728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی -شنبه اول اردیبهشت 97

گزیده روزنامه های حکومتی
گزیده روزنامه های حکومتی

کلام یک: تیتر مشترک روزنامه‌های حکومتی در اولین روز اردیبهشت 97 به غلط کردن گویی از اقدام پلیس در اهانت به یک دختر جوان اختصاص یافته است. هر باند به زبان خود بن‌بست سرکوب نظام را به نمایش گذاشته است:

کلام دو: آرمان: فیلتر زنان پاسخ نمی‌دهد!  واکنشهای گسترده‌یی در قبال برخورد مأمور زن ناجا در سطح ملی و بین‌المللی – صورت گرفته و استیضاح وزیر کشور نیز مطرح است

آفتاب یزد: وزیر کشور در پی انتشار فیلم ضرب‌وشتم یک دختر جوان دستور داد:‌ برخورد با مأمور متخلف

ابتکار: نعل وارونه ارشاد؛ ابعاد قضایی و حقوقی برخورد مأموران گشت ارشاد با یک دختر جوان

اعتماد: لزوم رفتار محترمانه

اطلاعات: دستور وزیر کشور برای پیگیری رفتار نامتعارف گشت ارشاد با بانوان

جهان اقتصاد: به بهانه برخورد خشن گشت ارشاد با دختران؛ مردم از پلیس می‌ترسند

روزان:‌ «گشت ارشاد» واقعی در تهران – آیا زمان آن نرسیده که ضمن حفظ حجاب، دولت و حاکمیت کمی نرمش به خرج بدهند و برای همراه کردن نسل جدید با این قانون، حداقل اجازه بدهند که پای رنگهای شاد هم بدون ترس از به دام گشت ارشاد افتادن به جامعه باز شود؟

کیهان: پیش از صدور دستور وزیر کشور برای ارائه گزارش از این ماجرا، دفتر سخنگوی ناجا ضمن ابراز تأسف از اتفاق صورت گرفته اعلام کرد: پلیس به هیچ‌وجه چنین رفتارهایی را تأیید نمی‌کند... در این‌که نحوه برخورد مأمور ناجا قطعاً می‌توانست بهتر و مناسب‌تر باشد شکی نیست

اما نباید فراموش کرد که سوءاستفاده از‌اشتباهات بسیار اندک برخی مأموران در بین انبوه مأموران وظیفه شناس ناجا و ماموریت‌های متعدد نباید تبدیل به دستمایه‌ای برای تضعیف و هجمه علیه نیروی انتظامی‌شود.

کلام یک: روزنامه‌های باند روحانی با یادآوری قیام دی  و در وحشت از شرایط انفجاری، بر ضرورت غلط کردن گویی عملی و عقب‌نشینی از سیاست‌های زن‌ستیزانه تأکید کرده‌اند:

کلام دو:اعتماد: مسئولان و اداره‌کنندگان کشور همین تازگی‌ها اعتراضات گسترده دی ماه را پشت سر گذاشته و می‌دانند که جلب رضایت مردم و رفع مشکلات آنان اوجب واجبات است. تحلیلگران سیاسی از هر دو جریان اصلاح‌طلب و اصول‌گرا زمستان ٩٦را با تأکید بر به‌رسمیت شناختن اعتراضات مردم و ضرورت شنیدن صدای آنها به پایان برده(اند)

آرمان:‌ تاجزاده: مشکلاتی که امروز مردم با آن مواجه هستند نه تنها زنگ خطر را برای دولت آقای روحانی بلکه برای همه به صدا درآورده است. ما فرصت زیادی نداریم؛ همه ما باید توجه کنیم که جامعه ما در شرایط مساعدی به‌سر نمی‌برد و سیاستهای جاری به بن‌بست رسیده است. به همین دلیل باید در نحوه اداره کشور تجدید نظر صورت بگیرد.

جمهوری اسلامی: حسن مرعشی رئیس کمیته سیاسی حزب کارگزاران: امروز دهه 60نیست که همه آرمان خود را در امام می‌دیدند. امروز این حالت وجود ندارد و نمی‌توان مطلق در مورد افراد فکر کرد، امروز باید به این سمت حرکتی کنیم که بین این دو مسیر یکی را انتخاب کنیم؛ یک مسیر نبودن جمهوری اسلامی است و یک مسیر این است که همین شرایط فعلی را خوب بدانیم

که این دو مسیر برای کشور گرفتاریهایی ایجاد می‌کند... یکسری اشتباهات را ما مرتکب شدیم. یکسری اشتباهات را نیز طرف مقابل مرتکب شد. نتیجه باختن ما و اصول‌گرایان شد...

 

آرمان: رفتار مأمور زن گشت ارشاد بسیار نابهنجار و غیرقابل توجیه بود. چنین رفتارهایی که از سوی برخی از متولیان بدون توجه به بازتاب آن در سطح بین‌الملل صورت می‌گیرد تنها بهانه به دست بیگانگان داده می‌شود تا علیه نظام تبلیغ سوء کنند. بنابراین اگر چه در کشور قانونی برای حجاب اجباری وجود دارد اما باید اذعان کرد پس از این همه هنوز حجاب در ایران به نتیجه صددرصدی که مد نظر بوده نرسیده است و امروز به جای اجرای قانون حجاب و برخورد سیاسی با این امر لازم است نگرش‌ها و رویکردها نسبت به این مهم تغییر یابد... اگر چه وزیر کشور و نیز نسبت به آن واکنش نشان دادند و اعلام کردند که این موضوع را پیگیری خواهند کرد اما صرفاً پیگیری و برخورد با چنین امری کافی نیست بلکه باید اساساً تدبیری اندیشید تا دیگر جامعه شاهد خشونت نسبت به زنان حتی در مواردی مانند حجاب نباشد.

جهان صنعت: سال‌هاست از این دست کلیپ‌ها یا به دستمان می‌رسد یا خودمان در گوشه و خیابان از نزدیک آنها را می‌بینیم. تنها صورتها تغییر می‌کنند، اسم‌ها عوض می‌شوند و رفتارها خشن‌تر می‌شوند‌. این کلیپ از درگیری زنی میانسال با دختران جوانی بود که آن روز شانس یارشان نبوده و حاضر نشدند مثل خیلی از ما بی‌سر و صدا تسلیم شوند‌. درگیری آغاز شده و زنی که باید مأمور حفظ ارزش‌ها در یک جامعه باشد، زنی که می‌تواند مادر همان دختر باشد او را کتک می‌زند، به او فحاشی می‌کند و گردن دختر را می‌گیرد و فشار می‌دهد‌. در نهایت مشخص می‌شود یکی از دختران مشکل قلبی داشته و با خراب شدن حال و وضعیت جسمی دختر از نگاه دوربینی که فیلم را ثبت کرده قائله تمام می‌شود‌... جامعه ما در بستری قرار دارد که لب مرز است‌. رفتارهایی از این قبیل هر چه بیشتر دیده شود، باعث می‌شود طاقت جامعه سرریز شود و اتفاقات بدتری به‌وقوع بپیوندد‌. جامعه ایران در حال حاضر به ساختارهای قدرت بی‌اعتماد شده و آینده‌ای مبهم پیش روی ما قرار گرفته است‌.

ایران: و متأسفانه به‌لحاظ سیاسی نیز رسانه‌های بیگانه با هدف تخریب نظام جمهوری اسلامی و دولت این رفتار را در بوق و کرنا کرده‌اند چرا که پلیسی می‌آید و دختر خانمی را مورد ضرب‌وشتم قرار می‌دهد و جامعه به‌لحاظ روحی و روانی آزار می‌بیند. این مسأله باعث می‌شود از صدر تا ذیل نظام زیر سؤال برود... وزیر کشور خواستار بررسی و برخورد قانونی با این موضوع شده است. اما یک مشکل وجود دارد این‌که اعتماد عمومی جامعه نسبت به‌ مسئولان دچار خدشه شده است.

کلام یک: روزنامه‌های باند ولی‌فقیه روحانی را به‌خاطر اشاره‌اش در جنگ باندی به فساد در سپاه پاسداران مورد حمله قرار داده‌اند:

کلام دو:‌ افکار: سردار غیب پرور: برخی صحبت ها از بلندگوهای رسمی نمی‌تواند جایگاه سپاه را تضعیف کند

 

کیهان: دیروز گوشه و کنایه به ارتش امروز طعنه به سپاه!

آقای روحانی در حالی اکنون مدافع ارتش شده و به همین بهانه به سپاه گوشه و کنایه می‌زند، که اول انقلاب دنبال انحلال ارتش بود.

جوان: جانشین فرمانده کل سپاه با انتقاد از کسانی  که مانند دشمنان با دوستان خود رفتار می‌کنند؛ پژواک صدای دشمنان نشوید

جوان: سرمقاله مدیر‌مسئول:هدیه روحانی به سپاه در روز ارتش!

روحانی با حضور در مراسم ارتش هدیه تکراری خود را به سپاهیان نیز تقدیم کرد. برای فهم مسأله ابتدا به عبارات ذیل دقت فرمایید:

احمدی‌نژاد: بچه‌های من جاسوس نیستند. برادرانم کارچاق‌کن نیستند.

بقایی: دختر من جاسوس نیست و 63حساب شخصی ندارم.

احمدی‌نژاد: می‌گویند چرا گفته دختر من جاسوس نیست و برای او تشکیل پرونده دادند. خب دختر او جاسوس نیست. هست؟

روحانی در مراسم روز ارتش: «ارتش با آن که سیاست را خوب می‌فهمد اما هرگز در بازیهای سیاسی وارد نشده و به وصیت امام راحل به‌خوبی عمل کرده است... امروز در هیچ فسادی در کشور ما نامی از امیران و بزرگان ارتش وجود ندارد و این به‌معنای پاکی و دست‌پاکی و اخلاص ارتش جمهوری اسلامی ایران است»...ممکن است گفته شود این جملات هیچ تعرضی را متوجه سپاه نمی‌کند و ایشان هیچ هدیه‌ای(!) به سپاه نداده است.

جملات فوق روحانی منطقاً از دو حالت خارج نیست و در خلأ سخن نمی‌گوید. یا فرماندهان و امیران ارتش از سوی فرد یا جریانی متهم به فساد و سیاست‌بازی شده‌اند و روحانی به‌عنوان مدیر اجرایی کشور با دفاع از آنان درصدد اصلاح اذهان و دفاع به‌جا و به‌حق از ارتش است یا با این کار در صدد «قیاس» است که مخاطب با پیدا کردن غیریت و «دیگری» معنادهی به موضوع را به‌صورت اجتهادی درک کند.

پس منطقاً و یقیناً باید نیت وی را آلوده دانست و به قضاوت قطعی در قیاس رسید و اما بعد:

بی‌اعتبارسازی «بازوهای توانمند نظام» که رهبری در سال 1383بر آن تأکید کردند سال‌هاست در دستور کار قرار دارد و هدف از این «بی‌اعتبارسازی» مقدمه‌ای برای «بی‌ثبات‌سازی» است. همین کار را با شوروی سابق نیز کردند و قبل از فروپاشی، سیستم‌هایی مانند «ک،گ،ب» دادگاه قانون اساسی و دستگاه قضای شوروی را بی‌اعتبار کردند (به کتاب اصلاحات و فروپاشی در شوروی سابق و طرح بازسازی شده آن در ایران مراجعه نمایید).

- در یک سال گذشته سپاه، صدا و سیما و قوه قضاییه (خصوصاً در انتخابات) مورد حمله روحانی بوده‌اند و هر سه در همین یک سال تحریم شده‌اند. این اشتراک نگاه و اشتراک فهم بین غرب و روحانی به این سه دستگاه را چطور می‌توان توجیه و تفسیر کرد؟

گیریم روحانی به غرب فهماند که «من از اینها نیستم» و «اینها با من نیستند»، باز هم مطمئن باشد غرب هویت انقلاب اسلامی را نشانه رفته است و این هویت را در روحانی نمی‌یابد

 

کلام یک: چشم‌انداز برجام و مواضع جامعه جهانی موضوع مشترک روزنامه‌های هر دو باند حاکم است. هر باند دغدغه و راه کار خود را ارائه داده است:

کلام دو: آرمان:‌سیاست ایران: بعد از نقض برجام خواهد بود؟

آفتاب یزد: مطهرنیا:‌ کنار هم قرار گرفتن پمپئو، بولتون، هیلی و... اتفاقی نیست

ایران: در چنین فضایی است که می‌توان به ادامه یافتن گفتگوهای ایران و غرب درباره سایر مسائل هم امیدوار بود اما پیش از آن باید دید که اروپا قادر است در گام اول دولتمردان آمريکا را به حفظ توافق هسته‌یی راضی کند یا نه.

رسالت: معامله برجامی آمریکا و اروپا؟

عصر ایرانیان: قول و قرار مشکوک برجامی اروپا با آمریکا،‌ ماکرون در سفر به واشینگتن قول اضافه کردن تعهدات اضافی در قبال برجام را به ترامپ خواهد داد

وطن امروز: پیام اروپا به آمریکا درباره برجام در آستانه سفر صدراعظم آلمان و رئیس‌جمهور فرانسه به واشینگتن؛ خروج لازم نیست؛ تحریمش می‌کنیم – جان بولتون: احتمال خروج آمریکا از توافق هسته‌یی با ایران بسیار زیاد است

کلام یک: حمله به باند روحانی زیر عنوان نفوذ، مضمون مشترک روزنامه‌های این باند است برای نمونه به ارگان خامنه‌ای نگاه می‌کنیم:  

کلام دو: کیهان:  کسانی که مأموریتشان نفوذ در ساختار نظام است، دستورکار دیگری دارند، آنها برای انفجار و ترور و خرابکاری فیزیکی به کار گرفته نشده‌اند. مأموریت آنها ارائه تحلیل‌ها و اطلاعات غلط به مسئولان با هدف تغییر محاسبات آنان و در نهایت اتخاذ تصمیم‌های ویرانگر و خسارت‌آفرین است. به همین علت است که نفوذی‌های ساختاری نمی‌توانند مانند نفوذی‌های انفجاری، هیچگونه نشانه‌ای از مأموریت خود بروز ندهند. آنها باید دیدگاهی را که کانون نفوذ دیکته کرده است به مسئولان تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیرنده بقبولانند و محاسبات آنان را با خواست و منافع دشمن همسو کنند. این طیف از نفوذی‌ها دقیقاً از همین نقطه آسیب‌پذیر بوده و قابل شناسایی هستند.

ببینیم چه تعداد از نفوذی‌هایی که با ارائه تحلیل‌ها و اطلاعات غلط به مسئولان کشورمان فاجعه آفریده‌اند، قابل شناسایی بوده‌اند که در شناخت آنها کوتاهی شده است؟! نفوذی‌های خزیده در تیم هسته‌یی که با جلب اعتماد تیم، کلاه گشاد برجام را بر سر ملت نهاده‌اند، جاسوسانی که در پوشش محیط‌زیست گرای موشکها را به دشمن می‌دادند و همزمان در پی نابودی کشاورزی کشورمان بودند، نفوذی‌هایی که بازار ارز را به اغتشاش کشیدند، کسانی که این روزها در پوشش خیرخواهی! نسخه حذف برنامه موشکی ایران و سرازیر شدن تروریستها به این کشور را می‌پیچند و... قابل شناسایی نبوده‌ و نیستند؟! هم‌اکنون کشورهای اروپایی به بهانه مضحک و احمقانه پیشگیری از خروج آمریکا از برجام-که هرگز خارج نمی‌شود- به‌دنبال وضع تحریم‌های تازه علیه ایران هستند و صدای هیچکس هم به اعتراض و تهدید اروپایی‌ها بلند نمی‌شود! چه کسانی با تحلیل‌های غلط و دیکته‌شده خود این سکوت خسارت‌آفرین را به مسئولان قالب کرده‌اند؟! و...

ماموریت نفوذ به ساختار و تغییر محاسبات مسئولان برعهده کسانی گذارده می‌شود که اولا؛ سابقه مسئولیت شناخته‌شده در نظام داشته باشند و ثانیا؛ به هر علت، از جمله آلودگی به چرب و شیرین دنیا، زندگی ‌اشرافی، قدرت‌طلبی و... با نظام فاصله گرفته باشند. این‌گونه افراد آمادگی لازم برای شکار شدن از سوی دشمن را دارند! و اگر شکار شوند، به‌علت حضور در مسئولیت‌های نظام، تابلوی خودی در دستشان است ولی از آنجا که شکار شده‌اند، شناسنامه دشمن را در جیب دارند

 

کلام یک: سایر عنوانهای روزنامه‌های حکومتی بازتاب سایر بحرانهای نظام است:‌

کلام دو: آرمان: حیدری نماینده مجلس: فرار مرتضوی، عدم محاکمه احمدی‌نژاد، مرگ امامی؛ قانع نشدیم

آفتاب یزد: احتمال تعطیلی نیمی از معادن کوچک

اطلاعات:  وزیر بهداشت: دچار کثرت صاحب مدرکان بیسواد شده‌ایم

جهان صنعت: اقتصاد اصلاح ناپذیر ایران

روزان: در گزارش پایش مالی صندوق بین‌المللی پول مطرح شد؛‌ کسری بودجه ایران در افق 2023

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/eb85e691-ed0a-4668-81bd-c036c76089db"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات