728 x 90

از دوبلین تا تهران؛ پژواک مقاومت برای یک جمهوری دموکراتیک

پژواک مقاومت برای یک جمهوری دموکراتیک
پژواک مقاومت برای یک جمهوری دموکراتیک

در تاریخ سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴، شهر دوبلین، پایتخت ایرلند، شاهد برگزاری یک اجلاس پارلمانی مهم با حضور قانون‌گذاران هر دو مجلس این کشور و با حضور نمایندگانی از احزاب مختلف از جمله فیناگل و فینافل بود. این اجلاس که با محوریت حمایت از مقاومت مردم ایران و فراخوان برای تغییر دموکراتیک برگزار شد، یک رخداد مهم در همبستگی بین‌المللی با مبارزات آزادی‌خواهانه مردم ایران بود.

 

سخنرانی آنلاین خانم مری رجوی

در این گردهمایی، خانم مریم رجوی، از طریق ارتباط آنلاین به ایراد سخنرانی پرداخت. او در ابتدای سخنرانی خود گفت:

«امروز فاشیسم مذهبی حاکم بر ایران یکی از جدی‌ترین تهدیدات صلح و امنیت در جهان به‌ویژه خاورمیانه است».

وی انفجار مهیب در بندرعباس را نمونه‌یی از نتایج فعالیت‌های تسلیحاتی و نظامی مخرب این رژیم دانست.

خانم رجوی خاطرنشان کرد که بزرگ‌ترین دستاورد سیاسی جنبش مقاومت، ایجاد یک آلترناتیو دموکراتیک در قالب شورای ملی مقاومت ایران است؛ نهادی که تبلور خواست مردم ایران در نفی دیکتاتوریهای شاه و شیخ است، این شورا، دیرپاترین ائتلاف سیاسی تاریخ معاصر ایران است. او هم‌چنین گفت:

«این رژیم رفرم‌ناپذیر است، نقض حقوق‌بشر و جنگ‌افروزی عناصر حیاتی آن است. رژیم مقاومت مردم ایران را مهم‌ترین تهدید موجودیت خود می‌داند؛ به‌خصوص که این رژیم در محاصره خشم و نارضایتی عمیق اجتماعی است. قیام‌های پی‌درپی ثابت کرده است که مردم ایران در پی سرنگونی رژیم‌اند».

خانم رجوی اروپا و جهان را به تجدیدنظر در سیاست شکست‌خورده مماشات با فاشیسم دینی فراخواند و خواهان برداشتن قدم‌های زیر شد:

«قرار دادن سپاه پاسداران در لیست تروریستی، اعلام رژیم به‌عنوان تهدید مبرم صلح و امنیت جهان و قرار دادن آن ذیل فصل ۷ منشور ملل متحد، فعال کردن بی‌درنگ مکانیزم ماشه در قطعنامه ۲۲۳۱ و به‌کارانداختن مجدد قطعنامه‌های شورای امنیت ملل متحد درباره پروژه‌های اتمی رژیم و به‌رسمیت شناختن مبارزه مردم ایران برای سرنگونی رژیم و حمایت از نبرد جوانان شجاع ایران که با سپاه پاسداران می‌جنگند».

 

حمایت شخصیت‌های شرکت‌کننده از مقاومت ایران

از جمله شخصیت‌های برجسته حاضر در این نشست می‌توان به سناتورها جو اورایلی، جرارد کراول، دیرموت ویلسون، گارت آهرن، ایدن داویس و تام کلونان اشاره کرد. آنها از احزاب فیناگل و فینافل، که از احزاب مهم و حاکم ایرلند هستند، حمایت صریح خود را از مقاومت مردم ایران ابراز داشتند.

در بخش نمایندگان پارلمان نیز شخصیت‌هایی مانند برندان اسمیت، رئیس سابق کمیته خارجی، جیمز اوکانر رئیس کمیته گردشگری و دیگر اعضای پارلمان از جمله ارین مک گریهن، شین موینیهان، پادریگ اوسولیوان و پل گوگارتی حضور یافتند. آنها با تأکید بر ضرورت حمایت جامعه جهانی از مردم ایران، خواستار تغییر بنیادین و تحقق جمهوری دموکراتیک با جدایی دین از دولت شدند.

هم‌چنین شخصیت‌های سابق دولتی از جمله جان پل فیلن، جیم هیگینز و جان پری با تأکید بر مشروعیت و رهبری خانم رجوی، وی را الهام‌بخش و نماینده واقعی مردم ایران در مسیر آزادی توصیف کردند.

 

درنگی بر برخی نکات سخنرانان

جیم هینگینز در قسمتی از سخنان خود گفت:

«تا زمانی که از شر این رژیم خلاص نشویم، هیچ‌گاه صلح پایدار برقرار نخواهد شد.

در حال حاضر، در داخل ایران یک انفجار درونی در حال شکل‌گیری است. از سال ۱۳۵۷ تاکنون، هرگز اوضاع به این شدت و قوت نرسیده بود. این بار اعتراضات خیابانی با شدت و تحولی بی‌سابقه پیش می‌روند».

نماینده پارلمان، ارین مک‌گریهن، گفت: «شورای ملی مقاومت ایران نه‌تنها از رهبری زنان دفاع می‌کند، بلکه آن را به‌طور واقعی در عمل اجرا می‌کند. سازمان مجاهدین به‌عنوان نیروی محوری این ائتلاف کاملاً تحت رهبری زنان اداره می‌شود».

او افزود:

من همراه با تمام همکارانم خواستار آن هستیم که اتحادیه اروپا سپاه پاسداران را بلادرنگ به‌عنوان یک سازمان تروریستی اعلام کند و از کارزار ”نه به اعدام“ شورای ملی مقاومت ایران و کارزار ”سه‌شنبه‌های نه به اعدام“ حمایت کامل به‌عمل آورد».

جان پل فیلن، با بیان این موضوع که ما ایرلندی‌ها نباید و نمی‌توانیم به داشتن سفارت در تهران رضایت بدهیم، مگر آن‌که یک جمهوری دموکراتیک در ایران برقرار شده باشد، گفت:

«همان‌طور که همیشه احساس کرده‌ام، می‌دانم که ”شعار مرگ بر ستمگر، چه شاه باشه چه رهبر“ کاملاً درست است. ما صددرصد با شما در این شعار همراه هستیم».

پادریگ اوسولیوان در بخشی از سخنان خود گفت:

آرمان‌های مردم ایران برای یک جمهوری مبتنی بر جدایی دین و دولت دموکراتیک و غیراتمی در برنامه ۱۰ماده‌یی خانم رجوی منعکس شده که توسط بیش از ۴۰۰۰نماینده پارلمان در سراسر جهان تأیید شده است».

نیشا او کارول با اشاره به دیدار با خانم رجوی و اعضای شورای ملی مقاومت گفت:

من با همکارانم در پارلمان ایرلند همکاری خواهم کرد تا گام‌هایی را برای آزادی مردم شما و تحقق اراده دموکراتیک شما و ملت‌تان برداریم».

 

پیام مشترک شرکت‌کنندگان

پیام مشترک تمامی شرکت‌کنندگان، حمایت از خواست مردم ایران برای پایان دادن به دیکتاتوری و برپایی یک جمهوری دموکراتیک بود. شعار «نه به اعدام، نه به تروریسم و نه به سلاح اتمی» و «آری به تغییر و جمهوری دموکراتیک»، محور اصلی بیانیه‌این اجلاس را تشکیل می‌داد.

برگزاری موفقیت‌آمیز این اجلاس، بار دیگر نشان داد که مشروعیت و اعتبار مقاومت ایران و رهبری آن در سطح بین‌المللی یک پدیده فراگیر است و اینک جامعه جهانی بیش‌از‌پیش آماده حمایت از خواست مردم ایران برای آزادی است. این اعتبار و شناخته‌شدگی، محصول ۶۰سال ایستادگی خونبار بر سر اصول و ارزش‌های مبارزاتی و مصاف با دو دیکتاتوری جرار است که اینک با دیپلماسی انقلابی مقاومت به بار می‌نشیند.

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/18931eb9-7c92-4dd9-b6a5-e30806ea4534"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات