728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – یکشنبه ۳شهریور ۹۸

گزیده روزنامه های حکومتی
گزیده روزنامه های حکومتی

مهم‌ترین مطالب و عنوانهای روزنامه‌های حکومتی در روز یکشنبه سوم شهریور، به اخبار گوناگون و گاه متناقض از نتایج مذاکرات ظریف در اروپا به‌ویژه فرانسه اختصاص دارد و کشمکش‌های باندی پیرامون این موضوع و همچنین بحران ریزش و انفعال در رژیم، و همچنین سایر بحرانهای اقتصادی اجتماعی دیده می‌شود:

 

روزنامه‌های باند خامنه‌ای در بررسی نتایج گفتگوهای ظریف و پیشنهادهای فرانسه، به باند روحانی حمله کرده‌اند اما در عمل بن‌بست و بی‌راه‌حلی نظام و انزوایش در مواجهه با جامعه جهانی بیش از هر چیز برجسته شده است:

کیهان: وزیر امور خارجه در اظهارنظری تأمل‌برانگیز گفته است که پیشنهادات رئیس‌جمهور فرانسه درباره کاهش تنشها درباره توافق هسته‌یی ایران در مسیر صحیحی به پیش می‌رود. این در حالی است که ماکرون در روزهای اخیر مذاکره درباره توان موشکی و منطقه‌یی نظام و دائمی‌کردن محدودیت‌های برجامی و توقف کاهش تعهدات برجامی را به‌عنوان بسته پیشنهادی خود مطرح کرده بود. ظریف در اظهارنظری عجیب گفته است که پیشنهادات رئیس‌جمهور فرانسه درباره کاهش تنشها درباره توافق هسته‌یی ایران در مسیر صحیحی به پیش می‌رود. حال سؤال اینجاست که مطرح کردن موضوع توان موشکی و منطقه‌یی نظام از سوی فرانسه، مسیر صحیح است؟!

جوان: اصرار بر ادامه حیات «برجام منهای آمریکا: ظاهراً مقامهای دولت دوازدهم در ارزیابی سهم آمریکا در توافق هسته‌یی با ایران یا دچار سوء‌تفاهم هستند یا این‌که عامدانه آن را کوچک‌نمایی می‌کنند.

رسالت: نکته حائز اهمیت آن است که اروپایی‌ها تاکنون نتوانستند خود را به نظام در جهت عمل به وعده‌هایشان ثابت کنند. کشورهای اروپایی در تکاپوی نگاه داشتن ما در برجام هستند. درست است این برجام مرده و کسی نمی‌تواند برای احیای آن کاری کند اما نظام باید از فرصتها برای خنثی‌سازی سیاست‌های ترامپ استفاده کند.

 

در یک روزنامه هم‌سو با روحانی هم نسبت به پیآمد دود و دمهای خروج از برجام هشدار داده شده و لاعلاجی رژیم در رویکردن به اروپا اذعان شده است:

 

آرمان: فریدون مجلسی: اگر ایران قدمی خارج از چارچوب توافق هسته‌یی بردارد، شرایط متفاوت خواهد شد و قطعنامه‌های شورای امنیت دوباره به جریان می‌افتند. علاوه بر آن همین اندازه‌ای که چینی‌ها معاملاتی را با قیمت مناسب انجام می‌دهند و یا حمایت روس‌ها را از دست خواهیم داد. اما اگر بخواهیم مسأله با استفاده از راه‌کار دیپلماتیک حل و فصل شود در این صورت سخن شرط و شروط مطرح نیست. ایران باید به تعهدات خود در توافق هسته‌یی پایبند بماند.

باید این نکته را مد نظر داشته باشیم که برجام به ایران کارت سفید برای تمام زمینه‌ها را نمی‌دهد.

 

آرمان: علی بیگدلی:‌ اخیراً دیپلماسی ما در اثر فشارهای داخلی و کاهش اندوخته‌های ارزی دولت، فعال‌تر شده است. وقتی بیکاری افزایش می‌یابد و سطح نارضایتی‌ها بالاتر می‌رود، ادامه وضع را برای دولت مشکل می‌کند... هدف آقای ماکرون بدون موافقت یا نرمش ترامپ نسبت به ایران محقق نخواهد شد...در حقیقت این سفر تا الآن برای ما نتیجه آن‌چنانی نداشته

 

اذعان به بریدگی، یاس و انفعال کارگزاران حکومتی و نفرت مردم از نظام در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود:

کیهان: علت تزلزل برخی مسئولان از دید رهبر: با بررسی بیانات مقام معظم رهبری به‌ویژه در چند ماه اخیر، شاهد توصیه و تشویق ایشان به نترسیدن، بوده‌ایم. یکی از صریح‌ترین هشدارهای ایشان، در دیدار مسئولان نظام در ماه مبارک رمضان (اردیبهشت ۱۳۹۸) بیان شد. رهبر معظم انقلاب در این جلسه فرمودند: «من همین‌جا این را عرض بکنم هیچ‌کس از هیبت ظاهری آمریکا نباید بترسد هیچ‌کس؛ یعنی این واقعاً خیلی خطا است. آدم احساس می‌کند بعضی‌ها از این هیبت ظاهری و تشر و هیاهو و مانند این‌ها جا می‌زنند و وحشت می‌کنند؛ ترس از این هیبت ظاهری غلط است

آرمان: غلامرضا انصاری: وقتی این رویکرد مردم از سطح نارضایتی بالاتر برود شرایط جامعه بسیار هولناک و خطرناک خواهد شد. امروز در جامعه شرایطی به‌وجود آمده که اکثر نخبگان در بخش‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بیشتر ناظر بی‌عملند و کار بیشتر توسط افرادی که از ظرفیت‌های پایین‌تری برخوردارند پیش می‌رود. به تعبیری امروز به جای نخبگان پخمگان در بخش‌های مختلف بروز و ظهور دارند… اکنون بحث اصلاح‌طلب و اصول‌گرا مطرح نیست و مردم نسبت به شعارهای اصلی و کلی نظام به مرز بی‌اعتمادی رسیده‌اند. لذا نارضایتی مردم را نباید به اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان تقلیل دهیم؛ واقعیت این است که موضوع فراتر از جریانهای سیاسی است.

کیهان: ‌یک خبرنگار دیگر مدعی اصلاح‌طلبی درخواست پناهندگی کرد:

در پی پناهندگی یک خبرنگار در جریان سفر اروپایی وزیر خارجه، محافل مدعی اصلاح‌طلبی، خبرنگار متبوع طیف خود را اصول‌گرا جا زدند.

 

اذعان به فساد فراگیر در روزنامه‌های هر دو باند دیده می‌شود. روزنامه‌های هم‌سو با روحانی تأیید ۶۲حساب به اسم آملی لاریجانی را برجسته کرده‌اند:

آرمان: تأیید وجود ۶۲حساب به نام یک شخص؛ چرا اصول‌گرایان تا امروز ساکت بودند؟... مرتضی بختیاری رئیس کنونی کمیته امداد و از مسئولان قضایی سابق در گفتگویی تلویزیونی بر اخباری که از وجود بیش از ۶۰حساب شخصی به نام رئیس سابق قوه قضاییه خبر می‌دادند، صحه گذاشت.

شرق: روایت وزیر دادگستری احمدی‌نژاد از ماجرای حسابهای قوه قضاییه در دور آملی لاریجانی؛ حسابها تک امضایی بود

 

سایر بحرانهای اقتصادی اجتماعی در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود:

جهان صنعت: حجم بالای نقدینگی و وجود تورم‌های مزمن و افسارگسیخته، حلقه پیوند فقر با مسائل و رویکردهای سیاستی را گسترده‌تر می‌کند و دولت را در ردیف اول متهمان گسترش فقر در اقتصاد قرار می‌دهد.

ابرار اقتصادی: با ۱.۸درصد افزایش نسبت به تیرماه؛ نرخ تورم به ۴۲.۲درصد رسید

اسکناس: ماجرای واردات لوازم آرایشی با پول دارو

اسکناس: کلاهبرداری لیزینگ خودروها در سایه غفلت مسئولان

تجارت: رشد ۶۷درصدی واردات کالاهای اساسی از بنادر کشور

جمهوری اسلامی: رسوایی فساد و رانت در زیر مجموعه وزارت صمت؛ وزیر صمت استعفا بدهد

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/9faadc13-4776-42dc-82a1-a5702c5d14a3"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات