728 x 90

چشم انداز نزدیک سرنگونی در انتهای بن‌بست - مروری بر رسانه‌ها

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

چشم انداز نزدیک سرنگونی در انتهای بن‌بست

در روزنامه‌های حکومتی ۱۳مرداد در کنار تیترهای دود و دم اقتدار نظام، بحرانهای به بن‌بست رسیده در عرصه‌های داخلی و خارجی بیشتر دیده می‌شود. از بحران کرونا تا مشکلات اقتصادی و مسکن و اعتراض کارگران، تا بن‌بست تحریم‌ها. ولی آنچه که به‌خصوص در روزنامه‌های باندهای مغلوب به چشم می‌خورد، چشم‌انداز نزدیک پایان نظام در انتهای بن‌بست بحرانهای در هم تنیده است. آفتاب یزد نوشته: «اعتماد عمومی به مسئولان کم‌رنگ شده نگران آینده هستند و احساس می‌کنند حامی ندارند. احساس قربانی‌شدن می‌کنند. مهمترین خطر زمانی است که اعتماد بین مردم و مسئولان کمرنگ شود. و این به‌صورت یک بغض و خشم فروخورده در مردم پیدا شده... مثلا یکی از این خشم‌ها به واسطه این هست که اگر کشور مذهبی داریم چرا در آن این‌قدر اختلاس هست. چرا من الآن از حداقل‌ها برخوردار نیستم ولی فلان کس میلیاردها میلیارد اختلاس کرده است».

ابتکار هم با اشاره به درهم پیچیدگی بحرانها نوشته است: «دیر زمانی نمی‌پاید که این در هم پیچیدگی‌های مسائل، با سقوط یک مهره، به ریختن دومینوهای متعدد منجر می‌شود و – چنان که در مواردی مثل آبان ۹۸ دیدیم – هر چالشی، می‌تواند بحران بزرگی بسازد».

شرق هم در همین زمینه نوشته است: «فرصتی برای جرم‌بخشی و عیب‌پوشی نداریم. قفل‌شدگی یا تله نهادی، روابط اقتصادی و اجتماعی ایران را رو به زوال برده و اگر ادامه یابد، زوال محتوم است».

آثار بن‌بست اقتصادی از همه سو

در زمینه‌های اقتصادی و شکستن بن‌بست تحریم‌ها در روزنامه‌های حکومتی، فقط چشم‌انداز بن‌بست دیده می‌شود. آفتاب یزد به‌نقل از احمد توکلی مهرهٔ باند خامنه‌ای نوشته است: «به‌دلیل سیاست‌های ارزی نادرست دولت، مردم آبگوشت که هیچ حتی نمی‌توانند اشکنه بخورند... امروز هیچ چیز بدتر از نابود شدن ارزش پول ملی و سست شدن پایه‌های اقتصاد نیست... جنگ اقتصادی امروز شدید‌تر و گرفتاری ما بیشتر از قبل است».

جهان صنعت در مورد ساخت و بافت اقتصادی در نظام آخوندی نوشته است: «بانک مرکزی از تداوم روند رو به رشد نقدینگی خبر داده و همبستگی بلندمدت قوی بین رشد پول و تورم را تأیید می‌کند». این روزنامه در ادامه افزوده است: «اگر سناریوی خلق روزانه ۲۰۰۰میلیارد تومان نقدینگی ادامه یابد، نقدینگی در پایان سال به رشدی معادل پایان سال گذشته دست می‌یابد. بر این اساس انتظار می‌رود که تورم نیز کماکان بر مسیر افزایشی پیش رود که در این شرایط نمی‌توان توقفی برای افزایش قیمتها متصور بود».

همدلی هم در مورد چشم‌انداز شکستن تحریم‌ها از طریق قرارداد با چین و روسیه ضمن یادآوری بر باد رفتن ۱۷شهر آباد ایران در اثر قرارداد ترکمانچای و گلستان نوشته است: «نگرانی امروز ایرانی‌ها از قراردادهای درازمدت و استراتژیک با دولتهای خارجی، به‌خصوص چین و روسیه، تداوم همین نگرانی تاریخی است. دولتهایی که مردم خود را با بی‌رحمانه‌ترین شیوه‌ها سرکوب می‌کنند نمی‌توانند در عرصه بین‌المللی دموکراتیک و رهایی‌بخش باشند».

تسلیم تنها شرط باز شدن درها به روی نظام

در روزنامه‌های باندهای مغلوب، با یادآوری بسته شدن باب مراوادت بانکی رژیم حتی با روسیه و چین در اثر سرپیچی از مقرارت FATF، تمکین به نظم جهانی را به رژیم گوشزد کرده‌اند. ستاره صبح به‌نقل از یک دیپلمات پیشین رژیم نوشته است: «روسیه و چین حدود دو سال است که به‌دلیل تحریم‌ها و عدم تصویب لوایح FATF در ایران، شدت عمل خود را زیاد کرده‌اند.

حتی حساب‌های بانکی ایرانیان مقیم چین یا تجار ایرانی فعال در چین مسدود شده‌اند.

به‌هرحال باید دانست که بدون پذیرش مقررات «گروه اقدام ویژه مالی» یا FATF ایران نمی‌تواند وارد نظام بانکی و تجارت بین‌المللی شود».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/408e5b9e-7db5-401b-9c7b-7d3b1a5be44e"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات