روزنامهٔ حکومتی شرق (۱۰اردیبهشت ۹۹) در مطلبی تحت عنوان «صحت سنجی آمار مرگ بر اثر کرونا در ایران» نوشت:
«آمار رسمی مبتلایان و جانباختگان ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ در ایران و همچنین بسیاری از کشورهای دنیا همچنان محل بحث و پرسش است...»
این روزنامه بهنقل از یک گزارش تحقیقی نیویورک تایمز مینویسد:
«تلفات چشمگیر از بیشتر بودن آمار واقعی جانباختگان نسبت به آمار رسمی حکایت دارد. در ایران هم آمار رسمی از همان روزهای آغازین ورود ویروس به ایران و حتی تاریخ ورود این ویروس به کشور محل بحث و پرسشهای جدی بوده است. ویروس کرونا در ایران واقعاً چند نفر را مبتلا کرده و چه جمعیتی را به کام مرگ کشانده است؟ پاسخ دقیق به این پرسش و صحتسنجی آمار رسمی نیازمند دسترسی به اطلاعات دیگری است و باید مؤلفههای مختلفی مورد تحقیق قرار گیرد؛ اما این موضوع تا چه اندازه در شرایط کنونی ایران امکان تحقق دارد؟»
چند اعتراف مهم
تا همینجا این رسانهٔ حکومتی به چند موضوع اعتراف کرده است:
۱ـ تلفات کرونا در ایران چشمگیر است.
۲ـ آماری که از جانب حکومت ارائه میشود با آمار واقعی تفاوت دارد.
۳ـ این اختلاف آماری قابل توجه و غیرقابل اغماض است.
۴ـ تاریخ ورود ویروس به ایران نیز محل بحث و پرسش است و تاریخ واقعی از سوی منابع رسمی اعلام نشده است.
۵ـ برای صحت سنجی آمار باید به اطلاعات دیگر دسترسی داشت.
مقاومت ایران، نخستین مرجع آمار واقعی و افشاگر پنهانکاری حکومت
این اعتراف دیرهنگام، بعد از آن صورت میگیرد که مقاومت ایران از همان روزهای نخست اعلام کرد که آمار دولتی با آمار واقعی جانباختگان کرونا تفاوت چشمگیر دارد و از آن پس خود با اتکا به منابع مردمی اقدام به انتشار آمار واقعی جانباختگان نمود. با استناد به آمارهای اعلام شده و روزانهٔ رسانههای مقاومت بود که جهان پی به اختلاف آماری و پنهانکاری دیکتاتوری آخوندی برد؛ متعاقب این اقدام مقاومت، آن ریک برنان، مقام مسئول منطقهٔ خاورمیانهٔ وزارت جهانی بهداشت در تاریخ ۱۶اسفند ۹۸ به خبرگزاری رویتر گفت: «آمار واقعی کرونا در ایران حداقل ۵برابر آمار رسمی است».
همچنین خاطرنشان میشود که این مقاومت ایران بود که تاریخ رسمی اعلام شده در مورد ورود ویروس کرونا به ایران را زیر علامت سؤال برد و آن را بخشی از پنهانکاری نظام ولایت فقیه برشمرد.
اکنون تاریخ رسمی اعلام ورود کرونا به ایران و نیز دادههای آماری وزارت بهداشت رژیم آنچنان رسوا و بیاعتبار شده که رسانههای حکومتی نیز به آن میپردازند.
غربالگری پوشالی و فاقد اعتبار
موضوع مهم در اعترافنامهٔ روزنامهٔ شرق آن است که مینویسد:
«در آمار رسمی که هر روز اعلام میشود سخنگوی این ستاد بر اعلام نتایج آزمایشها تأکید دارد؛ به عبارت دیگر آنچه روزانه اعلام میشود نه تمام آمار مبتلایان و جانباختگان که آمار افرادی است که به مراکز درمانی مراجعه کرده و تست کرونا دادهاند. در اینباره باید بدانیم تا ظهر دیروز [۹ اردیبهشت] در ایران تنها ۴۴۲هزار و ۵۹۰ آزمایش کرونا انجام شده است که با یک محاسبه ساده مشخص میشود از هر یک میلیون نفر تنها پنج هزار و ۲۶۹نفر آزمایش کرونا دادهاند. از این تعداد آزمایش، نتیجه تست ۹۲هزار و ۵۸۴نفر هم مثبت بوده است و پنجهزار و ۸۷۷نفر هم جان خود را از دست دادهاند. بهطور خلاصه، آمار رسمی وزارت بهداشت این اطلاعات را اعلام میکند و جزئیاتی درباره افرادی که امکان انجام نداشتند یا بدون آزمایش جان خود را از دست دادند، به ما نمیدهد.» (روزنامه حکومتی شرق ـ ۱۰اردیبهشت)
اگر چه این جملات با هدف سفیدسازی تمامیت نظام عنوان شده اما بخشی از واقعیت را در بر دارند و آن این است که آمار رسمی تنها شامل افرادی میشود که به بیمارستانهای آلوده به کرونا مراجعه کردهاند، قاطبهٔ مردم که پولی برای مراجعه ندارند ترجیح میدادهاند که در خانههایشان بمانند در این جرگه قرار نمیگیرند.
اعتراف به اینکه «از هر یک میلیون نفر تنها پنج هزار و ۲۶۹نفر آزمایش کرونا دادهاند» بهخوبی گویای آن است که آمارهای اعلام شده قبلی تا چه اندازه آبکی و فاقد اعتبار بوده است.
علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در تاریخ ۱۸فروردین ۹۹ با اشاره به سیرکی تحت عنوان «بسیج ملی مبارزه با کرونا» گفته بود: «تاکنون حدود ۷۰میلیون نفر از جمعیت کشور غربالگری شدهاند» (خبرگزاری دانشجو. ۱۸فروردین ۹۹)
مرگ ۱۳هزار تهرانی فقط طی دو ماه
روزنامهٔ حکومتی شرق در ادامه پیشنهاد کرده است که برای دسترسی به آمار واقعی میتوان روش روزنامهٔ نیویورک تایمز یعنی مقایسهٔ آمار مرگ روزهای کرونایی یک شهر یا کشور را با مدت مشابه سال قبل مقایسه کرد و از این رهگذر به رقم تکاندهندهٔ مرگ ۱۳هزار تهرانی فقط طی ۲ماه اعتراف میکند. این رقم را پیشتر محمد جواد حق شناس، اعلام کرده بود.
این عضو شورای شهر تهران همچنین گفته بود:
«در مورد اینکه چه تعداد از این آمار بر اساس کرونا بوده نظری نمیدهم نه اینکه برخی آمار را نداشته باشیم اما اعلام هم نمیکنیم، ستاد، این آمار را باید اعلام کند. میتوانند اعلام کنند و این موضوع را به اطلاع مردم برسانند وقتی که دارند اعلام میکنند که فلان نفر در کشور مبتلا شدهاند، چرا جای این آمار را اعلام نمیکنند تا بدانیم از این میزان چقدر متوجه تهران است» (اسپادانا خبر. [بهنقل از آفتاب یزد]. ۱۰اردیبهشت ۹۹)
ممنوع کردن اعلام آمار
از خلال آنچه در روزنامهٔ حکومتی شرق آمده همچنین میتوان پی برد که حکومت آخوندی برای درز نکردن اخبار واقعی جانباختگان کرونا، دست به اقداماتی زده است؛ که شرق به دو فقره از آن اشاره میکند:
«سازمان بهشت زهرا آمار دوماهه گذشته را منتشر نمیکند و رئیس این سازمان هم حاضر به ارائه اطلاعات دقیق نیست. سازمان ثبتاحوال ایران در اقدامی عجیب تاکنون آمار مرگ ایرانیان در زمستان سال گذشته و فروردین امسال را منتشر نکرده و پایگاه خبری این سازمان دیروز و تا لحظه تنظیم این گزارش غیرفعال بوده است.»
این موارد حاکی از آن است که حاکمیت، اعلام آمار جانباختگان را تنها به انحصار خود درآورده و از طریق وزارت بهداشت نوع مهندسی شده و قطرهچکانی آن را رسانهیی میکند.
با توجه به آنچه در نوشتهٔ روزنامهٔ شرق آمده، آمار متوفیان غیرکرونایی در دو ماه اسفند و فروردین، بهدلیل کاهش سفرهای نوروزی، پایین آمدن تصادفات جادهیی و میزان آلودگی هوا و نیز رعایت بهداشت پایین آمده و این امر بیانگر آن است که با یک مقایسهٔ ساده میتوان پی برد که بسیاری از جانباختگان تهرانی از رقم ۱۳هزار متعلق به تلفات کرونا میباشد. این تنها شامل تهران میباشد وقتی آن را به تمام ایران و بهطور خاص استانهای قرمز تسری میدهیم، آمار واقعی جانباختگان عدد غیرقابل باوری میشود.
روزنامه حکومتی ستاره صبح ۶اردیبهشت در مطلبی با عنوان «آمار کرونا در ایران؛ واقعی یا غیرواقعی؟» بهنقل از دکتر مسعود یونسیان، متخصص اپیدمیولوژی و استاد تمام دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران مینویسد:
«اعتقاددارم که به شکل سیستماتیک آمارها بسیار کمتر از واقعیت موجود است. آمار کرونا در ایران با فرایندی گزارش میشود که ناخودآگاه موارد گزارششده را بسیار کمتر از واقعیت نشان میدهد؛ چون تست مورداستفاده حساسیت بالایی ندارد و فقط نیمی از موارد را گزارش میکند. همچنین از نیمی از افراد بستریشده تست گرفته میشود و اگر بپذیریم که فقط ۲۰درصد موارد بستری میشوند و فقط از نصف آنها تست گرفته میشود و فقط نیمی از این تستها مثبت است، میتوان گفت آمار واقعی حدوداً ۲۰برابر آن چیزی است که گزارش میشود»
علت درج اطلاعات پراکنده و تردید در آمارهای رسمی در رسانههای حکومتی
همانطور که اشاره شد مقاومت ایران از همان روزهای نخست در تلاشی شبانهروزی و پر ریسک، با اتکا به منابع مردمی، اقدام به انتشار آمار شهر به شهر و استان به استان جانباختگان نمود.
اطلاعات و آماری که روزانه توسط سازمان مجاهدین خلق ایران اعلام میشود، آمارهای رسمی و مهندسی شده وزارت بهداشت رژیم را آنچنان بیاعتبار کرده است، که رسانههای حکومتی نیز در وحشت از خشم و نفرت عمومی و برای عقب نماندن از قافله، اقدام به درج چنین مطالبی میکنند اما چنین اقداماتی نمیتواند چهرهٔ کریه یک دیکتاتور مرگ آشام و منفور را سفیدسازی کند. رسانههای حکومتی با این صغری و کبری بافتن وانمود میکنند که آمار واقعی دستنیافتنی است.
همانطور که نظام ولایت فقیه تاکنون آماری از شهیدان قیام آبان ۹۸ نداده است، آمار واقعی جانباختگان کرونا را نیز اعلام نخواهد کرد؛ زیرا آن را یک موضوع امنیتی و در ارتباط با بود و نبود رژیم میداند و باید اعتراف کند که تاکنون به مردم ایران دروغ گفته و متعاقب آن پیه یک انفجار اجتماعی را به جان بخرد.