728 x 90

بازماندن دختران از تحصیل؛ چرا؟

دبستان کپری در استان سیستان و بلوچستان
دبستان کپری در استان سیستان و بلوچستان

عباس سلطانیان، معاون وزارت آموزش و پرورش رژیم، در گفتگو با خبرگزاری حکومتی ایلنا گفت ۱۵۱هزار و ۴۶دختر در سال تحصیلی از تحصیل بازمانده‌اند و هیچ جا مشخصات‌شان ثبت نشده و اصلاً دانش‌آموز محسوب نمی‌شوند.

او همچنین اذعان کرد میزان ترک‌تحصیل در میان دانش‌آموزان دختر به مراتب بیشتر از پسران است.(خبرگزاری ایلنا ۴تیر ۹۷)

معصومه ابتکار، معاون آخوند روحانی در امور زنان هم اعتراف می‌کند: «آمار ترک‌تحصیل دختران نگران‌کننده است».(سایت ایانا ۲۲خرداد ۹۷)

واقعیت این است که آمار اعلام شده از طرف معاون وزرات آموزش و پرورش دولت آخوند حسن روحانی کوچک‌نمایی شده است، زیرا آمار دانش‌آموزانی که در مهرماه سال ۹۶ به مدرسه نرفتند حدود ۱میلیون و ۴۳۰هزار دانش‌آموز است، در حالی که این مهره حکومتی خودش اعتراف می‌کند میزان ترک‌تحصیل در میان دانش‌آموزان دختر به مراتب بیشتر از پسران است.

آمار ترک‌تحصیل دختران در مناطق محروم و مرزی کشور بیشتر از سایر نقاط ایران است از جمله این‌که استان سیستان و بلوچستان در صدر استانهایی است که بی‌سوادی و ترک‌تحصیل در میان دختران آنها شایع شده است به‌گونه‌یی که به‌گفته ناصر کاشانی، عضو مجلس ارتجاع از زاهدان، «۱۵۶هزار دختر در سیستان و بلوچستان از تحصیل بازمانده‌اند».(خبرگزاری مجلس ۷آذر ۹۴)

آمار ترک‌تحصیل دختران در سایر استانهای مرزی هم هشداردهنده است به‌گونه‌یی که به اعتراف یکی دیگر از معاونان آموزش و پرورش به نام رضوان حکیم‌زاده، ۵۰درصد دانش‌آموزان دختر در استانهای مرزی به دلایل مختلف از تحصیل بازمی‌مانند.(سایت آفتاب نیوز ۱۸شهریور ۹۶)

 

ترک تحصیل دختران به‌دلیل فقر

رسانه‌ها و مهره‌‌های حکومتی تلاش دارند که دلیل فقر فرهنگی برای بازماندن دختران از تحصیل را عمده کنند تا نظام آخوندی را از زیر بار این جنایتی که در حق دختران ایرانی روا می‌دارد در ببرند.

در حالی که واقعیت این است که دلیل اصلی ترک‌تحصیل دختران فقر است و دلایل دیگری هم که مانع تحصیل آنها می‌شود، باز هم ستمی است که این رژیم بر مناطق محروم کشور و به‌ویژه بر زنان و دختران اعمال می‌کند.

به‌دلیل فقر مفرط خانواده‌ها، فشارهای مالی در خانواده یا هزینه سنگین مدارس بسیاری از خانواد‌ه‌ها امکان فرستادن دختران به مدرسه را ندارند.

بسیاری از آنها نیز به کار این دختران نیازمندند و این کودکان به جای این‌که به مدرسه بروند ناگزیر در مزارع و یا در خانه به‌کار گمارده می‌شوند تا از این طریق کمکی به معیشت زندگی خانواده بکنند.

 

ترک تحصیل دختران به‌دلیل نبودن امکانات آموزشی و کمبود مدرسه

پس از فقر که عامل اصلی ترک‌تحصیل دختران است، نبودن امکانات آموزشی در محل و فقر آموزش، عوامل دیگر ترک‌تحصیل دختران در بسیاری از مناطق کشور است.

روستاهای زیادی هستند که به‌دلیل نداشتن مدرسه و یا به‌دلیل دور بودن آنها از روستاهایی که مدرسه دارند، خانواده‌ها را ناگزیر می‌کند تا دخترانشان را به مدرسه نفرستند.

در بسیاری از روستاها و به‌خصوص روستاهای مرزی، دختران به این دلیل از تحصیل بازمی‌مانند که یا مدرسه‌‌یی ندارند و یا به‌دلیل این‌که دور افتاده‌اند معلمی به این روستاها نمی‌رود و برای دختران نیز امکانات مواصلاتی فراهم نیست که به مدارس روستاها و بخش‌های دوردست که دارای مدرسه و امکانات آموزشی هستند بروند.

در این رابطه عباس سلطانیان، معاون آموزش و پرورش، می‌گوید: «علت اصلی ترک‌تحصیل دختران فاصله زیاد مدارس از روستاها است».(خبرگزاری ایلنا ۴تیر ۹۷)

 

ازدواج زودرس باعث ترک‌تحصیل دختران

عامل دیگر ازدواج زودرس این دختران است که باز هم علت آن فقر خانواده‌ها است که ناگزیر می‌شوند دخترانشان را وادار به ازدواج زودرس کنند.

این امر در مناطق محروم آن‌چنان شایع شده است که حتی در مناطق حاشیه‌‌یی اطراف تهران و در اطراف کوره‌پزخانه‌ها به‌طور زودرس دخترانی در سنین ۱۳ و ۱۴سالگی ازدواج می‌کنند. اتفاقاً یکی از دلایل گسترش طلاق در کشور هم این ازدواج‌های زودرس است.

همین کودکانی که به‌طور زودرس ازدواج کرده و به‌طور زودرس هم مادر شده‌اند، پس از مدتی که بچه‌هایشان بزرگ شدند به‌دلیل فقر، کودکان خود را می‌فروشند و یا پس از این‌که چند سال بزرگ‌تر شدند آنها را مجبور به ترک‌تحصیل و کارگری می‌کنند.

در این رابطه نیز معاون آموزش و پرورش رژیم می‌گوید: «در برخی استانها و نقاط مرزی ازدواج زودهنگام دختران علت ترک‌تحصیل آنها است».(خبرگزاری ایلنا ۴تیر ۹۷)

و...

کسری بودجه آموزش و پرورش

در حالی که کمبود امکانات آموزشی و نبودن مدرسه باعث شده است که نیمی از دختران مناطق محروم به مدرسه بروند و در شرایطی که علی‌القاعده می‌بایست آموزش و پرورش رژیم برای رفع این مشکلات اقدام کند، اما دولت ضدمردمی سال به سال بودجه آموزش و پرورش را کم می‌کند.

در این زمینه حمایت میرزاده، عضو کمیسیون آموزش و پرورش رژیم، می‌گوید: «در سال‌های اخیر نگاه به بودجه آموزش و پرورش همواره به‌گونه‌یی بوده است که همگان از این‌که لایحه بودجه دولت با کسری مواجه می‌شود، مطلع هستند... آموزش و پرورش تا پایان سال با کسری ۲۰هزار میلیارد تومانی مواجه می‌شود».(خبرگزاری مجلس ۴تیر ۹۷)

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/44d3e462-49b2-4184-a220-1c1a644d157c"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات