بعد از مهلت 120روزه دولت آمریکا در زمینه تصحیح برجام و همچنین بعد از همخوان شدن نظرات سه کشور اروپایی(آلمان، فرانسه، انگلیس) در مورد برنامه موشکی و سیاست تجاوزگرانه رژیم با موضع آمریکا، باعث شده که جنگ و جدال در درون رژیم حول این موضوع بالا بگیرد.
در این رابطه باند روحانی وو دولتش صراحتاً میگویند باید با الگوی برجام وارد گفتگوی موشکی و منطقهیی بشویم و حرف قدرتهای جهانی را بشنویم.
اما باند خامنهای با استناد به عواقب بد فرجام برجام و مشکلاتی که تابهحال بهوجود آورده، در مقابل باند روحانی میگوید این زهری به مراتب کشندهتر از زهر اتمی است و اگر به آن تن بدهیم فاتحه نظام خوانده شده است.
آخوند حسن روحانی هم با شدت و حدت از اجرای برجام دفاع میکند و هم از مذاکره در زمینههای دیگر: «اگر برجام بهطور کامل اجرایی و عملیاتی میشد، ایران برای آن که در سایر مسائل پیچیده و مهم با دیگران وارد گفتگو شود آماده بود.
ما امیدواریم نه تنها بر جام پایدار بماند بلکه مدل مناسبی برای حل معضلات و مشکلات در منطقه و جهان باشد». (تلویزیون رژیم 21بهمن 93)
عبدالرضا فرجی راد سفیر پیشین رژیم در نروژ با اشاره به تحولات بزرگی که در جهان و در منطقه علیه منافع حکومت آخوندی در جریان است، به تبعات منفی آن اینچنین اذعان میکند: «الان اگر علیه ایران قطعنامه صادر شود و فشارها افزایش یابد نمیتوانیم با مذاکره مسأله را حل کنیم، چون طرف مقابل ما بسیار تندرو است. از مذاکره درباره مسائل موشکی هم نترسیم. بیایند پای میز مذاکره که ببینیم حرفشان چیست؟..معتقدم مذاکره در این رابطه مشکلی ندارد و برای شروع کار باید حرفشان را گوش دهیم و ما هم حرفمان را بزنیم». (سایت فرارو23بهمن 96)
حسین موسویان دیپلومات سابق نیز با اشاره به شکلگیری ائتلافهای جدید منطقهیی و بینالمللی در خلیجفارس و خاورمیانه که عمدتاً علیه حاکمیت آخوندی است، برای بهبود روابط با عربستان "شش پیشنهاد استراتژیک" میدهد، و آن را "لازمه همکاری ایران و عربستان" میداند که در آن «ریاض و تهران بدون هر گونه پیششرطی گفتگوهای دوجانبه را آغاز و همه نگرانیهای خود را روی میز مذاکره بگذارند». (خبرگزاری حکومتی ایلنا 23بهمن 96 بهنقل از مجله قاهره)
پاسدار قاسم سلیمانی سرکرده نیروی تروریستی قدس برجام و برجام های دیگر را جام زهری میداند که هم ”جان نظام” و هم ”جان اسلام”!(بخوانید اسلام آخوندی) و هم”جان ایران” (بخوانید جان ولایت فقیه) را کامل میگیرد.(تلویزیون شبکه افق رژیم 22بهمن 96)
علی اکبر ولایتی مشاور امور بینالمللی خامنهای نیز در رابطه با عواقب بازبینی برجام و پذیرش شروط قدرتهای جهانی در زمینه برنامه موشکی و منطقهیی میگوید: «برجام به هیچوجه قابل بازبینی و بازنگری نیست و ما هیچ شرطی را نمیپذیریم. ما هیچ شرطی را در زمینههای دفاعی، حضور منطقهیی و... نمیپذیریم، برجام بهصورتی که وجود دارد با امضای 7کشور باقی میماند و نه یک کلمه به آن اضافه و نه یک کلمه از آن کم میشود». (باشگاه خبرنگاران 23بهمن 96)
صرف نظر از ادعاها و منافع مهرههای هر دوباند در بیان چنین اظهاراتی، اما واقعیت این است که رژیم هم در زمینه برجام و هم در زمینه برنامه موشکی و منطقهیی در بنبست کامل قرار دارد، و این اظهارات تماماً تأیید کننده این واقعیت است.
از یک طرف باند روحانی بر خوردن جام زهرهای دیگر از ترس اجماع جهانی علیه رژیم تأکید دارند. عبدالرضا فرجی از مهرههای همین باند میگوید: «اگر حاکمیت از شرایط جامعه جهانی در زمینه برنامه موشکی و سیاست منطقهیی عقبنشینی نکند و اگر علیه آن قطعنامه صادر شود و فشارهای بیشتری بیاید، دیگر امکان حل این مشکلات از طریق مذاکره از بین میرود».
حرف باند مقابل هم این است که اگر در زمینه محدودیت موشکی و عقبنشینی از دخالت در امور کشورهای منطقهیی کوتاه بیاییم آنچنان که پاسدار قاسم سلیمانی پیشبینی کرد، روح و ریح حکومت آخوندی یعنی جان آن گرفته خواهد شد.
این معنای همان بنبستی است که رژیم سراپا در آن اسیر است. بهخصوص که در شرایط فعلی با قیام مردم ایران و مقاومت پیشتاز آنها روبهروست که این شرایط قفل و بنبست را به سمت سرنگونی تمامیت این رژیم و گرفتن جانش سوق میدهند و در عمل تنها راهحل خروج از این بنبست را محقق خواهند کرد.