روزنامههای حکومتی سهشنبه بیست و هفتم اسفند، آینهٔ بحرانهای نظام حول کرونا شدهاند. این بحران را از زوایای بیراهحلی وحشت از بیاعتمادی مردم و جرقهٔ قیام در چهارشنبهسوری و همچنین رکود و بیکاری ناشی از کرونا و تشدید تحریمهای جهانی رژیم دید. در کنار آن خبر درگیری باندهای حاکم در قم و دعوای تقسیم تقصیر در شیوع کرونا دیده میشود. وحشت از تحولات منطقهیی و ضرورت مذاکره با آمریکا برای نجات نظام از خفگی اقتصادی از دیگر موضوعات روزنامههای سهشنبه است. فصلمشترک خبرهای روزنامههای حکومتی امروز زوزههای وحشت از افشاگریهای مقاومت ایران و شبکههای اجتماعی است.
کیهان: یک منبع آگاه با تکذیب چند خبر که طی روزهای گذشته در برخی رسانههای داخلی و خارجی و شبکههای اجتماعی مطرح شده بود، منشأ تولید این اخبار را تیم خبری (مجاهدین)مستقر در شهر تیرانا در کشور آلبانی اعلام کرد.
وطن امروز: بر اساس گفتههای (یک)منبع آگاه، حسابهای کاربری توئیتری و کانالهای تلگرامی وابسته به (مجاهدین)مدعی شدهاند «قرار است سپاه برای جلوگیری از شورش (مجاهدین) در چهارشنبهسوری در کشور حکومت نظامی اعمال کند... این خبر کذب بوده و هیچگونه طرحی مبنی بر حکومت نظامی در دستور کار نیروهای مسلح نیست.»
ستاره صبح: محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: متأسفانه برخی جریانهای معاند و ضدانقلاب از همان روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا همه سعی و تلاش خود را برای دروغپردازی و نشر اکاذیب انجام دادند تا ذهن مردم را مشوش کنند، اما چیزی که درباره پروازهای ماهان و چرایی آن روشن است اینکه تمامی این پروازها با اندیشیدن تمهیدات لازم و بهصورت ضروری انجام شده.
در روزنامههای باندهای مغلوب و همسو با روحانی ابراز وحشت ازپیامدهای کرونا و فضای انفجاری جامعه بهنقل از مقامات و کارشناسان حکومتی موضوعی فراگیر است.
آرمان: بحرانی در جامعه ایجاد شده که نه بهصورت فرصت که بهصورت تهدید خود را نشان میدهد و اگر چه ممکن است عدهیی بر مبنای امیال شخصی، منافع گروهی یا اهداف سیاسی و امثال آن، این بحران را تبدیل به فرصت نمایند ولی نخواهند توانست از ابعاد تهدیدکننده آن دور بمانند.
اعتماد: حسین انصاریراد، رئیس کمیسیون اصل ۹۰مجلس ششم: عدم اعتماد عمومی را قبول دارم و معتقدم دادههای مطرح شده که مورد پذیرش قرار نمیگیرد، نوعی استیصال را در دستاندر کاران ایجاد کرده است. هنوز برای مردم مشخص نشده که چند نفر در جریان اعتراضهای دی ماه ۹۶ یا آبان ماه ۹۸ جان باختند. هر روز یک مقام یا مسئول وعده داد که بالاخره این آمار اعلام میشود، اما این اتفاق نیفتاد و هنوز هم آماری اعلام نشده است. طبیعتاً مردم بیاعتماد میشوند.
جهان صنعت: پیآمد عدم مدیریت بحران: هنگامی که این اپیدمی فروکش کند بحرانهای دیگری مانند دمل سر باز میکنند، زیرا با وجود این شرایط و رکود اقتصادی تعداد کثیری از مردم بیکار و بیخانمان میشوند.
در روزنامههای حکومتی بهرغم اینکه از پیامدهای ناکارآمدی نظام در رسیدگی به اقشار محروم ابراز وحشت کرده و نسبت به وضعیت کودکان کار و زنان سرپرست خانوار و مناطق حاشیهنشین استانهای هرمزگان، کرمان، سیستان و بلوچستان و شهرکهای حاشیهنشین اطراف تهران هشدار دادهاند، اما هیچ راهحلی جز ضرورت مذاکره برای گشودن راه تحریمها ندادهاند.حتی با بهانه اشک تمساح ریختن برای حقوق زنان و غلط کردم گویی و عقبنشینی از دخالت ها در عراق و سوریه.
اقتصاد سرآمد: رئیس فراکسیون زنان مجلس در پیامی به رئیس بنیاد رهبران سیاسی زن جهان، با تأکید بر کمبود امکانات بهداشتی و پزشکی ناشی از تحریمها، گفت: این موضوع علاوه بر تهدید سلامت جسمانی زنان و دختران ایران، سلامت روان آنها را با تهدید جدی مواجه کرده است.
آرمان: عبدالرضا فرجی راد سفیر پیشین در انگلستان: دستگاه دیپلماسی ما باید بهگونهیی عمل کند که کشورهای نزدیک به آمریکا از جمله اروپاییها به این کشور فشار وارد کنند تا یک گشایش حداقلی صورت گیرد.
آرمان: حملات اخیر به نیروهای آمریکایی در عراق سبب شده است که ارتش ایالات متحده نیز طی عملیاتهایی انتقام جویانه اقدام به تلافی کرده و مواضع برخی گروهها در عراق نظیر حشدالشعبی یا کتائب حزبا... را هدف قرار دهد. اکنون اما برخی رسانههای آمریکایی زمزمههایی مبنی بر احتمال حمله آمریکا به مواضع سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ایران را مطرح میکنند... میتوان یقین داشت که اتفاقات منطقه بهخصوص عراق، سمت و سوی مناسبی را در پیش نگرفتهاند و ادامه وضعیت کنونی میتواند مواضع جنگطلبان در آمریکا را تقویت کرده و راهی برای آنها بهمنظور ضربه زدن به ایران بگشاید.