رژیم آخوندی قیمت نان را از روز چهارشنبه اول مهرماه ۹۸ بار دیگر افزایش داد. این اقدام ضدمردمی و غارتگرانه حاکمیت آخوندی در ارتباط با افزایش قیمت نان اینبار با بهانه و ترفند «یکسانسازی قیمت در راستای کنترل و نظارت بیشتر قیمت نان از سوی دولت» صورت گرفت.
خبرگزاری حکومتی ایلنا ۷مهر ۹۸ در ارتباط با افزایش شدید و ناگهانی قیمت نان که معیشت بسیاری از مردم را در شرایط کنونی تحتالشعاع قرار میدهد اینچنین رونمایی میکند: «بر اساس این افزایش قیمت نان بربری که در نرخ نامه مصوب سال ۹۳، ۶۵۰تومان بوده در نرخ نامه جدید به ۱۰۰۰تومان، نان تافتون که در نرخ نامه ابلاغی سال ۹۳، ۴۰۰تومان بوده در نرخ نامه جدید به ۵۵۰تومان و قیمت نان لواش هم از ۲۱۰تومان سال ۹۳ به ۳۰۰تومان در نرخ نامه جدید رسیده است. قیمت نان سنگک یارانهای نیز از ۸۰۰تومان سال ۹۳ به ۱۲۰۰تومان افزایش یافته است. این اعداد نشان میدهد قیمت نانهای مختلف از ۳۷ تا ۵۴درصد افزایش داشته است».
نان سنگک ۳هزار تومان!
در یک نمونه دیگر از این اخاذیهای دولتی روزنامه اعتماد ۶مهر ۹۸ با عنوان «نان سنگک ۳۰۰۰هزار تومان» به نقل از بهاصطلاح رئیس اتاق اصناف تهران از تعیین قیمت نانهای سفارشی سنگک و بربری اینگونه پردهبرداری مینماید: «نان بربری سفارشی با آرد آزاد ۲۰۰۰تومان و نان سنگک با آرد آزاد و دورو کنجد ۳۰۰۰تومان است».
تصمیم ضدمردمی گران کردن و افزایش قیمت نان تنها قوت لایموت بخش اعظم مردم ایران تا سطح ۳هزار تومان، توسط حاکمیت تبهکار آخوندی در شرایطی انجام میگیرد که بنا به اعترافات کارگزاران حکومتی نرخ تورم در شهریورماه از حدود ۴۳درصد نیز عبور کرد.
خبرگزاری حکومتی ایلنا ۷مهر ۹۸ در مطلبی با عنوان «گران شدن نان و کشمکشهای آن» طنز تلخ سیاستهای ضدمردمی دولت آخوند روحانی را در ارتباط با افزایش شدید قیمت نان اینگونه زیر ضرب میبرد: «بازی با الفاظ بر سر قیمتِ «نان» دیگر کمکم به یک سرگرمی تاریخی تبدیل شده است؛ دقیقاً هر بار که قرار است نان گران شود، با موج پیدرپی اظهارات مسئولان روبهرو میشویم که اول اطمینان میدهند "نان گران نخواهد شد" بعد از مدتی از "ساماندهی و قانونمند کردن عرضه نان" سخن میگویند و در نهایت اعلام میکنند که قیمتهای جدید نان اعلام شده است و البته تأکید میکنند که این بهاصطلاح بهروزرسانی قیمتها، صددرصد بهنفع مردم است و قرار است کیفیت نان سفرههای مردم بهبود یابد»!
سناریوهای لورفته برای افزایش قیمت!
افزایش ۳۷ تا ۵۴درصدی قیمت نان که از اقلام اساسی و یک کالای استراتژیک در سفره مردم است آن هم در شرایطی که گرانی سرسامآور و بالا بودن هزینههای کمرشکن زندگی، کمر اکثریت مردم را خم کرده است و سفره بسیاری از مردم را از مواد غذایی خالی کرده است علاوه بر اینکه فشار مضاعفی را بر مردم محروم وارد میکند بهسرعت و بلاواسطه در افزایش قیمت دیگر کالاهای اساسی مورد نیاز مردم نیز تاثیر مستقیم خواهد گذاشت و تاثیرات بسیار مخرب آن بر زندگی بیش از ۹۰درصد طبقات کمدرآمد و محروم شهری و روستایی بهسرعت بارز و هویدا خواهد شد.
در اثبات این نکته روزنامه حکومتی سیاست روز ۵مهر ۹۸ با عنوان «تنور داغ گرانی نان» ترفند ضدمردمی رژیم در افزایش شدید قیمت نان را که مردم فقیر و محروم را با تورم و گرانی مضاعف روبهرو خواهد کرد به سایر اخاذیهای غارتگرانه حکومت در روزهای آینده اینگونه به هم گره میزند: «داستان جنگ زرگری متولیان در مورد نان اتفاق تازهای نیست و دیر یا زود این بازی را در مورد قیمت بنزین شاهد خواهیم بود، چرا که وزیر نفت تا پیش از این نسبت به بازگشت کارت سوخت اظهار بیاطلاعی میکرد اما با گذشت چند ماه این مهم و استفاده از آن از سر گرفته شده و طی هفتههای گذشته در مورد افزایش قیمت بنزین و سناریوهای پیش روی آن با اعلام اینکه من نیز زمزمه آن را شنیدهام، به نوعی در حال آماده کردن اذهان نسبت به این پدیده است که همراستا با خود قیمت اکثر کالاها بهویژه کالاهای اساسی را با رشد مواجه میکند».
در یک اعتراف دیگر خبرگزاری حکومتی مهر ۱۳مهر ۹۸ با تأکید به اینکه افزایش قیمت نان مانند افزایش قیمت بنزین بر تورم تمام کالاها مؤثر است به نقل از یک عضو مجلس ارتجاع اضافه میکند: «دولت اقدام به در آوردن پول از جیب مردم میکند، نان از کالاهای یارانهای است و اگر قیمت آن افزایش یابد باید یارانه را به مردم پرداخت کنیم و اگر قیمت افزایش نیابد باید این یارانه به نانواها پرداخت شود».
شایان یادآوری است که افزایش ۳۷ تا ۵۴درصدی نان در شرایطی انجام گرفته است که رسانههای حکومتی به نقل از کارشناسان اقتصادی رژیم آخوندی سبد معیشت ماهانه هر خانوار ایرانی را بیش از ۷میلیون و ۵۰۰هزار تومان تعیین کردهاند در حالی که حاکمیت منفور آخوندی حداقل دستمزد ماهانه کارگران در سال ۹۸ را یک میلیون و ۵۰۰هزار تومان اعلام کرده است.
در چنین شرایط دردناک و فاجعهباری اگر مبنای هر خانوار کارگری را تنها ۴نفر قرار دهیم و هر کارگر ایرانی صرفاً بخواهد در هر وعده غذایی برای هر یک از اعضای خانوادهاش تنها یک نان سنگک تهیه کند، باید روزانه بیش از ۳۶هزار تومان فقط صرف هزینه نان خانواده خود کند. بهعبارت روشنتر در بهترین شرایط تمامی حقوق ماهانه یک کارگر فقط میتواند هزینه نان این خانواده را تأمین کند.
افزایش قیمت نان؛ گامی در مسیر فلاکت
این در حالی است که بر اساس آمار اعلام شده حکومتی نزدیک به ۷میلیون خانوار ایرانی بدون هیچ عضو شاغلی در چنین شرایطی روزگار خود را با درد و رنج بیپایان سپری میکنند و رسانههای حکومتی در رابطه با آن به صراحت مینویسند: «درصد خانوارهایی که هیچ عضو شاغلی ندارند با ۶درصد افزایش در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۰ به ۲۸درصد رسید، به تعبیر دیگر از ۲۴میلیون خانوار ایرانی، حدود ۶میلیون و ۷۲۰هزار خانوار هیچ عضو شاغلی نداشتهاند و بهطور کامل بیکار بودهاند».(سایت حکومتی اقتصاد انلاین ۴اسفند ۹۷)
چنین شرایط دردناکی بهسرعت به افزایش نرخ فلاکت در حاکمیت پلید ولایت راه برده است. مسیری که در آن بسیاری از اقشار فقیر و ضربهپذیر در کمال ناباوری برای امرار معاش و گذران زندگی به فروش اعضاء بدن و فروش فرزندان خود روی میآورند و بخشی از مردم محروم میهن اعم از مردان و زنان خانواده به همراه فرزندانشان ـ کودکانی که باید در کلاس درس حاضر باشند ـ در میان سطلهای زباله دنبال مواد غذایی میگردند.
به موازات این شرایط دردناک همچنین باید خاطرنشان کنیم که افزایش شدید قیمت نان و اخاذیهای غارتگرانه آخوندهای دینفروش از مردم محروم در حالی صورت میگیرد که دولت آخوند روحانی گندم را به نسبت سالهای گذشته با قیمت پایین تری از کشاورزان محروم میهن خریده است.
در این باره سایت حکومتی موج ۳مهر ۹۸ در مطلبی با عنوان «رفتار دوگانه دولت در تأمین قوت مردم» وجه دیگری از حاکمیت غارت و چپاول را اینچنین برملا مینماید: «دولت در حالی قیمت نان را در مصوبه جدید بیش از ۳۵درصد افزایش داده است که در ماههای گذشته خرید تضمینی گندم را با قیمتی پایین انجام داده است و از طرف دیگر میزان تورم غلات در ۳ماهه امسال از سوی مرکز آمار ۳۰درصد اعلام شده بود».
در یک نمونه خبرگزاری حکومتی ایسنا ۲۴شهریور ۹۸ در مطلبی با عنوان «فساد گسترده در خرید تضمینی گندم» ابعاد بالاتری از غارتگریهای حکومتی را به نقل از رئیس کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران برملا میکند: «فساد گستردهای در سیستم خرید تضمینی گندم شکل گرفته است؛ بهگونهای که سالانه ۷۰۰هزار تن ضایعات همچون شن و خاک و ضایعات گندم به ارزش ۱۰۰۰میلیارد تومان بهعنوان گندم وارد پروسه خرید و فروش و تحویل گندم میشود. ما ۳سال است که به وزیر جهاد کشاورزی هشدار داده و متذکر شدهایم که فساد گستردهای در سیستم خرید تضمینی گندم شکل گرفته است اما توجهی نمیشود.
طبق بررسیهای ما سالانه ۷۰۰هزار تن ضایعات با گندم مخلوط شده و به دولت فروخته میشود که بهمعنای آن است که سالانه حدود ۱۰۰۰میلیارد تومان از بودجه بیتالمال خارج شده و به جیبهای "خاص" میرود. متأسفانه یک سیستم مافیایی و فساد گسترده در سیستم خرید تضمینی گندم شکل گرفته که بارها در مورد آن به وزیر جهاد کشاورزی هشدار دادیم اما جوابی که از ایشان شنیدیم این بود که "اشکالی ندارد به جیب کشاورز میرود"، در حالیکه ما مطمئنیم این اقدامات کار کشاورز نیست بلکه کار دلالانی است که گندم را از کشاورز خریده و به دولت میفروشند و دست برخی از مدیران نیز در کار است».
نتیجه اینکه میهن دربند ما که بر روی دریایی از نفت و معادن مختلف قرار دارد هرگز با حضور غارتگرانی که ۴۰سال خون مردم را مکیدند به آرامش نمیرسد. انتظار بهبود اوضاع از جنایتکارانی که همه انرژیها و استعدادها و ثروت ملی را خرج جنگافروزی و تقویت پایههای ولایت خونخوار فقیه کردند نوعی همراهی با دزد و شراکت در جنایتی است که قیمتش را زحمتکشان و کارگران و مردم محروم میهنمان میپردازند.
هدف افزایش قیمت نان نیست. هدف مصادرهٔ جانهای پاک و دلهای بیقرار است. مصادرهٔ نان از سفرههای خالی تلاشی در مسیر استمرار حیات نظام غارت است. نظامی که در آتش خشم و نفرت مردم با ذلت تمام در حال ذوب شدن است و در برابر ارادهٔ زنان و مردان میهن هیچ چشماندازی جز سرنگونی ندارد.