728 x 90

قیام آتشین آبان۹۸، قیامی تا پیروزی (قسمت آخر)

قیام آتشین آبان ۹۸، قیامی تا پیروزی
قیام آتشین آبان ۹۸، قیامی تا پیروزی

در قسمتهای پیشین این سلسله مقاله به وقایع قیام شکوهمند آبان پس از افزایش ناگهانی قیمت بنزین در روزها و شهرهای مختلف اشاره شد. هم‌چنین دیدم چگونه ارکان نظام در شهرهای شورشی به لرزه درآمد و انعکاس نقش زنان در سازماندهی قیام در رسانه‌های حکومتی بررسی شد.

در آخرین شماره این سلسله نگاهی کوتاه و اشاره‌یی خواهیم داشت به برخی از انعکاسات رسانه‌های داخلی و خارجی و هراس و درماندگی سران و کارگزاران اصلی رژیم از فرجام قیام.

درآمد حاصله از سه برابر شدن قیمت بنزین کجا هزینه می‌شود؟

روزی که پاسداران به فرمان خامنه‌ای مردم گرسنه را به رگبار می‌بستند تا کسری بودجه را با افزایش سه برابری سوخت حل کنند، خامنه‌ای گفت نفعی برای دولت ندارد و قیمتها اضافه نمی‌شود اما چند ماه بعد حشمت‌الله فلاحت‌پیشه عضو کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع کمی پرده را کنار زد و گفت: «... ما شاید ۲۰ تا ۳۰میلیارد دلار به سوریه پول دادیم و باید از سوریه پس بگیریم. پول این ملت آنجا هزینه شده است/ مگر ما چند هزار مشکل اقتصادی در کشور داریم؟ با روزی ۲۰۰میلیارد تومان که تنها با گران شدن بنزین به دست می‌آید، ولی می‌خواهم بگویم روزی ۲۰۰میلیارد تومان میانگین درآمدی است که از گران کردن بنزین و فروش مازاد مصرف به خارج به دست می‌آید» (سایت اعتماد آنلاین ـ ۳۱اردیبهشت ۹۹)

اذعان به گستردگی و وحشت رژیم از قیام سراسری

پاسدار آبنوش، فرمانده عملیات بسیج ضدمردمی، گفت: «برای اولین بار با هماهنگی و سازماندهی خاصی مواجه شده بودیم به‌طوری‌که کیف‌هایی داشتند که وسایل آنها را تابه‌حال ندیده بودیم و هوابرش‌ها و قیچی‌هایی که سخت‌ترین قفل‌ها را می‌بریدند و هرجا که وارد می‌شدند بلافاصله آتش می‌زدند از این رو پدیده عجیب و جدیدی بود که یک‌دفعه کل کشور را فراگرفت. (خبرگزاری ایسنای رژیم ۳۰آبان۹۸)

علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه خونخوار رژیم گفت: «بعد از گرانی بنزین و در روز اول شاهد آن بودیم که در ۲۸استان و صد و اندی شهر تجمع‌هایی برپا شد». (سایت انتخاب رژیم ۱آذر ۹۸)

کیهان خامنه‌ای در وحشت از میدان جنگ شهری نوشت: «اگر کسی از برخی از این مناطق بازدید کند، تصور می‌کند از میدان جنگ شهری عبور می‌کند ساختمانهای سوخته و فرو ریخته و ادارات تخریب‌شده جمهوری اسلامی ایران باید با شدت تمام با این باغیان و مجاهدین برخورد کند». (کیهان آخوندی ۴آذر۹۸)

سرکرده عملیات بسیج ضدمردمی پاسدار سالار آبنوش در همدان گفت: «هماهنگی‌های عجیب و غریبی شکل گرفته و فقط منتظر یک جرقه بودند تا کشور را نابود کنند... اینترنت با تأخیر قطع شد اما باز کمک شد تا ساماندهی پیچیده این گروهها بهم بریزد، ... این فتنه، فتنه دیگری بود... جنگ جهانی تمام عیاری علیه نظام بود... به‌عنوان کسی که در صحنه بودم معتقدم فقط خدا ما را نجات داد». (خبرگزاری ایسنا رژیم، ۳۰آبان۹۸)

قیام آبان ۹۸- کشتار بی‌سابقه کودکان به فرمان خامنه‌ای جنایت‌پیشه

قیام آبان ۹۸- کشتار بی‌سابقه کودکان به فرمان خامنه‌ای جنایت‌پیشه

قیام آبان ۹۸ و سازمانهای بین‌المللی

عفو بین‌الملل بر اساس اسناد موثق در۲۰ ماه مه ۲۰۲۰ (۳۱اردیبهشت ۹۹) پس از گذشت شش ماه از قیام آبان۹۸ طی گزارشی مستند، جزئیات بیشتری را از قتل بی‌رحمانهٔ صدها نفر از معترضان آبان منتشر کرد.

در بخشی از این گزارش آمده است: «عفو بین‌الملل ۶ماه پس از تظاهراتها جزییات مرگ ۳۰۴مرد و زن و کودک کشته شده توسط نیروهای امنیتی در خلال سرکوب بی‌رحمانه نوامبر گذشته، را به استناد به شواهدی از عکسها و ویدیوها، گواهیهای فوت و دفن، گواهی شهود عینی و خویشاوندان و نزدیکان قربانیان در صحنه گرد‌آوری کرده است».

«آرتیکل ۱۹» بستن اینترنت، خون‌ریزی‌ها و بستن‌ها

سایت آرتیکل ۱۹ در یک سند ۶۱صفحه‌یی گزارشی تحت عنوان «بستن اینترنتی در ۲۰۲۰؛ بعد از خون‌ریزیها و بستن‌ها» درباره قطعی اینترنت در ایران در پی اعتراضهای آبان ۹۸ منتشر کرده است.

آرتیکل ۱۹ گزارش خود تحت عنوان بستن اینترنتی در ۲۰۲۰؛ بعد از خون‌ریزیها و بستنها نوشت: «مسدود ساختنهای اینترنتی در ایران، خود یک نقض جدی استانداردهای حقوق‌بشر بین‌المللی می‌باشند. آنها خبرنگاران را از مانیتور وقایع و گزارش کردن خشونتها و برهم زدن اعتراضات جلوگیری می‌کنند».

این سازمان مدافع آزادی بیان از رژیم خواست «اینترنت را به بهانه امنیت ملی قطع نکند و دسترسی به شبکه جهانی را به‌عنوان یک حق انسانی به‌رسمیت بشناسد».

(سایت آرتیکل ۱۹www.article۱۹.orgـ ۹اکتبر ۲۰۲۰ ـ ۱۸مهر۹۹)

قیام آبان ۹۸ـ قطع اینترنت و محکومیت سازمانهای حقوق بشری

قیام آبان ۹۸ـ قطع اینترنت و محکومیت سازمانهای حقوق بشری

«ویرانگران انسانیت» در پی اعتراضات آبان۹۸ در ایران

سازمان عفو بین‌الملل در ۱۲شهریور۹۹ در تازه‌ترین گزارش خود با عنوان «ویرانگران انسانیت» «بازداشت‌های گسترده، ناپدیدسازی و شکنجه در پی اعتراضات آبان ۹۸» در ایران نوشت:

«عفو بین‌الملل دریافته است که بازداشت شدگان اکثراً در جریان بازجوییها در مرحله‌ٔ اولیه بازداشت‌شان در معرض شکنجه و سایر بدرفتاریها قرار داشته و در شرایطی نگهداری می‌شدند که از نظر حقوقی «ناپدیدشدگی قهری» محسوب می‌شود... ... ... . بنا به اطلاعاتی که عفو بین‌الملل گردآوری کرده، رژیم ایران از شکنجه به‌منظور مجازات، ارعاب و تحقیر بازداشت شدگان استفاده کرده است... ... هم‌چنین، مقام‌های مسئول، از جمله بازجویان وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران، مسئولان زندانها و مقام‌های دادستانی، به شکل پیوسته بازداشت شدگان را با محروم کردن عامدانه آنان از دسترسی به خدمات درمانی و دارو مورد شکنجه و سایر بدرفتاریها قرار داده‌اند». (سایت دویچه‌وله آلمان، فارسی ۱۲ شهریور۹۹)

انتشار اسامی ۸۲۸تن از شهدای قیام، شمار شهیدان بیش از ۱۵۰۰تن است

در آستانه اولین سالگرد قیام سراسری مردم ایران در آبان‌ماه ۱۳۹۸ سازمان مجاهدین خلق ایران اسامی ۱۷تن دیگر از شهیدان قیام را که در استانهای خوزستان و فارس و اصفهان و البرز به‌دست نیروهای سرکوبگر به‌شهادت رسیدند منتشر کرد.

به این ترتیب تاکنون مشخصات ۸۲۸تن از شهیدان قیام آبان و محل شهادت آنها منتشر شده است. یک سال پیش مقاومت ایران در ۲۴ آذر۱۳۹۸ اعلام کرد شمار شهیدان آبان بیش از ۱۵۰۰نفر است.

به‌رغم گذشت یک‌سال از قیام و درخواستهای گسترده داخلی و بین‌المللی، رژیم آخوندی در وحشت از عواقب جنایت علیه بشریت، کماکان از اعلام شمار و اسامی شهیدان و چگونگی شهادت و محل دفن آنها خودداری می‌کند.

عفوبین‌الملل‌ـ رژیم آخوندی، نقض شدید حقوق‌بشر در قیام آبان ۹۸

عفو بین‌الملل‌ـ رژیم آخوندی، نقض شدید حقوق‌بشر در قیام آبان ۹۸

ایران، بشکه باروت یک‌سال پس از آبان ۹۸

عماد افروغ پاسدار اطلاعاتی و نماینده سابق مجلس در وحشت از سقوط نظام گفت: «ما در تمام زمینه‌ها شاهد فاصله هستیم به‌طور کل ما یک فاصله فزاینده بین قدرت اجتماعی یا مردم و قدرت سیاسی یا حکمرانان داریم». (تلویزیون شبکه چهارـ ۱۴خرداد۹۹)

محمدرضا باهنر عضو پیشن مجلس ارتجاع توفان قیام را به بشکه باروت تفسیر کرد و گفت: «کسانی که احساس می‌کنند حقشان ادا نشده ... در نهایت تبدیل به یک بشکه باروت می‌شوند و نیاز به یک چاشنی پیدا می‌کنند تا یک جرقه زده و بشکه باروت را منفجر کند». (ایلناـ ۵آبان ۹۹)

روزنامه ستاره صبح نیز به‌نقل از یک جامعه‌شناس حکومتی در ۹مهر۹۹ می‌نویسد: «جوانان به تنگ آمده‌اند و بریده‌اند. آنها منتظرند. همین یکی دو هفته قبل بود که کاربران شبکه‌های اجتماعی در واکنش به خبر اعدام سه جوان معترض در وقایع آبان۹۸، بیش از ۱۲میلیون هشتگ اعدام نکنید زدند. باید فکری به‌حال جوانان کرد. باید فکری بکنند اگر این کبریت کشیده شود، خاموش کردن آتش آن بسیار مشکل خواهد بود. »

دریا سخت طوفانی‌است!؟

در شرایطی که رژیم زندگی را بر مردم غیرقابل تحمل کرده و ارتش گرسنگان در کمین جرقه و آتش هستند، روزنامه آرمان ۸مهر ۹۹ نسبت به شکستن سد خشم و نفرت مردم هشدار داد و نوشت: «اگر سد خشم، نفرت و خشونت بشکند، آب پشت سد بیم و امید در دریاچه خشم، نفرت و خشونت گم خواهد شد».

یک کارشناس حکومتی به روزنامه همدلی گفت: «آن چه امروز مهم است این است که به این باور برسیم دریا سخت طوفانی است. شرایط اقتصادی، اجتماعی، سیاسی حاکم بر کشور نشان‌دهنده وجود ابر بحرانهای حاکم بر کشور است» (همدلی ۹تیر۹۹) .

روزنامه مستقل ضمن اشاره به پیروزی گرسنگان بر غارتگران نوشت: «اکثریت ۹۶درصدی مردمی «که چیزی برای از دست دادن ندارند» رو در روی اقلیت «چهاردرصدی‌های چاق ترشده» قرار گرفته‌اند و «قطعا بازنده این رویارویی، انسان‌هایی نیستند که چیزی برای از دست دادن ندارند». (روزنامه مستقل ۹تیر۹۹) .

قیام آبان ۹۸، سر باز ایستادن ندارد

بله! قیام آبان ۹۸ در سیر تکامل مبارزه اجتماعی برای آزادی و برابری، به کیفیت انفجاری در سراسر ایران بالغ شده است.

خیزش آبان، با سیلی خشم‌آگین و سهمگین بر بنیادهای فساد و سرکوب و غارت، تنها راه نجات را در نابودی تمامیت این رژیم یافته و حساس‌ترین مراکز رژیم را آماج تهاجمات خود قرار داده‌است.

امروز قیام آبان با اتکا به توده‌های وسیعی از مردم و پیشتاری کانون‌های شورشی و جوانان شورشگر به نابودی تمامیت رژیم با شتاب بیشتری به پیش می‌رود.

قیامی مستمر و آتشین به سوی پیروزی؛ طوفانی که هرگز سر بازایستادن ندارد.

قیام آتشین آبان۹۸، قیامی تا پیروزی (۱)

قیام آتشین آبان۹۸، قیامی تا پیروزی (۲)

قیام آتشین آبان۹۸، قیامی تا پیروزی (۳)

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/a8ec1889-dea3-4b2a-bd4d-3d8e35eb7645"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات