از این هم فراتر گذاشته و گفته که جمهوریخواهان در مجلس سنا به‌دنبال ارائه طرحی هستند تا در پی آن شرایط جدیدی به مصوبه پیشین این مجلس که اجازه بازبینی مجدد توافق هسته‌یی ایران را می‌داد، اضافه کنند. وی با بیان این‌که همراه با سناتور «تام کاتن»، عضو کمیته خدمات مسلح و سناتور «باب کورکر‌ »، رئیس کمیته روابط خارجی سنا مشغول کار روی این قانون جدید علیه ایران هستند، افزود: «این قانون تحریم‌های برداشته شده را دوباره بازمی‌گرداند، اگر ایران به ساخت موشکهای بالستیک قاره‌پیما ادامه دهد.»

وطن امروز: کشورهای اروپایی حاضر در توافق ایران و 1+5پس از اظهارات اخیر ترامپ و اعلان موضع آمریکا علیه برجام، مواضع خود در قبال ایران را به‌صورت ملموسی تغییر داده‌اند.
اروپایی‌های برجام که تنها چند ساعت پس از اظهارات ترامپ علیه برجام با صدور بیانیه‌یی خواستار فشار بر ایران برای محدود کردن برنامه موشکی و سیاستهای منطقه‌یی تهران شده بودند، حالا این هم‌آوازی با ترامپ را صریح‌تر ادامه می‌دهند. 3کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در نشست هفته گذشته سران اتحادیه اروپایی در بروکسل با سایر رهبران اروپایی رایزنی کردند تا فشار بر ایران در حوزه برنامه دفاع موشکی و سیاستهای منطقه‌یی بیشتر شود! این در شرایطی است که فشار بر ایران در برنامه موشکی و سیاستهای منطقه‌یی از برنامه‌هایی است که دونالد ترامپ از ابتدای در اختیار گرفتن سکان ریاست‌جمهوری آمریکا بر آنها تأکید کرد، به همین دلیل بازیگردانی اروپا در راستای این برنامه یکی از شواهد محکمی است که می‌گوید اروپا و ترامپ در موضوع ایران با یکدیگر هماهنگ هستند.
دلیل با وجودی که در ایران دولت امیدوار است برجام را با اروپا ادامه دهد اما سران تروئیکای اروپایی بیشتر تمایل دارند اشتراکات خود با ترامپ را دنبال و به نوعی برجام را مشروط به عقب‌نشینی ایران از منطقه و محدود کردن برنامه موشکی خود کنند!
در میان تروئیکای اروپایی این فرانسوی‌ها بودند که برای نخستین‌بار اشتراک نظر خود با نقشه ترامپ علیه برجام و ایران را اعلام کردند. با وجود آن که دولت حسن روحانی در پسابرجام هدایای بسیاری به فرانسوی‌ها داد و قراردادهای هنگفتی در حوزه‌های خودروسازی و انرژی با فرانسه منعقد کرد اما گویا فرانسوی‌ها نمک‌گیر نشده‌اند.
آنها هفته گذشته فرانک ژله، نماینده ویژه خود در امور سوریه را به ایران فرستادند. از سوی دیگر هم مکرون و هم لودریان، وزیر خارجه او در راه ایران هستند تا نقشه جدید اروپا برای اعمال فشار بر ایران را دنبال کنند.
در همین راستا، وزیر خارجه فرانسه گفته است به‌زودی این فرصت را خواهد داشت که در جریان سفر به تهران، ایران را درباره برنامه موشکی خود تحت فشار قرار دهد.
تاریخ درباره توتال باز هم در حال تکرار است و این شرکت فرانسوی که هنوز هیچ اقدامی برای اجرای قرارداد خود با ایران انجام نداده، حالا صراحتاً اعلام می‌کند در صورتی که کنگره آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران را تصویب کند، قرارداد خود با ایران را لغو خواهد کرد.
جوهر کلام ترامپ درباره ایران را مبنی بر این‌که ایران نه‌تنها تهدیدی برای آمریکا برای بلکه غرب است رد کنند».

کیهان: انگلیس، فرانسه و آلمان: در مسائل موشکی و منطقه‌یی به ایران فشار می‌آوریم
این هم از اروپا! تروئیکای اروپا با ترامپ همراه شد
در حالی که برخی شادمانه در مدح برجام سرودند و شکاف و تقابل آمریکا و اروپا را در این فقره هنر دیپلوماسی برجامی نامیدند، خبرهای تازه منتشر شده می‌گوید که اروپا نیز با بهانه‌های واهی آمریکا در موضوع موشکی و منطقه‌یی همراه شده است.
هم‌چنین روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال به‌نقل از دیپلوماتهای اروپایی گزارش داد در این نشست رهبران آلمان، انگلیس و فرانسه خواستار افزایش فشار به ایران پیرامون برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌یی شده‌اند.

آن سوی لبخندها
«دویچه ووله» نیز در گزارش خود درباره این موضع نوشته است که اتحادیه اروپا در عین‌حال قصد ندارد به‌طور کامل از آمریکا و نگرانی‌هایی که پیرامون برنامه موشکی ایران وجود دارد، فاصله بگیرد. این یعنی که پشت لبخند ظاهری اروپایی‌ها هم‌چنان جلوگیری از پیشرفت ایران به بهانه‌های واهی وجود دارد
با همه این اوصاف توجه به چند جمله کلیدی به فهم مسایل کمک خواهد کرد. این‌که مقام ارشد اروپایی می‌گوید «ما نمی‌خواهیم به‌طور کامل در مقابل آمریکا بایستم!» این یعنی برای آنها روابط استراتژیکشان بر هر چیز مقدم است حتی بر تعهداتشان. از دیگر سو نیز تیلرسون به اروپایی‌ها گفته که «بدون نگرانی هر کاری که دلتان می‌خواهد انجام دهید!» آیا حامیان چشم و گوش فرو بسته برجام این تقسیم کار میان آمریکا و اروپا را نمی‌بینند؟

در روزنامه‌های باند خامنه‌ای ضمن حمله به دولت روحانی از چشم‌انداز پیش روی نظام ابراز نگرانی شده است:
کیهان:
آزمون و خطا کافی نیست؟! (
چهار سال مذاکره و سپس مراوده آشکار و پنهان، ما را در بزنگاه استثنایی و بی‌نظیر کنونی قرار داده و قطعاً بعد از این روزهایی خطیر‌تر و مهم‌تر در پیش خواهیم داشت و بسته به این‌که تجربیات تلخ اندوخته شده در این 4سال، بکار گرفته شود یا نه، نتیجه‌یی دربر دارنده عزت ملی یا خدای نکرده خلاف آن، برایمان رقم خواهد خورد.
موقعیتی که ما در آن قرار داریم، نقطه‌ای تعیین‌کننده است، هم برای ما و هم برای دشمن. ما با دادن امتیازاتی نقد، وعده‌های نسیه دریافت کردیم و به امید نقد شدن آنها، صبر کردیم. در سررسید وعده‌ها، دشمن دبه کرده و زیاده‌خواهی می‌کند. این خلاصه‌ترین گزارش از وضعیت ماست.
برگ برنده ما در گذشته، توان غنی‌سازی 20درصد و بالاتر، حدود 20هزار سانتریفوژ فعال و بالاتر از همه، اراده‌ای راسخ برای ایستادگی و ادامه راه بود. بدون هیچ توصیف و تشریحی درباره علل و چرایی ماجرا، آنچه واقع شده این است که ما برگ برنده‌هایمان را در اولین مرحله، به حریف واگذار کردیم و در دشمن این امید را ایجاد کردیم که می‌تواند امتیاز بیشتری بگیرد بدون آن که کمترین امتیازی بدهد!
اکنون بازنده ماجرای برجام مائیم و برنده آنها. تهدید آنها به خروج از برجام هم هیاهو و نمایش است برای این‌که بتوانند امتیاز بیشتری بگیرند و کاری کنند که ما از ترس مرگ خودکشی کنیم!
تصور ایجاد شکاف بین اروپا و آمریکا، به همان اندازه مضحک است که روزگاری توهم ایجاد شکاف در داخل حاکمیت آمریکا بود!
حالا هم برخی معتقدند باید با اروپا مماشات کرد، قراردادهای جدید و اغوا‌کننده‌ای منعقد کرد تا آنها را به ماندن در برجام تشویق کنیم! یعنی راهی را که یکبار با آمریکا رفتیم، حالا با اروپایی‌ها از نو شروع کنیم!... اصلی‌ترین هدف دشمن در این مرحله، داخلی‌سازی منازعات و دوقطبی‌سازی بین مردم – مشخصاً مردم و نه مسئولان- در موضوع تحریم‌هاست. سال 2012آمریکایی‌ها از «تحریم‌های فلج‌کننده» رونمایی کردند و رسماً اعلام کردند که هدف از اعمال و وضع این تحریم‌ها، تشدید فشار‌ها بر مردم ایران است تا آنجا که بر حاکمان خود خروج کنند! اکنون پرده دیگری از آن سناریو در قالب تحریم‌هایی که در 9آبان اجرایی می‌شود در پیش است. در داخل هم عده‌یی با بازکردن برخی منافذ و رخنه‌ها، راه را برای دست یافتن دشمن به این آرزوی بزرگ هموار کرده‌اند!
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/da9a632e-806b-4b1d-9e77-cc35ee725454"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات