زنان و دختران شجاع عراقی در تظاهرات گستردهٔ ۲۴بهمن ۹۸در بغداد و استانهای قیامخیز ذیقار، بصره، بابل، میسان و دیگر نقاط در صفی واحد، بر علیه لاطائلات ارتجاعی آخوند مقتدی صدر، دست به سلسله تظاهرات گستردهیی زدند. در این تظاهرات بینظیر که به گواه سایر رسانهها «بزرگترین و اولین نمونه در نوع خود در تاریخ عراق میباشد»، زنان و دختران عراقی در حالی که عکسهای زنان شهید عراقی را در دست داشتند ـ شعار میدادند:
«ای وطن این دختران تو هستند که با خون خود پرچمت را برافراشتهاند.»
کمیتهٴ برگزاری تظاهرات انقلاب اکتبر طی بیانیهیی به تقدیر از نقش زنان عراقی در برابر ارتجاع افسارگسیختهٔ آخوندی و مزدوران عمامهدار و بیعمامهٔ آن پرداخت که در نوع خود، ابعاد دیگری از بلوغ این حرکت ضدآخوندی و ضدمردمی را در معرض قضاوت جهانیان قرار میدهد.
در بخشی از این بیانیه ضمن اشاره به «خروش زنان پاکدامن عراق، خواب را از چشم رژیم ایران و آلت دستهای آنان در عراق ربود» آمده است:
«به خیابان آمدن ِ امروز زنان عراق با عنوان صریح و شعار(دخترانت ای وطن) عامل شتاب دهندهای برای انقلابیون دراستمرار تحقق خواستههای مشروع شان و بیانگر ارزش زن در جامعه و شرکت فعال آن در سازندگی و باز پسگیری میهن بود زیرا که تودههای میلیونی زنان، تصویر درخشانی به تظاهرات میداد و تاریخ به یاد خویش خواهد سپرد که آنها پرمعناترین معانی زندگی را با شعارهایشان و وجه ممیزههایشان و توانمندی بالایشان ترسیم نمودند، آنها با این ویژگیها مسیر پیروزی و ترویج سعادت و بهروزی در جامعه عراق را ترسیم کردند و نوآور شیوههای مسالمتآمیز در بیان نظر و باز پسگیری حقوق شدند.»
نگرش ارتجاعی جنسیتی، ارمغان صادراتی آخوندها
تظاهرات زنان عراقی پس از آن شکل گرفت که آخوند مقتدی صدر با شعلهور شدن آتش قیام، ناگزیر واقعیت و ماهیت خودش را کامل برملا کرد. او طی خزعبلاتی برخاسته از افکار منحط آخوندی به ساحت زن عراقی بیحرمتی کرده و خواهان آن شده بود که تظاهرات ضددولت باید از نظر جنسیتی تفکیک شود
سرکوب و به محاق بردن بیش از نیمی از قشر فعال جامعه تحت عنوان «حجاب و عفاف»! از اقدامات لو رفتهٔ آخوندهای زنستیز است که از ابتدای سرقت انقلاب ضدسلطنتی در ایران اعمال شده است. اظهارات سخیف صدر یادآور سخنان دجالگرانه خمینی از فردای ۲۲بهمن ۵۷بود. او با دجالیت و برای راندن نیمی از اجتماع ایران یعنی زنان به خانه، مسأله حجاب و تفکیک جنسیتی را مطرح کرد و در نهایت با سرکوب تظاهرات آنها علیه حجاب اجباری با شعار «یا روسری یا تو سری» ماهیت قرونوسطایی خود را برملا نمود. او با طینت ارتجاعی خود خوب میدانست که برای کشتن آزادیهای دموکراتیک و به محاق بردن دستآوردهای انقلاب ضدسلطنتی، باید از سرکوب زنان شروع نماید.
اولین نمونه در نوع خود
تظاهرات زنان عراقی در رسانههای خارجی انعکاس گسترده یافت و توجه زیادی برانگیخت.
سایت نشنال ۲۴بهمن ۹۸نوشت: «تظاهرات در بغداد پایتخت این کشور و شهرهای جنوبی عراق زنان را که پوسترهایی در دست داشته و در حمایت از حق خود و درخواست آیندهای بهتر برای عراق شعار میدادند، به خود جلب کرد.
تظاهرات میلیونی در ۶استان جنوبی عراق که شاهد بزرگترین حضور زنان بر علیه طبقه سیاسی حاکمه بود، اولین نمونه در نوع خود است.»
سایت ایلاف نیز به این تظاهرات اینچنین انعکاس داد: «زنان عراقی که اغلب محجبه بودند پرچمهای عراق را در دست داشته و شعارهایی در تأکید ادامه اعتراضات تا محقق شدن خواستهها میدادند. از جمله این شعارها و بنرهایی که در دست داشتند میتوان به موارد زیر اشاره کرد. «میدان مشتاق توست و عراق نیازمند توست» و «من انقلاب را میسازم اما تو چکار کردی» و «ای وطن اینها دختران تو هستند که با خون خود فداکاری کرده و پرچم را برافراشتند» و «ای شهید... قدرت تو الهامبخش نیروی انقلاب است» و «ما میدان تحریر را به کسی که معنی آزادی را درک نمیکند واگذار نمیکنیم». همچنین آنها تصاویر زنانی که در اعتراضات کشته شده بودند را حمل میکردند. (سایت ایلاف ۲۴بهمن ۹۸)
خبرگزاری فرانسه در این باره نوشت:«زنان عراقی در تمامی سنین روز پنجشنبه با سرپیچی از فرمان مقتدی صدر برای جداسازی جنسیتی تظاهراتها، در کنار تظاهر کنندگان مرد، مرکز بغداد را پر کردند.
برخی از آنها با روسری [محجبه] و برخی دیگر بدون روسری ولی اکثر آنها صورتهای خود را با پارچههای سیاه و سفید پوشانده بودند. اکثریت آنها گلهای رز، پرچمهای عراق یا بنرهایی در دفاع از نقش زنان در تظاهراتهای تغییر رژیم در دست داشتند.»
مولود جدید و آثار حیاتبخش آن
برگزاری تظاهرات زنان عراقی در اعتراض به اظهارات عقب مانده مقتدی صدر بهعنوان عامل و آلت دست ولایت فقیه در عراق، بیتردید تاثیر زیادی روی به میدان آمدن عنصر اجتماعی و سنگینتر شدن کفهٴ قیام علیه اشغال رژیم آخوندی خواهد داشت.
در پیامهایی که کمیته انقلاب اکتبر در رابطه با تظاهرات زنان عراق منتشر کرد از جمله آمده است: «امروز، حضور شما زنان، تیری در پهلوی دشمنان عراق، در قم و تهران است».
شرکت گستردهٔ زنان و دختران عراقی، دوشادوش برادران خود در تظاهرات نشان میدهد این انقلاب هر قدر که ادامه پیدا میکند، عمق بیشتری مییابد و مناسبات اجتماعی عراق را که بر اساس یک فرهنگ عشیرتی و درجه۲دیدن زنان بنا شده، بیشازپیش دگرگون مینماید.
نباید فراموش کرد حضور دیرپای سازمان مجاهدین در عراق این پیام را به زنان عراقی داده است که آنها نیز همپای مردان میتوانند و باید در تمامی عرصه حضور فعال داشته باشند. حضور گستره زنان در کنفرانسهایی که در اشرف برگزار شد این واقعیت را بهخوبی نشان میدهد. امروز بعد از ۲۵سال میوه آن را عراقیان شریف و انقلابی همان دختران و پسران جوان شورشی در تمامی صحنههای درگیری بهخوبی میچینند.
همانطور که مقاومت ایران رو در روی خمینی و تفکر ارتجاعیاش ایستاد، امروز نیز زنان و مردان در مقاومت عراق، عزم جزم کردهاند تا بساط ارتجاع صادراتی آخوندهای حاکم بر تهران به عراق را برای همیشه جمع کنند.