روز پنجشنبه ۲۴خرداد ۱۳۹۷گزارش دبیرکل سازمان ملل، آنتونیو گوترز در خصوص دخالت ایران در یمن، بر روی وایرهای خبری جهان منعکس شد. در این گزارش، دبیرکل سازمان ملل به بررسیهایی اشاره کرده بود که از سوی کارشناسان سازمان ملل انجام شده و بر اساس آن، نشانههای ساخت ایران روی قطعات به جا مانده از موشکهای شلیک شده از یمن به عربستان سعودی وجود داشته است.
پیشتر و در ۲۲دیماه ۱۳۹۶ نیز کارشناسان سازمان ملل طی گزارشی ۷۹صفحهای اعلام کرده بودند که رژیم ایران، به ممنوعیت ارسال اسلحه برای شورشیان در یمن، پایبند نیست. این گزارش بهدنبال بررسی بقایای راکت ها و موشکهایی که با هدف عربستان شلیک شد، تنظیم گردیده بود. در گزارش کارشناسان مللمتحد در این باره تصریح شده بود: «گروه کارشناسان معتقد است که جمهوری اسلامی ایران، پاراگراف ۱۴قطعنامه ۲۲۱۶ را نقض کرده است».
در این گزارش همچنین آمده بود: «تهران برای ممانعت از تهیه مستقیم یا غیرمستقیم سلاح و نیز فروش یا انتقال موشکهای برکان «دو-اچ» و مخازن اکسید کننده مایع سوخت محرک موشک و پهپادهای «ابابیل» برای ائتلاف حوثیها و نیروهای وفادار به صالح، رئیسجمهوری سابق یمن اقدامات لازم را انجام نداده است».
قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت سازمان ملل متحد، قطعنامهیی بود که در تاریخ ۲۵فروردین ۱۳۹۴ با ۱۴رأی موافق و رأی ممتنع روسیه، در رابطه با جنگ داخلی یمن تصویب شد. این قطعنامه ذیل فصل هفت منشور سازمان ملل تصویب شد و نیروهای نظامی در یمن را تحریم تسلیحاتی میکرد.
دخالت مرگبار رژیم ایران در یمن، موضوعی بوده که پیش از این و در سال ۱۳۹۴ نیز از سوی رئیس جمهور این کشور عبدربه منصور هادی مورد اشاره قرار گرفته بود. آنجا که او طی مصاحبهیی با العربیه در ۱۸اردیبهشت ۱۳۹۴ تصریح کرد: «خطر دخالتهای ایران در یمن و تشویق گروه حوثیها به ادامهٔ خشونت، جنگ و خونریزی، به مراتب از خطر شبکه تروریستی القاعده بیشتر است».
علاوه بر این، در جدیدترین اقدام پیش از گزارش دبیرکل ملل متحد، وزارت خزانهداری آمریکا نیز روز ۱ خرداد ۱۳۹۷ تحریمهایی را علیه ۵تن از مهرههای وابسته به سپاه پاسداران رژیم ایران اعمال کرد. این افراد متهم به ارائه دانش فنی مرتبط با موشکهای بالستیک برای شبهنظامیان حوثی در یمن، بودند. آنها همچنین متهم شده بودند که از سوی نیروی قدس سپاه پاسداران، سلاحهایی را به یمن منتقل نمودهاند که پیش از درگیریهای یمن، در این کشور وجود نداشته است.
قطع تمامی دخالتهای رژیم ایران در منطقه که یمن، یکی از قربانیان مرگبار آن است، اکنون به یک خواست محوری در کشورهای منطقه و جامعه جهانی تبدیل شده است.
کشورهای منطقه، خواهان صلح و همزیستی مسالمتآمیز هستند و ایرانی که در برادری و برابری، چهرهای نو از خود ارائه کند و به سالیان سال، کشتار و بیرحمی و جنون در این منطقه تبدار، پایان بخشد. یعنی ایرانی آزاد و بدون حاکمیت فاشیسم مذهبی
چنین ایرانی، در این ایام با چهره مریم رجوی شناخته میشود؛ زنی مسلمان که اراده کرده است، با صلابت ایستادگیاش، نظام جهل و جنایت آخوندها را به زیر بکشد و آزادی حقیقی را به زن و مرد ایرانی و دوستی و همزیستی مسالمتآمیز را کل منطقه، هدیه کند.
مقاومت ایران در این خصوص، وعده گاهی در ۹تیر ۱۳۹۷ در ویلپنت پاریس دارد که طی آن، بار دیگر عزم خود را برای این هدف سترگ، به جهانیان اعلام خواهد کرد. برای رسیدن به جهانی عاری از بنیادگرایی اسلامی که قلب آن در ایران ملاها میتپد!