728 x 90

انعکاس قیام آبان۹۸ در ترس-لرزه‌های سران حکومت

قیام آبان
قیام آبان

قیام آبان۹۸ را از پنجره‌های مختلف می‌توان بازنگریست و به تحلیل ابعاد و دست‌آوردهای آن نشست. مهم‌ترین دست‌آورد آن قیام شکوهمند، تقویت باور به سرنگونی در چشم‌انداز نزدیک بود. اصلاح‌طلبان قلابی، اپوزیسیونهای فیک و دست‌ساز حکومت، لابی‌های این رژیم و حامیان مماشات‌گر خارجی آن تبلیغ می‌کردند که براندازی مورد پسند مردم ایران و گزینهٔ آنها نیست، باید به اصلاح این رژیم چشم دوخت و تنها راه‌کار در درون این ساختار است. قیام آبان تمام محاسبات آنها را به‌هم ریخت و اثبات کرد که مردم ایران دست در دست و شانه به شانهٔ مقاومت انقلابی از ۳۰خرداد۶۰ تاکنون آزادی را نه در زیر عبای خامنه‌ای، بلکه در واژگونی ساختاری می‌جویند که بر ولایت مطلقهٔ فقیه بنا شده است.

این یادداشت به واکنش‌های هراس‌آلود سران حاکمیت از ابعاد و دامنهٔ گستردهٔ قیام آبان می‌پردازد. نگاهی به این واکنش‌ها در مقطع زمانی خود ما را قادر می‌سازد تا از دید دشمن، بهتر و بیشتر آبان و قدرت خیابان را بشناسیم و آن را تنها نیروی تعیین‌کننده در حال و آینده ایران بدانیم. مخرج مشترک اظهارات سران رژیم در مورد گستره و ژرفای قیام آبان، استراتژی کانون‌های شورشی و نقش اخص مجاهدین در تکوین و شکل‌دهی به آن است.

 

خامنه‌ای در ۱۸دی ۹۸ با ادبیات سخیف آخوندی - پاسداری به این موضوع اعتراف کرد: «چند روز قبل از قضایای آبانماه این قضایای مربوط به بنزین و این حرفها، در یک کشور اروپایی یک کشور کوچک اما شریر واقعاً خبیث در اروپا یک عنصر آمریکایی با یک تعداد ایرانی مزدور، وطن‌فروش، جمع شدند دور هم علیه جمهوری اسلامی بنا کردند برنامه‌ریزی کردن و نقشه درست کردن. نقشه هم همان چیزی بود که ما چند روز بعدش در قضایای بنزین دیدیم.»

 

«جنگ جهانی تمام عیار»!

پاسدار سالار آبنوش قیام آبان ۹۸ را به یک «جنگ جهانی تمام عیار» تشبیه کرد که «یک دفعه کل کشور را فراگرفته است». او گفت: «فقط خدا ما را نجات داد»!

پاسدار علی فدوی، اعتراف کرد که ۲۸ استان و ۱۰۰ محله در روز اول قیام شرکت داشتند. او افزود: «بنده با فرماندهان سپاه برخی شهرها که صحبت می‌کردم در برخی مواقع این اغتشاشات انسان را یاد کربلای ۴ می‌انداخت... ما به واقع ۴۸ ساعت جنگ کردیم».

 

«عملیات فروغ جاویدان۲»

حسام‌الدین آشنا، مشاور سیاسی حسن روحانی و معاون سابق وزارت اطلاعات، در بارهٔ قیام آبان نوشت: «خیال کردند عملیات فروغ جاویدان ۲ را کلید زده‌اند. در واقع عملیات مرصاد ۲ کلید خورده است.»

پاسدار یدالله جوانی، درباره گستردگی قیام آبان گفت: «این وقایع با این گستردگی و ابعاد در طول عمر چهل ساله انقلاب اسلامی در نوع خود بی‌نظیر بود. اتفاقی که در روزهای پایانی آبان‌ماه رخ داد، مسأله‌یی گسترده و جدید بود که گر چه نمونه‌هایی از آن مانند حمله به حوزه بسیج و آتش زدن آن و آتش زدن بانکها و مراکز دولتی در اغتشاشات سال ۸۸ و ۹۶ دیدیم، اما به‌لحاظ گستردگی در ابعادی بسیار کوچک‌تر از حوادث اخیر قرار دارد...»

 

فرزندان مجاهدین

احمد خاتمی در نمازجمعه به تاریخ ۱ آذر ۹۸ در خطبه‌هایش - با کپی‌برداری از خامنه‌ای- تظاهرات مردم معترض علیه حکومت را «شرارت‌های احمقانه توصیف کرد و درخواست نمود معترضان را خانه به خانه تعقیب کنند و مثل اول انقلاب کلک آنها را بکنند»!

او هم‌چنین خواهان ادامهٔ فیلترینگ اینترنت شد: «تقاضا دارم اینترنت را باز نکنید. دیدید که به مردم جنایت یاد دادند. در رابطه با شبکه‌های خارجی، تقاضا می‌کنم باز نکنید».

فلاحتی امام جمعه رشت در ۲۸آبان ۹۸ خطاب به قیام‌آفرینان گفت: می‌دانیم شما فرزندان اعدامی‌ها از منافقان هستید شما فرزندان منافقان آواره وطن هستید... ما که شما را می‌شناسیم... شما دیگر دوران اسلاف نگون بخت‌تان نروید به آغوش ملت برگردید! توبه کنید!»

 

«تکرار ۳۰ خرداد۶۰»

وزارت اطلاعات طی یک تحلیل از قیام آبان نوشت: «در روزهای اخیر بار دیگر کشور درگیر اغتشاشات شد... بر اساس اعلام نیروهای امنیتی، نقش مهم در این اغتشاشات برعهده منافقین بود. این واقعیت وقتی پررنگ‌تر می‌شود که بدانیم در ۴۰سال گذشته، منافقین از هر فرصتی برای ایجاد ناامنی و اغتشاش در کشور استفاده کرده و این تاکتیک آنها مهمترین راه‌کار این گروهک... است. از سال ۵۸ تا ۹۸ یعنی در ۴۰سال گذشته، منافقین همواره کوشیده‌اند نظام به ثبات سیاسی نرسد... . در سال ۸۱ موجی تبلیغاتی علیه برنامه هسته‌یی ایران راه انداختند که هنوز کشورمان درگیر این پرونده ساختگی است... در دیماه ۹۶، منافقین از نارضایتی اقتصادی مردم بهره برده و هماهنگ با مستاجر جدید کاخ سفید، زمینه خروج ترامپ از برجام را با ناآرامی‌های خیابانی ایجاد کردند... منافقین در سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری ویژه‌یی روی فضای مجازی کردند و از آلبانی، اکانت‌های ضد راه انداختند. حاصل آن فعالیت‌ها، اغتشاشگری در ۱۰۰شهر ایران بود... . بی‌تردید منافقین هنوز هم امید به ایجاد یک آشفتگی کوچک دارند تا حوادث خرداد ۱۳۶۰ را تکرار کنند...»

 

روزنامه جوان سپاه پاسداران در ۳۰ آبان ۹۸ نوشت: «دشمنی‌های عجیب‌و غریبی که با این شدت و غلظت نه در ۷۸ شاهد آن بودیم نه در ۸۸ و نه اساساً در هیچ برهه حساس و غیرحساس دیگری! به‌راستی این روزهایی که گذشت با چه قبیله‌یی طرف بودیم؟! کی و کجا آموزش دیده بودند؟! از کدام روزنه‌ها نفوذ کرده بودند؟! و چگونه در لباسی نو و جامه‌یی جدید از کف خیابانهای خودمان سربرآوردند؟!»

 

اعتراف به نقش مجاهدین در قیام آبان

محمدتقی شاه‌چراغی فرمانده سپاه قم در سخنرانی قبل از خطبه‌های نماز جمعه قم درباره نقش مجاهدین خلق در تظاهرات آبان‌ماه مردم علیه حکومت گفت: «نقش مجاهدین خلق در حوادث اخیر کشور بسیار پررنگ بود، به‌گونه‌یی که با مدیریت و نفوذ در برخی شهرها سبب تخریبهای گسترده شدند.»

علی شمخانی دبیر شورای امنیت ملی رژیم ایران در کنفرانس مطبوعاتی مربوط به اعتراضات سراسری آبان‌ماه مردم ایران گفت: «این افراد به دولتها و مجاهدین وصل بودند... . فکر می‌کنم ۳۴نفر از مجاهدین تاکنون دستگیر شدند و یک شبکه وسیعی از کانال‌هایی که نه به اسم مجاهدین بلکه با خط و مشی مجاهدین عمل می‌کردند نیز شناسایی شدند»

صفار هرندی، عضو مجمع تشخیص مصلحت گفت: «اغتشاشگران یک گروه سازمان‌یافته متشکل بودند، در سراسر کشور یک عمل مشابه انجام می‌دادند.»

سخنگوی کمیسیون امنیت مجلس، نقوی حسینی درباره چگونگی شکل‌گیری و هدایت تظاهرات آبان‌ماه مردم ایران گفت: «مجاهدین خلق ایران طی دو سال گذشته اقدام به آموزش گروهها و حلقه‌های مختلف و هدایت آنها در اعتراضات کردند.»

علی اکبری در نماز جمعه تهران گفت: «حاصل دو سال به‌قول خودشان کار وسیع تشکیلاتی و شناسایی و آموزش و تجهیز و تسلیح... یک توطئه بسیار خطرناک و طراحی شده... حکم محارب، حکم بغی که برای این‌گونه افراد در نظر گرفته شده در قله مجازاتهای اسلامی هست... دستگاه قضایی اینها را بگیرد و به‌ویژه با سرعت هم اقدام بشود»

فرمانده بسیج اعلام کرد که ناآرامی‌های عصر روز شنبه توسط کانون‌های شرارت ایجاد شده است و مجاهدین خلق در کشور دارای هسته هستند.

حسن روحانی، رئیس‌جمهور وقت، در جلسه‌یی از نیروهای امنیتی به‌دلیل برخورد با تظاهر کنندگان و سرکوب مردم معترض تشکر کرد. وی گفت: «وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، سپاه پاسداران، بسیج و همه نیروهای مسلح و نیروی امنیتی که از همه آنها تشکر می‌کنم. با همه توان تلاش کردند سردسته آدمهایی که دنبال تخریب اموال عمومی بودند را شناسایی کنند، برخی را دستگیر کردند و برخی دیگر را دستگیر خواهند کرد و طبق قانون باید با آنها رفتار شود.»

 

«قصد مردم معترض برای تسخیر صدا و سیما»

وزیر کشور روحانی، رحمانی فضلی در گفتگوی تلویزیونی درباره اعتراضات اخیر مردم علیه حکومت گفت: «در جریان ناآرامی‌های اخیر حدود ۷۳۱بانک و ۱۴۰ ساختمان دولتی توسط معترضان به آتش کشیده شد و بیش از۵۰ پایگاه نیروهای امنیتی به‌دست مردم معترض مورد حمله قرار گرفت.

رحمانی فضلی اضافه کرد: در جریان اعتراضات ۷۳۱ بانک و ۱۴۰ مکان عمومی، ۹ مرکز حوزه علمیه، ۷۰ پمپ بنزین، ۱۸۳ خودروی نظامی، ۱۰۷۶ موتور سیکلت توسط مردم معترض به آتش کشیده شد. رحمانی فضلی درباره قصد مردم معترض از تسخیر صدا و سیما گفت: حدود ۵۰۰ نفر در حال حرکت به سمت صدا و سیما بودند که نگذاشتیم به سه کیلومتری آن برسند.»

 

محک خوردن استراتژی کانون‌های شورشی

یادآوری می‌کنیم که مسعود رجوی در ۶آذر سال۹۸ گفته بود: «استراتژی ظفرنمون ارتش آزادی در کانونها و محله‌ها و شهرهای شورشی محک خورد. این استراتژی اکنون در سراسر میهن شعله افکنده است. بار دیگر ثابت شد که این رژیم زبانی جز قهر و قدرت و قاطعیت نمی‌فهمد. این بیمه‌نامه ما درتحولات آینده است.»

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/7cc4a105-9260-493a-b46c-9533e3d9dd76"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات