728 x 90

۴دهه شقاوت و زن‌ستیزی

۴دهه شقاوت و زن ستیزی...
۴دهه شقاوت و زن ستیزی...

طبق آخرین گزارش مجمع جهانی اقتصاد در مارس ۲۰۲۱ که به رتبه‌بندی ۱۵۶کشور درباره نابرابری جنسیتی پرداخته است، ایران آخوندزده با دو رتبه سقوط در رتبه ۱۵۰ و در طیف کشورهایی چون کنگو و سوریه و افغانستان قرار دارد.

در این گزارش آمده است: «مجمع جهانی اقتصاد، شکاف جنسیتی را بر مبنای شاخصه‌های مشارکت اقتصادی، سلامتی و بقا، توانمندسازی سیاسی و دستیابی به فرصت آموزشی بررسی و تعیین می‌کند». رتبه رژیم آخوندی حتی از کشورهای تیمور شرقی، صربستان و توگو هم پایین‌تر است».

 

وحشت خامنه‌ای از پیشتازی زنان در قیام‌ها

خامنه‌ای و رئیسی جلاد در وحشت از گسترش خیزش جوانان شورشگر و نقش پیشتاز زنان به‌ویژه در قیام آبان ۹۸، اقدامات سرکوبگرانه علیه زنان را در چارچوب مصوبه ارتجاعی شورای عالی انقلاب فرهنگی تحت عنوان ”عفاف و حجاب“ تشدید کرده است.

رژیم آخوندی با صرف هزینه‌های هنگفت پاسداران و نیروهای سرکوبگر انتظامی را در گشتهای گوناگون موسوم به «پلیس امنیت اخلاقی» و «گشتهای محسوس و نامحسوس» به جان زنان و دختران میهنمان انداخته است.

به گواه برخی رسانه‌ها و مهره‌های حکومتی موضوع «حجاب» و مبارزه با «بدحجابی» نه یک مسأله شرعی یا اخلاقی و... بلکه یک مسألهٔ امنیتی است. موضوعی که با سرشت و سرنوشت نظام گره خورده است. آخوند علی‌اکبری ۱۶تیر ۱۴۰۱ در نمایش جمعه تهران گفت: «موضوع حجاب مسأله عادی نیست! مسأله گره خورده به هویت ما یعنی بقای نظام است» (شبکه خبرـ ۱۶تیر۱۴۰۱).

 

مهسا امینی، قربانی نابرابری جنسیتی رژیم آخوندی

مهسا (ژینا) امینی دختر ۲۲ساله اهل سقز که برای دیدار اقوام به تهران سفر کرده بود روز سه‌شنبه ۲۲شهریور در ایستگاه مترو حقانی تهران توسط مأموران گشت سرکوبگر «امنیت اخلاقی» بازداشت و به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. وی که نسبت به این بازداشت اعتراض می‌کند به‌شدت مورد ضرب و شتم مزدوران انتظامی قرار گرفته و به‌دلیل شدت جراحات پیکر نیمه جان وی به بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان کسری منتقل شد. (اطلاعیه کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ـ ۲۵شهریور ۱۴۰۱).

خبرگزاری فارس سپاه پاسداران ۲۴شهریور۱۴۰۱ در یک واکنش زبونانه نوشت: «مهسا امینی زن هنجار شکن که برای اخذ تعهد و آموزش قوانین به مقر پلیس منتقل شده بود در جمع سایر افراد به‌طور ناگهانی دچار عارضه قلبی شد!».

 

فوران خشم اجتماعی از قتل مهسا امینی

روایت دردآور قتل مهسا، و سلب مسئولیت سرکرده جنایتکار انتظامی تهران نسبت به واقعه رخ داده، موجب عصیان جوانان در کف خیابان شد و خشم افکار عمومی در فضای مجازی را برانگیخت طوری که به‌سرعت در شبکه اجتماعی توئیتر هشتگ #مهسا_امینی در ایران ترند شد.

دایی مهسا امینی در گفتگو با اعتماد ۲۴شهریور نسبت به اطلاعیه فرماندهی انتظامی تهران بزرگ واکنش نشان داد و گفت: «دروغ مطلق است. ما از مهسا پرونده پزشکی داریم و می‌توانیم ارائه دهیم که مهسا کاملاً سالم بوده است... او هم‌چنین در اعتراض به عدم عذرخواهی مسئولان افزود: «من به آقایانی که آمده بودند گفتم صورت مسأله را پاک می‌کنید و لاپوشانی می‌کنید، ما به چای و نان و جای خواب شما محتاج نیستیم».

مادر مهسا امینی ابتلای دخترش به هر گونه بیماری زمینه‌ای قلبی را تکذیب کرده و از فشار برای عدم اطلاع‌رسانی در خصوص وضعیت دخترش خبر داده و گفت: «مهسا (ژینا) حقش این نبود، می‌گویند اطلاع‌رسانی نکنید، هیچی نگید، رعایت کنید. دور و برمون هم پر از ماموره».

 

در پی کشته شدن مهسا امینی جمعه ۲۵شهریور۱۴۰۱ مردم معترض و جوانان شورشگر با شعار «از کردستان تا تهران ستم علیه زنان» در جلوی بیمارستان کسری و خیابانهای تهران دست به تجمع اعتراضی زدند.

خبرگزاری فرانسه ۲۵شهریور در گزارشی از تظاهرات مردم با عنوان «خشم از مرگ زن ایرانی پس از دستگیری توسط پلیس اخلاق» نوشت: «گروهی از مردم در تجمع حوالی میدان آٰرژانتین در اعتراض به کشته شدن مهسا امینی شعار "‌خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله" "قسم به خون مهسا، ایران می‌گردد آزاد" سردادند».

«در میدان آزادی تهران مردم با شعارهای "مرگ بر خامنه‌ای" ، "مرگ بر ستمگر"، "ما همه مهسا هستیم بجنگ تا بجنگیم" ، "مرگ بر دیکتاتور"، "بی شرف بی‌شرف" با نیروهای سرکوبگر به مقابله پرداختند. در تهران با شروع تاریکی هوا مردم به پشت‌بام‌ها رفته و با شعار "‌مرگ بر خامنه‌ای"و"‌مرگ بر دیکتاتور" دست به اعتراض زدند و تا پاسی از شب ادامه داشت».

 

واکنش خیره کنندهٔ مردم در فضای مجازی

اسکای نیوز ۲۶شهریور ۱۴۰۱نوشت: «پس از مرگ مهسا امینی ۲۲ساله به‌دنبال دستگیری وی توسط پلیس اخلاق، اعتراضات در ایران آغاز شد. در پست‌های شبکه‌های اجتماعی معترضان شعار می‌دهند، "مرگ بر دیکتاتور (خامنه‌ای)».

کاربری نوشت: «انزجارآور است». زندگی چند جوان بی‌گناه باید به طرز وحشیانه‌ای ربوده شود تا همه ما برخیزیم؟"

کاربری توئیت کرد: «مردم ایران طلوع خواهند کرد و بر این ستاره مردگی پیروز خواهند شد. ایران این ستاره کُشان را در هم خواهد شکست. مهسا قلب خونین و تپنده ایران است».

تلگرام چند ثانیه (رژیم) ۲۶شهریور به انزجار اجتماعی از خامنه‌ای اعتراف کرد و نوشت: «تاکنون بیش از ۱۹۰هزار توئیت در این رابطه منتشر شده است. این توئیتها به شکل خیره‌کننده‌ای لایک شده‌اند و در مجموع بیش از ۷.۵ میلیون! بار لایک و ۸۳۰هزار بار بازنشر شده‌اند. بر اساس این داده‌ها در یک‌سال اخیر، هیچ موضوعی به اندازه مرگ مهسا امینی واکنش‌های مجازی را به‌دنبال نداشت».

 

واکنش‌های بین‌المللی گسترده به‌قتل مهسا امینی

جاوید رحمان گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران اعلام کرد: «شورای حقوق‌بشر این سازمان باید با تصویب قطعنامه‌یی حجاب اجباری در ایران را محکوم کند. جان باختن مهسا امینی نشانه‌ای از نقض گسترده حقوق‌بشر در ایران است و جامعه بین‌المللی باید رفتار مقامات ایرانی علیه زنان را به‌شدت محکوم کند» (العربیه فارسی ـ ۲۶شهریور ۱۴۰۱).

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ‌سفید ۲۵شهریور در توئیتی نوشت: «عمیقا از مرگ مهسا امینی که بر اثر ضرب و شتم در بازداشت پلیس گشت ارشاد درگذشت نگران هستیم. مرگ او قابل گذشت نیست. ما از مقامات ایرانی را در قبال چنین نقض حقوق‌بشری حسابرسی خواهیم کرد».

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران ضمن ابراز همدردی با خانواده مهسا امینی نوشت: «ایران باید به خشونت علیه زنان به‌دلیل این‌که خواهان بهره‌مندی از حقوق اساسی خود هستند، پایان دهد.
عفو بین‌الملل در ۲۶شهریور در توئیتی نوشت: «با خانواده و همه کسانی که از مرگ هولناک #مهسا_امینی غمگین و خشمگین هستند، ابراز همدردی می‌کنیم. شرایط منجر به مرگ در حین بازداشت مهسا امینی، که شامل گزارشهایی مبنی بر شکنجه و سایر بدرفتاریها بوده است باید مورد تحقیقات کیفری قرار گیرد».

اوا ارنست جیجیچ، نماینده پارلمان اتریش و سخنگوی امور خارجی۱۷سپتامبر۲۰۲۲ در توئیتر نوشت: «او یکی از بسیاری از سرنوشتهای غم‌انگیز در ایران است. روحت شاد مهسا. سرنوشت تو باید انسان‌ها را تکان بدهد».

جیسون برادسکی ـ مدیر سیاست یوآنی ـ ۱۶سپتامبر ۲۰۲۲ نوشت: «پس از قتل مهسا امینی، با لغو روادید رئیس‌جمهور ایران شروع کنید خوب است. رئیسی تجسم نقض حقوق‌بشر نظام است» وی ضمن ابراز حیرت و شگفتی از سکوت خامنه‌ای در سخنرانی‌اش در توئیتی نوشت: «خامنه‌ای حتی یک کلمه هم از جنایتی که در ایران رخ داده، نگفته است».

البته انعکاس قتل وحشیانه ژینای معصوم و بازتابهای اجتماعی آن هم‌چنان ادامه دارد. وال استریت ژورنال روز شنبه در گزارشی از خیزش مردم سقز و سنندج نوشت: اعتراضات در ایران به‌قتل یک زن پس از دستگیری به‌خاطر بدحجابی برگزار شد. این تظاهرات نشان می‌دهد چگونه قوانین به‌اصطلاح اخلاقی رژیم ایران محبوبیتی ندارد. تظاهر کنندگان در سقز بنر خامنه‌ای را پاره کردند. هم‌چنین روز یک‌شنبه ـ ۲۷ شهریورماه، لیبراسیون با انتشار گزارشی اعلام کرده که کشته شدن مهسا امینی، دختر ۲۲ساله ایرانی که پس از بازداشت از سوی گشت ارشاد، مورد خشونت مأموران نیروی انتظامی قرار گرفت و جان داد، یک جنبش اعتراضی علیه رژیم جمهوری اسلامی را به راه انداخته است.

 

صورت مسأله واقعی ایران

خامنه‌ای می‌خواست با آوردن جلاد۶۷ و علم کردن موضوع خودساختهٔ بدحجابی صورت مسأله جامعه ایران یعنی سرنگونی را لااقل برای مدتی عوض کند اما نمی‌دانست این بار ضربه را از همان جایی می‌خورد که تصورش را نمی‌کرد.

آری،

ایران امروز صحنه نبرد قیام‌آفرینان و زنان پیشتاز با اهریمن بد سرشت ولایت فقیه است. نبرد نیرومند زنان و پایداری ستودنی‌شان در کف خیابان، شکست نهایی و سرنوشت اندیشهٔ میرای مردسالار آخوندی را رقم می‌زند

خانم مریم رجوی، رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت ایران، ضمن ابراز عمیق‌ترین همدردی‌ها با خانواده مهسا امینی، تصریح کرد، «زن‌ستیزی رژیم آخوندی هر روز قربانیان بیشتری در میان زنان و دختران ایرانی می‌گیرد. ضرب و شتم وحشیانه مهسا توسط مزدوران رژیم، خشم و انزجار هر انسانی را برمی‌انگیزد. ستم آخوندها و پاسداران جهل و جنایت با ایستادگی و مقاومت زن ایرانی درهم خواهد شکست. با تمام قوا باید با این رژیم مقابله کرد». (کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران ـ ‌۲۵شهریور ۱۴۰۱)

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/d6d3b74a-0a83-410c-8aff-46559fbc08b8"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات