در ماههای گذشته شاهد خراب شدن محصولات کشاورزان و نابودی دسترنج یکساله آنها بودیم، عدم حمایت رژیم از کشاورزان، آنها را مجبور کرد، محصولات را به قیمت ناچیز و با ضرر بهفروش برسانند.
در زمینه وضعیت نابسامان کشاورزان و عواقب سوء این امر برای مردم مجتبی یوسفی عضو مجلس ارتجاع گفت: «بهطور مثال ما امروز در بحث محصولات کشاورزی به یک خودکفایی رسیدهایم اما بهدلیل سوءمدیریتی که اتفاق میافتد و عدم حمایت از زیرساختهای که در این حوزه اتفاق نمیافتد، ما نگران سال آینده هستیم که کشاورزان سال آینده نتوانند تولید انجام دهند که همین امر امنیت غذایی ما را به خطر خواهد انداخت (خبرگزاری حکومتی ایلنا ۱۴آبان ۹۹).
در همین رابطه دریک ویدئو کلیپ که در رسانههای اجتماعی منتشر شده، کشاورزان در رابطه با عدم حمایت دولت ضدمردمی و تلف شدن محصولاتشان میگویند: «الان بازار وضعیتش خوب نیست، الآن ما این همه گوجه داریم اصلاً فروش خوبی نداریم . متأسفانه اصلاً از ما حمایت نمیشود، از ارگانها و مسئولان درخواست میکنم که یک کم به فکر کشاورزها باشند» .
گوجهکاران همچنان نگران هستند که محصول آنها خوراک دام خواهد شد یا یا مجبور شوند به قیمت بسیار نازل به دلالان و نهادهای حکومتی بفروشند.
در مورد وضعیت گوجهکاران جنوب کرمان یک کشاورز کرمانی میگوید: «داریم این گوجههای خوب را میکنیم یا خشک میکنیم، یا میسوزانیم و با به گوسفندان میدهیم. این همه زحمت کشیدیم چیزی گیرم نیومد. اینجا چهار هکتارش زیر کشت گوجه بوده که همونجوری که ملاحظه میکنید این قسمتش بهعلت نداشتن صرفه اقتصادی داریم حذف میکنیم».
رژیم آخوندی که دستش از درآمدهای باد آورده ناشی از حراج نفت کوتاه شده، برای تأمین هزینه ایادی و مزدورانش دست در جیب کشاورزان کرده است.
در ابتدای سال با عدم حمایت از محصولات کشاورزی باعث افت شدید قیمتها شد. بهطوریکه بسیاری از کشاورزان محصولات خود را در زمین رها کردند تا خوراک دامها شود، آنگاه مافیاهای حکومتی دست بهکار شدند! و محصولات کشاورزان را درحد مجانی خریدند و آنرا روانه سردخانههای دولتی یا سپاه کردند.
وضعیت کشاورزان پیاز هم بهتر از وضعیت کشاورزان گوجه نیست. فریاد پیازکاران نیز از بیعدالتی حاکمیت آخوندی و عدم حمایت آن بلند است.
در ویدئو کلیپی که در رسانههای اجتماعی منتشر شده است آنها از زحمت برباد رفته خود و اینکه محصول روی دستشان مانده و ناگزیر به فروش آن به قیمت نازل هستند میگویند: «پیاز ما تو زمین ماند گوجه ما توی زمین ماند».
با وجود اینکه نهادها و دلالهای حکومتی محصولات کشاورزان را به قیمت نازل آنها خریده و انبار کرده، اما با شروع فصل، این محصولات را با قیمتهای گزاف به بازار داخلی عرضه میکنند و بخش زیادی راهم به خارج صادر میکنند و سودهای باد آورده به چنگ میزنند.
در زمینه این غارتگری روزنامه کیهان ۱۲آبان ۹۹ مینویسد: «گوجه فرنگی که این روزها قیمتش در مغازهها تا کیلویی ۱۵هزار تومان هم بالا رفته است را در تیرماه امسال یعنی فقط چهار ماه قبل، با کمتر از یک بیستم این قیمت (!) یعنی کیلویی ۴۰۰تومان از کشاورز میخریدند و همین مسأله باعث شد تعداد زیادی از گوجهکاران عطای محصولشان را به لقایش ببخشند و بیخیال برداشتش شوند. این قصه البته درباره سایر محصولات کشاورزی همچون پیاز که آنهم این روزها در حال رکوردشکنی قیمت است صادق میباشد».
در زمینه گرانی میوه در میادین ترهبار همین روزنامه حکومتی نوشت: «با وجود تولید انواع میوهها در داخل کشور، سه عامل قیمت تمامشده تولید بالا، وجود دلالی و واسطهگری فراوان در بخش کشاورزی و عدم نظارت بر بازار، دلایل اصلی گرانی میوه هستند که تا اصلاح نشوند قیمت میوه پایین آمدنی نیست.
قیمت میوه در بازار بهرغم قول مسئولان برای تنظیم بازار و کاهش قیمتها همچنان صعودی است و دسترسی مردم متوسط برای اینگونه محصولات سختتر شده است.
قیمت سقف و کف هر کیلو گرم سیب گلاب، بین هشت هزار تا ۱۰هزار تومان و نرخ نمونه ممتاز هم ۱۲هزار تومان است.
همچنین نرخهای سقف، کف و ممتاز برای «هلو انواع»، به ترتیب پنج هزار، هفت هزار و ۱۰هزار تومان اعلام شده است. همین نرخها برای انگور عسگری، شش هزار، هشت هزار و ۹هزار تومان است. چنانکه پیداست این نرخهای عمدهفروشی در میدان مرکزی تهران تا به مغازهها و در نهایت به مصرفکننده برسد، بیش از این ارقام خواهد شد.
با وجود اینکه اسدالله کارگر رئیس اتحادیه میوهفروشان گفته بود: «با عرضه میوههای پاییزی، قیمتها کاهش زیادی خواهد داشت»، جدیدترین قیمت میوهها در میدان مرکزی میوه و ترهبار تهران حکایت از عدم کاهش قیمتها حتی با وجود عرضه میوههای پاییزی است.
همین یک ماه پیش دولت قیمت نهادههای کود را پنج تا ده برابر افزایش داد. به ازای یک واحد مصرف کود شیمیایی ۹ واحد محصول بیشتر میشود.
این قیمتها عمدهفروشی است و زمانی که پای این میوهها به مغازهها برسد طبق قانون ۳۰درصد و در عمل بیش از ۱۰۰درصد افزایش قیمت پیدا میکند» (کیهان ۲۷ مهر۹۹).
در چنین شرایطی از ورشکستگی کشاورزان و بیداد گرانی در بازار داخلی، بخش زیادی از محصولات به خارج صادر میشود.
روزنامه کیهان با اذعان به کمبود محصولات کشاورزی در بازار به صدور این محصولات اعتراف کرده و مینویسد: «با اینکه فصل پاییز زمان برداشت گوجه فرنگی نیست و طبیعتاً بازار داخلی هم به آن نیاز وافری دارد ناگهان در اخبار میشنویم ۱۴هزار تن از این محصول به خارج صادر شده و باز هم قرار است این روند ادامه یابد!» . (کیهان ۱۲آبان ۹۹)
تنها محصولات کشاورزی نیست که توسط چپاولگران حکومتی به خارج صادر میشود، بلکه بسیاری از مواد مورد نیاز سفرههای مردم از جمله تخممرغ همین وضعیت را دارد. این در شرایطی است که در حال حاضر قیمت تخم سرسامآور است.
در زمینه صدور تخممرغ به خارج رئیس حکومتی اتحادیه مرغ و ماهی همدان گفت: «تخم مرغ همدان به سه کشور عراق، افغانستان، امارات صادر میشود. صادرات تخممرغ منجر به افزایش قیمت در بازار شده است. هماکنون قیمت هر شانه تخممرغ در بازار به ۲۵ تا ۳۰هزار تومان برای مصرف کننده است». (باشگاه خبرنگاران ۱تیر۹۹)
روشن است که صادرات با این حجم زیاد تنها در انحصار نهادهای و مهرههای حکومتی است، در شرایطی که بخش زیادی از ارز ناشی از این صادرات هم به کشور باز نمیگردد و به بانکهای خارجی واریز میشود.
غارتگری مواد مورد نیاز سفرههای مردم و صدور آن به خارج کشور در شرایطی است، که مردم ایران هر روز بیش از پیش به زیر خط فقر سقوط میکنند، اما رژیم آخوندی با سیاستهای غارتگرانهاش دست در سفره کوچک مردم ایران کرده و هر روز آنرا کوچکتر میکند تا بتواند به حیات رژیم ننگینش ادامه دهد.
حیات ننگینی که بدون تردید توسط همین محرومین و ارتش گرسنگان به مرگ تبدیل خواهد شد.