728 x 90

بازی با جان کارگران در نظام چپاول

مروری بر حوادث و سوانح کارگری در شهریور ۹۸

بازی با جان کارگران در نظام چپاول
بازی با جان کارگران در نظام چپاول

مرور ۴۰سال حاکمیت جهل و جنایت آخوندی نشان می‌دهد که در کشور مصیبت‌زده ما جان انسان‌ها جزو بی‌ارزش‌ترین چیزهاست. به‌خصوص جان کارگران که از محروم‌ترین طبقات هستند.

این انسانهای زحمتکش و شریف با وجود این‌که بیشترین سهم را در تولید و پیشرفت کشور دارند و با حداقل حقوق بیشترین زحمت را می‌کشند ولی به‌دلیل سیاست‌های ضدمردمی رژیم از کمترین حقوق برخوردارند و همواره به‌خاطر کار در مکانهای خطرناک در معرض انواع و اقسام مشکلات جسمی قرار دارند.

متأسفانه طبق گفته مطبوعات خود رژیم «عواملی هم‌چون سقوط از بلندی، اصابت جسم سخت، کمبود اکسیژن، سوختگی و... از مهم‌ترین دلایل مرگ حین حوادث کار هستند».(باشگاه خبرنگاران جوان ۲۱اسفند ۱۳۹۷)

در این نوشتهٔ کوتاه، برشی از حوادث و سوانح کارگری را فقط طی ۲هفته(از ماه شهریور ۹۸) از نظر می‌گذرانیم. با یک بررسی کوتاه می‌توان به‌وضوح سختی و خطرناک بودن کار و بی‌توجهی سردمداران رژیم به ایمنی و سلامت کارگران را مشاهده کرد. بدیهی است که موارد مورد اشارهٔ ما فقط قسمتی از بی‌شمار حوادثی است که روزانه اتفاق می‌افتد و از تیغ سانسور حاکمیت می‌گذرد. بخشی از این اخبار در برخی از خبرگزاریهای حکومتی منعکس می‌شود.

 

چهارشنبه ۱۳شهریور ۹۸

یک کارگر ساختمانی در قزوین در هنگام کار در یک پروژه از طبقه هفتم سقوط کرد. این کارگر جوان در خیابان ملاصدرای قزوین در یک پروژه ساختمانی مشغول به کار بود ناگهان از طبقه هفتم به طبقه ششم سقوط کرد و از چند ناحیه دچار آسیب و شکستگی شد.(خبرگزاری حکومتی ایلنا  ۱۳شهریور)

 

سه‌شنبه ۱۲شهریور ۹۸

«۲کارگر در این تاریخ به‌علت ریزش معدن سرب و روی گزینو ـ بهاباد زیر آوار ماندند. کارگران که ۴۵ و ۲۳سال داشتند در نهایت «با بازکردن جبهه جدیدی در معدن از زیر آوار نجات پیدا کردند... معدن سرب و روی گزینوی بهاباد در ۴۰کیلومتری شمال شهر بهاباد در فاصله ۲۰۰کیلومتری جنوب شرقی شهر یزد قرار دارد».(خبرگزاری حکومتی ایلنا)

 

دوشنبه ۱۱شهریورماه ۹۸

یک راننده جرثقیل حین کار در ساختمانی در شهرستان بوکان به‌علت نقص فنی و برخورد جک جرثقیل با وی، مصدوم شد. این راننده به‌علت شدت ضربه، در دم جان باخت.

 

یکشنبه ۱۰شهریور ۹۸

«سقوط مرگبار یک گارگر به چاه آب: یک کارگر جوان ۲۲ساله به‌دنبال سقوط به درون چاه آب جان خود را از دست داد. وی در کارگاه سنگ‌شویی لباس، واقع در جاده امین‌آباد تهران، خیابان مدرس کار می‌کرد و برای برداشت ابزار کار وارد چاه ۳۰متری شده بود.(خبرگزاری حکومتی ایلنا)

صبح همین روز «۳کارگر حین کار در چاهی در غار حسن‌آباد جرقویه جان‌شان را از دست دادند. کارگران جان‌باخته ۳۲، ۳۴ و ۶۰سال سن داشتند».

در همین روز ۴کارگر یک شرکت راه‌سازی در شهرستان دیواندره در حین کار در یک خودرو پاترول دچار آتش‌سوزی شده و به بیمارستان منتقل شدند. خودرو حامل این ۴کارگر به‌دلیل حمل ۳کیلوگرم مواد آتش‌زا در گونی منفجر شده است. این مواد در مسیر انتقال منفجر و پاترول دچار آتش‌سوزی شد.(خبرگزاری حکومتی ایلنا)

 

‌شنبه ۹شهریور ۹۸

در این روز سایت حکومتی قطره و منابع کارگری در شهرستان اسلام‌آباد غرب در استان کرمانشاه، از مرگ یک معدنچی در معدن سنگ «پشت بیره» بر اثر حادثه کار خبر دادند. وی حین قواره کردن سنگ دچار حادثه شد و به‌دلیل شدت جراحات وارده جان باخت.

همچنین یکی از کارگران ساختمانی در بلوار گلهای شهرک راه‌آهن تهران از ارتفاع یک ساختمان در حال ساخت سقوط کرد و جان باخت. جان‌باخته مردی ۲۰ساله بوده که از ارتفاع ۱۲متری به پایین سقوط کرده و در حیاط خانه‌ای در حال ساخت که در مجاورت ساختمان محل کار قربانی قرار داشت، افتاد. با توجه به این‌که در زیر حیاط ساختمان استخری وجود داشته، بر اثر شدت ضربه کف حیاط شکافته شده و این کارگر درون آن می‌افتد.(خبرگزاری حکومتی ایلنا)

 

سقوط کارگر ۲۰ساله از ارتفاع در حیاط خانه مجاور

سقوط کارگر ۲۰ساله از ارتفاع در حیاط خانه مجاور

 

در آستانه اشرفیه هم یک کارگر ساختمانی میان‌سال هنگام کار روی سقف شیروانی ساختمانی ۳طبقه سقوط کرد و در دم جان باخت. وی هنگام تعویض حلب‌های شیروانی یک آپارتمان ۳طبقه در شهر آستانه اشرفیه به‌علت پوسیده بودن چوبهای سقف شیروانی سقوط کرد و جان باخت. این کارگر ساختمانی به‌علت ضربه مغزی جان خود را از دست داد.

در همین روز کارگر دیگری از غرب کشور به‌نام احمد درویشی از اهالی زحمتکش روستای "اویهنگ" سنندج که سالهای متمادی به‌خاطر امرار معاش خود و خانواده‌اش در دماوند و حومه‌اش مشغول کار شده بود، قربانی شد. وی که از ۲سال پیش به بیماری سرطان مبتلا شده بود بر اثر رشد این بیماری جان باخت. کارگران فصلی در دماوند به‌خاطر کار سخت در معرض حوادث کاری زیادتری قرار دارند. در این منطقه که کلونی کارگران فصلی است، هر ساله شاهد مرگ چندین کارگر به دلایل مختلف از جمله سقوط از درختان گردو، سقوط از اسکلت ساختمانی و ارتفاع و تصادفات جاده‌ای هستیم.

در زنجان هم ۳کارگر ساختمانی زنجانی در اثر سقوط بالابر دچار آسیب‌دیدگی شدند. حادثه به‌علت پاره‌شدن سیم‌بکسل در کوچه حاج نوروزلر در زنجان اتفاق افتاد و باعث آسیب‌دیدگی شدید ۳کارگر ساختمانی در ناحیه پا و کمر شد.(خبرگزاری حکومتی ایلنا)

 

جمعه ۸شهریور ۹۸

«گودبرداری در کرج سبب مصدومیت ۲کارگر حدود ۳۵ساله در کرج شد... این حادثه در بلوار شهرداری مهرشهر کرج رخ داد... این کارگران بر اثر ریزش دیواره خاک مدفون شدند که آتش‌نشانان آنان را نجات دادند».(ایرنا ۸شهریور ۹۸)

 

سه‌شنبه ۵شهریور ۹۸

سقوط از ساختمان در حال احداث در بابلسر منجر به مرگ کارگر ۲۴ساله خوزستانی، در بابلسر شد. وی مشغول کار در طبقه دهم این ساختمان بوده است که به دلایل نامعلومی به پایین سقوط کرد.

در همین روز ۳کارگر ساختمانی در روستای «نستان» سردشت در اثر ریزش آوار سقف یک خانه در حال تعمیر مصدوم شدند. این کارگران زمانی که به همراه صاحب خانه مشغول صرف غذا در یکی از اتاق‌های این ساختمان نیمه‌کاره در حال تعمیر بودند، آوار روی آنها ریخت.(خبرگزاری حکومتی ایلنا)

 

شنبه ۲شهریور ۹۸

در یک حوضچه ماهی در روستای درب خزینه شهرستان شوشتر کارگری در داخل یکی از کانال‌ها بر اثر استنشاق گاز آمونیاک دچار خفگی شد. در این ماجرا ۳کارگر دیگر هم برای کمک به وی به درون این کانال رفتند اما آنها نیز در اثر گازگرفتگی و غرق‌شدن در کانال جان خود را از دست دادند. به‌علاوه ۶نفر از امدادگران اورژانس اهواز نیز در هنگام انجام عملیات امداد و نجات بر اثر استنشاق گاز آمونیاک دچار خفگی و مسمومیت شدند. علی خرمی، ۳۵ساله، نادر صالحی، ۴۰ساله و ۲مرد دیگر که اطلاعات و مدارک آنها اعلام نشده کارگرانی بودند که در حوضچهٔ ماهی فوت کردند و مسلم حمیدی ۳۲ساله، خلف حمیدی ۶۱ساله، رضا فرهادیان، میثم زرگر مقدم، امین برومند و رحیم حبیبی‌پور از امدادگران اورژانس اهواز بودند که مصدوم شدند.(همان منبع)

 

علاج ریشه‌ای حوادث کارگری

در حاکمیت آخوندی نه‌تنها اخبار واقعی از حوادث گریبانگیر کارگران منعکس نمی‌شود بلکه آمار دقیقی هم در این‌باره درج نمی‌گردد. چندی پیش خبرگزاری سپاه تروریستی قدس که خود بلندگوی حکومت ضدکارگری است، از اداره موسوم به تعاون طلبکار شده و نوشته بود:‌

«بنا بر آمار پزشکی قانونی ۸۵نفر در ۵ماهه نخست امسال حادثه دیده و ۱۸نفر فوت کرده‌اند، اما چرا این آمارها از طرف مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام نمی‌شود»؟(تسنیم ۱۱شهریور ۹۸)

این رسانهٔ فریبکار حکومتی با درج این خبر، اول دامن غارتگر و تروریستی سپاه را از جنایت‌های ضدکارگری پاک می‌کند و در قدم بعد با ژستی حق به‌جانب و مدعی، آمار جانباختگان را به ۱۸نفر کاهش می‌دهد.

همین خبرگزاری در ۲۷مرداد ۹۸ آماری کلی از کارگرانی که در حوادث فوت می‌کنند یا مصدوم می‌شوند منتشر کرده و نوشته بود:‌

«هر سال به‌صورت متوسط هزار کارگر ساختمانی فوت می‌کنند و همین تعداد هم دچار قطع نخاع و نقایص دیگر می‌شوند».

از طرف دیگر این کارگران زحمتکش، با وجود این مشکلات و حوادث، از کمترین حقوق برخوردارند هستند و حقوق آنها «تقریباً یک‌سوم دستمزدی است که بر روی مرز خط فقر قرار دارد» و قدرت خریدشان «نه به‌صورت سالیانه بلکه با توجه به تورم موجود، هر ماهه نسبت به ماه قبل کاهش پیدا می‌کند».(خبرگزاری فارس ۲شهریور ۹۸)

با توجه به آنچه گفته شد می‌توان دریافت چرا جامعه کارگری ایران در صف اول اعتراضات اجتماعی علیه این حاکمیت دزد و چپاولگر قرار دارد. کارگران ایران به‌خوبی دریافته‌اند که ریشهٔ همه این مشکلات و حوادث، نظام ضدکارگر ولایت فقیه است. کارگزاران این حکومت در منتهای استثمار کارگران با بی‌توجهی به تجهیزات و امکانات ایمنی، باعث کشته و مصدوم شدن بسیاری از آنها شده و می‌شوند. با اشراف به این میزان از بی‌عدالتی و استثمار است که اعتراضات کارگری هم‌دوش با اعتراضات سایر اقشار و طبقات جامعه کارگری روزبه‌روز در حال افزایش می‌باشد و تا سرنگونی این حکومت غارتگر ادامه خواهد داشت.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/c3602663-a85c-453e-9ebb-b86b9fd49835"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات