728 x 90

سهم ناچیز زنان در اشتغال و بازار کار

مطالبات زنان ایران
مطالبات زنان ایران

در حاکمیت زن‌ستیز آخوندی سال به سال از سهم زنان در اشتغال و بازار کار کاسته می‌شود. سهم زنان از بازار کار آنچنان پایین است که بر اساس گزارش مرکز آمار رژیم در سال ۱۳۹۴از ۲۲میلیون شاغل در ایران نزدیک به سه میلیون و ۵۰۰هزار نفرشان زن هستند.

اما بر اساس اظهارنظر یکی از مهره‌های حکومتی که عنوان مدیرعامل بنیاد توسعه کار آفرینی زنان و جوانان را دارد سهم زنان از اشتغال ۱۲درصد است.

به گفته او نسبت اشتغال کشور ۳۴درصد است که از این میزان ۵۰درصد برای مردان و ۱۲درصد برای زنان است.(خبرگزاری ایسنا۲۲آبان ۹۵)

با وجود این از اشتغال زنان، طی دو سال گذشته نسبت به سهم اشتغال زنان کاسته شده است، طوری که به‌گفته «عضو کمیته پژوهش انجمن زنان کارآفرین» سهم زنان از جامعه بیکاران بیشتر شده است.

این مهره حکومتی علت این وضعیت را تبعیض نسبت به زنان در زمینه اشتغال می‌داند و می‌گوید جنس کسب و کارها مردانه تعریف شده است.(خبرگزاری ایلنا ۶آبان ۹۷)

به‌دلیل سیاست زن‌ستیزانه آخوندی کاهش سهم اشتغال زنان در مشاغل دولتی بیش از هر جای دیگر در جامعه است.

در این رابطه خبرگزاری حکومتی فارس ۱۸اردیبهشت ۹۶می‌نویسد: «مشارکت زنان در فعالیت‌های بخش دولتی در حالی با افت قابل‌توجه همراه شده است که از ابتدای بازه مورد بررسی تا انتهای این بازه(بازه زمانی ۱۳۸۴تا ۱۳۹۳)تنها ۱۰درصد از میزان اشتغال افراد در بخش دولتی کاسته شده است و این در حالی است که سهم زنان از حضور در مشاغل دولتی با کاهش ۶۰درصدی همراه بوده است که این موضوع ناعادلانه بودن سیاست‌های دولت در جذب شاغلین زن را بیش‌ از پیش نمایان می‌کند».(خبرگزاری فارس ۱۸اردیبهشت۹۶)

در امور دولتی و اداری گزینش جنسیتی به امری نهادینه تبدیل شده به‌گونه‌یی که از سهم اشتغال زنان در امور دولتی کاسته می‌شود.

این در شرایطی است که در سالهای اخیر و با توجه به افزایش توانایی زنان در امور مختلف از جمله امور مدیریتی، آنان خواهان مشارکت در امور مدیریتی و دولتی هستند.

یکی از استدلالهای سخیف در نظام آخوندی این است که در حوزه‌های بسیاری مردان باید در اولویت قراربگیرند، و اگر این اولویت برای مردان در نظر گرفته نشود و فرصت‌های شغلی در اختیار زنان قرار داده شود، این امر موجب می‌شود که تعداد مردان بیکار افزوده شود.!.این دلیل مدرن! حاکمیت آخوندی برای بیکار کردن زنان و به کنج خانه راندن آنها است.

در زمینه معضل بیکاری در میان زنان سایت حکومتی باشگاه خبرنگاران می‌نویسد: «معضل بیکاری در میان بانوان به مراتب شدیدتر و عمیق‌تر از آقایان است و جز در موارد خاصی هم‌چون منشی دفتر و یا فروشندگی در فروشگاهها و هایپر مارکت‌ها، پرستاری در منزل و فعالیتهایی از این دست، بیشترین جذب و فرصت شغلی برای آقایان است که متأسفأنه در این بخش نیز نارسایی‌ها بسیار عمیق است و این نارسایی از مشکل به معضل و در حال حاضر به یک بحران جدی تبدیل شده که باید مسئولان ذی‌ربط برای آن چاره اندیشی کنند».(باشگاه خبرنگاران ۵اردیبهشت ۹۷)

کاهش سهم اشتغال زنان در شرایطی است که سال به سال نسبت تعداد زنان پذیرفته شده در دانشگاهها نسبت به مردان بیشتر است.

وضعیت اشتغال و شرایط بازار کار در حاکمیت آخوندی طوری است که بیشتر زنان فارغ‌التحصیل تمایلی به ورود به بازار کار از خود نشان نمی‌دهند.

دولت و مجلس آخوندی نیز با طرح‌های مختلف به بیکاری زنان و خانه‌نشین کردن آنها دامن می‌زنند آن‌چنانکه

مجلس رژیم با طرحها و لوایحی نظیر«‌کارهای پاره وقت برای زنان»،« لایحه کاهش ساعتهای کاری زنان»،« بازنشستگی اختیاری زنان با ۲۰سال سابقه کار» و... تلاش می‌کنند از مشارکت اجتماعی زنان بکاهند و آنها را خانه‌نشین کنند، بهانه این است که زنان می‌بایست بیشتر به امور خانواده و امور رسیدگی به کودکان و مردان بپردازند.

چنین دیدگاهها و برنامه‌های زن‌ستیزانه است که باعث شده است زنان ایران از خواسته‌های خود برای سهیم شدن در امور جامعه محروم بمانند و به کنج خانه کوچ داده شوند.

این چنین است که در حاکمیت آخوندی زنان ایران با از دست دادن اشتغال و منبع در آمد خود روزبه‌روز فقیر تر و ناتوان‌تر می‌شوند که این امر عواقب ناگواری برای خود آنها و جامعه دارد.

این در شرایطی است که رژیم هم با انواع و اقسام روش‌های ارتجاعی و آخوند‌ساخته روزبه‌روز به شکاف جنسیتی و نابرابری دامن می‌زند و آنها را در تنگناهای مختلف اقتصادی و اجتماعی قرار می‌دهد.

شکاف جنسیتی و سهم ناچیز زنان از فرصتها به‌گونه‌یی است که در گزارش مجمع اقتصاد در سال ۲۰۱۷میلادی  ایران تحت حاکمیت آخوندها در میان ۱۴۴ کشور رتبه ۱۴۰ را به خود اختصاص داده و به قعر جدول نزدیک شده است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1968af6a-87d0-47c2-a9f0-30410b14e469"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات