عواملی مانند قیمت بالای خوراک دامی، بالا رفتن هزینه تولید و واردات گوشت یخ زده از خارج توسط دولت باعث شده تا روز به روز به تعداد دامداران ورشکسته افزوده شود.
تعاونیهای دامداران که در رأس آنها عناصر حکومتی هستند با ایجاد فروشهای صوری، نهادههای دامی را دپو میکنند و با هماهنگی با ارگانهای دولتی، در بازار آزاد به فروش میرسانند.
مشکلات زیادی که حاکمیت آخوندی و نهادهای وابسته به آن برای دامداران ایجاد کردهاند، باعث شده طی هفتههای اخیر دامداران در شهرهای مختلف کشور علیه چپاولگری ارگانهای حکومتی، دست به اعتراض بزنند.
روز ۳ آبان۹۹ دامداران شهرستان کلات در اعتراض به کمبود و گرانی نهادههای دامی در محوطه اداره جهاد کشاورزی تجمع کردند.
۲۸مهر۹۹ در تهران دامداران از شهرهای مختلف با برگزاری یک تجمع به چپاولگری رژیم و نابودی صنعت دامداری اعتراض کردند.
در این تجمع یکی از دامداران گفت: «امروز این مردم بدانند که اگر فردا گوشت شد ۱۵۰هزار تومان شیر شد کیلویی ۲۰هزار تومان نگویند چرا گران شد دامدار چرا گران کرد».
یکی دیگر از دامداران گفت: «نقدینگی ما را نابود کردند و از بین بردند، کارخانه ۶۰روز پول را پیش خودش نگه میدارد، صبح پول بار میخواهی نداری هیچکس هم دیگر اعتباری به ما نمیدهد ما گرفتار شدیم به هیچ عنوان که ما دامداری را تأمین کنیم توانایی آنرا نداریم».
روز سهشنبه ۶ آبان دامداران شهرستان فردوس خراسان جنوبی نسبت به نبود نهاده دامی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
پیش از این دامداران شهرک دامپروری نو ترکی در شهرستان ایذه، استان خوزستان در اعتراض به گرانی خوراک دام و دو تا سه برابر شدن قیمت داروی دامی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
آنها گفتند، وعده و وعیدی که مسئولان داده بودند دروغی بیش نبوده و به آن عمل نکردند…
اغلب دامداران کشور مانند اکثریت مردم فقیر نیستند و دارای تمکن مالی هستند، اما وضعیت طوری است که این قشر از مردم هم به میدان اعتراضات آمده و صحبت از له شدن در زیر چرخه غارتگری و چپاول رژیم میکنند، به همین دلیل عمده آنها در حال ورشکستگی هستند.
گرانی سیستماتیک و هدایت شدهٔ نهادههای دامی، گرانی دارو و واکسنهای دامی، هزینه زیاد تولید، و واردات گوشت منجمد توسط نهادهای وابسته به سپاه پاسداران و مهرههای حکومتی از کشورهای دیگر باعث شده محصولات گوشت دامداران با قیمت مناسب خریداری نشود.
در زمینه واردات گوشت منجمد توسط دولت و عدم خرید گوشت از دامداران در داخل کشور علی یزدی خواه عضو مجلس ارتجاع گفت: «دولت برای گوشت منجمد وارداتی با هزینه حمل و نقل حدود ۱۰۰هزار تومان پرداخت میکند اما علاقهیی به خرید گرم و تازه دامدار داخلی به قیمت واردات را ندارد. با ارز ۴۲۰۰تومانی نهادههای دامی را ثبت سفارش میکند در حالی که در بازار آزاد به دو تا چهار برابر آن به فروش میرساند» (سایت اعتماد آنلاین ۲۳شهریور۹۹).
اختلاف قیمت مصوب نهادههای دامی با قیمت آن در بازار آزاد نیز بسیار زیاد است، قیمت مصوب ذرت کیلویی ۱۵۰۰تومان، کنجاله سویا ۲۷۵۰تومان، سبوس گندم ۱۴۰۰تومان است.
اما در بازار آزاد تولیدکنندگان دام و طیور هر کیلو ذرت را بیش از ۴۰۰۰تومان و نزدیک به سه برابر قیمت واقعی میخرند.
شایان نادری یک پژوهشگر حوزه امنیت غذایی و کشاورزی گفت: «در ماههای اخیر ۴ و نیم میلیون تن ذرت سویا وارد کشور شد که قرار بود با دلار دولتی به دست دامدار و مرغدار برسد، اما ۳میلیون تن آن سر از بازار سیاه درآورد. یک میلیون تن ذرت در گمرک مانده است، آیا این مسأله تعمدی است یا کم کاری» (سایت نود اقتصادی ۵آبان ۹۹).
البته برای همین کارشناس حکومتی و سایر پژوهشگران و دستاندرکاران کاملاً روشن است که وقتی ۳میلیون تن ذرت در مسیر گم میشود و مدتی بعد در بازار سیاه با چند برابر قیمت پیدا میشود موضوع چیست و دست کدام مافیای وابسته به پاسداران و بیت خامنهای در کار است.
با چنین شرایط دشواری روشن است که دامداران غیروابسته به حکومت آخوندی یکی پس از دیگری ورشکشته شوند.
البته تنها دامداران غیرحکومتی نیستند که با نابودی امکانات و سرمایههایشان قیمت سوداگری شیخ و احتکار و ابتکارات سودجویانهٔ پاسداران را میدهند بلکه بسیاری مردم و مصرف کنندگانی هستند که مجبورند محصولات لبنی و پروتئینی را از لیست مصرف و خریدشان حذف کنند.
خبرگزاری ایرنا وابسته به دولت روحانی گزارش داد ستاد تنظیم بازار هر کیلو گرم گوشت گوسفندی مخلوط را بین ۸۳هزار تا ۹۳۵۰۰تومان تعیین قیمت کرده است.
گوشت گوساله مخلوط را ۷۰۸۰۰ تا ۷۲۶۰۰تومان و شیر کم چرب را لیتری ۵۶۰۰تومان اعلام کرده که در عمل هر کیلو گرم گوشت گوسفندی بین ۱۴۰هزار تا ۲۰۰هزار تومان و گوشت گوساله بین ۱۲۰هزارتا ۱۸۰هزار تومان و شیر کم چرب ۶۶۰۰تومان به دست مشتری میرسد» (ایرنا ۵آبان ۹۹)
قیمت گوشت مرغ و تخممرغ هم روزانه در حال افزایش است، قیمت مصوب هر کیلو تخم ۱۴۵۰۰تومان و هر شانه ۳۰عددی تخممرغ ۲۶ تا ۳۱هزار تومان و گوشت مرغ کیلویی ۲۰۴۰۰تومان است.
اما عملاً گوشت مرغ ۲۶ تا ۲۹هزار تومان و یک شانه تخممرغ بین ۳۱تا ۳۵ هزار تومان به فروش میرسد.
در شرایطی که دامداریها و مرغداریها ورشکسته شده و بهقول رسانههای حکومتی گوشت و تخممرغ از سفرههای مردم پرکشیده است، دامداریها و مرغداریهای وابسته به سازمان اقتصادی کوثر ـ وابسته به بنیاد چپاول موسوم به شهید ـ با درآمدهای کلان، دامداران و مرغداران را به ورشکستگی کشانده و با افزایش نرخ محصولات خود سفره مردم را خالی میکنند.
لیست تعدادی از شرکتهای وابسته به این نهاد غارتگر به شرح زیر است:
۱-شرکت اجداد زربال تولید جوجه یک روزه در آمل.
۲-شرکت مرغک تولید مرغ و جوجه در زنجان.
۳- شرکت توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی کوثر تولیدکننده تجهیزات کشاورزی و مرغداری در تهران.
۴-شرکت کشت و صنعت شریف آباد گاوداری در قزوین.
۵-شرکت مرغ ماهان تولیدکننده مرغ در کرمان.
۶-شرکت آبزی اکسیر کوثر پرورش ماهی در تهران.
۷- شرکت اجداد سپیدان کوثر پرورش دام سبک و سنگین در ورامین.
۸- شرکت رابتا تولید مواد لبنی در قم.
۹- شرکت شیمی داروی کوثر تولید دارو و مکمل دامی در تهران.
۱۰-شرکت خوارک دام پارس تولید خوراک دام و طیور در تهران.
۱۱- شرکت مرغ مادر دیزباد تولید مرغ و جوجه در مشهد.
۱۲-شرکت کشت و صنعت اشراق تولید دام سنگین در ورامین.
شرکت مرغ مادر دیزباد بهعنوان بزرگترین زنجیره تولید گوشت مرغ در شرق کشور، با دارا بودن ظرفیت ۳۲۵هزار قطعه مرغ مادر گوشتی در واحد پرورش مرغ مادر، دو کارخانه مجهز جوجهکشی به ظرفیت ۳۲میلیون قطعه در سال، و دو واحد تولیدی دانه با ظرفیت سالانه ۱۰۸هزار تن انواع خوراک دام و طیور دارا میباشد.
شرکت مرغ مادر دیزباد در سال۱۳۷۸ به سازمان اقتصادی کوثر واگذار گردید، و در ۱۳۹۵ زنجیره شمال شرق با ادغام برای تولید و عرضه محصولات پروتئینی در شرق کشور با حداقل ۳۰درصدبازار مصرفکننده در خراسان تشکیل شد سپس ۳ شرکت مرغداران طوس، مرغ مادر دیزباد و خوراک دام و طیور مشهد هر ۳باهم ادغام شدند.
سازمان اقتصادی کوثر در مجموع دارای ۴۰شرکت در زمینههای مختلف از جمله صنعت، کشاورزی، دامداری، صنایع الکترونیکی و... است.
این سازمان غارتگر وابسته به پاسداران ۳۰درصد سویا و مواد علوفه برای دام مورد نیاز کشور را تأمین میکند،
۲۰شرکت آن شیرخام، مرغ و جوجه یک روزه تولید میکنند.
۸۰درصد از جوجه یک روزه مرغ مادرگوشتی، ۶۰درصد از جوجه مرغ مادر تخمگذار، تولید ۹۰هزار تن تخممرغ یعنی معادل ۱۰درصد از کل تولید کشور، تولید ۵۵هزار تن از گوشت مرغ کل کشور توسط این نهاد غارتگر ـ کوثر ـ وابسته به بنیاد شهید صورت میگیرد.
سپاه و بنیادهای وابسته به بیت خامنهای مراکز تولید گوشت، دام، شیر، تخممرغ و بسیاری دیگر از مواد لبنی و گوشتی را در تیول خود قرار داده و به کسی حساب پس نمیدهند و هیچگونه مالیات و حق و حقوق دولتی هم نمیپردازند.
سیطره این نهاد غارتگر بر صنعت گوشت، مرغ، تخممرغ و لبنیات کشور باعث شده که بهقول رسانههای حکومتی این مواد غذایی مورد نیاز سفرههای مردم از سفرهها پربکشد، طوری که بهنوشته رسانههای حکومتی املت که یکی از غذاهای اصلی خانوادههای فقیر بود به غذای لاکچری تبدیل شده است.