728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – یکشنبه ۴شهریور۹۷

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

روزنامه‌های رژیم در روز یکشنبه چهارم شهریور بیشترین عنوانها و مطالب خود را به موضوع سؤال از روحانی، حمله به دلواپسان خامنه‌ای که روحانی را تهدید کرده‌اند، بسته اروپایی و بحرانهای اقتصادی اجتماعی اختصاص داده‌اند.

کیهان خامنه‌ای در یادداشت روز خود با عنوان «جریان نفوذی روی پل انفعال» به‌رغم روضه‌های وحدت قبلی روحانی و باندش را با طرح این سؤال که « رئیس‌جمهور آمریکا با امید به چه کسانی و بر اساس چه اطلاعاتی منتظر تماس دولت ایران برای مذاکره و توافق جدیدی بود.؟! » مورد حمله قرار داده و در ادامه نوشته است:« اتخاذ «مواضع انفعالی» آقای روحانی در هیأت دولت در هفته گذشته مبنی بر این‌که «با روند خوبی داشتیم مذاکره می‌کردیم و اگر می‌خواستید همدیگر را ببینیم چرا پل را خراب کردید؟ و اگر راست می‌گویید بیایید پل را دو مرتبه درست کنید»!، بعد از «مواضع انقلابی» دو هفته قبل از آن نشان می‌دهد جریان نفوذی هم‌چنان در حال برنامه‌ریزی و یارگیری و تاثیرگذاری بر مواضع مسئولان کشور است».

ایران ارگان دولت روحانی هم حمله غیرمستقیم این باند به ولی‌فقیه و در گل ماندگیش را این‌گونه انعکاس داده است:« چهار تن از مدیران نظامی و کشوری دوران جنگ و سازندگی کشور، درس‌های مدیریت کلان (هاشمی رفسنجانی) را برشمردند. حسین علایی فرمانده پیشین نیروی دریایی سپاه، فریدون وردی‌نژاد رئیس پیشین خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)، اکبر ترکان وزیر پیشین دفاع و مجید قاسمی رئیس بانک مرکزی در دوران جنگ، مشترکاًً تصمیم‌گیری و قبول کردن هزینه‌های آن را گمشده امروز جمهوری اسلامی ایران دانستند».

جهان صنعت از باند روحانی در مورد ادعایهای بهبود سیاستهای پولی بانک مرکزی نوشته است:« اگر تا پیش از این و با سیاستگذاریهای ولی‌الله سیف در بانک مرکزی، توسل به سیاست تک‌نرخی کردن ارز منبع رانت‌خواریهای گسترده‌یی برای یک عده خاص و بالادستی شد، امروز و با سیاستهای جدید بانک مرکزی، بازار ارز به‌گونه‌یی دیگر در جهت حفظ منافع عده‌یی خاص به جنبش واداشته شده است»‌.

 

بسته اروپایی هم موضوع جدال‌های باندی در روزنامه‌های حکومتی است.

رسالت از باند خامنه‌ای در پاسخ به باند روحانی که موضوع «شبه سویفت» اروپایی را در بوق کرده‌اند نوشته است» مرکل ضمن رد سخنان "هایکو ماس" وزیر امور خارجه این کشور در خصوص حفظ برجام با ایجاد یک ساختار مالی مستقل از آمریکا اظهار داشت:

" ما در موضوع نظام های مستقل پرداخت مشکلاتی در همکاری با ایران داریم، اما از سوی دیگر تردید نداریم که به‌طور مثال در موضوع تأمین مالی تروریسم! سوئیفت از اهمیت بالایی برخوردار است.حفظ همکاری با آمریکا در زمینه امنیت بسیار مهم است."

همان‌گونه که مشاهده می‌شود، صدراعظم آلمان بلافاصله پس از رد سخنان وزیر امور خارجه خود، به همکاریهای امنیتی اروپا و آمریکا اشاره کرده است. به عبارت بهتر، مرکل به‌صورت غیرمستقیم، "استقلال اقتصادی اروپا از آمریکا" را به‌دلیل " سلطه امنیتی واشنگتن بر اروپا" ناممکن دانسته است. از این رو صدراعظم سرزمین ژرمنها بار دیگر پرده از وابستگی امنیتی خاص اروپا به آمریکا (در ذیل ساختار ناتو)» و در پایان به دولت روحانی گوشزد کرده است« لازم است دستگاه دیپلوماسی و سیاست خارجی کشور در محاسبات خود موضوع "وابستگی امنیتی مطلق اروپا به آمریکا" را به‌عنوان یک شاخصه کلان امنیتی و سیاسی محاسبه کرده و نسبت به استقلال اروپا در قبال حفظ توافق هسته‌یی و ارائه تضمینهای لازم برای این موضوع دل نبندد».

جوان وابسته به سپاه هم در مورد ۱۸میلیون یورو اعطایی اتحادیه اروپا به رژیم نوشته است«. این نوع تعامل اروپایی‌ها با قول و قرارهای‌شان تکرار همان چیزی است که پیش از این در جریان مذاکرات هسته‌یی از سوی آنها دیده شد که در کتاب امنیت ملی و دیپلوماسی هسته‌‌یی، اثر حسن روحانی، تحقیر‌آمیز و توهین به ملت ایران توصیف شده بود و علی لاریجانی هم از توصیفاتی نظیر در غلتان و آب‌نبات استفاده کرده بود. در هر صورت، اتحادیه اروپا تا اینجای کار در مقابل بازگشت دور نخست تحریم‌های آمریکا کاری نکرده».

روزنامه جهان صنعت هم با عنوان« از رفتارهای برجامی اروپا دلزده نشویم» تلویحا ضرورت زهرخوران و امضای اف.ای.تی.اف را خاطرنشان کرده و نوشته است اگر رژیم: « خواهان آن است که اروپا بتواند از نقش حاشیه‌ای خود در برجام بکاهد و به متن آن یعنی حمایت بی‌چون و چرا روی آورد، باید سطح انتظارات خود را با انتظارات اروپا منطبق کند. واقعیت آن است که اختلافی در سطح انتظارات اروپا و ایران در برجام وجود دارد. به واقع همین اختلافات موجب ظن و گمان به نقش اروپا در حفظ برجام و موجب تفسیر‌هایی علیه آن شده است. حال تحت این شرایط اگر گفته شود اقدامات حمایتی اروپا چیزی جز تحقیر ملی یا همسویی با منافع آمریکا نیست، کمی غیر‌واقع‌گرایانه به‌نظر می‌رسد».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/987907e9-6b0d-40c9-b4ad-a417e74e3793"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات