در جمعهبازار ولایت فقیه در کرج امام جمعهٔ خامنهای از «ناامیدی، سیاهنمایی و تضعیف مسئولان توسط «نیروهای ارزشی» نظام ابراز نگرانی کرد و گفت: «یک سری تحلیلها هم از سوی افراد ترسو و بهخاطر تهدیدات و حرفهای گزاف دشمن ارائه میشود و به این نتیجه میرسند که باید تسلیم شد و کوتاه آمد و مردم را در این خصوص میترسانند. این تحلیلها به ناامیدی، سیاهنمایی و تضعیف مسئولان میانجامد و گاهی حتی نیروهای ارزشی هم در دام همین تحلیلها میافتند» (آخوند حسینی همدانی ۲۷مهر).
وحشت و روحیه باختگی در میان نیروها و دلواپسان نظام فراگیر است و به نظرمیرسد که در جمعهبازار این هفته (۲۷مهر)، نمایندگان خامنهای طبق دستورالعمل مشترکی موظف به ترمیم آن شدهاند.
در اصفهان آخوند طباطبایینژاد سخن از «بزدلهایی» به میان آورد که «میگویند حالا اگر موشک زدیم به اسراییل، آنها هم میزنند و میکشند. اصلاً ما چهکار داریم با آنجا، به خودمان برسیم!... بعضیها هم میگویند چرا ما میرویم با آنها میجنگیم؟!»
در بیرجند آخوند مختاری گفت: «گاهی میگویند آقا اسراییل و فلسطین دعوا دارند، به ما چه؟! فلسطین به ما چه! اصلاً یمن به ما چه، سوریه به ما چه، عراق به ما چه، ما هوای خودمان را داشته باشیم! این پولهایی که آنجا خرج میکنیم برای خودمان خرج کنیم. اگر اینها را اینجا خرج کنیم، چنین میشود، چنان میشود. ما چکار داریم به دعوای آنها؟!».
در مشهد هم آخوند علمالهدی با نگرانی، اظهار تأسف کرد که «یک عده متأسفانه میگویند آقا این چه کار است که ما میکنیم. ما که توی این مملکت داریم زندگی میکنیم بیاییم در یک مسأله درگیری که مسأله اسراییل و فلسطین است دخالت کنیم آن هم نه دخالت عادی یک دخالت بسیار قوی؟!».
ابراز نگرانی از ترس و روحیهباختگی نیروهای رژیم به حرفهای نمایندگان خامنهای در جمعهبازارها محدود نمیشود. روز پنجشنبه ۲۶مهر پاسدار قالیباف رئیس مجلس رژیم در مشهد در یک سخنرانی ۲۰دقیقهیی برای روحیه دادن به وحشت زدگان ولایت ۱۳بار کلمه ترس و نترسیم را بر زبان آورد. او از جمله گفت: «ما نترسیم نباید بترسیم! از چی میترسیم؟ گیرم دشمن تکنولوژی هم داشته باشد، چرا باید بترسیم؟ نترسیم!».
در شرایطی که آتش جنگ، دامن جنگافروز را گرفته است، وحشت و روحیهباختگی در نیروهای نظام به آنجا رسیده که مهرهها و رسانههای حکومتی علیه عواقب خطرناک سیاست جنگافروزی خامنهای زبان باز کردهاند.
یک کارشناس حکومتی با تأکید بر اینکه «فکر نمیکردیم حملهٔ ۷ اکتبر به ضرر ما تمام شود»، مینویسد: «کسانی که عمودی فکر میکنند انگار چشمشان را بر تأثیر اقداماتشان در میانمدت و بلندمدت بستهاند. وقتی در انتها ضرر میکنند تقصیر را بر گردن این و آن میاندازند و خود به جلو فرار میکنند. حمله به سفارتخانهها، غرب ستیزی، خط و نشان کشیدن برای این و آن در منطقه و جاهای دیگر به دلیل ندیدن ابعاد پیدا و پنهان اقدامات عمودی است» (ستارهٔ صبح، ۲۸مهر). همین منبع چند روز پیشتر (۲۲مهر) هم از شعلهور شدن «بحرانهای انسانی و اجتماعی» وحشت کرده و نوشته بود: «ضربه زدن به تأسیسات نفتی و نیروگاهها، کشور را در تاریکی فرو میبرد، روند زندگی را مختل میکند و بحرانهای انسانی و اجتماعی بهوجود میآورد».
ترس و وحشت از خیزش و اعتراض و خطر قیام در شرایط بحرانی کنونی را آخوند عبادیزاده نمایندهٔ خامنهای در بندرعباس با صراحت بیشتر بیان کرده است. وی در نمایش جمعهٔ ۲۰مهر گفت: «بیش از آنچه که نگران باشیم هواپیماهای دشمن بیاید یک نقطهیی را بمباران کند... نگران هستیم که عوامل و اذنابشان بخواهند فضای این کشور را بکشانند به سمت آشوب و بلوا».