728 x 90

مریم رجوی دادخواه قتل‌عام شدگان ۶۷(۲)

روزشمار جنبش دادخواهی، مروری بر فعالیت‌های مریم رجوی در زمینهٔ دادخواهی خون شهیدان

مریم رجوی دادخواه قتل‌عام شدگان ۶۷
مریم رجوی دادخواه قتل‌عام شدگان ۶۷

قتل‌عام تابستان ۶۷ فاجعه‌ای است که مانند یک زخم باز هنوز بر روان و اعصاب حقوق‌بشر سنگینی می‌کند. پرونده‌ٔ ناگشوده‌ای است که هر چه زمان می‌گذرد بیشتر به ضرورت گشوده‌شدن آن پی‌می‌بریم. هنوز تمام نام‌ها و چهره‌های قتل‌عام شده و مشخصات دقیق آنان برای افکار عمومی مشخص نیست. در زیر تیغ سانسور و حضور جلادان آن قتل‌عام مخوف بر مصادر قدرت، هنوز امکان بازیابی اطلاعات و پرونده‌های آن، آن‌چنان‌که باید امکانپذیر نشده است اما جنبشی که برای دادخواهی خون آنان توسط مریم رجوی آغاز شده گام‌هایی اساسی به جلو برداشته است؛ گام‌هایی که در تداوم خود می‌تواند به محاکمهٔ‌ آمران و عاملان این جنایت ضدبشری در دادگاههای بین‌المللی منجر شود.

در قسمت دوم این روزشمار با بخش‌هایی دیگر از کارزار مریم رجوی و مقاومت ایران در این زمینه آشنا می‌شویم.

 

«زمان آن است که جامعه جهانی به‌ ۳دهه مصونیت سران رژیم آخوندی از پاسخگویی به‌ جنایت‌هایشان خاتمه بدهد.

زمان آن است که پرونده نقض حقوق‌بشر در ایران به‌خصوص اعدام‌های دهه ۶۰ و قتل‌عام ۶۷ به‌ شورای امنیت ملل ‌متحد ارجاع شود.

زمان آن است که خامنه‌ای و دیگر سردمداران رژیم به‌خاطر ارتکاب جنایت علیه بشریت در برابر عدالت قرار گیرند.

زمان آن است که سازمان ملل یک کمیسیون تحقیق بین‌المللی درباره قتل‌عام ۶۷ تشکیل دهد».

مریم رجوی ـ کنفرانس دادخواهی قتل‌عام ۶۷ در اشرف۳

 

۱۲مرداد ۹۵ ـ دادخواهی قتل‌عام زندانیان سیاسی از سوی مریم رجوی

مریم رجوی: اعدام زندانیان اهل سنت در زندان گوهردشت یک جنایت انزجار‌آور علیه بشریت

مریم رجوی در تاریخ ۱۲مرداد ۹۵ بر علیه اعدام زندانیان اهل سنت در زندان گوهردشت موضع گرفت و آن را یک جنایت انزجار‌آور علیه بشریت توصیف کرد. مریم رجوی همچنین در این موضع‌گیری به قتل‌عام زندانیان سیاسی در تابستان ۶۷ پرداخت و گفت:

«این یک آزمایش بزرگ جامعه جهانی است که در مقابل بزرگترین قتل‌عام زندانیان‌ سیاسی بعد از جنگ جهانی دوم در سال ۱۳۶۷ و جنایتهایی که این رژیم در ۳۷سال گذشته به‌طور مستمر مرتکب شده و مصداق بارز جنایت علیه بشریت، جنایت جنگی و نسل‌کشی محسوب می‌شود چه عکس‌العملی نشان خواهد داد؟».

مریم رجوی همچنین گفت:

«زمان آن فرارسیده که شورای حقوق‌بشر و شورای امنیت ملل ‌متحد به سکوت پایان داده و پرونده جنایت‌های این رژیم را به یک دادگاه بین‌المللی جنایی ارائه دهد تا خامنه‌ای و دیگر سردمداران این رژیم و مسئولان این جنایات در مقابل عدالت قرار گیرند».

 

۲۱مرداد ۹۵ ـ واکنش مریم رجوی به پخش گستردهٔ نوار آقای منتظری

 

واکنش مریم رجوی به پخش نوار صوتی آقای منتظری

واکنش مریم رجوی به پخش نوار صوتی آقای منتظری

 

مریم رجوی، نوار صوتی دیدار آقای منتظری جانشین وقت خمینی با مسئولان قتل‌عام ۳۰هزار زندانی‌ سیاسی در سال ۱۳۶۷ را یک سند تاریخی توصیف کرد که هم تسلیم‌ناپذیری و پایداری ستایش‌انگیز زندانیان مجاهد بر‌ سر پیمانشان با مردم ایران را به ‌قوی‌ترین صورت برجسته می‌کند و هم گواه انکارناپذیر مسئولیت سردمداران رژیم آخوندی در جنایت علیه بشریت و این نسل‌کشی بی‌سابقه است.

مریم رجوی در قسمتی از اظهارات خود گفت:‌

«خامنه‌ای که نامش در اظهارات اعضای هیأت مرگ در این جلسه ذکر شده و در همان سال‌ با صراحت از قتل‌عام‌ حمایت کرد و در ۲۸‌سال گذشته پیوسته به ترفیع مقام همین جلادان مبادرت کرده، در این جنایت بزرگ سهیم است و باید در پیشگاه مردم ایران پاسخگو باشد و مورد مؤاخذه قرار گیرد».

مریم رجوی همچنین با درودهای بیکران به‌ همه سربداران قتل‌عام‌ شده، به‌ویژه زنان و دخترانی که سردژخیمان خمینی را این‌چنین به‌ عجز کشاندند، گفت:

«آنها بهای ایستادگی بر سر آرمان آزادی و برابری را پرداختند و فردای آزاد ایران، بی‌گمان از همین فداکاری رویان خواهد شد. این آینده‌ای است که تحقق آن، قابل‌تردید نیست».
مریم رجوی همچنین عموم هموطنان به‌ویژه جوانان را به دادخواهی قتل‌عام‌شدگان این رژیم فراخواند و گفت:

«این دادخواهی یک وظیفه ملی و مبارزاتی و جزیی از کارزار مردم ایران برای سرنگونی رژیم آخوندی و احقاق حق حیات سیاسی مردم ایران است که رژیم آخوندی در قتل‌عام سال‌ ۶۷ به‌سهمگین‌ترین صورت ممکن درصدد نابودی آن برآمد».

 

۳۰مرداد ۹۵ ـ فراخوان مریم رجوی به جنبش دادخواهی

در ۳۰مرداد ۹۵ مریم رجوی طی سخنانی شورانگیز به عموم هموطنان ایرانی برای پیوستن به جنبش دادخواهی خون شهیدان قتل‌عام ۶۷ فراخوان داد. در این فراخوان آمده است:

«هموطنان عزیز!

در بیست‌وهشتمین سال قتل‌عام ۳۰هزار زندانی سیاسی، به‌روانهای پاک تمام‌ آن سربداران و شعله‌های آزادی و مقاومت ایران درود می‌فرستیم.

آنها در اوج افتخار، به‌ دفاع از نام و آرمان رهایی‌بخش خود برخاستند و منش و راه ‌و رسم این جنبش را با تسلیم‌ناپذیری سرشتند. آن‌ قهرمانان، به‌ویژه دختران مجاهد، مسئولان قتل‌عام را، مطابق اعتراف خودشان، به‌ عجز و التماس کشاندند.

خمینی می‌خواست برای بقای نظام خود نسل مجاهدین را نابود کند اما از رژیم او جز موجود لعنت‌شده‌ای باقی نمانده که سراپا در فساد و خون‌ریزی غرق شده و نکبت تاریخ ایران است. حال آن که نسل مجاهدین و آرمان و اندیشه آنها اعتلا یافت و شهیدان قتل‌عام ۶۷، وجدان تباهی‌ناپذیر مردم ایران شدند».
مریم رجوی با اشاره به این جملهٔ مسعود در سال‌های دهه ۶۰[بشریت در شورانگیزترین اسطوره‌ها و حماسه‌هایش راز خود را آشکار می‌کند] گفت: «پایداری مجاهدان و مبارزان قتل‌عام شده در زمره‌ همین حماسه‌هاست».

مریم رجوی گفت: «صدای قتل‌عام شدگان امروز در پرسش‌های بی‌پایان دانشجویان و جوانانی شنیده می‌شود که بر سر مسأله «کشتار ۶۷»، حکومت قتل‌عام را به‌چالش می‌کشند».
مریم رجوی با اشاره به پایداری و اعتصاب‌غذای اشرف‌نشانان برای احقاق حقوق قتل‌عام شدگان گفت: «شما نشان دادید که قهرمانان سربه‌دار، به‌رغم گذشت نزدیک به‌ ۳دهه از ‌شهادت‌شان، هم‌چنان خروش آزادی و انقلاب در آسمان ایران‌اند و نام‌هایشان، شرح مظلومیت‌شان و شکوه پایداری و تسلیم‌ناپذیری‌ آن‌ها، رژیم ولایت‌ فقیه را به‌لرزه در می‌آورد و به‌ آزادی و رهایی ملت اسیر فرامی‌خواند».
مریم رجوی ملاقات آقای منتظری و ۴تن از مسئولان قتل‌عام را زلزله‌ای توصیف کرد که در درون و بیرون این رژیم ایجاد شده و آن را یک سند بسیار مهم و دربرگیرندهٔ چند حقیقت اساسی عنوان کرد:

«اول ـ این نوار دربرگیرنده اعتراف صریح مسئولان قتل‌عام، به‌ مشارکت در یک نسل‌کشی است.

دوم ـ کشتار تابستان ۶۷ توسط بالاترین مقامهای وقت، یعنی همین خامنه‌ای و رفسنجانی و احمد خمینی مدیریت شد.

سوم ـ خمینی از ۳-۴سال قبل، نقشه‌ آن قتل‌عام را در سر داشت و به‌گفته مکرر پسرش تصمیم گرفته بود که «مجاهدین از روزنامه‌خوان و مجله‌خوان و اعلامیه‌خوان»، همه را اعدام کند.
چهارم ـ کسانی که در این‌ سال‌ها علت وقوع قتل‌عام را نبردهای فروغ جاویدان معرفی می‌کردند، کمک‌کار سیاسی همین رژیم و توجیه‌گر جنایات آن بوده‌اند».
مریم رجوی با اشاره به این‌که امروز بسیاری از مهره‌های رژیم و حتی برخی از دست‌اندرکاران مستقیم قتل‌عام، تلاش می‌کنند خود را از این واقعه، بی‌اطلاع جلوه بدهند و از هر نوع موضع‌گیری درباره آن طفره بروند، گفت: «در مقابل، برخی از جلادان وقیحانه‌تر از همیشه از کشتار دفاع می‌کنند. اما همه‌ آنها در توجه گسترده مردمی به‌ انتشار فایل صوتی اخیر، پایان رژیم خود را می‌بینندن».

مریم رجوی از هموطنان خواست که یک جنبش دادخواهی را در هرجا و به‌ هر‌شیوه ممکن گسترش دهند.
او جنبش دادخواهی را مؤاخذه رژیم ولایت‌ فقیه بر سر تمامی اسرار مخفی‌  دانست و گفت:

«جنبش دادخواهی قتل‌عام شدگان، در عین‌حال، کارزار افشای هویت یک‌به‌یک تصمیم‌گیرندگان و مجریان این کشتار است».

رئیس‌جمهور برگزیدهٔ مقاومت این جنبش را کوشش بی‌امان هموطنان و یاران مقاومت در خارج ایران برای محاکمه بین‌المللی خامنه‌ای و سایر سران رژیم به‌جرم نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت تعریف کرد و از ملل ‌متحد و شورای امنیت خواست ترتیبات سیاسی و حقوقی محاکمه بین‌المللی سران این رژیم به اتهام جنایت علیه بشریت را فراهم کنند.

 

۳شهریور ۹۵ ـ مریم رجوی خواستار قطعنامهٔ سازمان ملل در مورد قتل‌عام ۶۷ شد

در مراسمی که برای بزرگداشت سالگرد آزاد‌سازی پاریس از اشغال فاشیسم هیتلری در شهردادی منطقهٔ ۲ پاریس برگزار شد، مقاومت ایران اقدام به دایر کردن نمایشگاه قتل‌عام ۶۷ کرد.

مریم رجوی در بیانیه‌ای به‌مناسبت برگزاری نمایشگاه یادبود خاطره شهیدان سال ۶۷ در شهرداری منطقه دوم پاریس که با حضور بسیاری از منتخبان فرانسوی برگزار شد، از سازمان ملل ‌متحد خواستار یک قطعنامه در مورد « قتل‌عام» هزاران مخالف سیاسی در ایران در سال ۱۹۸۸ شد.

مریم رجوی گفت: «در سالگرد کشتار جمعی هولناکی که توسط دیکتاتوری مذهبی حاکم بر ایران انجام شد، ما خاطره قتل‌عام ۳۰۰۰۰زندانی سیاسی قتل‌عام شده را بار دیگر به‌یاد می‌آوریم».

مریم رجوی همچنین گفت: «سازمان ملل از موضع‌گیری در مورد این موضوع سر باز زده است. این است سیاست مماشات. این است قربانی کردن حقوق‌بشر در مسلخ تجارت».

در بخشی از این بیانیه مریم رجوی ضمن تأکید بر فراخوان مقاومت ایران گفت: «امروز زمان آن فرارسیده که سازمان ملل ‌متحد یک قطعنامه در مورد این قتل‌عام صادر کند. جامعه بین‌المللی باید آخوندهای حاکم بر ایران را به محاکمه بکشد».

 

۸شهریور ۹۵ ـ موضع‌گیری مریم رجوی در مورد اذعان خبرگان آخوندی به مشارکت و موافقت با قتل‌عام ۱۳۶۷

مریم رجوی، بیانیهٔ «مجلس خبرگان رهبری» آخوندها را یک سند صریح، قطعی و رسمی مبنی موافقت و مشارکت سردمداران کنونی رژیم در کشتار ۳۰هزار زندانی‌ سیاسی و ارتکاب جنایت علیه بشریت دانست.
خبرگان آخوندی در بیانیه خود این قتل‌عام را «تصمیم تاریخی و انقلابی حضرت امام خمینی، یک «تصمیم به‌موقع»، «برخورد جدی و بدون مسامحه با منافقین» و نشانه «فهم عمیق و دوراندیشانه» خمینی توصیف کرده بود.

مریم رجوی از روحانیان و مراجع دینی در جهان اسلام خواست این حکم جنایتکارانه و ریختن خون ۳۰هزار زندانی‌ سیاسی را محکوم نمایند و اجازه ندهند این جنایت بزرگ که در تاریخ معاصر نمونه ندارد، به حساب اسلام و مسلمانان نوشته شود.

 

۱۳شهریور ۹۵ ـ فراخوان مریم رجوی به سمینار نمایندگان جوامع ایرانی در پاریس برای محاکمه مسئولان قتل‌عام شدگان ۶۷

 

فراخوان مریم رجوی به جامعه بین‌المللی برای محاکمه مسئولان قتل‌عام شدگان ۶۷و توقف اعدام در ایران

فراخوان مریم رجوی به جامعه بین‌المللی برای محاکمه مسئولان قتل‌عام شدگان ۶۷ و توقف اعدام در ایران

 

روز شنبه ۱۳شهریور(۳سپتامبر) مریم رجوی، در اولین روز از سمینار جوامع ایرانی در اروپا جامعه بین‌المللی و دولتهای غربی را فراخواند که سران نظام ولایت‌ فقیه را به‌خاطر جنایت علیه بشریت در ایران به‌ویژه قتل‌عام ۳۰هزار زندانی سیاسی در سال ۶۷ در مراجع بین‌المللی در مقابل عدالت قرار دهند.

مریم رجوی همچنین خواستار شد که هرگونه رابطه با این رژیم مشروط به توقف اعدام شود.
اولین روز این سمینار ۲روزه با شرکت و سخنرانی شماری از شخصیت‌های بین‌المللی از جمله اد رندل، رئیس کنوانسیون حزب دموکرات در ژوییه ۲۰۱۶ و فرماندار سابق پنسیلوانیا و برنارد کوشنر، وزیر امور خارجه سابق فرانسه و بنیانگذار پزشکان بدون مرز، استروان استیونسون، رئیس بنیاد اروپایی آزادی عراق و دکتر طاهر بومدرا، رئیس سابق حقوق‌بشر ملل ‌متحد در عراق و مسئول پرونده اشرف در ملل ‌متحد، برگزار شد.

 

۳۰شهریور ۹۵ ـ پیام مریم رجوی به گردهمایی و تظاهرات ایرانیان علیه حضور رئیس‌جمهور رژیم آخوندی در مجمع عمومی ملل متحد

مریم طی پیامی به این گردهمایی گفت:

«هموطنان، دوستان و یاران مقاومت!

تظاهرات و گردهمایی شما علیه پذیرش رئیس‌جمهور استبداد مذهبی در ملل متحد، مایهٔ سرفرازی ملت ایران است که زیر سلطهٔ سنگین اختناق و اعدام، با صدای بلند اعتراض خود را ابراز می‌کند. نمایندهٔ رژیمی به ملل ‌متحد می‌آید که ۱۲۰هزار زندانی سیاسی را اعدام کرده است. رژیمی که ۳۰هزار زندانی سیاسی را با یک حکم جنایتکارانه در تابستان ۱۳۶۷ اعدام کرده است. خمینی دستور داده بود که هر کس که به سازمان مجاهدین وفادار است، باید اعدام شود و روحانی در آن زمان از بالاترین تصمیم‌گیرندگان در رژیم ایران بود».

مریم رجوی با تأکید بر گسترش جنبش دادخواهی گفت: «بالاترین سران رژیم، به‌صورت علنی از ارتکاب این کشتار دفاع کرده‌اند. وزیر دادگستری دولت روحاتی گفته‌ است به‌ این قتل‌عام افتخار می‌کند. این اعتراف‌ها به‌مثابه اسناد غیرقابل‌انکار درباره شرکت در جنایت علیه بشریت، مسئولیت ملل ‌متحد را برای به‌محاکمه کشاندن سران این رژیم، مضاعف کرده است».

مریم رجوی همچنین جامعه جهانی به‌ویژه شورای امنیت و مجمع عمومی ملل ‌متحد را به تحقیق پیرامون جنایات رژیم ایران به‌خصوص قتل‌عام ۶۷ و قرار دادن مسئولان این جنایت بزرگ علیه بشریت در مقابل عدالت فرامی‌خواند و گفت این جدی‌ترین شاخص احترام به حقوق‌بشر در تاریخ معاصر است.

 

۳۱شهریور ۹۵ تأکید بر جنبش دادخواهی در پیام مریم رجوی به‌ مناسبت آغاز سال سال تحصیلی ۹۶-۹۵

مریم رجوی در این پیام گفت: «خمینی گمان می‌کرد که با موج اعدامهای دهه ۶۰ و قتل‌عام ۶۷ می‌تواند بقای رژیمش را تضمین کند، ولی شگفتا که در شروع سال تحصیلی، شاهد جوشش خونهای پاک آنها و کارزار دادخواهی هستیم که به‌خصوص بعد از انتشار فایل صوتی آقای منتظری، جامعه ایران را تکان داده و اکنون باز هم صدا و پیام آنها را می‌شنویم که: درس اول در هر کلاس و در هر مدرسه و دانشکده، درس آزادی است».

مریم رجوی افزود: «دانش‌آموزان و دانشجویان شجاعی که از ۳۰خرداد ۶۰ تا امروز در برابر رژیم حاکم به‌ مقاومت برخاسته و جان خود را فدا کرده‌اند، پیشتازان و طلایه‌داران همین مبارزه‌اند. دانشجویانی که بخش عمدهٔ قتل‌عام‌شدگان سال ۶۷ را تشکیل می‌دهند، برای همین چشم‌انداز پرشکوه یعنی آزادی ایران و برپایی یک جامعه دموکراتیک بپاخاسته بودند.

هم‌چنان که اشاره کردم، یاد و راه آن شهیدان، امروز بیش از هر زمان دیگری، جامعه ما را برای کارزار دادخواهی و برهم‌ ‌دن بساط اعدامها برانگیخته است؛ از اعدام ریحانه‌ها و کشتن نداها و ستارها و بهنودها تا شهدای قیام ۳۰خرداد و ۵مهر و ۳۰هزار گل سرخ سربدار در قتل‌عام ۶۷...

این موجی است که از خون شهیدان و از خاک پاک خاوران برمی‌خیزد تا فریاد دادخواهی و «نه به اعدام و ارعاب آخوندی» را در ایران و جهان طنین‌انداز کند، جلادان را به‌پای میز عدالت بکشاند، جام‌زهر حقوق‌بشر را به‌حلقوم ولایت‌ فقیه بریزد و مشعل‌های آزادیخواهی را هر چه فروزان‌تر کند...».

 

«عموم ایرانیان در داخل و خارج کشور را فرامی‌خوانم که به‌ پیشبرد و گسترش جنبش دادخواهی قتل‌عام‌شدگان به ‌هر میزان و به‌هر شکل که می‌توانند یاری برسانند. این جنبش مظلومان است. این جنبش سرکوب شدگان است. این جنبش داغداران است. هرکس که در این رژیم طعم زندان و اسارت را چشیده است، هرکس که شلاق خورده است و هر زنی که مورد تعدی و تحقیر قرار گرفته و هر کس که وجدانش از این همه جنایت جریحه‌دار شده عضوی از جنبش دادخواهی است».

مریم رجوی ـ کنفرانس دادخواهی قتل‌عام ۶۷ در اشرف۳

 

۲۷آبان ۹۵ ـ مریم رجوی و کنفرانس بزرگ پارلمانی در پارلمان انگلستان

در ۲۷آبان ۹۵-(۱۷نوامبر ۲۰۱۶) یک کنفرانس بزرگ پارلمانی با حضور اسقف‌ها و نمایندگان هر دو مجلس و حقوقدانان انگلیسی در پارلمان انگلستان برگزار شد. در این کنفرانس بیانیهٔ بیش از ۲۰۰نمایندهٔ هر دو مجلس از تمامی احزاب پارلمان انگلستان در حمایت از جنبش دادخواهی شهیدان قتل‌عام ۶۷ اعلام شد؛ همچنین بیش از ۲۰۰نمایندهٔ مجلسین انگلستان به دولت این کشور برای محکوم‌ کردن قتل‌عام ۶۷ به‌عنوان جنایت علیه بشریت فراخوان داده و از ملل ‌متحد و شورای امنیت خواستار تحقیقات و سپردن عاملان این قتل‌عام به‌دست عدالت شدند.

مریم رجوی، رئیس‌جمهور برگزیدهٔ شورای ملی مقاومت ایران، با یک پیام ویدئویی برای کنفرانس سخنرانی کرد.

مریم رجوی در اظهاراتش خطاب به این کنفرانس، گفت: «در حالی که اعتراضات ضدحکومتی در سراسر کشور گسترش می‌یابد، رژیم آخوندها... قدرت خود را (با این جنایت‌ها) حفظ می‌کند».

مریم رجوی با اشاره به اعدام‌های جمعی در زندانهای ایران در سال ۶۷ که سر جفری رابرتسون، قاضی پیشین دادگاه سازمان ملل در مورد سیرالئون، آن‌را به‌عنوان یکی از بدترین جنایات علیه بشریت بعد از جنگ جهانی دوم توصیف کرد، افزود: «در نقطه مقابل، مردم و مقاومت ما در تلاش‌های آزادیخواهانه در حال پیشرفت بوده‌اند.

یک دستاورد مهم شکل‌گیری جنبش دادخواهی ۳۰هزار زندانی سیاسی قتل‌عام شده در تابستان سال ۶۷ است».

این کنفرانس و بیانیهٔ آن در رسانه‌ها از جمله در روزنامهٔ ‌ االشرق‌الأوسط به تاریخ ۲۸آبان ۹۵ انعکاس پیدا کرد.

 

۶آذر ۹۵ ـ برگزاری کنفرانس بین‌المللی پاریس تحت عنوان «فراخوان به عدالت، محاکمهٔ عاملان جنایت علیه بشریت در ایران و سوریه»

روز شنبه ۶آذر ۹۵(۲۶نوامبر ۲۰۱۶)، کنفرانس بین‌المللی پاریس تحت عنوان «فراخوان به عدالت، محاکمهٔ عاملان جنایت علیه بشریت در ایران و سوریه» با حضور مریم رجوی و با شرکت شخصیت‌های برجستهٔ سیاسی بین‌المللی و عربی، منتخبان، حقوقدانان، مدافعان حقوق‌بشر و حقوق زنان از کشورهای مختلف و هیأتی از اپوزیسیون سوریه، در سالن موتوآلیته برگزار شد.

مریم رجوی در این کنفرانس طی سخنانی گفت:‌

«همزمان با شدت‌گرفتن تنشهای داخلی و بین‌المللی رژیم، جنبش دادخواهی زندانیان سیاسی قتل‌عام‌ شده آخوندها را در داخل و خارج ایران به‌چالش کشیده است.

در ماه‌های اخیر، مقاومت ایران، با اتکا به‌تلاش اعضا و هوادارانش در داخل ایران به‌ اسامی تاکنون منتشر نشده شهیدان و نیز اطلاعاتی درباره هویت قاتلان دست پیدا کرده که بخشی از آن به‌اطلاع عموم رسیده است».

مریم رجوی گفت: «کمیتهٔ عدالت برای قربانیان قتل‌عام سال ۶۷ در ژنو، آغاز کار خودش را اعلام کرد. ثبت رسمی قطعنامهٔ مشترک کنگره آمریکا در محکومیت قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷ و همچنین فراخوانهای گروه‌های پارلمانی متعدد در سراسر اروپا بله همه و همه گام‌های ارزشمندی است که امیدوارم با سرعت هر چه بیشتر ‌پیش برود و به نتیجه نهایی برسد».

مریم رجوی در قسمتی دیگر از سخنان خود گفت: «این دادخواهی، اساس استبداد مذهبی را هدف قرار داده است. به‌همین دلیل، رژیم ولایت‌ فقیه در برابر آن بسیار شکننده است».

 

۱۷آذر ۱۳۹۵ ـ کنفرانس در بروکسل ـ پارلمان اروپا به‌مناسبت روز جهانی حقوق‌بشر با حضور مریم رجوی

روز چهارشنبه ۱۷آذر ۹۵(۷دسامبر ۲۰۱۶) به‌دعوت گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا که از حمایت نزدیک به ۳۰۰نماینده این پارلمان از گروه‌های مختلف سیاسی و کشورهای مختلف اروپایی برخوردار است، یک کنفرانس بین‌المللی تحت عنوان موج اعدامها در ایران، سیاست اتحادیه اروپا، با حضور مریم رجوی رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت، نمایندگان پارلمان اروپا و شخصیتهای برجسته سیاسی از کشورهای مختلف در پارلمان اروپا برگزار شد. شخصیت‌های شرکت‌کننده در کنفرانس به توقف اعدامها و نقض حقوق‌بشر در ایران محاکمه عاملان نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت در قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷ فراخوان دادند.

مریم رجوی در این کنفرانس سخنرانی کرد و در قسمتی از سخنان خویش گفت:

«تحت حاکمیت این رژیم، تمامی بندهای میثاق جهانی حقوق‌بشر پایمال شده است. از حق حیات و حق آزادی و امنیت تا حق مصونیت از شکنجه و دستگیری خودسرانه تا آزادی عقیده و مذهب. فجیع‌ترین برگ پرونده جنایت‌های این رژیم، قتل‌عام ۳۰هزار زندانی سیاسی ظرف فقط چند ماه در سال ۱۳۶۷ است. این نسل‌کشی بر اساس حکم مکتوب خمینی صورت گرفت و مهم‌ترین عاملان آن هم‌اکنون در زمره سران و مقامهای ارشد همین رژیم‌اند..».

مریم رجوی با اشاره به جنش رو به‌رشد دادخواهی اعلام کرد که مقاومت ایران اسامی ۱۱۰تن از تصمیم‌گیرندگان اعدامها در تهران و استانهای مختلف را منتشر ساخته و اطلاعاتی درباره ۲۱۳تن از مقامات دست‌اندرکار قتل‌عام در ۳۵شهر و نشانی شماری از گورهای جمعی پنهان در ۱۲استان را ارائه داده است.

 

۲۹آذر ۹۵ ـ استقبال مریم رجوی از تصویب شصت و سومین قطعنامه محکومیت نقض حقوق‌بشر در ایران توسط مجمع عمومی ملل متحد

 

مریم رجوی ـ ضرورت احاله پرونده نقض حقوق‌بشر به شورای امنیت

مریم رجوی ـ ضرورت احاله پرونده نقض حقوق‌بشر به شورای امنیت

 

در روز ۲۹آذر ۱۳۹۵ شصت ‌سومین قطعنامه مجمع عمومی ملل ‌متحد در محکومیت نقض حقوق‌بشر در ایران به ‌صویب رسید.

مریم رجوی در این رابطه گفت: «شصت‌وسومین قطعنامه محکومیت نقض حقوق‌بشر در ایران که گوشه‌هایی از جنایت‌های رژیم ضدانسانی ولایت‌فقیه را بازتاب می‌کند، احاله پرونده نقض سیستماتیک و وخیم حقوق‌بشر توسط این رژیم به شورای امنیت ملل ‌متحد و محاکمه سردمداران آن را ضروری‌تر می‌سازد».

مریم رجوی همچنین روی این واقعیت انگشت گذاشت که «تصویب این قطعنامه سند گویایی بر نتایج فاجعه‌بار سیاست مماشات و بی‌عملی جامعه جهانی در قبال رژیمی است که ۱۲۰هزار اعدام سیاسی از جمله قتل‌عام ۳۰هزار زندانی سیاسی را تنها طی چند ماه در تابستان ۱۳۶۷ در کارنامه خود دارد».

 

ادامه دارد...

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/425cb17f-cafc-4bd7-9010-05e85f920a9f"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات