همزمان با آغاز سفر ظریف به اروپا برای تنفس مصنوعی به اینستکس در کشورهای نوردیک، رژیم در تبلیغات داخلی خود ادعا میکند که دعوت از ظریف توسط کشورها، نشانهٔ پیروزی رژیم پس از لیستگذاری شدن ظریف بوده است. این در حالی است که وزیر خارجهٔ سوئد در برابر هجوم سؤالات خبرنگاران اعلام کرد کسی از ظریف دعوت بهعمل نیآورده و او «خود خوانده» به این کشور رفته است! اما این تو سری، تنها دستاورد سفر ظریف نبود.
ظریف که برای لاپوشانی شکستش به کشورهای نوردیک، قرار ملاقات با رئیسجمهور فرانسه در روز جمعه را برجسته کرده بود، پیش از «سررسید» این موعد یک علامت خوار کننده دیگر دریافت کرد!
تلویزیون رژیم روز ۳۰مرداد از پایان نشست شورای امنیت و مواضع کشورهای اروپایی از جمله فرانسه علیه رژیم خبر داد و گفت:
«کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و انگلیس نیز بدون اشاره بهعمل نکردن به تعهدات برجامی خود بار دیگر ادعا کردند به برجام پایبند هستند و از ایران خواستند از کاهش تعهدات برجامی خود دست بردارد و به قدرت دفاعیاش پایان دهد»
تلویزیون رژیم در برنامه دیگری گفت:
« نشست شورای امنیت اگر چه با موضوع صلح و امنیت بینالمللی در خاورمیانه برگزار شد اما ایران و برجام محور اصلی نشست را تشکیل داد. وزیر امور خارجه آمریکا که کشورش با خروج از برجام قطعنامه ۲۲۳۱شورای امنیت را نقض کرده از کاهش تعهدات برجامی ایران انتقاد کرد. مایک پمپئو با متهم کردن ایران به حمایت از تروریسم گفت گروههای طرفدار ایران همچنان در عراق سوریه لبنان و یمن به اقدامات خود ادامه میدهند. نماینده فرانسه در شورای امنیت نیز مواضع متحدان اروپایی را درباره برجام تکرار کرد اما گفت پاریس از گامهای اخیر ایران در خصوص کاستن از تعهدات برجامی خود نگران است».
وزیر خارجهٔ رژیم در مواجهه با این موج جهانی در حالی که نیش تروریستی رژیم را به نمایش میگذاشت به ترفند مذاکره جویی و کش دادن زمان روی آورد و بنا به خبر رویتر گفت:
“غیرقابل پیشبینی بودن متقابل به هرج و مرج منجر میشود. پرزیدنت ترامپ نمیتواند انتظار داشته باشد غیرقابل پیشبینی باشد ولی دیگران قابل پیشبینی باشند. غیرقابل پیشبینی بودن به غیرقابل پیشبینی بودن متقابل میانجامد و غیرقابل پیشبینی بودن تولید هرج و مرج میکند”.
به این ترتیب تماشای چشمانداز نتایج سفر ظریف نیاز به انتظار کشیدن چندانی ندارد چرا که برخی نتایج این سفر پر فضیحت را حتی تا قبل از اول شهریور و نتایج مذاکرات فرانسوی وی میتوان نظاره کرد،کما اینکه موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه رژیم در روز ۳۰مرداد گفت: «مذاکرات و رایزنیها در خصوص تعهدات اروپا در برجام تا این لحظه به نتیجه نرسیده است». وی افزود: « زمان کمی تا پایان فرصت ایران به اروپا در گام دوم وجود دارد و ما منتظریم تا ببینیم رایزنیها به کجا میرسد، تماسهایی از سوی آقای ماکرون با آقای روحانی صورت گرفته است اما هنوز به نتیجه نرسیده است. گام سوم هم متناسب با اقدامات طرف مقابل در حال طراحی است».
این وضعیت بلاتکلیفی در کلانترین بخش سیاستهای خامنهای، در بحران درونی رژیم خود را نشان داد؛
کیهان خامنهای با اشاره به اظهارات عراقچی که گفته بود «دولت در برجام میماند و قصد خروج از آن را ندارد» نوشت: «پاس گل تازه عراقچی به دولتهای بدعهد اروپایی». کیهان خامنهای در ادامه افزود: « در حالیکه تصمیم کاهش تعهدات برجامی، با هدف فشار به اروپا برای انجام تعهداتش اتخاذ شده، سیدعباس عراقچی به ادامه روند فعلی حضور در برجام اطمینان داد!».
کیهان خامنهای بنبست رژیم در وضعیت کنونی را در سؤال از عراقچی بارز کرده و نوشت:« باید از عراقچی پرسید معنای «تا زمانیکه منافع ایران در برجام تأمین شود، در برجام میمانیم»، دقیقاً یعنی چه؟! و آیا این سخن، پیغامی جز اطمینان خاطر به اروپاییها منتقل میکند تا بیمبالاتتر از گذشته به نقض توافق ادامه دهند؟ در آن صورت آیا کاهش میلیمتری تعهدات برجامی، بازدارنده خواهد بود؟».
ناگفته روشن است آنچه که کیهان تصویر میکند و آنچه که از اخبار منتشره توسط رویترز و دیگر منابع خبری بینالمللی میتوان دریافت این است که وضعیت موجود، همان بنبست نظام در تسلیم به شرایط جامعه جهانی یا ایستادن در برابر آن است. که در هر دو صورت بازنده خواهد بود. بنا بر این میتوان پیشاپیش حدس زد که سفر اروپایی ظریف اضافه بر آبروریزی، تحقیر و توسری خوردنهای مکرر وی از هموطنان آزاده و کنار کشیدنهای اجباری سیاستمداران اروپایی از وی، دستاورد دیگری برای او و نظامش نداشته باشد.