728 x 90

شکست فیلتر تلگرام، نمودی از شکست رژیم آخوندی در مهار قیام

فیلتر تلگرام
فیلتر تلگرام

در هراس از انتشار اخبار اعتراضات و خیزش‌های مردم و در یک کلام در وحشت از گسترش ارتباط قیام گنندگان با یکدیگر و سازمان یافتن بیش‌ از‌ پیش از طریق تلگرام، ‌رژیم آخوندی این رسانه‌ ارتباطی را در تاریخ ۱۰اردیبهشت ۹۷مسدود کرد.

اما این اقدام رسوای حاکمیت آخوندی نه تنها نتوانست آن را به هدفش برساند، بلکه نتیجه برعکس داشت آن‌چنان که وزیر ارتباطات دولت آخوند حسن روحانی هم با سرافکندگی به این شکست اعتراف کرد.

 

اعتراف مهره‌ها و رسانه‌های رژیم آخوندی به شکست فیلتر تلگرام

 

رسانه‌های حکومتی با عنوان «اعلام شکست فیلترینگ تلگرام توسط وزیر ارتباطات»، از قول او نوشتند «بازدید از تلگرام روزبه روز بعد از فیلتر در حال افزایش و بازگشت به‌حالت اولیه است». (سایت اقتصاد آنلاین ۲۸اردیبهشت ۹۷)

البته وزیر ارتباطات دولت آخوند حسن روحانی در اعتراف به شکست مفتضحانه فیلترینگ تلگرام تنها نیست بلکه بسیاری دیگر از مهره‌های حکومتی نیز هم‌‌چون او به این شکست اذعان می‌کنند.

جدید‌ترین اعتراف مربوط به محمدرضا تاجیک عضو سابق مجمع تشخیص نظام آخوندی است که در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه اعتماد که از او سؤال می‌کند نقش فضای مجازی در تشدید و تسریع تغییرات چیست؟ راهبرد فیلترینگ در عصر انفجار اطلاعات درست است؟»؛ به بی‌خاصیتی تلاشهای نظام برای فیلترینگ و جلوگیری از دسترسی میلیون‌ها اعتراف می‌کند و می‌گوید: «به نظر من بالاخره این کارت را که از روی میز بندازی، کارت دیگری روی میز قرار می‌گیرد. این دریچه را که ببندی دریچه دیگری باز می‌شود. جهان ما عصری نیست که با استراتژی‌های سدسازی بتوان با آن مواجه شد. از نقطه‌نظر استراتژیک هیچ چاره‌ای نداریم غیر از این‌که با یک استراتژی مصون‌سازی پیش برویم. هیچ سدی نیست که بتواند جلوی این فضاها را بگیرد. ممکن است به‌صورت موقت بتوانید حرکتی کرده و فضاسازی کنید یا مقداری آب را پشت یک سد نگهدارید اما چقدر تاب و توان دارد؟(اعتماد ۲۸خرداد ۹۷).

روزنامه همشهری ۱۹خرداد ۹۷هم می‌نویسد: «تلگرام که بعد از فیلترینگ در ایران، برای مدتی با مشکل روبه‌رو شده بود، با یک جهش جدید به صدر جدول بازگشته است. بنا‌ به آماری که App Annie ارائه کرده در طول همین مدت، دانلود نرم‌افزارهای فیلترشکن هم در ایران رشد قابل‌توجهی داشته است. این جهش باعث شگفتی بسیاری از کارشناسان دنیای وب شده است».

روزنامه وابسته به شهرداری رژیم در تهران در ادامه گزارش خود اعتراف می‌کند «با توجه به آن که ۸۰تا ۸۵درصد کاربران ایرانی از گوشی‌های اندرویدی استفاده می‌کنند، می‌توان گفت تلگرام حالا پر دانلودترین اپلیکیشن در داخل کشور است».

هنگام فیلترینگ تلگرام وزارت ارتباطات از مردم خواست به جای مراجعه به تلگرام و استفاده از آن به شبکه‌های داخلی ساخته و پرداخته وزارت اطلاعات مراجعه کنند. اما مردم نه تنها اعتنایی به این التماس و درخواست نکردند، بلکه آن‌چنان که اشاره شد به تلگرام مراجعه کردند و شبکه‌های داخلی رژیم با هزینه‌های صدمیلیاردی روی دستش ماند.

علیرضا رحیمی یکی از اعضای هیأت رئیسه مجلس نیز اعتراف می‌کند «شبکه‌های داخلی به‌اصطلاح رقیب تلگرام اشتهای صد میلیاردی و کمک دولتی پیدا کرده‌اند».

این نماینده مجلس ارتجاع در ادامه اظهاراتش می‌گوید: «فیلترینگ به جای ساماندهی، آشفتگی شبکه‌های اجتماعی را در پی داشته است». (خبرگزاری ایسنا ۲۸خرداد ۹۷)

 

چرا فیلترینگ تلگرام با شکست مواجه شد

 

پاسخ بسیار روشن است، زیرا مردم به نظام آخوندی و رسانه‌های آن بی‌اعتمادند، و به‌دلیل این بی‌اعتمادی است که مردم به شبکه‌های اجتماعی مستقل مراجعه می‌کنند.

از سوی دیگر روش‌های رژیم نیز برای فیلترینگ و سانسور ناکارآمد است.

واقعیت دیگر این‌که بستن تلگرام تلاش مذبوحانه‌ای بود برای گریز از توفان قیام، اما متقابلاًًً قیام آفرینان نیز ماجرای بستن تلگرام را به یک داستان پر فضیحت برای حکومت آخوندی تبدیل کردند، آن گونه که پس از گذشت حدود ۱.۵ماه از ماجرای فیلترینگ این رسانه‌ها و مهر‌های آن هستند که با سرشکشتگی به شکست فضاحت‌بار آن اعتراف می‌کنند.

شکست حاکمیت آخوندی در فیلترینگ تلگرام را می‌بایست نمودی از شکست قطعی آن در مهار قیام مردم دانست که به‌طور قطع از این پس نیز با شکست مواجه خواهد شد، تا روزی که به دست همین مردم و مقاومت سازمانیافته آنها سرنگون شود.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/96f30f0b-e3ce-485c-a7b0-07e6634574e1"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات