روز دوشنبه ۷خرداد ۹۷ پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در ۳خبر پیدرپی که از ساعت ۱۵ تا ۲۰ همانروز روی تارنمای خود به نمایش گذاشت، اعلام کرد هیاتی از سوی کانون انجمنهای صنفی رانندگان ناوگان حمل کالای سراسر کشور مذاکراتی با عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی و عبدالهاشم حسننیا، رئيس سازمان راهداری و حملونقل جادهیی کشور، داشتهاند. وزرات راه و شهر سازی رژیم اعلام کرد که نمایندگان انجمنهای صنفی رانندگان شهرستانهای سراسر کشور، ضمن ارائه توضیحاتی درباره مصوبات مذاکراتشان با وزیر مربوطه، خواستار پایان اعتصاب رانندگان در کشور شدند.
نتیجه مذاکرات ادعایی رژیم در مورد اعتصاب رانندگان کامیون چه بود؟
در نامه مزبور بهطور خلاصه در مورد یک خواسته اصلی رانندگان کامیون چنین گفته شده است:
افزایش قیمت کرایه حمل، تا ۲۰درصد در بخش بار اعمال خواهد شد(در این مورد گفته شده ۵۵هزار بارنامه صادر شده)
بقیه موارد هم در کارگروههایی که نمایندگان کامیونداران با نمایندگان مجلس و نمایندگان وزارت راه از معاونت حملونقل جادهیی خواهند داشت، بهصورت کارشناسی بررسی و تعیینتکلیف خواهد شد و به این ترتیب، حلوفصل درخواستهایی که حاصل سالها پشتگوش انداختهشدن هستند، دوباره پشتگوش انداخته شدند!
در نامه درخواست پایان اعتصاب، چه گفته شده؟
در همان نامه آمده که نمایندگان صنفی کامیونداران اضافه بر ملاقات با وزیر راه و شهرسازی، در مجلس هم حضور یافته و به آنها گفته شد: مشکلاتی که به اعتصاب اخیر منجر شد، در یکی از کمیتههای تخصصی مجلس پیگیری خواهد کرد.
هیأت نمایندگان کامیونداران یک ملاقات هم با رئيس سازمان تأمین خدمات اجتماعی داشتهاند. که نتایج حاصل از آن ملاقات را هم اینگونه بیان کرده:
«در مورد رفع مشکلات بیمه تأمین اجتماعی و ضریب حق بیمه پرداختی، سخت و زیانآور بودن شغل رانندگان و پرداخت یارانه حق بیمه رانندگان توسط دولت جلسهیی با دکتر نوربخش، رئيس سازمان تأمین اجتماعی کشور، برگزار گردید و ایشان موافقت خود را در انجام موارد فوق اعلام داشتند».
نتیجه نهایی مذاکرات با وزیر راه و مجلس و رئيس سازمان تأمین خدمات اجتماعی
نامه نمایندگان رانندگان کامیون با ذکر این نکته پایان مییابد که:
با توجه به تصمیمات اتخاذشده در رابطه به مطالبات رانندگان و قول مساعد در خصوص تأمین امنیت جادهها و بهمنظور جلوگیری از سوءاستفاده معاندین نظام جمهوری اسلامی ایران و رفع نگرانی ملت عزیز مبنی بر تأمین مایحتاج عمومی، خواهشمند است طبق روال قبل نسبت به بارگیری و رساندن محصولات به صاحبان کالا اقدام فرمایید. بدیهی است نمایندگان صنوف تا تحقق کامل مطالبات شما عزیزان پیگیر موضوع میباشند».
نقد و نسیه در مذاکرات - مطالبات رانندگان، نسیه! ختم اعتصاب، نقد!
همانطور که در بندبند نامه فوقالذکر دیده میشود، درخواستهای روشن رانندگان به جز یک مورد(افزایش ۲۰٪ کرایه) که تازه آن هم تحت فشار همین اعتصاب به یک نتیجه حداقلی و نه مطلوب رانندگان رسیده، بقیه درخواستها تماماً به بررسی در کارگروههای مختلف و متعدد حواله داده شده! و تماماً نسیه میباشند در حالیکه ختم اعتصاب فوراً درخواست شده و کاملاً نقد! است بدون هیچ تضمینی برای برآورده شدن و بدون اعلام هیچ بازه زمانی مشخصی برای بررسی حاصل اعتصاب و قول و قرارهای حکومتی.
هدف آخوندها از مذاکره با رانندگان کامیون
آنچه که در این نامه و بیانیههای دولتی پیرامون آن به چشم میخورد تلاش حکومت برای انداختن رانندگان به پیچ و خم دهلیزهای تاریک مجلس آخوندی و کارگروههای تخصصی! آن و پشت درهای بسته وزارت راه و شهرسازی و سازمان تأمین خدمات اجتماعی است، جایی که «قدرت» نه در دست رانندگان بلکه در دست «عاملی» است که تا همینجا نشان داده تنها دغدغهاش نه برآورده کردن خواستههای بهحق رانندگان بلکه «خواباندن غائله!» از ترس گسترش حرکت سراسری رانندگان و بهقول خودش سوءاستفاده «معاندان» نظام است!
پیامدهای درخواست پایان اعتصاب تا امروز چهار شنبه ۹خرداد
با انتشار نامهیی که درخواست پایان اعتصاب رانندگان را اعلام میکرد، وضعیت صحنه اعتصاب تنها تغییری که تاکنون داشته، افزایش تعداد شهرهايی بوده که رانندگانشان وارد اعتصاب شدهاند!
تا پیش از آن نامه و مذاکراتی که نامه بر اساس آن مذاکرات تنظیم شده، یعنی تا دوشنبه ۷خرداد تعداد ۲۵۷شهر در اعتصاب شرکت کرده بودند.
روز سهشنبه ۸خرداد اعتصاب رانندگان کامیون وارد هفته دوم خود شد و آمار شهرهای شرکتکننده در اعتصاب به ۲۶۶شهر افزایش یافت. این عدد در ساعتهای پایانی روز سهشنبه به بیش از ۲۷۰شهر بالغ شد.
و روز چهارشنبه ۹خرداد تا حوالی ظهر نیز رانندگان حداقل ۴منطقه دیگر کشور از اهواز در خوزستان تا (محور تبریز – خوی) درآذربایجان و رانندگان فولاد همدان و زرند کرمان به اعتصابکنندگان پیوستند.
۲نکته مهم
پافشاری و اتحاد رانندگان زحمتکشی که تا همین نقطه یک اعتصاب نمونه و پیروزمند را(که میتواند الگویی برای دیگر صنفها و اقشار اجتماعی باشد) به دستاوردهای مهمی
رسانده که در صدر آن، نمایش قدرت مردم در برابر حاکمیت و بیرون زدن ضعف مفرط رژیم در مقابله با حرکتهای همبسته اجتماعی و سرکوب آنها است.
دستاورد دیگر، تاثیر همین حرکت پیروزمند در صفوف داخلی حکومت است.
۳دستاورد مهم اعتصاب رانندگان کامیون
- بارزکردن قدرت حرکتهای متحد اقشار ستمدیده و محروم
- بارزشدن ضعف رژیم در مقابله با حرکتهای همبسته مردمی
- تشدید تضادهای درونی رژیم
روز یکشنبه ۶خرداد نمایندگان مجلس آخوندی که خود عصاره این نظام پلید و ضد زحمتکشان هستند، طی تذکری به وزیر راه و شهرسازی، برخی از خواستههای رانندگان اعتصابی را اینگونه فهرست کردند:
- کافینبودن سهیمه سوخت روزانه و ماهیانه کامیونها
- نداشتن بیمه تکمیلی و قرارنگرفتن شغل در ردیف مشاغل سخت و زیانآور و دریافت کارمزدهای نجومی و غیرقانونی توسط شرکتهای حملونقل و فساد موجود در خریدوفروش بار در پایانههای بار علیالخصوص در بنادر و همینطور توزیع ناعادلانه بار و تضعیف سالنهای اعلام بار توسط مسئولان مربوطه
- کرایههای حملونقل پاسخگوی هزینههای لاستیک و قطعات که ۶۰٪ افزایشیافته نیست
نامه نمایندگان مجلس آخوندی و محتوای آن که در تقریباً تمامی رسانههای حکومتی بازتاب داشته، نشاندهنده وحشت بخشی از حاکمیت از آینده تیره خود در جریان تحولات آتی مملکتی است.
رانندگان اعتصابی به اهمیت اعتصاب خود و ویژگیهای این اعتصاب و دستاوردهای ملی آن اشراف دارند و در برخورد با حیلهگریهای آخوندها بهویژه هنگامی که با فریبکاریهای حکومتی آمیخته میگردد، هوشیار هستند...
خواستههای برحق رانندگان کامیون و روند رو به گسترش آن و سرایت اعتصاب به سایر صنفهای همنام (از قبیل دیگر رانندگان) و حتی صنفهای غيرهمنام(مانند بازاریان و...)، رژیم را خواه ناخواه در موقعیتی قرار میدهد که ناگزیر از پذیرش درخواستهای رانندگان میشود.
افزایش میزان کرایه، تأمین سوخت با قیمت مناسب برای خودروهای حملونقلی، ایجاد تسهیلات در خدمات بیمه و لجستیک و... تماماً و مستقیماً باید توسط رژیم آخوندی پاسخ داده شود. تعیینتکلیف دقیق تمامی این موارد، یکی از مهمترین نکات در به سرانجام رساندن درست این دور از اعتصاب سراسری کامیونداران و رانندگان است.