728 x 90

روایتی دیگر از ماوراء فقر در سیستان و بلوچستان

خانه‌های کپری در سیستان و بلوچستان
خانه‌های کپری در سیستان و بلوچستان

«مردم از سوءتغذیه و بیماریهای تنفسی رنج می‌برند و کودکان از گرسنگی جانی برای درس خواندن ندارند. اینجا دختران زیر ۱۵سال مجبور به ازدواج هستند و در برخی روستاها نیز شاهد ازدواج دختران ۹ساله هستیم». (روزنامه حکومتی آفتاب ۱۴تیرماه ۹۷)

چهره کریه و درد ناک فقری که در حاکمیت غارتگر آخوندی بر مردم محروم میهن دربند ما تحمیل شده است و دیگر قابل کتمان و پوشاندن هم نیست چرا که در جای‌جای میهن اشغال‌شده ملموس و قابل‌رویت است و کار به جایی رسیده که رسانه‌ها و مهره‌های رژیم این‌گونه ناگزیر به اعتراف می‌شوند.

رسانه حکومتی آفتاب ۱۴تیرماه ۹۷ تحت عنوان روایتی تلخ و تکان‌دهنده از وضعیت مردم در سیستان و بلوچستان گوشه‌هایی دیگر از ابعاد تکان‌دهنده فقر سیاه و خانمان‌سوزی را که امروزه سراسر میهن اسیر و اشغال‌شده را دربرگرفته، این چنین برملا می‌کند: «مردم به‌خاطر امرار معاش آواره استانهای دیگر می‌شوند. خشکسالی همه چیز را از ما گرفته است. گورستانها و خرابه‌های زابل پر از جوانان معتاد است. مردم از سوءتغذیه و بیماریهای تنفسی رنج می‌برند و کودکان از گرسنگی جانی برای درس خواندن ندارند».

این رسانه حکومتی ضمن اعتراف به این‌که آمار دقیقی از روستاهای تخلیه شده در منطقه سیستان نیست، به سیاستهای وطن‌فروشانه باندهای غارتگر مافیای آب که به خشک‌شدن دریاچه‌هامون در این استان منجر شده اشاره می‌کند و می‌نویسد که عملاً هیچ راه‌کار دیگری برای روستاییان محروم میهن به جز بیغوله‌نشینی در حاشیه شهرها باقی نگذاشته است. این روزنامه اضافه می‌کند: «نمی‌توانم دقیقاً بگویم چه میزان از روستاها تخلیه شده‌اند اما در اطراف شهرستانِ هیرمند، منطقه‌ٔ قرقری و نیمروز در نزدیکی دریاچه خشک‌شده هامون؛ تقریباً از جمعیت خالی است... به‌علت این شرایط نامناسب، حاشیه‌نشینی در اطراف شهرهای زابل و زاهدان افزایش پیدا کرده است. مردم این منطقه برای امرار معاش به استانهای دیگر هم‌چون استان گلستان، خراسان جنوبی و یزد مهاجرت می‌کنند و بیچاره، دربه‌در و آواره استانهای دیگر می‌شوند».

این کارگزار رژیم هم‌چنین پیامدهای بعدی سیاستهای خانمانسوز رژیم آخوندی که منجر به تخلیه روستاهای این استان شده است را یادآور شده و اضافه می‌کند: «هیچ کارخانه و کارگاهی در اینجا وجود ندارد. در گذشته مردم کشاورزی می‌کردند که دیگر با خشکسالی این‌ هم ممکن نیست. از سال ۹۶ به بعد همه درآمدهای مردم از بین رفت و غیر از یارانه و کمکهای کمیته امداد، ساکنان اینجا منبع درآمد دیگری ندارند».

و در قسمت دیگری از گزارش می‌نویسد: «خشک‌شدن دریاچه‌ هامون به بحران گردو‌غبار شدید در این منطقه دامن زده است تا آنجا که این گردو غبار به‌خصوص در موسم بادهای ۱۲۰روزه سیستان، زندگی را برای اهالی به‌شدت مشکل می‌کند و اکثر مردم این منطقه دچار بیماریهای تنفسی سل، تنگی نفس و... هستند. خشکسالی‌های پی‌در‌پی‌، ریزگردها و شنهای روان همه چیز را از ما گرفته است و بیکاری موجب شده که در اکثر شهرها و روستاها جوانان به اعتیاد روی آورند».

این منبع حکومتی هم‌چنین در ارتباط با سونامی سوء‌تغذیه شدید میان کودکان این استان اضافه می‌کند: «ما شدیداً با مشکل سوءتغذیه مواجه هستیم و شاهدیم که برخی دانش‌آموزان بدون صبحانه وارد مدرسه شده و تا ظهر که مدرسه تعطیل می‌شود چیزی برای خوردن ندارند. باید گفت اینجا شرایط وحشتناک است. در روستاها اکثر دخترها فقط تا پایه ششم ادامه تحصیل می‌دهند و بعد خانه‌نشین می‌شوند. از آنجا که امکانات کافی وجود ندارد و به‌علت تعصبات مذهبی، دختران در این منطقه از سن ۱۴ الی ۱۵سالگی به بعد شوهر داده می‌شوند و در برخی روستاها نیز شاهد ازدواج دختران ۹ساله هستیم».

رسانه حکومتی آفتاب در نهایت بیداد فقر و بی‌خانمانی در حاکمیت قرون‌وسطایی ولایت فقیه را که در نابود کردن حرث‌ونسل این میهن هیچ حد و مرزی نشناخته و نمی‌شناسد را با این جملات به پایان برده است: «آنها برای مصرف آب از هوتک(گودال سرباز مشترک میان حیوان و انسان) استفاده می‌کنند. آب این گودال‌ها به‌شدت آلوده است. اخیراً خبردار شدیم یکی از روستاییان به‌دلیل مصرف این آب، زالویی در گلویش گیر کرده بود. پزشکان مجبور شدند با عمل جراحی زالو را از گلویش بیرون آورند».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/e911697f-89b5-4f0b-986a-2715b36b34e8"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات