فساد ۳میلیارد دلاری در حوزه چای، گوشهیی دیگر از خیمه خامنهای را بالا زد. خیمه مندرسی که هر مهره و باند و مافیایی تکهای از آن را سوراخ میکند و «آقا» را در حین «عمل» نشان میدهد. این افشا شدنها هم تاریخچهای به اندازه ۴۰ سال حاکمیت فاسدی دارد که واجبترین واجباتش حفظ همین خیمهای است که عمودش در حال سقوط کردن است. شاهد این مدعا افشاگری یکی از کارگزاران تبلیغاتچی رژیم آخوندی است که روزگاری از محبان بود و از نظر افتاد. وی دلیل زاویه دارشدنش با نظام ولایت را بیاعتنایی خامنهای به گزارشهای مستند و تحقیق از فساد نظام در دهه هفتاد میداند.
وی در آخر «فاتحه»ای هم برای رهبر و نظام میخواند: «بعد از بیعملی نظام و دستگاه قضایی و دفتر رهبری که در جریان کامل گزارشهای مستند و تحقیقی نشریه صبح قرار گرفته بودند، دچار شوکی بزرگ شدم و سرمقالهای با عنوان“ فاتحه” نوشتم و بیاعتنایی نظام به این تخلفات را برای کشور و مردم فاجعهآفرین دانستم... در همان ایام علاوه بر موارد فوق، نامهیی محرمانه به رهبری نوشتم و نسبت به رسوخ و گسترش فساد مالی در نظام هشدار دادم. چندی بعد در دیداری سرپایی، ایشان گفت نامهات را خواندم، بسیار بد بود!» (ایران امروز ۱۴آذر۱۴۰۲)
او و امثال کسانی که برای برپا نگهداشتن خیمه فاسد حکومتی عمرشان را گذاشته بودند حالا به یقین بر این باورند که سیر تا پیاز هر دزدی و جنایت و غارت داراییهای مردم ایران زیر سر ولیفقیه نشسته در خرگاه ولایت است.
تعجب ندارد که شدت و عمق فساد در فاشیسم دینی از نمونه آخرینش «چایی گیت» تا دزدیهای شهرداری و تاراج منابع نفتی و گازی و پتروشیمی و از آنجا تا بازی بورس و گران کردن ارز و قیمت داروهای سرطانی و تا دست کردن در جیب بازنشستگان و مالیات بستن به این و آن و افزایش سرسامآور قیمت خانه، همه و همه موجب یک رشته تحقیقات منحصر بهفرد در حوزه فساد و اقتصاد زیر زمینی شده است. فساد کارگزاران دولتی، فساد سازمان یافته، سیستمی، ساختاری، نهادی و حکومتی و... «فساد سازمانیافته معمولترین نوع فساد است و بهصورت شبکهیی رخ میدهد. باندهای ارتشا و اختلاس از مظاهر آن است... در فساد سیستماتیک، سیستم دچار کارکرد معیوب شده... فساد ساختاری که به یک نهاد تبدیل شده و در اینجا قواعد بازی سیاست، آلوده شده است...». (شرق۱۸مرداد۱۴۰۲)
فسادهای تو در توی نظام
نوبت که به اقتصادانان و تولیدگران که میرسد موضوع را از زاویهای دیگر مطرح میکنند. کار به افشای نهادهای سیاستگذاری کلان و حوزههای تصمیمگیری و توزیع رانتهای اطلاعاتی و دست آخر نظام اداری حاکم بر کشور میرسد: «اقتصاددانان معمولاً ریشه اصلی فساد را در سیاستگذاری و ترجیحاًت تصمیمگیری میدانند و نظام اداری را متهم ردیف دوم میشناسند... بهصورت عمده سه نوع فساد وجود دارد؛ اولی فساد سیاسی است که در فرآیندهای سیاسی و در ارتباط با افراد و جریانهایی ظاهر میشود که در شکلگیری قدرت نقش دارند. دومی فساد قانونی است که طی آن گروههای ذینفع به نهادهای تصمیمگیر و قانونگذار نفوذ میکنند و در نهایت، فساد در نظام اداری است که بخش خصوصی را وادار به پرداخت رشوه برای دور زدن قانون میکند» (دنیای اقتصاد۲۷آبان۱۴۰۲).
چایی گیت و گیتهای بیشمار دیگر
حال سری به آخرین دستآوردهای رژیم آخوندی در امر فساد و کاشفان جعلی آن بزنیم. «گروه کشت و صنعت دبش حدود ۳.۴ میلیارد دلار ارز نیمایی برای واردات و بستهبندی چای درجه یک هندی دریافت کرده بود، اما چای بیکیفیت از آفریقا وارد کرد. گفته میشود این فساد یکی از دلایل برکناری وزیر جهاد و کشاورزی بوده است. چای درجه یک هندی هر کیلو ۱۴دلار است و چای کشور کنیا حدود دو دلار است. سازمان غذا و دارو نیز کیفیت چایهای وارداتی را، تأیید کرده است. گفته میشود این شرکت برای پیشبرد کارهای خود در تمامی دستگاههای اجرایی نفوذ داشته است. از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا پایان سال ۱۴۰۱، حدود ۷۹درصد از ارز نیمایی تخصیص یافته برای واردات چای، به "گروه کشت و صنعت دبش" اختصاص یافته است» (دویچه وله ۱۶آذر۱۴۰۲).
در این پرونده دهها کارگزار حکومتی و باندهای مختلف در وزارتخانههای صمت، کشاورزی، گمرک، استاندارد و بانک مرکزی و... ، مشغول انجام خدمت بودند که چای دم کرده در قوری شکسته نظام را به خورد مردم خسته از سختی روزگار بدهند. حالا کارشناسان حقوقی هم به میدان آمده و گفتهاند که عدد ۳ میلیارد و۳۷۰میلیون دلاری که به آن شرکت داده شد، نصف دریافتی از ارزهای مانده در کره جنوبی بوده است و معادل ارز لازم برای واردات دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک نوزادان است.
۱۷ هزار میلیارد تومان در شهرداری تهران «گم شده» است!
در بهار امسال نیز خبر از کشف فسادی ۲۰هزار میلیارد تومانی در شهرداری تهران رسانهیی شد (فارس۱۵خرداد۱۴۰۲). اما پاییز تمام نشده میگویند ۱۷ هزار میلیارد تومان هم ناپدید شده است! «روز ۱۴ آذر، رئیس کمیته «شفافیت و شهر هوشمند» در شورای شهر تهران، با اعلام اینکه ۱۷هزار میلیارد تومان از بودجهیی که در اختیار شهرداری پایتخت بوده، «جایی هزینه نشده»، پرسید: «این پول کجاست؟... این در حالی است که روز دوشنبه نیز دادستان عمومی و انقلاب قم اعلام کرد «اختلاس توأم با جعل» در پرداخت ۲۴۴ فقره وام ازدواج در قم کشف شده است» (شرق۱۴آذر۱۴۰۲).
اینها نمونههایی از نظام فاسدی است که سراپایش را سرطان غارتگری فراگرفته است. میلیونها ایرانی در فقر و فلاکت، اسیر رژیمی هستند که هر روزی که سرنگونی آن به تأخیر میافتد، ایرانزمین را به نیستی نزدیکتر میکند.