728 x 90

خط بطلان بر برداشت‌های بنیادگرایانه از دین - مروری بر رسانه‌های حکومتی

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

تیتر مشترک روزنامه‌های حکومتی هفدهم اسفند در مورد دیدار پاپ با آیت‌الله سیستانی است. در روزنامه‌های هر دو باند تلاش کرده‌اند از آنجا که آیت‌الله سیستانی به‌عنوان مرجع شیعیان طرف حساب قرار گرفته، به شکلی تعادل را به نفع نظام وانمود کنند.

خط بطلان بر برداشت‌های بنیادگرایانه از دین

کیهان خامنه‌ای در یادداشت روزش به قلم پاسدار شریعتمداری نوشته است: «این ملاقات، ملاقات خمینی با نماینده پاپ ژان پل دوم را به‌خاطر می‌آورد». در ادامه هم یادآوری کرده در آن ملاقات خمینی پیامی برای پاپ داد که پاپ جوابش را نداد.

فرهیختگان روزنامه تحت‌امر ولایتی مشاور خامنه‌ای با تیتر «زوایای پنهان سفر پاپ به عراق» غیض نظام را بیشتر رو کرده و نوشته است: «سفر پاپ به عراق تلاشی با اهداف چندگانه در راستای منافع قدرتهای سلطه‌گر غربی است».

«دیدار فرامذهبی رهبران جهان اسلام و مسیحیت» عنوان مطلبی است از روزنامهٔ جهان صنعت که ضمن اشاره به جریانهای بنیادگرا در عراق (که البته همه وابسته به رژیم آخوندی هستند) نوشته است: « این‌که پاپ فرانسیس خواستار دیدار با آیت‌الله سیستانی در یک بافت موقعیتی می‌شود نمایانگر این است که اکنون رهبران ادیان به این نتیجه رسیده‌اند که باید وجه ممیزه و خط بارز جدایی خود از برداشت‌های بنیادگرایانه رادیکالیستی از دین را کاملاً هویدا کنند».

«ملاقات در نجف» عنوان گفتگوی روزنامه مستقل با فاضل میبدی از حوزهٔ قم است که در پاسخ به این سؤال که «چرا پاپ به ایران به‌عنوان کشور مرجع شیعه سفر نکرد و مقصد خود را بیت آیت‌الله سیستانی انتخاب کرد؟» پاسخ داده « این سؤال را باید از خود پاپ بپرسید! من اطلاعی ندارم».

سایر روزنامه‌های هر دو باند هم مطالب مشابهی دارند که نشان می‌دهد دیدار پاپ با آیت‌الله سیستانی در درون رژیم تبدیل به بحران شده است.

کرونا و سیاست‌های یک بام و دو هوای نظام

دو موضوع مذاکره با آمریکا - برجام و جنگ گرگ‌ها بر سر کرسی ریاست‌جمهوری بیشترین مطالب را به خودشون اختصاص داده‌اند. البته اعترافهای ناگزیر به وضعیت وخیم اقتصادی و چشم‌انداز گرانی بیشتر در آستانهٔ نوروز و افزایش تورم در سال آتی در روزنامه‌ها دیده می‌شود که همه تلاش کرده‌اند کل نظام را در برده و تنها دولت روحانی را مقصر جلو دهند. اوجگیری مطالبهٔ عمومی برای واکسیناسیون کرونا در شرایطی که به اعتراف کارگزاران رژیم شیوع ویروس کرونای انگلیسی در کشور فراگیر شده جدی‌ترین بحران داخلی است که روزنامه‌ها به آن پرداخته‌اند.

آرمان با عنوان «مردم خسته و ناامید از کرونا و گرانی» نوشته است: «مردم می‌گویند که وقتی کشورهای همسایه نظیر عراق و افغانستان واکسیناسیون عمومی را آغاز کرده‌اند، چرا باید زندگی را بر خود حرام کنیم وقتی جاده‌ها بسته می‌شوند، اما پروازها به ووهان و لندن و اروپا انجام می‌شود». در ادامه هم اعتراف کرده «با حضور در میان مردم پی خواهیم برد که میلیون‌ها نفر نیز از سیاست‌های مسئولان خسته‌اند».

«انتظارات واکسیناسیون مردم را جدی بگیرید» تیتر مقاله جهان صنعت است که از جمله نوشته: «ایرانیانی که این روزها از رسانه‌های گوناگون دیداری و شبکه‌های اجتماعی آخرین تحولات واکسیناسیون در کشورهای گوناگون در دنیا از جمله کشورهای همسایه مثل ترکیه و امارات و کشورهای دورتر مثل انگلستان را دنبال می‌کنند و می‌شنوند و می‌بینند که در آن کشورها مدیریت متمرکز و دولتی و بدون تضاد منافع با شتاب مناسب کار واکسیناسیون را دنبال می‌کنند از این‌که می‌شنوند در ایران تهیه و توزیع با آهستگی پیش می‌رود و به جای این‌که کار به‌صورت متمرکز و زیر نظر دولت پیش برود برخی نهادهای دیگر نیز وارد کار شده و شرایط را پیچیده کرده‌اند ناامید می‌شوند».

«تصمیمات دیرهنگام و نه چندان جدی ستاد در مورد نوروز» عنوان مقاله آفتاب یزد است که اذعان کرده دولت مردم را در معرض ویروس کشنده تنها رها کرده است. این روزنامه نوشته: «ویروس جهش‌یافته کرونا در حال شیوع گسترده در کشور است و هر روز نام استان جدیدی را می‌شنویم... این ترس وجود دارد که زمانی تصمیم‌گیری قطعی در این زمینه اتخاذ گردد که بسیار دیر شده و ویروس جهش‌یافته تمام کشور را تصاحب کرده است. درک خطرناک بودن پیک چهارم بسیار آسان است اما این سوء‌مدیریتها می‌تواند وضعیت اسفناکی را برای جامعه رقم بزند».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1b4cf1f1-aa7e-468b-a475-2e3b60f636b5"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات