728 x 90

منشاء غیراقتصادی بحرانهای اقتصادی در ایران اشغال شده

فساد مالی...
فساد مالی...

قیام شکوهمند مردم ایران در ۱۴۰۱ آغازگر پایان حکومتی است که سرانش از ابتدا دجالگرانه بر خر مراد سوار شده و با سرکوب و کشتار بهترین جوانان میهن، سلطه ارتجاعی و ضدبشری خود را بر سرنوشت میلیون‌ها تن از ایرانیان اعمال نمودند. مضحک آن که در برابر پرسش از نظام اقتصادی مطلوب و نحوه به‌سامان کردن معیشت مردم، پاسخ بهت‌آور و فریبکارانه‌شان این بود که «اقتصاد مال خر است»!

تاسف آور این‌که اقتصاددانان و آکادمیسین های در خدمت نظام ولایت فقیه برای هزاران مشکل و بحرانی که مهیب‌ترین نیروی تاریخ معاصر ایران به‌وجود آورده، آگاه وناآگاه و بسا تجاهل العارف، به‌دنبال راه‌حل و اصلاح و ترمیم از متون و مکاتب اقتصادی رسمی و کلاسیکی بودند که خوانده و شنیده بودند. در حالیکه ارتجاع غالب برای هیچ علم و دانش و تجربه بشری ذره‌یی ارزش و اهمیت قائل نبود و به‌گفته مسعود نیلی یکی از اقتصاددانان ارشد نظام، وقتی به حضرات راه علمی خروج از معضلات و گرفتاریها را نشان می‌دادیم به ما می‌گفتند آنچه ما می‌گوییم اجرا کنید! «مسعود نیلی (درباره سیاست غلطی که منجر به افزایش قیمت ارز می‌گردید) به رئیس‌جمهور توضیح می‌دهد که چگونه این اتفاق خواهد افتاد. هاشمی باز هم قبول نمی‌کند و در نهایت می‌گوید: آقای نیلی این فرمول‌ها برای ما نیست. ما تصمیم را گرفته‌ایم و بروید کمک کنید که اجرایی شود» (تجارت فردا-۳۰مهر۱۴۰۱)

این رابطه حاکم غارتگر و مستبد و مرتجع با کارشناسان و متخصصان تحت نظام از روز اول مصادره انقلاب ۱۳۵۷ تا امروز بوده و هم‌چنان ادامه دارد.

 

به جای نظریه پردازی، به «مداحی عدالت» پرداخته‌ایم!

حیرت‌آور آن که تئوریسینهای سرکوب و اختناق رژیم آخوندی اذعان می‌کنند که این نظام هیچ نظریه و برنامه‌یی برای هیچ مسأله و معضلی ندارد اما به جای آن فقط مداحی می‌کند.

محمد صادق کوشکی مدرس دانشگاه در چرایی وجود چالش درباره عدالت اجتماعی در کشور گفت: «هیچ یک از شخصیت‌های برجسته انقلاب و متفکران مسلمان ایرانی نظیر بهشتی، مطهری، حکیمی و... نظریه منسجم عدالت ارائه نداده‌اند. این بزرگان در آثار خود با استناد به آیات و روایات تنها اهمیت و جایگاه مهم عدالت را بیان کرده‌اند، ولی راه و روش رسیدن به عدالت را که به شکل منقح و روش‌مند، بیان نکردند! بهتر است بگوییم این عزیزان مداحی عدالت را کرده‌اند و در چگونگی تحقق و پیاده‌سازی آن ساکت مانده‌اند» (الف- ۵شهریور۱۴۰۱)

جالب این‌که وقتی در مورد نظر خمینی و خامنه‌ای سؤال می‌شود، می‌گوید: «شأن امام، رهبری مردم است (!). رهبر جامعه وقت و انرژی خود را باید صرف این مهم بکند، اما نظریه‌پردازی و تولید علم و نظریه به عهده امام و رهبر جامعه نیست»! (همان)

آری؛ شان خمینی و خامنه‌ای غارت اموال و سرمایه‌های زیر زمینی مردم برای پر کردن جیب آخوندها و پاسداران جنایتکار است و نه ارائه نظریه عدالت!

 

پیش‌بینی ۵۰ اقتصاددان از رشد نقدینگی ۱۴۰۲

اکنون و با آغاز سال۱۴۰۲ عموم اقتصاددانان از بیرون آمدن غول نقدینگی و تورم از شیشه رژیم آخوندی به هراس افتاده‌اند اما خامنه‌ای قبول زحمت فرموده، فرمان مهار غول را صادر نموده است!

«نتایج نظرسنجی از اقتصاددانان، حاکی از اجماع اقتصاددانان بر تداوم رشد بالای نقدینگی و پایه پولی است. اقتصاددانان نسبت به کاهش رشد این متغیرهای مهم اقتصادی خوشبین نیستند» (فردای اقتصاد۷فروردین۱۴۰۲)

 

غفلت از ریشه‌های غیراقتصادی مشکلات اقتصادی

هر چند بارها کارشناسان و متخصصان از غلبه سیاست و سلطه مافیا و باندهای غارتگر حاکم بر کشور به‌عنوان منشاء اصلی بحرانهای اقتصادی نام برده‌اند اما پیشوا و کارگزارانش مشغولیت دیگری دارند و بمب‌سازی و نیروی نیابتی و صدور پهپاد و... مجالی برای مشاهده فقر بنیان‌کن میلیون‌ها تن از هموطنانمان را نمی‌دهد. مرتضی افقه اقتصاددان در نقد شعارهای سال رهبر! می‌گوید: «به نظر من مهم‌ترین دلیل ناکامی‌های کشور در نیل به اهداف اقتصادی تعیین شده در شعارهای سالانه یا در دهها سند توسعه‌ای بالادستی آن است که از ریشه‌های غیراقتصادی مشکلات کشور توسط برخی اقتصادخوانده‌ها غفلت شده یا مورد بی‌اعتنایی قرار گرفته است» (اعتماد۱۴فروردین۱۴۰۲).

وی در توضیح این مهم تأکید می‌کند، اغلب قریب به اتفاق معضلات کشور نمود اقتصادی دارند (تورم، رشد پایین، بیکاری، نابرابری، فقر و…) اما چون ریشه‌هایی غیراقتصادی دارند، الزاماً و صرفاً با فرمول‌ها و نسخه‌های اقتصادی قابل رفع نیستند. همین غفلت و بی‌اعتنایی باعث عمیق‌تر و مزمن‌تر شدن بحرانهای چهل سال گذشته تاکنون است. هم‌چنان که او هم معتقد است: «در نظام ارزشی حاکم، معیشت و رفاه اقتصادی و در کل اهداف اقتصادی جامعه، اولویت بالایی ندارد، در مقابل اما، اهداف سیاسی و ایدئولوژیک عمدتاً فقهی دغدغه اصلی حاکمیت هستند» (همان)

 

معیشت مردم اولویت کلان حاکمیت نیست

سرانجام همان متخصصان و اقتصاددانانی هم که در جستجوی راه‌حل برای مقابله با ابر بحران پیش رو بودند، ناگزیر به اذعان این واقعیت شدند که معیشت مردم در اولویت سیاست‌های نظام نیست و این‌که به‌اصطلاح ارزش‌های رژیم آخوندی همان گسترده‌تر کردن فقر و فلاکت مردم ایران است. مرتضی عزتی اقتصاددان با صراحت می‌گوید: «مجموعه نظام، دنبال رشد و توسعه اقتصادی و بهبودی وضعیت معیشتی مردم نیستند. یعنی از اساس بهبودی معیشت مردم اولویت‌شان نیست» (اقتصاد۲۴-۱۴اسفند۱۴۰۱)

 

انقلاب؛ ریشه تباهی را می خشکاند

پس از چهل سال غلبه سیاست چپاولگرانه و فقر و فلاکت ساز خمینی و وارثانش و از پای افتادن اقتصاد و جامعه و فرهنگ و معنویت، امروز جوانان میهن عزم جزم کرده‌اند تا پا به پای شورشگران و مقاومت سازمان‌یافته‌ای که یک لحظه از ایستادن در برابر ارتجاع خون‌ریز باز نایستاده، بساط پر چرک و خون فاشیسم مذهبی را آتش زنند و انقلاب دموکراتیک مردم ایران را پیروز گردانند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/e0db6feb-593b-49ac-a311-7c4935a8461f"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات