728 x 90

فضای مجازی و لبریزشدن کاسه صبر مردم

صیانت از فیلتر اینترنت
صیانت از فیلتر اینترنت

مخالفت مردم با طرح محدودسازی و سانسور اینترنت موسوم به «صیانت» باعث بروز شقه و شکاف در میان باند غالب رژیم شده است.

مخالفان اجرای طرح نگران بازتاب انفجار خشم مردم هستند، و این بازتاب منفی تأثیر خود را در نظام گذاشته و حتی نمایندگان مجلس ارتجاع نگران ریزش عده‌یی از ریزه‌خواران حکومتی هستند.

روزنامه فرهیختگان وابسته به ولایتی مشاور خامنه‌ای شقه وشکاف در میان باند خامنه‌ای و اعضای مجلس بر سر این طرح را چنین خلاصه کرده است «رادیکال‌ها علیه تصمیم‌گیری صحن» (فرهیختگان ۲۴فروردین ۱۴۰۱).

عده‌یی از اعضای مجلس تصویب طرح توسط کمیسیون را کافی می‌دانند زیرا می‌دانند که اگر طرح در صحن مجلس مطرح شود جنگ‌وجدال بیشتر بر سر آن وجود دارد، و این امر زیرآب حرف خامنه‌ای در زمینه محدود ساختن فضای مجازی و به تعبیر خامنه‌ای ول نشدن فضای مجازی را می‌زند.

عده‌یی نیز می‌خواهند طرح به صحن علنی بیاید تا شاید تا اندازه‌ای تعدیل شده و تصویب نهایی آن به شکل فعلی باعث شعله‌ور شدن خشم مردم نشود. زیرا این طرح به کسب و کار بسیاری از مردم ضربه می‌زند طوری که روزنامه شرق ۲۵فروردین ۱۴۰۱ نوشت: «در صورت تصویب طرح صیانت از فضای مجازی توسط مجلس، ما در کوتاه‌مدت باید شاهد از بین رفتن حقوق کاربران و در میان‌مدت آسیب به کسب‌وکارهای کوچک و متوسط و در بلندمدت شاهد آثار مخرب آن بر کل اقتصاد جامعه و کسب‌وکارهای بزرگ باشیم، زیرا با اجرای طرح گردش‌های مالی مسدود شده و سبب کوچک‌شدن بدنه اقتصاد می‌شود. از طرف دیگر بنگاههای بزرگ اقتصادی نیز آسیب‌های جدی متحمل می‌شوند و این روند به‌صورت دومینووار ادامه می‌یابد».

در مخالفت با این طرح روزنامه ولایتی مشاور خامنه‌ای ضمن شرح مضرات آن برای حاکمیت آن را «چالشی‌ترین پرونده یک دهه اخیر مجلس» نامیده و نوشت: «طرح صیانت که تاکنون در کمیسیون مشترک ذیل اصل ۸۵ بررسی می‌شد، روند شفافی... نداشت. یک روز شنیده می‌شد که پهنای باند اینترنت کاهش پیدا می‌کند و روز دیگر شاید همان شنیده قبلی تکذیب یا موارد دیگری به آن اضافه می‌شود. همین مسأله تا حد بسیار زیادی، موجب ضربه به سرمایه اجتماعی شده، تا جایی‌که بسیاری از نمایندگان مجلس، با ریزش پایگاه اجتماعی مواجه شدند» (فرهیختگان۲۴فروردین).

روشن است که این حکومت در تمامیتش مطلقاً دارای پایگاه اجتماعی در میان مردم نیست و نگرانی آنها از عواقب و بازتاب منفی آن در میان مردم است.

همین روزنامه وابسته به باند خامنه‌ای در مقاله دیگری با عنوان «چرا افکار عمومی و غالب نمایندگان به کمیسیون مشترک نه گفتند»، به مخالفت بسیاری از اعضای مجلس ارتجاع با این طرح اذعان کرده است و در مورد مخالفت مردم نیز نوشته است «موافقان طرح هدف خود را جلوگیری از آسیب‌های فضای مجازی به کشور و افکار عمومی عنوان می‌کنند، در صورتی‌که مردم این را باور ندارند. باور مردم در صورتی‌که از آنان درباره طرح صیانت بپرسید یک چیز است و آن، محدود کردن یا حتی قطع اینترنت است. باید این را در نظر داشت که چنین تصویری در افکار عمومی در مواجهه با این طرح به‌وجود آمده است. اگر هم برداشت افکار عمومی درست است، باید به آنان پاسخ داده شود که بر فرض مثال، چرا اینترنت محدود خواهد شد».

لازم به یادآوری است که این طرح ضدمردمی زمانی درمحافل وابسته به باند خامنه‌ای و در مجلس ارتجاع مطرح شد که خامنه‌ای نسبت به ول بودن فضای مجازی خصوصاً فعالیت‌های براندازانه در آن آه و فغان کرد و به دولت ضدمردمی، مجلس و آخوندهایش توصیه کرد در این رابطه فکری کنند و چاره‌ای بیندیشند.

مجلس چاره را در طرح صیانت دید اما اکنون این طرح روی دست آن مانده و مخالفت گسترده مردم با آن نیز گریبان حکومت را گرفته است. آن چنان که روزنامه مشاور خامنه‌ای نیز به آن اذعان کرده و جدال در میان باند خامنه‌ای را نتیجه «نامطلوب بودن سطح سرمایه اجتماعی» دانست و نتیجه‌گیری نهایی‌اش این است که این طرح «به نوعی به تقابل افکار عمومی با حاکمیت منجرمی‌شود».

بر همین اساس این روزنامه حکومتی به سردمداران نظام و کارچرخانان طرح کذایی صیانت توصیه می‌کند حساسیت افکار عمومی را در نظر بگیرند، چرا که «در مقطع کنونی و به‌دلیل شرایط کشور، فضای افکار عمومی نسبت به مسائل بسیار حساس است... این مسأله نامطلوب بودن سطح سرمایه اجتماعی را نشان می‌دهد» (فرهیختگان ۲۴فروردین ۱۴۰۱).

بنابراین مخالفت مردم با آنرا می‌توان به‌عنوان یک «نه بزرگ» به علی خامنه‌ای تعبیر کرد که از ول بودن فضای مجازی آه و فغان سرداد.

و البته این تنها در مورد طرح سانسور صیانت رژیم نیست بلکه مردم نسبت به بسیاری از طرح‌های ضدمردمی از جمله حذف ارز ۴۲۰۰تومانی و... نیز معترضند، طوری که به اعتراف بسیاری از رسانه‌ها و کارشناسان حکومتی کاسه صبر مردم لبریز شده و هنوز ۸ماه از عمر دولت جلادان نگذشته شرایط به گونه‌یی است که نمایندگان مجلس و حتی بعضی رسانه‌های خامنه‌ای برای مردم اشک تمساح می‌ریزند و نسبت به وضعیت خطیر و ظرفیت انفجاری جامعه به دولت رئیسی هشدار می‌دهند.

روزنامه حکومتی همدلی ۲۴فروردین ۱۴۰۱ به بخشی از اعتراضات اعضای مجلس ارتجاع علیه دولت رئیسی جلاد اشاره کرد‌ه و در این رابطه نوشت: «رئیسی... در مصاحبه‌یی با صدا و سیما گفته بود که بیش از هر زمان دیگری به آینده کشور امیدوار است؛ اما روز گذشته تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دولت تذکر دادند که نگران افزایش اعتراضات عمومی هستند».

روزنامه همدلی در مقاله دیگری به‌نقل از مانقلیچ شادمهر عضو مجلس ارتجاع از گنبد کاووس به نفرت مردم از رژیم و به سرآمدن صبر آنان اشاره کرد و نوشت: «کاسه صبر اقتصادی مردم لبریز شده است چرا که امروز آنها در حال تحمل فشار حداکثری در زمینه معیشت هستند و باری که طی سال‌های قبل بر آنها تحمیل شده آرام آرام به حدی سنگین و طاقت‌فرسا شده است که حتی با افزودن پر کاهی به شکستن کمر مردم منجر خواهد شد» (همدلی ۲۴فروردین ۱۴۰۱).

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/7417b698-66ec-4de8-8dcf-81cd9336eb7f"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات