پژوهشهای جدید در تاریخ اقتصاد نشان میدهد هرجا تورم افسارگسیخته چون شبحی بر آسمان کشوری سایه انداخته است در زمین آن، شورشها و اعتراضات و جنگها سر برآوردهاند. گرگوری کلارک، محقق بانک مرکزی انگلستان در تحقیقات تاریخی خود نشان میدهد با رشد تورم در قرن شانزدهم در اروپا، شاهد بههم ریختگی اوضاع و وقوع اعتراضات و جنگهای داخلی و خارجی در سالهای بسیار طولانی بودهایم. از قضا حکومتها هم برای غلبه بر اوضاع بحرانی، به ناخالص کردن طلا و نقره و کاهش ارزش پول دست زدند. جالب اینکه پادشاه انگلستان به «مولد سازی» اموال هم اقدام کرد! هنری هشتم اموال سلطنتی را فروخت و پول ملی را دستکاری کرد. اما دولتهای آن زمان نتوانستند از شورشها و طغیانها و جنگهای مهیب با تلفات شدید جلوگیری کنند. جنگهای سی ساله در اروپا یک نمونه از آن است.
با این پیشینه میتوان به اوضاع بحرانی ایران و جولان دادن غول حکومت ساز تورم که مردم ستمدیده میهن را به زیر خط فقر و حیات کشانده است به دیده وحشت نگاه کرد.
نرخ تورم نقطه به نقطه در دیماه امسال به ۵۱.۳ درصد رسیده است. اقتصاددانان میگویند «در تاریخ معاصر اقتصاد ایران، تورم نقطه به نقطه فقط ۶بار از ۵۰درصد بیشتر و ۴بار آن امسال بوده است و میتوان چنین نتیجه گرفت که اقتصاد ایران به بیماری تورم مزمن مبتلا شده است» (دنیای اقتصاد۳ اسفند۱۴۰۱)
حاکمان مردم ستیز ایران هم مانند پادشاه انگلستان اقدام به مولد سازی اموال عمومی با برچسب دولتی، کاهش ارزش پول ملی و به سقوط کشاندن مرحله به مرحله حیات و زندگی مردم نمودهاند. با سرعت دادن به ماشین چاپ پول و افزایش نقدینگی، به فروپاشی اقتصادی شدت بخشیدهاند. یک استاد دانشگاه اعلام خطر کرده است و میگوید: «بیم آن میرود که تاریخ یکبار دیگر تکرار شود و نرخ بالای تورم بسان انبار باروت عمل کند و مثل اروپای قرن شانزدهم کشورمان را به ناآرامی بکشاند. بهراستی چرا از تاریخ درس نمیگیریم؟!» (تعادل۳ اسفند۱۴۰۱)
چوب حراج مولدسازی بر پیکر داراییهای عمومی و وقفی
کار فروش هر چیز قابل فروش موجود در مملکت به مفتخران پاسدار و آقازادهها به آنجا کشیده شده است که مدارسی که خیرین برای فرزندان محروم میهن ساختهاند را مولد سازی میکنند!
«در حالی که بهعلت کمبود شدید مدارس، دولت هر سال دست به دامن خیرین مدرسهساز میشود، هزاران مدرسه تازهساخت و قدیمی بهعنوان اموال مازاد جهت فروش در سایت مولدسازی قرار گرفت. استانهای خوزستان و سیستان و بلوچستان هر کدام با بیش از ۲۰۰ مدرسه، بیشترین مدارس در معرض حراج را دارند» (خبرآنلاین ا اسفند۱۴۰۱)
هر چند تکذیب کردن فروش این داراییهایی که متلعق به دولت نیست بخشی از پروژه مولد سازی است، اما دست بالای دست هم بسیار است و بهزودی لو رفت که «بر اساس گزارش وزارت آموزش و پرورش در مجموع بیش از ۱۶۶۰ پروژه مدرسهسازی با درصد پیشرفت مختلف را برای مولدسازی در سامانه قرار داده است. تقریباً به همین مقدار نیز مدرسه قدیمی در لیست املاک جهت فروش ارائه شده است» (دنیای اقتصاد۲ اسفند ۱۴۰۱)
با تاراج سرمایههای اجتماعی روبهرو هستیم
در وقاحت و دریدگی پاسداران غارتگر و سرکوبگر جوانان ایران، همین بس که راه تازه چپاول داراییهای مردم را «مولد سازی» نامیده و افشای چپاولگری هایشان توسط نیروهای آگاه و هوشیار را به دشمن نسبت میدهند و خود را کارآمد هم نشان میدهند: «دشمن بهدنبال نمایش ناکارآمدی نظام جمهوری اسلامی و تئوری ولایت فقیه و ضعف کشور است ولی در کشورمان کارآمدی موج میزند» (فارس۲۸بهمن۱۴۰۱) اما دیگر کار از این کارها و «کارآمدی» ها گذشته است و حتی دیپلمات و کارچاقکن همین نظام هم به فغان آمده و از آینده خویش در هراس است. صادق خرازی میگوید: «ما با تاراج سرمایههای اجتماعی روبهرو هستیم. ۴۰میلیون جوان تحصیل کرده ما به آینده امید ندارد. با فرار مغزها روبهرو هستیم و کارخانهها تعطیل شدهاند. حکومت ما هنوز درکی از اقتصاد نوین جهان ندارد. از ۹ پالایشگاه کشور ۸ تا ضرر میدهند». (بهار ـ ۱اسفند۱۴۰۱).
مولود جنبش انقلابی در ایران، قیام شکوهمند تغییرآفرینانی است که در برابر غارتگران مولد ساز تباهی میهن، ایستادهاند و با فقر و فساد و گرانی مولدسازان تا سرنگونی رژیم آخوندی به پیش میتازند.