728 x 90

فاجعه افزایش سوانح و تلفات در حین کار در ایران آخوندزده

سوانح کارگری
سوانح کارگری

ایران تحت حاکمیت آخوندها در همه آمارهای منفی در جهان رکورددار است، یکی از این موارد سوانح کار است که در این زمینه هم رکوردار است.

طی سالهای اخیر آمار حوادث و سوانح ناشی از کار در کشور از وضع مطلوبی برخوردار نبوده و سال به سال هم افزایش یافته است.

بر اساس گفته رئیس کانون کارگران ساختمانی در سال ۹۵ ایران با ۱۵هزار کار حادثه‌دیده کارگری در دنیا رکوردار است.

در میان سوانح کار سوانح مربوط به کارهای ساختمانی یکی از مواردی است که بالاترین آمار را دارد.

در این زمینه خبرگزاری ایسنا ۲۸اردیبهشت ۹۷ می‌نویسد: «بر اساس اعلام نظر کارشناسان، حوادث ساختمانی بیشترین آمار تلفات نیروی کار را به خود اختصاص داده است؛ به‌نحوی که بیش از ۵۰درصد حوادث ناشی از کار در ساختمانها اتفاق می‌افتد».

زیرا کارگران ساختمان در بدترین شرایط ایمنی کار و بدون کمترین الزامات و ابزار ایمنی در ارتفاع بالا مجبور به کار می‌شوند.

کارگرانی که در این شرایط کار می‌کنند خودشان هم به وضعیت ایمن نبودن کار آگاه هستند، اما چه کنند که چاره‌ای جز این ندارند که در چین شرایط ناامنی کار کنند و بیکار نباشند. آنها اگر این کار سخت و نا ایمن را نکنند چه کاری وجود دارد که انجام بدهند؟

 

افزایش سوانح حین انجام کار 

چند حادثه‌یی که در هفته اول تیرماه افتاد و توسط رسانه‌ها منعکس شده است گویای شرایط وخیم کار کارگران است که به چند مورد اعلام شده آن توسط رسانه‌های حکومتی اشاره می‌شود:

 - شنبه ۹تیر انفجار در یک کوره در توابع شهرستان نجف‌آباد اصفهان ۷زخمی بر جای گذاشت.

- پنجشنبه ۷تیر حریق در واحد ۶۰۰ پتروشیمی آبادان با ۲کشته و حداقل ۱۸زخمی مهار شد.

- ۲روز پیش‌تر از آن کارگر ساختمانی در ارومیه سقوط کرد و در دم جان باخت.

- چهارم تیرماه انتشار گاز منواکسید کربن سبب شد تا ۴کارگر در یکی از روستاهای خراسان رضوی جانشان را از دست بدهند.

- سوم تیرماه با خبر انتشار گاز سمی در دکل نفتی لاری خوزستان و کشته شدن ۲کارگر شاغل در آن، آغاز شد و اولین روز تیرماه نیز خبر غرق‌شدن یکی از کارگران سد کانی سیبوه پیرانشهر رسید.

 

پرخطرترین کشور برای کارگران 

بنا بر آمارهای جهانی، ایران از نظر بهداشت و ایمنی کار یکی از پرخطرترین کشورها برای کارگران به‌شمار می‌آید.

بر اساس گزارش پزشک قانونی سقوط از بلندی، برخورد جسم سخت، برق گرفتگی، سوختگی، چاه‌گرفتگی و نظایر اینها مهم‌ترین عوامل مرگ‌ومیر ناشی از حوادث کار است که در این میان سقوط از بلندی بیشترین موارد تلفات را به خود اختصاص داده است.

 

ندادن خدمات درمانی به کارگران آسیب‌دیده

علاوه بر نبودن الزامات ایمنی در محلهای کار، یکی دیگر از معضلات کارگران ندادن خدمات درمانی به آنان حتی در بیمارستانهای دولتی به‌دلیل نداشتن پول است.

یکی از نمونه‌های ندادن خدمات به کارگران آسیب‌دیده، نمونه اخیر در اصفهان است که انگشت کارگر قطع شده است اما بیمارستان از دادن خدمات به این کارگر امتناع کرده است.

کارگری که انگشتش قطع شده، انگشت را در قمقمهه می‌گذارد و پس از طی یک مسافت ۱۰۰کیلومتری به بیمارستان الزهرای اصفهان مراجعه می‌کند تا انگشتش را پیوند بزند، اما به‌دلیل نداشتن پول و پس از دوندگی زیاد بیمارستان انگشت او را پیوند نمی‌زند.

 

افزایش فوت کاگران در اثر حوادث کار 

میزان فوت ناشی از حوادث کار در ایران بسیار بالاست. جان و سلامت کارگران ساختمانی بیش از سایرین در معرض خطر است.

بر اساس آمار اداره کل بازرسی کار ۳۸درصد حوادث منجر به فوت در سال ۱۳۹۵ مربوط به سقوط از ارتفاع بوده است.

در شرایطی سال به سال آمار افراد حادثه‌دیده در اثر سوانح کار در ایران تحت حاکمیت آخوندها افزایش پیدا می‌کند که این آمار در بسیاری از کشورهای دیگر سال به سال رو به کاهش است.

از جمله این کشورها کشورهای عضو اتحادیه اروپا است که به گزارش خبرگزاری ایسنا ۹اردیبهشت ۹۷ به‌نقل از دفتر آمار اتحادیه اروپا، در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا، هلند با ۰.۸سانحه مرگبار در هر ۱۰۰هزار کارگر، پایین‌ترین نرخ سوانح کار را دارد و پس از این کشور، سوئد با ۱.۲، آلمان با ۱.۳، دانمارک با ۱.۴، قبرس با ۱.۵و انگلیس با ۱.۶ قرار دارند و بالاترین میزان سوانح کاری نیز متعلق به رومانی با ۷.۵، پرتغال با ۴.۶، لوکزامبورگ با ۴.۴ و بلغارستان و لیتوانی با ۴.۳ هستند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/35e742fb-66e3-41ba-b2f9-0affe5bae5f7"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات