728 x 90

افزایش شکاف طبقاتی و نابرابری درآمدی در حاکمیت آخوندی

زیر خط فقر
زیر خط فقر

فقر و ابعاد خانه‌خرابی مردم چهره خود را در شکاف عمیق طبقاتی نشان می‌دهد. ریشه فقر و شکاف عمیق طبقاتی نیز محصول سیاست‌های ضدمردمی نظام آخوندی طی ۴دهه بوده است.

ساختار قرون‌وسطایی این نظام و اندیشه پوسیده خمینی دجال بنیانگذار آن که اقتصاد را «مال‌ خر» می‌دانست و سیاست‌های ضدمردمی و غارتگرانه این رژیم، باعث به‌وجود آمدن چنین وضعیتی شده است.

البته در عین‌حال که خمینی چنین تفکر ارتجاعی و ضدانسانی در زمینه اقتصاد و معیشت مردم داشت و بر این اساس حاکمیتی به‌غایت عقب‌افتاده را بر مردم تحمیل کرد، اما سردمداران و مهره‌های آن با حرص و آز افراد تازه به دوران رسیده اموال مردم را غارت و چپاول کردند و مردم را به خاک سیاه فقر و خانه‌خرابی نشاندند.

چپاول و فساد نهادینه شده سیاسی و اقتصادی است که ریشه اصلی شکاف طبقاتی و تحمیل فقر بر اکثریت مردم است.

در شرایط کنونی شکاف طبقاتی آن‌چنان عمیق است که بنا بر اعترافات رسانه‌ها و مهره‌هایی از رژیم در دولت آخوند حسن روحانی این شکاف به بالاترین حد خود رسیده است.

در این زمینه روزنامه همدلی وابسته به باند روحانی به‌نقل از بانک مرکزی نوشت: «در دولت روحانی روند رشد شکاف طبقاتی به شکلی بی‌سابقه افزایش یافته و بر اساس آمار بانک مرکزی، ۱۰درصد بالایی طبقه مرفه ۱۵برابر ثروتمندتر شده‌اند».(همدلی ۲آذر ۹۶)

یک رسانه دیگر حکومتی نیز نوشت: «آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد دولت نه تنها به‌سمت کاهش فقر و رفع فاصله طبقاتی در جامعه حرکت نکرده است، بلکه این فاصله را بیشتر و وضع عدالت توزیعی در جامعه را بغرنج‌تر از گذشته کرده است».

نتیجه شتاب روزافزون و لجام‌گیسخته شکاف طبقاتی است که به اعتراف کارگزاران حکومتی اکثریت مردم زیر خط فقر زندگی می‌کنند. یک نماینده مجلس ارتجاع گفته است ۵۰درصد جمعیت ایران زیر خط فقر مطلق زندگی می‌کنند.

سازمان ملل در گزارش توسعه انسانی ۲۰۱۸ متوسط ضریب جینی ایران بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ را ۳۸.۸ اعلام کرده است. در گزارش قبلی این سازمان ضریب جینی ایران برای سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ بالغ بر ۳۷.۴ اعلام شده بود.

بر این اساس ضریب جینی در ایران طی سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ افزایش داشته که نشان‌دهنده افزایش شکاف و نابرابری درآمدی در کشور طی این سالها بوده است.(سایت مشرق نیوز ۲۳شهریور ۹۷)

این شاخص نشان‌دهنده شکاف طبقاتی و وضصعیت توزیع ناعادلانه درآمد است.

در بهمن‌ماه سال ۹۶ دفتر مطالعات مرکز پژوهش‌های مجلس رژیم گزارشی با عنوان: «اندازه‌گیری فقر چندبعدی در ایران و نگاهی به تجارب جهانی کاهش فقر» منتشر کرد که در بخشی از این گزارش آمده است: «شاخص فقر چندبعدی در مناطق شهری ایران تا سال ۱۳۷۳ روندی صعودی داشته و از ۱۳۳۲ در سال ۱۳۷۰ به ۱۸۹۵ در سال ۱۳۷۳ رسیده که بالاترین میزان طی این دوره است. بعد از کاهش در سال ۱۳۷۴ تا سال ۱۳۸۷ روند تقریباً یکنواختی را طی می‌کند، اما از سال ۱۳۸۷ به بعد به‌طور متوسط صعودی بوده است».(خبرگزاری مجلس ۷بهمن ۹۶)

کاهش ارزش ریال در یک سال گذشته نیز باعث گسترش بیش‌از‌پیش فقر شده است به این معنی که جیب مردم را خالی‌تر و قدرت خرید آنها را کاهش داده و سفره آنها را خالی‌تر کرده است.

شکاف عمیق طبقاتی و خالی شدن سفره اکثریت مردم در شرایطی است که یکی از شعارهای اصلی دولت روحانی رفع فقر و کاهش طبقاتی در جامعه بود.

آخوند حسن روحانی در جریان خیمهشب‌بازی انتخابات سال ۹۶ ادعا کرد به‌دنبال ریشه‌کنی کامل فقر مطلق خواهد بود در صورتی‌که در حال حاضر آمارها خلاف این گفته روحانی را نشان می‌دهند.

آن‌چنان‌که در گزارش بانک مرکزی هم آمده است «درصد بالایی از طبقه مرفه ۱۵برابر ثروتمندتر شده‌اند».

بنابراین این دولت ضدمردمی نه تنها به سمت کاهش فقر و رفع فاصله طبقاتی در جامعه حرکت نکرده است، بلکه این فاصله را بیشتر و بغرنج‌تر از گذشته کرده است.

نتیجه سیاست‌های ضدمردمی این دولت در زمینه سیاست‌های اقتصادی به‌گونه‌یی بوده که در آمدها تنها نصیب یک طبقه خاص و در میان این طبقه نیز عمدتا به ۱۰درصد بالایی آن یعنی سردمداران و مهره‌های حکومتی و عناصر وابسته به حاکمیت آخوندی تعلق گرفته است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/7c549478-f2a6-48ac-abc2-6b4913d2d540"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات