728 x 90

واکنش‌های هراس‌آلود به اجلاس ورشو

کنفرانس لهستان
کنفرانس لهستان

در آستانهٔ اجلاس ورشو، ابراز وحشت و سراسیمگی نظام آخوندی در اظهارات سردمداران و رسانه‌های حکومتی ادامه دارد. این در حالی است که گاه تلاش می‌کنند این وحشت‌زدگی را در پوششی از دعاوی تحت عنوان شکست پیشاپیش این کنفرانس بپوشانند.

روز ۲۱بهمن جواد ظریف برای دلداری دادن به ریزشی‌های وحشت‌زدهٔ نظام گفت: «اهداف اولیه در بحث نشست لهستان به نتیجه نرسید؛ عقب‌نشینی کردند و عنوان نشست را تغییر دادند».(سایت انتخاب ۲۱بهمن ۹۷)

همزمان کمال خرازی، رئیس نهاد موسوم به شورای راهبردی روابط خارجی وابسته به بیت ولایت، در دوحه با نگرانی از نتایج کنفرانس ورشو گفت: «ایران هیچگاه جنگی را علیه هیچ کشوری به راه نیانداخته است اما در دفاع از امنیت و آرامش کشورهای منطقه کوتاهی نمی‌کند».

خرازی ذلیلانه افزود: «اگر بپذیریم که منطقه در شرایط بسیار خطیری قرار دارد، باید به این باور برسیم که برای دستیابی به صلح و آرامش در منطقه راهی جز تماس، گفتگو و احترام به‌ حق حاکمیت یکدیگر وجود ندارد».(تلویزیون حکومتی ۲۱بهمن ۹۷)

 

دست‌به‌دامن شدن به نهادهای بین‌المللی

خبرگزاری ایسنا ۲۰بهمن ۹۷ با تیتر «دعوت به حضور در راهپیمایی۲۲بهمن / محکومیت کنفرانس لهستان»، وحشت باندهای حاکم را از اجلاس ورشو به نمایش گذاشت و در حالی که حکومت آخوندی را «مردم ایران» می‌نامید به‌ نقل از نامهٔ کسانی که آنها را «جمعی از فعالان حقوق‌بشر، اساتید دانشگاه، فرهیختگان و خبرنگاران» می‌نامید نوشت که آنها «از دبیرکل سازمان ملل، رئیس شورای حقوق‌بشر و رئیس پارلمان اروپا خواستند با اقدامات ضدصلح، ضدامنیت و ضدحقوق‌بشری آمریکا علیه مردم ایران در پوشش کنفرانس لهستان، مقابله کنند».

سایت تابناک به‌ نقل از وزیر امور خارجهٔ لهستان و معاونش، حذف تحقیر‌آمیز رژیم از اجلاس ورشو را انعکاس داده و نوشت: «به‌دلیل روابط مخدوش با آمریکا به نشست ورشو دعوت نشده است». سایت پاسدار رضایی افزوده است: «پیش از این، وزیر خارجه لهستان، علت عدم دعوت را طرح مواضع غیرقابل درک از سوی ایران عنوان کرده بود».(تابناک ۲۰بهمن ۹۷)

سایت الف هم نوشت: «تونی بلر، نخست‌وزیر سابق انگلیس، از اجلاس ضدایرانی لهستان حمایت کرد و این نشست را گام اول برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران خواند».(سایت الف ۲۱بهمن ۹۷)

 

کشورهایی که از اروپا، آسیا و آفریقا و منطقه خاورمیانه در این کنفرانس شرکت خواهند کرد علیه نفوذ مخرب و بی‌ثبات‌کننده رژیم در منطقه گفتگو خواهند کرد و حتی ممکن است که راه‌کار مقابله با آن را هم ارایه‌ دهند.

 

توهم‌پراکنی در زمینه شکست کنفرانس ورشو

حاکمیت آخوندی تلاش می‌کند در میان نیروهایش توهم‌پراکنی کند که گویا این کنفرانس قبل از تشکیل شکست خورده و بین کشورهای اروپایی و آمریکا شکاف است.

در حالی که با شرکت وزرای خارجه بلژیک، آلمان و انگلیس این آرزوی نظام محقق نخواهد شد به‌ویژه‌ این‌که تلاش آمریکا این است که بسیاری از کشورهای اروپایی را با خود همراه کند.

واقعیت این است اجلاسی که موضوع آن ثبات در منطقه باشد، اروپا به سادگی از کنار آن نخواهد گذشت و آن‌چنان‌که برای بسیاری از کشورهای آسیایی، آفریقایی و کشورهای منطقه مهم است، قطعاً برای این کشورها هم اهمیت خاص خود را دارد.

 

هیاهوی شکست‌خورده

بنابراین هیاهوی سردمداران حکومتی موضعی است از سر ضعف و استیصال، به‌خصوص این‌که در حال حاضر در انزوای بین‌المللی و منطقه‌ای قرار دارند و قطعا در جریان کنفرانس لهستان نیز حلقه انزوای رژیم تنگ‌تر خواهد شد.

به‌راستی چرا حاکمیت آخوندی این‌همه از کنفرانس لهستان وحشت دارد و ناگزیر شده است در رابطه با آن این همه رطب و یابس به هم ببافد؟

 

اهمیت کنفرانس ورشو

واکنشهای سردمداران رژیم از جمله جواد ظریف به این کنفرانس را باید در اهمیت این کنفرانس و ظهور یک ائتلاف جهانی علیه رژیم دانست.

کشورهایی که از اروپا، آسیا و آفریقا و منطقه خاورمیانه در این کنفرانس شرکت خواهند کرد علیه نفوذ مخرب و بی‌ثبات‌کننده رژیم در منطقه گفتگو خواهند کرد و حتی ممکن است که راه‌کار مقابله با آن‌ را هم ارایه‌ دهند.

 

تابستان داغ

در این رابطه علی خرم، دیپلماتی از باند روحانی، می‌گوید: «گردهمایی لهستان در راستای پروژه تابستان داغی است که تندروهای آمریکا مثل مایک پمپئو و جان بولتون از آن سخن گفته‌اند. این گردهمایی با هدف شنوا کردن گوش جهان با تلاشهای عداوت‌آمیزی است که آمریکا می‌خواهد به آن دست بزند».

جلال ساداتیان، یکی دیگر از مهره‌های باند روحانی نیز اذعان می‌کند: «آمریکا می‌خواهد تعداد بیشتری از کشورهای اروپایی را با خود همراه کند. لهستان یکی از کشورهای کاملا هماهنگ با آمریکاست. آنها می‌خواهند در این کنفرانس از نظر رسانه‌ای و عملی جوسازی کنند و بگویند سران کشورهای دنیا با ایران مخالفند. آنها می‌خواهند از طریق دیپلماسی و رسانه فشار وارد کنند».(سایت جماران ۲۲دی ۹۷)

تصمیماتی که در این کنفرانس گرفته می‌شود چه بسا سازوکار اروپایی «اینس‌تکس» را هم با چالش جدی مواجه کند و مبادله نفت در مقابل غذا را که رسانه‌ها و مهره‌های باند خامنه‌ای آن‌ را خفت‌بار می‌دانند با مشکل مواجه سازد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/f3808106-1f3c-4488-9466-c17f789dfaed"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات