728 x 90

سال۹۸، سال«بحرانهای آتش‌گونه»!

سال ۹۸ ـ سال داغ و سال«بحرانهای آتش‌گونه»!
سال ۹۸ ـ سال داغ و سال«بحرانهای آتش‌گونه»!

سال ۹۸سالی است که بحرانهای مختلف در حاکمیت آخوندی به یکدیگر پیوند می‌خورند. بحرانهای داخلی از جمله بحران اقتصادی و فضای انفجاری جامعه و گسترش قیام مردمی، تشدید شکاف درونی و...، و بحرانهای خارجی از جمله انزوای جهانی و منطقه‌یی و تحریم‌های سنگین و خفه کننده

وقتی خامنه‌ای در آذر ماه گذشته نسبت به خطر سرنگونی که در سال۹۸در کمین رژیم است هشدار داد، هرگز گمان نمی‌کرد که این خطر و بحرانهایی که نتیجهٔ ۴۰سال تخریب و غارت و سرکوب رژیم بوده، از همان اولین روز سال۹۸، سر برمی‌دارد. این خطر در دو هفتهٔ گذشته در هیأت سیل ویرانگری که تقریباً تمام کشور را در نوردید، ظاهر شد تا جایی که باعث شد مهره‌ها و کارشناسان خود رژیم سال ۹۸را با عباراتی از قبیل «سال پر رنج و داغ» یا سال «بحرانهای آتش گونه» و غیره نام ببرند

فضای انفجاری جامعه آن‌چنان بالا است که یک ماه مانده به پایان معافیت ۸کشور از خرید نفت ایران و تشدید تحریم‌های نفتی توسط آمریکا و در شرایطی که فضای جامعه به‌خصوص ـ بعد از سیل ویرانگر ـ انفجاری‌تر شده، کارگزاران حکومتی نسبت به بروز خشم و خروش مردم هشدار می‌دهند.

 

محدودیت برای منابع مالی 

سایت دیپلماسی ایرانی با اشاره به چشم‌انداز تشدید تحریم‌های آمریکا می‌نویسد: «کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که احتمال دارد تصمیم های جدید‌ ترامپ که کاهش شدید صادرات نفت ایران را هدف قرار داده است سبب شود منابع مالی ایران با محدودیتهای بیشتری مواجه شود و به این ترتیب فشارهای اقتصادی به ایران بیش‌از‌پیش افزایش یابد. این در حالی است که یک سالی است اوضاع اقتصادی ایران مراحل سختی را پشت سر گذاشته است». (دیپلماسی ایرانی ۱۳فروردین ۹۷)

 

سال داغ با بحرانهای آتش گونه 

مهدی مطهرنیا از باند روحانی گفت: «تلاش‌های ایالات متحده آمریکا به سمتی خواهد رفت که پروژه فروپاشی درونی را که حدفاصل میان تغییر رفتار و تغییر رژیم در ایران است را فراهم سازد. دونالد ترامپ سعی می‌کند پرونده ایران را تا سال ۲۰۲۰و قبل از انتخابات آمریکا به یک حد قابل‌قبول برساند و سال ۹۸ از این جهت می‌تواند سالی پر رنج و "داغ" محسوب شود».

وی با بیان این‌که «تلاش‌های ایالات متحده آمریکا به سمتی خواهد رفت که پروژه فروپاشی درونی را که حدفاصل میان تغییر رفتار و تغییر رژیم در ایران است را فراهم سازد» افزود: «ایران در وضعیت نامناسب معطوف به بحران در حال حرکت است. سال ۹۸سال تحریم‌های شدید نفتی، کاهش فروش نفت و به طبع ایجاد فضایی است که مسائل اقتصادی در کشور را به‌عنوان محور اصلی تاثیر‌گذار در سال ۹۸تحت تاثیر قرار خواهد».

وی در ادامه با اشاره به بحرانهای اجتماعی اقتصادی و ظرفیت انفجاری جامعه با نگرانی نوشته است:

«سال ۹۸را تبدیل به سال داغی کرده است که می‌تواند حرارتش اجزای این سال را با بحرانهای آتش گونه روبه‌رو سازد». (سایت فرارو ۱۳فروردین ۹۸)

 

سال سخت 

محسن جلال پور رئیس پیشین اتاق بازرگانی رژیم با اشاره به تصمیمات غلط اقتصادی حاکمیت که «با دستور و اجبار و برخورد امنیتی» می‌خواهد مملکت را اداره کند از فروپاشی درونی ابراز نگرانی کرد و گفت: «گویی همه از هم منفصل، واگرا و بیگانه شده‌ایم و مرتباً به‌دنبال رفع مسئولیت از خود هستیم. فکر می‌کنم این مسأله بسیار نگران‌کننده‌تر از ناآرامی و اغتشاش خیابانی است».

او در مورد پیآمد شکاف درونی افزود: «شاید مشکل اصلی این باشد که در داخل کشور نیز تیم منسجمی نداریم و نه‌تنها پشت هم نیستیم، بلکه گاهی زیر پای یکدیگر را خالی می‌کنیم. کفه این نگرانی آن‌قدر پر است که در مقابل همه نگرانی‌های دیگر سنگینی می‌کند» و نتیجه گرفت: «متأسفانه سال ۹۸هم از نظر اقتصادی و هم از نظر اجتماعی سال سختی خواهد بود». (سایت اقتصاد نیوز ۱۳فروردین ۹۷)

 

ناآرامی‌های شدید 

علی میرزاخانی یک مهره دیگر نیز با اشاره به قیام دیماه ۹۶نوشت «در مورد اتفاقات سال ۹۶نیز هنوز نمی‌توان مطمئن بود که مسأله دقیقاً چه بود. اما فکر می‌کنم مردمی که از دولت ناامید شوند، به کسانی که چند سال پیش‌تر ناکارآمدی خود را نشان داده‌اند، پناه نخواهند برد» و در ادامه هشدار داد: «اگر سیاست‌های اقتصادی روی ریل صحیح نیفتد، این ناامیدی حتماً گسترش پیدا خواهد کرد و ممکن است به همان نوع ناآرامی‌ها با شدت بیشتر منتهی شود». (سایت اقتصاد نیوز ۱۳فروردین ۹۷)

 

بن‌بست نظام 

کثرت بحرانهای گریبانگیر رژیم آخوندی در سال ۹۸آن‌چنان است که برای طیفی از مهره‌های هر دو باند آن این سؤال مطرح است که راه‌حل مقابله با این بحرانها چیست؟.

کارشناسان وابسته به باند روحانی راه‌حل کوتاه‌آمدن در برابر آمریکا را مطرح می‌کنند، اما عناصر باند مقابل با توسل به شعارهای دجالگرانه خامنه‌ای و با توهم این‌که اقتصاد مقاومتی، تکیه بر ظرفیتهای داخل و... می‌تواند نظام را از بحرانها نجات بدهد راه‌حل مقابله با آمریکا و غرب را دنبال می‌کنند. اما واقعیت این است که هیچ‌یک از این راه‌حل‌ها نمی‌تواند رژیم را از این بحرانها نجات بدهد و این همان بن‌بستی است که رژیم در دام آن است.

درتنگای این بن‌بست و بی‌راه‌حلی است که بسیاری از مهره‌ها و کارشناسان رژیم نگران وضعیت در سال۹۸هستند.

 

در میان بحرانهای گریبانگیر حاکمیت بحران اصلی بحران مردم با رژیم است، هراس مهره‌هایی هم که در بالا به گفته‌های آنان استناد شد نیز نسبت به اوجگیری این بحران در سال ۹۸است.

نگرانی آنها در هفته‌ها و روزهای اخیر آن‌چنان است که مهره‌هایی از هر دو باند پیاپی به صحنه می‌آیند و سال ۹۸را به‌عنوان سال سخت، سال پرحرارت، سال پرچالش، سال داغ و... توصیف می‌کنند.

یحیی آل اسحاق وزیر اسبق بازرگانی و از عناصر باند مؤتلفه نگرانی‌اش را از بروز خشم مردم چنین ابراز می‌کند: «فشار بر جامعه دارد می‌ترکد، برای این جامعه اگر فکری نکنید، پس فردا این بحثهای نظری یک قران فایده ندارد».

 

دو راه پیش رو 

این در شرایطی است که برای مقابله با چنین شرایطی تمامیت نظام ولایت فقیه در بن‌بست، درمانده و مستاصل است، که در مقابل مردم و اعترضات فزاینده آنها یا باید به میزان زیادی از سرکوب کوتاه بیاید و یا به خواست‌های آنان تن بدهد.

این حاکمیت نه می‌خواهد و نه می‌تواند تسلیم خواست مردم شود، زیرا نتیجه قطعی چنین سیاستی لاجرم راه به جارو شدنش توسط مردم قیام‌کننده جوانان و کانون‌های شورشی خواهد برد.

ادامه دادن به وضع موجود یعنی ادامه سیاست سرکوب هم قطعاً به خروش و خشم بیشتر مردم منجر خواهد شد

چشم انداز قهر آمیز شدن تضاد مردم با حاکمیت باعث شده است که یک کارشناس حکومتی (سعید مدنی) با ابراز نگرانی اذعان کند: «مردم هر چه فقیرتر شوند به جای آن که خواسته‌های خود را از راههای دموکراتیک دنبال کنند به سمت شورش و پایین کشیدن دولتهای نالایق حرکت می‌کنند».

البته برای او سخت است که بگوید مردم به سمت شورش و پایین کشیدن ولی‌فقیه ارتجاع از اریکه قدرت و سرنگونی نظام پیش می‌روند.

 

 

 

 

 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/d4ca2ed1-cf1f-4add-968f-3db7f944cbfd"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات