728 x 90

روسیه و طرد رژیم از سوریه

روسیه
روسیه

سال قبل روز ۲۵مهر۹۷، خامنه‌ای در جمعی از کارگزارانش تحت عنوان نخبگان و فرهیختگان به آمد و ضمن شماتت باند روحانی به‌خاطر این‌که نگاهشان به سمت غرب و مذاکره جویی است علم «نگاه به شرق» را بلند کرد. اگر ‌چه خودش از کشور خاصی اسم نبرد ولی در رسانه‌های باندش روسیه و چین شاخص کشورهای شرق بودند. و به‌خصوص رابطه با روسیه را به‌خاطر همکاریشان در سرکوب مردم سوریه شاخص این اتحاد استراتژیک معرفی کردند. با توجه به این‌که ۸ماه از اظهارات خامنه‌ای گذشته است، نگاهی به رابطه رژیم و روسیه روشنگر بسیاری از مسایل است

پس از اظهارات ولی‌فقیه ارتجاع در مورد نگاه به شرق و «پرهیز از نگاه به غرب» تا مدتی غر و لندهای باند مغلوب از آنچه «جفاکاری» روسیه می‌نامیدند خاموش شد. اما همزمان با تنگ‌تر شدن حلقهٔ انزوای جهانی برگرد رژیم، بار دیگر نغمه‌های خیانت و جفاکاری روسیه و هماهنگی بیشتر روسیه با غرب علیه رژیم بیشتر شنیده می‌شود.

روزنامهٔ حکومتی ستاره صبح (۲۱خرداد) نوشت: «شواهد و قرائن نشان می‌دهد که فشارهای ایالات‌متحده بر روسیه و چین این دو کشور را وادار کرده تا به‌صورت پنهانی درباره موضوع ایران با آمریکا کنار بیایند. در این ارتباط زمانی که تنش میان ایران و آمریکا بالا گرفت، پوتین در یک اظهارنظر عجیب گفت: «روسیه آتش‌نشان نیست که همه را نجات دهد«. وی در تازه‌ترین اظهارنظر نیز به نقش آمریکا اشاره کرده و گفت: «باید به ایالات‌متحده احترام گذاشت» و به ایران هم پیشنهاد کرده با آمریکا وارد گفتگو شود».

این روزنامه در ادامه به خالی کردن زیرپای رژیم توسط روسیه در جریان نقض تعهدات برجامی اشاره کرده و نوشته است: «پوتین اظهار داشت: «من بارها در گفتگو با طرف‌های ایرانی گفته‌ام که به‌نظر من، بدون توجه به تمامی حوادث، برای ایران بهتر است که در این توافق (برجام) باقی بماند»

اما به‌رغم شکوه و شکایتهای رسانه‌های حکومتی از «متحد استراتژیک» نظام، آنها تلاش کرده‌اند به درد اصلی نظام یعنی رانده شدن از سوریه اشاره نکنند.

علی بیگدلی یک کارگزار باند روحانی روز ۱۲خرداد گفت: «در مورد روسیه تا اندازه‌ای شک و تردید‌هایی وجود دارد؛ روسیه اخیراً نرمش‌هایی نشان داده و با توجه به این‌که این کشور شریک نفتی عربستان است، اخیراً صحبت‌هایی مبنی بر فروش موشک‌های اس ۴۰۰به عربستان و برخی کشورهای عربی مطرح است و از طرف دیگر روسیه روابط نزدیکی با اسراییل دارد و امکان دارد روسیه دست به مانوری برخلاف خواسته ایران زده و کشش این کشور به سوی عربستان و اسراییل بیشتر باشد. در مورد چین اما هنوز ابراز نظری نشده اما چین نیز شرایط مشکوکی دارد و لازم است ایران در شرایط فعلی بدون حساب باز کردن بر کارت روسیه و چین، جوانب احتیاط را در مناسبات دیپلماتیک خود رعایت کند».

روزنامهٔ حکومتی ستاره صبح به‌ نقل از الشرق‌الأوسط نوشت: «در روزهای آتی نشستی سه‌گانه با حضور «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا، «نیکولای پاتروشف» و «مئیر بن شبات» همتایان روسی و اسراییلی وی در قدس اشغالی برگزار می‌شود که اولین جلسه در نوع خود بین نمایندگان سه کشور حاضر در پرونده سوریه محسوب می‌شود و هدف، دنبال کردن ترتیبات اخراج ایران از سوریه است». این روزنامه افزود:«آینده حضور ایران در سوریه موضوع اصلی این نشست خواهد بود؛ نشستی که عنوان «بررسی امنیت منطقه» در خاورمیانه را یدک می‌کشد».

این روزنامهٔ حکومتی در ادامه به‌ نقل از الشرق‌الأوسط افزوده است: «طرف‌های سه‌گانه در این جلسه به‌دنبال نقشه راهی هستند که میان پیشنهادهای وسوسه‌انگیز آمریکا و متحدانش به مسکو از یک طرف و تعهد روسیه به اقدامات ملموس در خصوص نقش ایران و کاهش حضور نظامی این کشور در سوریه ارتباط برقرار کنند».

الشرق‌الأوسط نیز تصویر انزوای رژیم را با این عبارات تکمیل می‌کند: «آمریکایی‌ها نقشه راهی دارند با مضمون دادن مشوق‌هایی توسط آمریکا و متحدان به مسکو(و از جمله دمشق)... به عبارت دیگر بررسی و قبول چشم‌انداز یکدست آمریکایی‌ها درباره خلاص شدن از عامل اصلی بی‌ثباتی در خاورمیانه که در نظام ایران تجسم می‌یابد». این روزنامه در پایان افزوده است:« شاهد تحولی مهم در سیاست روسیه هستیم. در این مرحله تهران که از واسطه‌ها کمک می‌گیرد تا وقت چند ماهه بخرد و بر نقش ژاپن و آلمان و سوئیس شرط بندی می‌کند، درمی‌یابد پیش از آن که پشت میز مذاکرات بنشیند، مهم‌ترین برگهایش (یعنی نقشش در سوریه) در آستانه سوختن‌اند».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/29af232d-d0ed-476e-a022-56fad8ca764e"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات