728 x 90

ورشکستگی راه‌برد «نه جنگ، نه مذاکره»

بن بست جنگ و مذاکره
بن بست جنگ و مذاکره

اکنون مدتهاست که خامنه‌ای ساز یکنواختی می‌زند که ترجیع بند آن این عبارت است: «جنگ نمی‌شود، ما هم مذاکره نمی‌کنیم» این دستور کار خامنه‌ای اکنون و در گذار از یک کریدور زمانی چندماهه، آثار زیانبار خود را در تمامیت رژیم آشکار کرده و صدای بسیاری از عناصر رژیم را در آورده است به ترتیبی که رسانه‌های حکومتی به‌روشنی به این خط خامنه‌ای تاخته و آن را آشکارا زیر علامت سؤال می‌برند. به‌عنوان نمونه می‌توان به آنچه که سایت حکومتی دیپلماسی ایرانی روز ۲خرداد نوشت اشاره کرد که طی مقاله مبسوطی متذکر شده بود:

«کشوری که هزینه جاری دولت آن از میانه دهه ۱۳۸۰تا میانه دهه ۱۳۹۰به‌شدت افزایش یافته، بر اثر بیش از یک‌ونیم دهه رشد اقتصادی نامناسب و نرخ پایین تشکیل سرمایه، فرار سرمایه و بی‌ثباتی اقتصادی نرخ بیکاری در آن افزایش یافته، و در کنار همه این‌ها فساد و نابرابری اقتصادی و اجتماعی به حد بالایی رسیده است، خود به خود در معرض تنش اقتصادی و تبدیل آن به مسائل اجتماعی، سیاسی و نهایتاً امنیتی قرار می‌گیرد. همه این‌ها نشان می‌دهند که راهبرد «نه جنگ نه مذاکره» برای ممانعت از بدتر شدن شرایط کفایت نمی‌کند».

مشابه آنچه که این رسانه نوشته است را می‌توان در بسیاری از رسانه‌های باند روحانی یا حتی برخی اعضای باند خامنه‌ای (مشابه آنچه که در ملاقات وی با مزدوران دانشگاهی‌اش مطرح شد) یافت.

با این‌همه خامنه‌ای کماکان (حداقل در ظاهر امر) به این خط ادامه می‌دهد.

 

دست‌آوردهای راهبردی خامنه‌ای

حاصل این رویکرد را تا اینجا می‌توان این‌گونه خلاصه کرد:

محاصره تقریباً کامل اقتصادی

انزوای تقریباً کامل سیاسی

تشدید اختلاف‌های داخلی در مورد خط سیاست خارجی رژیم

در این میان خبرهای جدید در مورد افزایش گستره و عمق تحریم‌ها اکنون به هیزمی تبدیل شده‌اند که آتش اختلافات درونی رژیم را شعله‌ورتر می‌کنند. برخی مهم‌ترین خبرها در این مورد را می‌توان به این شرح ردیف کرد:

  • رویترز روز دوم خرداد ۹۸طی خبری اعلام کرد: بیش از ۶۶میلیون بشکه نفت ذخیره ایران بی‌مشتری است. «خبرگزاری رویترز از قول منابع صنعتی و ردیابی کشتیها گزارش داد بیش از ۶۶میلیون بشکه نفت ایران در مخازن خشکی و آبی این رژیم انبار شده است. این در حالی‌است که آخوندها تا ماه گذشته حدود ۲۰میلیون بشکه نفت خود را در مخازنی در کشور چین انباشته کرده‌ بودند». رویترز در همان روز پنجشنبه دوم خرداد در گزارش دیگری خبر داده بود که انباشت نفت خام در ذخایر این رژیم در حال افزایش است»!
  • در خبر دیگری باز هم خبرگزاری رویترز در همان روز دوم خرداد ۹۸اعلام کرد: «ترکیه خرید نفت ایران را از ماه می‌ متوقف کرده است!‌» رویترز از قول یک مقام ترکیه‌ای این خبر را مخابره کرد. رویترز گفت: «یک مقام ارشد ترکیه اظهار داشت:‌ در حالی‌که معافیتهای نوامبر گذشته برای ۸خریدار به پایان می‌رسد، ترکیه خرید نفت از ایران را متوقف کرده است و به پیروی از درخواست واشنگتن برای متوقف کردن واردات نفت خام از جمهوری اسلامی ادامه خواهد داد.این مقام ترک به شرط ناشناس ماندن گفت:‌«ما اکنون هیچ نفتی از ایران دریافت نمی‌کنیم» همین مقام ترکیه‌ای افزود: «ما یکی از ۸کشوری بودیم که از معافیت این تحریمها برخوردار بودیم، و حالا آماده تبعیت هستیم».
  • از سوی دیگر هندوستان نیز اعلام کرد به واردات نفت از ایران پایان داده است. این خبر را خبرگزاری فرانسه روز سوم خرداد ۹۸اعلام کرد و نوشت: «سفیر هند در واشنگتن روز چهارشنبه گفت هند به تمامی واردات نفتش از ایران خاتمه داده است».

 

تلاش برای قاچاق نفت به عراق

در کنار این خبرها روز دوم خرداد ۹۸خبرگزاری حکومتی فارس متعلق به سپاه تروریستی پاسداران خبر از مسافرت ظریف به عراق داد و نوشت: « ظریف، شنبه به عراق سفر و با مقامات این کشور دیدار خواهد کرد».

آخوندها معمولاً عراق را حیات‌خلوت خود تلقی کرده و تا پیش از این تلاش می‌کردند بسیاری معاملات قاچاق خود را با استفاده از امکانات کشوری عراق و توسط مزدوران خودشان در حکومت عراق انجام دهند اما در ماه‌های اخیر و با فشاری که آمریکا به عراق وارد کرده و با قرار دادن این کشور و همچنین ایران در مقابل مسئولیت اعمال احتمالی خود، دست رژیم در عراق را نیز به‌شدت بسته است. وحشت کشورها و شرکتها از نقض تحریم‌های اعمال شده به رژیم و تحمل عواقب آن تقریباً تمامی طرف‌حساب‌های اقتصادی رژیم را وادار به فاصله گرفتن از این رژیم تروریستی کرده است.

نمونه آنچه که بر سر کمپانی چینی هوآوی آمد تمامی شرکتها و طرف‌های تجاری و معامله با رژیم آخوندها را واداشته تا پیش از انجام هر گونه معامله‌یی با این رژیم به عواقب آن فکر کنند. (البته این شرکت چینی صرفاً به‌علت معامله با رژیم دچار مجازات نشد چرا که موارد دیگری نیز در ایجاد وضعیت جدید برای این شرکت دخالت داشته است).

 

آنچه که بر سر شرکت چینی «هوآوی» آمد!

روز دوم خرداد ۹۸خبرگزاریهای جهان خبر از وضع محدودیت‌های جهانی برای یک شرکت معتبر چینی دادند. خبرگزاریها اعلام کردند اپراتورهای موبایل در اروپا و آسیا همکاری خود با شرکت معروف چینی «هوآوی» متوقف کردند. خبرهای مخابره شده حاکی از آن بود که: «یک هفته پس از اعلام اعمال محدودیتهای آمریکا برضد شرکت چینی هوآوی، بسیاری از خدمات‌ دهندهای جهانی مانند گوگل و اپراتورهای موبایل در اروپا و آسیا، سرویس دهی به این شرکت را به‌حال تعلیق درآوردند. همچنین شرکت‌های سخت افزاری در آسیا نیز همکاری با این کمپانی معتبر چینی را متوقف کرد و آن کمپانی را از اعتبار ساقط کردند»!

وحشت از مبتلا شدن به سرنوشت این کمپانی چینی، یکی از مهم‌ترین علل فاصله گرفتن از رژیم حاکم بر ایران است که اکنون آماده است نفت ایران را به قیمتی قیمتی بسا پایین‌تر از قیمت اوپک به مصرف کننده‌ها بفرو شد اما خریداری که ریسک لو رفتن معامله و تحمل عقوبات نقض تحریم تروریستها را داشته باشد تاکنون پیدا نشده است!

 

استمرار و تشدید تحریم‌ها و افزایش فشار بر رژیم

به این ترتیب روال کنونی نشان می‌دهد راهبرد خامنه‌ای (یعنی نه جنگ و نه مذاکره) نمی‌تواند چندان دوامی بیاورد و در مقابله با واقعیت‌های موجود در نقطه‌ای خواهد شکست و آنگاه خامنه‌ای باید به‌دنبال یک نفر دیگر بگردد تا گناه این شکستش را نیز مانند برجام و... به گردن او بیندازد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/9baf2bd1-a5be-4722-a0c6-91849713783b"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات