روزنامههای حکومتی امروز سهشنبه ۲۴مهر مهمترین مطالب خودشون را به دعواهای باندی بر سر اف.ای.تی.اف، اظهارات روحانی در جلسه با اقتصاددانان،بسته اروپایی و بحرانهای اقتصادی اجتماعی اختصاص دادهاند.
اولین چیزی که در روزنامههای حکومتی به چشم میخورد جنگ و دعواهای باندی در اثر بنبستهای نظام و بحران بیراهحلی است.
انزوای جهانی رژیم یکی از این بنبستهاست.
کیهان خامنهای یک گوشه از آن را به نمایش گذاشته و نوشته: دیپلمات ایرانی از فرانسه اخراج شده است/قاسمی: اقدام مقتضی در زمان لازم انجام میشود!». کیهان بعد از این تیتر افزوده:« بهرغم رفتار گستاخانه برخی دولتهای اروپایی و بازداشت و اخراج مکرر دیپلماتهای ایرانی به دلایل واهی، مسئولان دستگاه دیپلوماسی از کوچکترین اعتراض به طرف اروپایی نیز امتناع کرده و با به کار بردن عناوینی چون «معاندین روابط ایران و اروپا» در پی تبرئه و بزک اقدام گستاخانه برخی دولتهای اروپایی هستند».
جوان ارگان بسیج وابسته به سپاه هم به بنبست نظام در قراردادهای برجام و اف.ای.تی.اف در دعوای باندی اذعان کرده و از جمله نوشته« بسیاری از واکنشهای دستگاه محاسبه سنج آمریکا در جهت افزایش تحدیدات بینالمللی علیه ایران بر اساس عکسالعمل، رفتار و اقدامات طرف ایرانی جهت «بهانه زدایی» در عرصه سیاست خارجه صورت میگیرد».
روزنامههای جوان، کیهان و وطن امروز از باند خامنهای اظهارات دبیر اجرایی اف.ای.تی.اف را تیتر صفحه اول کردهاند که گفته:« هیچ تضمینی برای خروج ایران از لیست سیاه نیست!».
روزنامه مردمسالاری همسو با باند روحانی به شکل سخیفی در تیترش نوشته« دبیر اجرایی گروه اقدام مالی در گفتگو با بیبیسی تصریح کرد: تضمین FATF برای امنیت سرمایهگذاری در ایران» ولی در متن بهنقل از دبیر اجرایی اف.ای.تی.اف نوشته است:« تضمینی وجود ندارد، اما قطعاً ایران میتواند شرایطی را برای این کشورها فراهم کند که با سایرین وارد داد و ستد شوند».
واکنش روزنامههای هر دو باند حاکم به اظهارات روحانی در جلسه با اقتصاددانان حکومتی هم وجه دیگری از بنبست نظام در عرصه اقتصادی را بارز کرده است.
جوان نوشته است« شاید اینکه سعید لیلاز – حاضر در جلسه – در پاسخ به پرسش یک خبرنگار که چه خبر از جلسه؟ گفته است: «بهتر است خفه خون بگیریم.» معنیاش این نباشد که «قرار است چیزی نگوییم.» بلکه معنی واضحتر آن این است که «چیزی نیست که بگوییم».
ایران ارگان دولت روحانی هم در مقابل ابراز خوشبینیهای بلاهتبار روحانی نوشته است« تأکید مکرر رئیس جمهوری، معاون اول و رئیس سازمان برنامه و بودجه بر اینکه همه نیازهای اساسی مردم تأمین میشود بیش از اینکه حس امنیت ایجاد کند باعث ایجاد ناامنی و این وحشت میشود که مگر قرار است چه شود». ایران در ادامه نوشته است«در شرایط جنگ اقتصادی، مدیریت اقتصادی کشور نیازمند تصمیماتی عاجل اما قرص و محکم با ترسیم مسیری اطمینانبخش نسبت به آینده است که در اینجا یک نوع اهمالکاری جدی دیده میشود».
آرمان در مطلبی از علی بیگدلی از باند روحانی، برخلاف اظهارات روحانی که گفته بود بعد از ۱۳آبان هیچ خبری نخواهد شد نوشته است« نبض حساس اقتصادیمان تحت فشار موج سیزده آبان قرار خواهد گرفت که یکی نفت و دیگری تحریم بانک مرکزی است. بنابراین اثرگذار خواهد بود و حتی روی قیمت دلار هم تاثیر خواهد گذاشت و اینطور نیست که ۱۳شهریور و ۱۳آبان با هم فرق نمیکند» وی سپس توصیه کرده« ما نباید همه مرزهای ارتباطیمان با آمریکا را مسدود کنیم در حالی که میتوانستیم رابطه بین گروههای دانشگاهی داشته باشیم و انجیاوها را به هم مرتبط کنیم و همه درها را نبندیم».
بحرانهای اقتصادی –اجتماعی هم در قالب حملات باندی در روزنامههای هر دو باند حاکم انعکاس یافته:
رسالت: میرسلیم: دولت بدهی خود را از جیب مردم میدهد
جوان: ۳۰درصد آمار صادرات غیرواقعی است
جهان صنعت: گسترش منطقه هلال فقر در تهران
آرمان: بساط خرده فروشان، از لیسانس تا دکترا