728 x 90

انفجار بزرگ و غیرقابل کنترل - مروری بر روزنامه‌های حکومتی

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

در روزنامه‌های حکومتی امروز بیشتر مطالب اختصاص دارد به وضعیت اقتصادی و اوجگیری قیمت‌ها و بیکاری. در کنار آن هشدارها در مورد به‌قول خودش انفجار یا سیل سویه اومیکرون و این‌که رژیم عملاً هیچ اقدام بازدارنده‌یی نکرده و طبق معمول کسانی که واکسن نزده و یا پروتکلها را رعایت نمی‌کنند را پیشاپیش مقصر اعلام می‌کند. در حالی که روزنامه‌ها به وضعیت ناهنجار مترو، اتوبوس‌ها و کلاسهای درس که فاقد تهویه و امکانات مناسب هستند اشاره می‌کنند. مذاکرات وین و نتایج آن موضوع مطالب بسیاری در تقریباً تمامی روزنامه هاست که حرف مشترکشان گوشزد کردن فضای انفجاری جامعه و ضرورت رفع هر چه سریع‌تر تحریم هاست. جنگ گرگها بین دو باند حاکم در عرصه‌های مختلف در مطالب مختلفی دیده می‌شود. از پیامدهای حذف لاریجانی تا ماجرای آتش زدن سفارت عربستان توسط باند خامنه‌ای که الآن مجیز گویی عربستان برای بهبود روابط شده‌اند. اعترافات پاسدار کوثری در مورد قیام بنزین آبان ۹۸ که گفته روحانی بی‌خود می‌گوید خبر نداشته خبر داشته و سپاه پیشاپیش به او نامه داده بود. و هم‌چنین اذعان به این‌که قیام ۹۶ خلص مردمی بوده و در دعواهای باند استارت نخورده. هر چه بوده خود مردم بوده‌اند.

 

انفجار بزرگ و غیرقابل کنترل!

محور و لنگر مشکلات از نظر روزنامه‌های حکومتی یکی بی‌پایه بودن بودجه در تأمین منابع است و دیگری غیرشفاف بودن و نامتوازنی در افزایش سهم خواص و افزایش مالیات مردم.

«تامین بودجه کشور با اخذ مالیات» عنوان مطلب مستقل است که به‌نقل از عدالتیان کارشناس حکومتی نوشته است: «وعده‌های اقتصادی دولت با واقعیتی که امروز با آن مواجهیم متفاوت است. اعتراضات معیشتی با افزایش تورم، نشانه‌ٔ توسعه‌ٔ نارضایتی در کف جامعه است».

«نگرانی از فشار مالیاتی مضاعف بر دوش مردم» عنوان مطلب مردم‌سالاری است که نوشته بودجه ۱۴۰۱ دست کردن در جیب مردم است در ادامه هم افزوده: «در لایحه بودجه ۱۴۰۱ حذف ارز ۴۲۰۰تومانی و مالیات بر دارایی گنجانده شده که اقدامی‌ غیرکارشناسانه و حتی بسیار خطرناک است» در ادامه تأکید کرده: «لایحه بودجه ۱۴۰۱ مشکلات زیادی برای عموم مردم به‌وجود خواهد آورد که چه بسا به یک انفجار اجتماعی بزرگ و غیرقابل کنترل منجر شود».

رسالت از باند مؤتلفه هم با طرح ده سال از وزیر نفت در واقع ده فقره چپاول بودجه‌یی طی سالیان در تمام دولتها را برملا کرده و از جمله نوشته است: «سؤال این است فروش نفت خام و گاز طبیعی در داخل که دوبرابر بودجه عمومی دولت به روایت ماده یک قانون هدفمندی یارانه‌ها قیمت‌گذاری شده است چه می‌شود؟! چرا پیش‌بینی این درآمد در بودجه عمومی ۱۴۰۱ دولت دیده نمی‌شود؟!» بعد از طرح سایر موارد اختلاس رسمی دولتها در نظام ولایت از بودجه نوشته است: «سؤال‌های ده‌گانه فوق از رئیس‌جمهور و وزیر نفت و مسئولان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی همه ساله مطرح می‌شد اما پاسخ آن‌را مسکوت می‌گذاشتند».

 

مسلمانی را تحمیل کنید مردم علیه تحمیلتان طغیان خواهند کرد

موضوع جدید نیست و موضوع کهنه‌یی که به‌صورت ادواری در روزنامه‌ها سر باز می‌کنه، انقلاب فرهنگی شکست‌خورده تحت عنوان وحدت حوزه و دانشگاه است. اخیر مقیمی رئیس دانشگاه تهران به قم رفته و از آخوندهای حوزهٔ قم خواسته در دانشگاه دفتر بزنند.

«چند نکته با رئیس دانشگاه تهران» عنوان سرمقاله آرمان است که به او یادآوری که موضوع وحدت حوزه و دانشگاه چهل سال در نظام سابقه دارد و میلیاردها بابت آن هزینه (مقصودش چپاول است) کرده‌اند. در انتها هم تأکید کرده «سؤال این است که چرا کسی به کتاب‌ها توجه جدی ندارد؟ دانشجویان به‌دنبال عرصه‌ها، فضاها و مطالب خاص هستند و اگر این آثار پاسخگوی نیاز آنها باشد، این کتب مورد عنایت قرار می‌گیرند».

روزنامه همدلی با طرح این سؤال در سرمقاله‌اش که آیا «وظیفه دانشگاه معنویت افزایی است؟» شکستهای پروژه‌های حوزه کردن دانشگاه‌ها را گوشزد کرده و نوشته است: «که آیا پس از انقلاب فرهنگی و در طول ۴۱سال گذشته، جز این هدف، در برنامه سیاست‌گذاران آموزش عالی، هدف دیگری بوده است؟ آیا شورای عالی انقلاب فرهنگی، در طول ۳۷سال گذشته و پس از چهار سال و نیم فعالیت ستاد انقلاب فرهنگی، هدفی جز این داشته است؟ آیا دفاتر نمایندگی رهبری در دانشگاهها

جهاد دانشگاهی، بسیج‌های دانشجویی و اساتید، انجمنهای اسلامی دانشجویان و استادان و اخیراً معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها، هدفی جز این داشته‌اند؟ قبل از هر گونه برنامه جدید در جهت تحول علوم انسانی یا معنویت افزایی در دانشگاهها، خوب است به این پرداخته شود که همه برنامه‌های ۴۱سال گذشته، چه خروجی داشته‌اند».

روزنامه شرق هم در مطلبی با عنوان چگونه می‌اندیشیم خطاب به حوزه‌ها از جمله نوشته است: «پیشنهاد این است که خودسازی را بر مردم ما تحمیل نکنید. آگاهی بدهید، زمینه‌سازی کنید برای رشد اسلام، ولی بر مردم هیچ‌چیز را تحمیل نکنید. مسلمان‌بودن و مسلمان‌زیستن را بخواهید بر مردم تحمیل کنید که اگر تحمیل کردید، آنها علیه این تحمیل‌تان طغیان خواهند کرد».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/012066f5-c9e5-45a7-97e0-d73911ba8ec8"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات