پیام نوروزی خامنهای همان دروغ سال است!
خامنهای در سخنان دیروز و امروزش در تهران و مشهد دست روی مشکل اقتصادی گذاشت و شعار سال جدید را حمایت از تولید داخلی و کالای ایران اعلام کرد.
حالا چرا و به چه مستندی، شعار امسال خامنهای پیشاپیش دروغ سال نامیده میشود؟ این را به اتکای تجربه چند دهه حکومت آخوندها براحتی میشود گفت و ثابتش هم کرد.
چرا راه دور برویم؟ همین پیام نوروزی پارسال خامنهای را نگاه کنید تا روشن بشود رابطه پیام نوروزی با دروغ سال چیست؟!
فروردین 96 خامنهای گفت امسال (یعنی سال 96) سال «اقتصاد مقاومتی: تولید ـ اشتغال» است.
نشان به آن نشان که تا آخر سال مثل کلیپی که نرمافزارش قاطی کرده باشد، هی این «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال) را تکرار کرد اما هیچ کاری برای محقق شدن آن برنداشت که نداشت!
آخرین باری که خامنهای در قفای! اقتصاد مقاومتی روضه خواند همین بهمن 96 یعنی کمیمانده به آغاز سال 97 بود! و شگفتا که باز هم گفت ما میخواهیم اقتصادمان مقاومتی باشد! انگار نه انگار که مقاومتی کردن اقتصاد، هدف کوتاهمدتش در ابتدای سال 96 بوده! هدفی که محقق نشد!
تا جاییکه همین خامنهای یازده ماه بعد در 29بهمن 96 دوباره آمد جلوی دوربین نشست و گفت:
«نگاهمان به خارج نباشد. البتّه اگر بخواهیم اقتصاد داخلی رونق پیدا کند باید صادراتِ خوب داشته باشیم، وارداتِ بهمورد داشته باشیم، ارتباطات اقتصادی داشته باشیم؛ در این تردیدی نیست».
و حالا شگفتانگیز تر اینکه هنوز به هدف قبلی نرسیده، آن را رها کرده و رفته سراغ یک هدف دیگر!
به همین علت است که میشود گفت از این حرف خامنهای پرتوپلاتر، چیزی بود که در پیام نوروزی سال 97 گفت: «یک نقطهی مثبت دیگر تلاشهایی بود که در جهت زنده کردن و به کار بستن شعار سال ـ یعنی تولید ملی و اشتغال در ذیل عنوان اقتصاد مقاومتی ـ انجام گرفت».
حالا با حساب آنچه که درباره اقتصاد مقاومتی قرار بود در این مملکت بشود و نشد، امسال هم قرار است درباره تولید ملی و اشتغال کارهایی بشود که هیچوقت نمیشود و 11ماه بعد میبینیم علی خامنهای آمد جلوی دوربین نشست و دوباره درباره تولید ملی و اشتغال داد سخن داد! که باید چنین شود و چنان!.
روشن است که برای احیای تولید ملی و امحای بیکاری و.... قبل از هر چیز باید:
- اقتصاد وارداتی و رانتی جای خودش را به اقتصاد تولیدی که سوار بر سرمایهگذاریهای صنعتی و رونق گرفتن کارخانههاست، بدهد. به عبارت دیگر بالاترین ارقام بودجه کلان کشور به این امر اختصاص داده شود. در این صورت:
- وادرات تا جایی مجاز است که به تولید داخلی لطمه نزند.
- کلیه هولدینگهای اقتصادی از قبیل آستانقدس و بنیاد مستضعفان و سپاه پاسداران، که عاملان اصلی فساد در سیستم اقتصادی کلان کشورند باید تعطیل و تمامی امکانات آنها در اختیار شبکه تولید کشور قرار گیرد.
- قاچاق و شبکه ورود کالای قاچاق که مکنده خون ملت و مخرب تولید ملی است باید از بین برود.
-و....
برای فهم اینکه این اقدامات در حاکمیت ولایت فقیه چه میزان امکانپذیر است، خوب است تنها به موضوع قاچاق نهادینه در این نظام اشارهیی بشود:
- حسین شاهرودی دبیر وقت کمیسیون اقتصادی مجلس شورای آخوندی در مطلبی که خبرگزاری فارس به تاریخ 5مهر 96 منتشر کرد، گفت 90 درصد کالای قاچاق کشور از طریق مناطق آزاد تجاری وارد میشود. (خبرگزاری حکومتی فارسی 5مهر96)
- سایت فارسی رادیو فرانسه در تاریخ 5مهر 96 در گزارشی مرتبط با سخنان محمد شریعتمداری وزیر وقت صنعت و معدن و تجارت آخوندی نوشت: «ارزش کل واردات ایران در سال ۱٣۹۵حدود ۴۴میلیارد دلار گزارششده است که به این ترتیب حدود ۴۰میلیارد دلار آن را کالاهای قاچاق تشکیل میدهند».
- اینکه مناطق آزاد تجاری به سرپلی برای قاچاق سیستماتیک تبدیل شده، امر پوشیدهای نیست. روزنامه حکومتی همشهری در تاریخ 31اردیبهشت 91 نوشت: «مناطق آزاد، سر پل واردات قاچاق به کشور!» همین روزنامه در توضیح تیتری که زده بود نوشت: «نتیجه بیش از 2سال تلاش مجلس در تحقیق و تفحص از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نگرانکننده است بهنحوی که در گزارش خوانده شده در نشست دیروز مجلس از گسترش قاچاق کالاها،... و تبدیل مناطق آزاد به سرپلی برای واردات و در خدمت قاچاق و در حاشیه امنیت قرار گرفتن دانهدرشتها و برخورد با خردهپاها پردهبرمیدارد».
- این حجم حیرتانگیز از قاچاق میلیاردی روزانه و بهطور رسمی! از طریق گمرکات کشور، وارد میشوند! امیر خجسته، رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس شورای اسلامی روز هشتم آذر 96 به خبرگزاری ایلنا گفت: « روزانه ۳۳۰۰کانتینر کالای قاچاق به کشور وارد میشود»!
- در یک حرکت باندی دیگر، محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور تیرماه امسال ستادهای مبارزه با قاچاق کالا و مواد مخدر را «امامزادههای بیمعجزه» نامید و برخی مسئولان را متهم کرد که «تلاش میکنند آمار قاچاق کالا را آنطور که هست اعلام نکنند».
- آماری که سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز روز دوشنبه 12تیر 96 اعلام کرد و خبرگزاری حکومتی تسنیم هم آن را منتشرکرد، مؤید این عدد و رقمهاست. تسنیم نوشت: قاسم خورشیدی سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با مقایسه حجم کالای قاچاق طی سالهای اخیر گفت:
« در سال ۹۲، ۲۵میلیارد دلار،
در سال ۹۳، ۱۹.۸میلیارد دلار
و در سال ۹۴حجم قاچاق کالا و ارز 1۵.۵میلیارد دلار بوده است!
- بر مبنای آماری که همین منبع یعنی تسنیم در همان روز منتشر کرده و آن را بر اساس اعلام مقامهای مسئول کشور اعلام کرده، «ایران در حال حاضر ۱۵۰گمرک دارد که حجم قابل توجهی از قاچاق کالا به کشور از همین مبادی رسمی صورت میگیرد».
- یادآور میشود که محمود احمدینژاد در دومین دوره ریاستجمهوری خود بهطور تلویحی از سپاه پاسداران بهعنوان «برادران قاچاقچی» نام برد و حسن روحانی هم در سال 96 چند بار از دخالتهای سپاه در عرصه اقتصاد انتقاد کرد و آنها را دولت با تفنگ لقب داد.
***
روز 14شهریور 1396 شورای ملی مقاومت ایران در بیانیهیی در اعتراض بهقتل دو کولبر زحمتکش کرد توسط نیروهای دولتی نوشت: (کولبران) زحمتکش در حالی توسط پاسداران کشته میشوند که به اذعان مقامات رژیم سرنخ قاچاق کلان در کشور در دست خامنهای و سپاه پاسداران و دیگر دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی رژیم آخوندی است و به اذعان مقامات خود رژیم حجم آنها در سال به ۲۵میلیارد دلار میرسد. و از ۹۰اسکله (یعنی حدود ۴۵درصد اسکلههای کل کشور) که برای قاچاق های کلان مورد استفاده قرار میگیرد و بهطور عمده در اختیار پاسداران است پرده برداشت. (مریم رجوی ـ فراخوان به مردم کردستان)
با نگاهی به همین چند نکته مختصر میتوان براحتی دریافت که مشکل اقتصاد ایران کجاست؟ در دست کیست؟ و راهحلش چیست؟
معادله روشن و لو رفتهای که مردم ایران این روزها در قیام بزرگشان، کمر به حل آن بستهاند. قیامی که تمامی باندهای تشکیل دهنده حاکمیت را سراپا از یک کرباس میداند و عزم سرنگونی کل نظام را کرده است.