صفحات اول روزنامههای حکومتی در روز۲۰ اسفند با بحران کرونا و تیترهایی از قسم حضرت عباس دادن نمکی به مردم برای نرفتن به سفر پرشده است. بحرانهای اقتصادی اجتماعی و دعواهای باندی پیرامون مقصر کیست از دیگر موضوعات روزنامههاست که در این زمینه هر باند انگشت اتهام را به طرف دیگری و همه به طرف روحانی دراز کردهاند. انزوای منطقهیی و جهانی رژیم هم مضمون برخی از سایر مقالات روزنامههای ۲۰اسفند است. روزنامههای حکومتی امروز هر یک به شکلی به دروغدرمانیهای حکومتی در مورد واکسن کرونا و مبارزه با کرونا اعتراف کردهاند. در این میان اعترافات دیگری هم از غارت مردم کرونازده و بازی با جان مردم با کرونای ساخت ولایت دیده میشود.
دم خروس یا دم روباه؟
«اول استعلام حساب، بعد تزریق آمپول» عنوان گزارشی است از اوضاع چپاول بیماران در نظام درمانی رژیم که از جمله نوشته است: «اگر بیمار نیاز به بستری داشته باشد، در بیمارستان دولتی بین ۵ تا ۳۰میلیون تومان تخمین زده میشود، در بیمارستان خصوصی هم این رقم از حداقل ۳۵میلیون تومان شروع میشود و با اینکه نمیتوان رقمی برای حداکثر هزینهها اعلام کرد اما بر اساس برخی گزارشها این عدد به ۲۵۰میلیون تومان هم رسیده است». این روزنامه در ادامه ضمن اشاره به سردرآوردن داروهای دولتی از بازارهای ناصرخسرو، آن هم با قیمتهای نجومی افزوده است: «به همین دلیل کرونا جان فقرا را بیشتر میگیرد».
«واکسیناسیون سراسری کرونا در ایران کی آغاز میشود؟» عنوان مقاله ستارهٔ صبح است که در آن بهنقل از مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان خمینی، در مورد تولید واکسن نوشته است: «فاز یک آزمودن انسانی واکسن ایرانی کرونا به پایان رسید و فاز دو و سوم در این هفته بهصورت همزمان انجام میشود». جالب این جاست که هنوز این دوفاز را تمام نکرده کمی بعد نوشته است: «در حال حاضر ۱۰هزار دوز واکسن کرونا را تولید و دپو کردیم».
«نقد عملکرد وزیر بهداشت» عنوان مقاله روزنامه مستقل همسو با باند روحانی است که ناگزیر شده از او فاصله گرفته و در مورد نمکی بنویسد: «اکثریت قریب به اتفاق پزشکان کشور با رویه وی در وزارت بهداشت و درمان مخالفت یا عدم همراهی نشان دادهاند. نمکی در یکسال گذشته نشان داده بیش از آن که مدیر بحران اپیدمی باشد یک کارگردان سیاسی است که برای جلب نظر یک کانون سیاسی خاص تلاش میکند». این روزنامه با یادآوری ضدونقیضگوییهای وزیر بهداشت روحانی به گوشهیی از کارنامه جنایت بارش هم اشاره کرده و نوشته است: «جمعیت کادر درمانی کشور اعم از بخش خصوصی و دولتی به بیش از ۶میلیون نفر میرسد، هنوز هیچ اقدام قابل توجهی انجام نشده است».
روزنامه همدلی هم با عنوان «افکار عمومی کدام را باور کند؟ قسم حضرت عباس وزیر یا دم خروس تدوین پروتکل سفر؟» با اشاره به قسم حضرت عباس دادن نمکی به مردم برای سفر نرفتن نوشته است «برخلاف تمام قسم دادنهای وزیر بهداشت، آنطور که مشخص است امکان سفر فراهم شده و پروتکلهای قانونی آن هم نوشته شده است».
از ترکشهای سفر پاپ به عراق تا تشدید اصطکاک با آمریکا
انزوای منطقهیی و جهانی رژیم مضمون بسیاری از خبرهای روزنامهاست که همه به نوعی اذعان کردهاند که این انزوا ناشی از ذات نظام ولایت فقیه است.
فرهیختگان از باند خامنهای برای چندمین بار به ماجرای سفر پاپ فرانسیس به عراق و ملاقاتش با آیتالله سیستانی پرداخته و از جمله نوشته است: «هدف دیگری که در ضمن سفر پاپ به عراق دنبال میشود، تقویت حوزه نجف در برابر حوزه قم بهعنوان مرکزیت شیعه است». این روزنامه در ادامه نوشته است: «عمده آن است که این نوع تصویرسازی از مرجعیت در عراق، تنها برای یک منظور بهکار بسته شده و آن تضعیف ولایتفقیه است، مسالهای که اخیراً برخی از بیان صریح آن نیز ابایی ندارند».
در مورد بنبست رابطهٔ رژیم با آمریکا و تشدید انزوای جهانی نظام روزنامهٔ مستقل بهنقل از یک آینده پژوه حکومتی نوشته است: «دولت اصولگرا اگر به برجام بازگردد ولی همهٔ تحریمها برداشته نشود این شرط مورد تخطی واقع و سؤال افکار عمومی میشود و اگر آمریکا باز بر مواضع خود در ارتباط با ایران پای فشاری کند و تحریمها را به هیچوجه برندارد، دولت اصولگرا بر مبنای شعارهای خود باید وارد اصطکاک بیشتر با آمریکا شود. لذا نتیجه این میشود که یا باید طرز تفکر در ایران تغییر کند، یا در آمریکا یک عقبنشینی بسیار بزرگ رخ دهد که هر دو دور از دسترس هستند».