اکنون گزارشی داریم از بحران حاد آلودگی هوای در شهرهای خوزستان که بهدنبال آتش سوزیهای هورالعظیم در هالهیی از دود محو شدهاند و این وضعیت، که نتیجه سیاستهای ویرانگر حاکمیت آخوندیست، هموطنانمان در این خطه را حتی از آب و هوای سالم نیز محروم کرده است.
هورالعظیم یا تالاب بزرگ در استان خوزستان و در دو طرف مرز ایران و عراق قرار دارد که در جهان نیز از خصوصیات ویژهیی برخوردار بوده است، اما در حاکمیت آخوندی از جمله بهخاطر سد سازیهای بیرویه بخش بزرگی از آن نابود شده و به تخریب گسترده زیستبوم این تالاب را بهدنبال داشته است.
نابودی تالاب هوالعظیم
کارگزاران رژیم درباره نابودی این تالاب از سالها پیش هشدار دادهاند اما عملکردهای این رژیم ضدایران و ایرانی آخوندی که جز به منافع و بقای خود به چیزی دیگری فکر نمیکند این تالاب را هم مانند دهها تالاب دیگر در ایران بسوی نابودی کامل پیش برده است خشک شدن بخشهای وسیعی از این تالاب اکنون عامل توفانهای ریزگرد و گرد و غبار و شن با غلظت بیش از ۲۱برابر حد مجاز در شهرهای خوزستان است.
بیش از یکماه است که آتشسوزی تالاب هورالعظیم که نفس مردم اهواز و چند شهر دیگر خوزستان را به شماره انداخته و بارها برخی از شهروندان را راهی بیمارستانها کرده است؛ آنطور که کارگزاران رژیم میگویند از قسمتهای عراقی تالاب شروع شده است، و از همان روزهایی ابتدایی وسعت آتشسوزی از ۱۰هزار هکتار به ۱۵هزار هکتار رسید. و اینک از ۲۴۰هزار هکتار وسعت تالاب در خاک عراق ۱۸۰هزار هکتار آن در آتش میسوزد.
اما کارگزاران رژیم دست روی دست گذاشتند تا آتشسوزی به بخشهایی از تالاب که در ایران است سرایت کرد. و اکنون به وسعتی بیش از ۲۸۰۰۰هکتار رسیده است.
به اصطلاح مدیران بحران در خوزستان پس از آن که ۱۲روز از شروع آتشسوزی میگذشت وارد کار شدند و دو هلیکوپتر و بعد از مدتی یک هوایپمای آبپاش را برای خاموش کردن آتشسوزی وارد کردند و وعده دادند که ظرف دو روز، آتشسوزی را مهار و خاموش میکنند اما نه تنها تالاب خاموش نشد بلکه وسعت آتش، ۱۸هزار هکتار را در همان روزها سوزاند و کارگزاران رژیم در شهرهای حمیدیه، هویزه و دشت آزادگان را مجبور کرد تا تمام بانکها و ادارهها را بهدلیل افزایش غلظت دود حاصل از آتشسوزی در هورالعظیم تعطیل کنند.
یک رسانه رژیم نوشت: مسئولان بهدلیل اینکه آتشسوزی را در خانه همسایه دیدند و اهمیتی ندادند، مقصرند. آنها زمانی برای خاموش کردن آتش اقدام کردند که دیگر کار از کار گذشته بود
شرایط سخت ساکنان اطراف تالاب هوالعظیم
طرح های کارگزاران رژیم برای رها کردن آب سد کرخه در تالاب و یا ورود زمینی به خاک عراق برای خاموش کردن آتشسوزی در قسمت عراقی تالاب تا آتشسوزی در قسمت ایران هم کنترل شود، بهدلیل مین روبی نشدن زمینها رد شده است و چند روز است کارگزاران رژیم همان اقدامات محدود خود را برای خاموش کردن آتشسوزی تالاب متوقف کردهاند.
شدت آتشسوزی علاوه بر تخریب مناطق کشاورزی و دامپروری در منطقه، زندگی را برای ساکنان شهرهای اطراف از جمله هویزه، رفیع، اهواز، حمیدیه، دشت آزادگان، ماهشهر و خور موسی بسیار سخت کرده است و مشکلات تنفسی بهدلیل دود آلوده آتشسوزی تالاب جان مردم را به لب رسانده است.
اینک اهواز و سایر شهرهای خوزستان در هالهای از دود محو شدهاند و رنگ خاکستری گرد و غبار این بار جای خود را به رنگ سفید دود غلیظی داده است تا برای خوزستانیها ثابت شود باید با این معضل جدید و حل نشدنی همچون گرما، گرد و غبار، خشک شدن رودخانه و تلف شدن نخلها هم کنار بیایند.
بیشتر بخوانید:
نگاهی گذرا بهعملکرد کارگزاران دزد و غارتگر رژیم در زمینه محیطزیست حکایت از عمق فاجعهای دارد که مرگ تالابهای کشورمان گوشهای کوچک از آن میتواند باشد.
مرگ تدریجی تالاب اینچه در استان گلستان
ریختن پسابهای اسیدی در تالاب اینچه در استان گلستان باعث از بین رفتن این تالاب شده است.
خبرگزاری نیروی تروریستی قدس «تسنیم» روز ۳تیر ۹۶نوشت: پسابی که در سایه سکوت اداره بهاصطلاح محیطزیست استان گلستان، به این تالاب میریزد، رفتهرفته اکوسیستم منطقه را به کام مرگ میکشاند.
ورود پسابی اسیدی که مرگ آبزیانی نظیر آرتمیا و مرگ حیات را در رگهای تالاب اینچه به همراه داشته و یکی از عوامل اصلی نابودی پرندگانی است که برای تولید مثل به آن پناه میآورند اما سرنوشت تلخشان به پای ویروس آنفلوانزا نوشته میشود، تمامی فاجعه نیست. ورود عناصر پرتوزا به تالاب، بخش دیگری از ماجراست.
یادآوری میشود تالاب اینچه که در ۲۳کیلومتری شمال شهرستان آققلا در استان گلستان و در قسمت غربی تالاب گلفشان واقع شده، از جذابیتهای توریستی این منطقه است و زیستگاه پرندگان مهاجر از جمله فلامینگو، قو، غازه، حواصیل و ماهیانی چون کولی، اورنج، سیم پرک و شیشه ماهی بهشمار میرود.
عمق تالاب انزلی به کمتر از ۱۲متر کاهش یافته است
سایت استانداری گیلان شامگاه چهارشنبه ۲۲مهر گزارش داد از قول استاندار رژیم در گیلان اذعان کرد که تالاب انزلی در حال مرگ است، و عمق آن به کمتر از ۱۲متر کاهش یافته است.
نماینده مجلس ارتجاع حسن خسته بند چند روز پیش گفته بود برای حل مشکلات تالاب انزلی ۳۰سال است فقط شعار شنیدهایم. یک هفته قبل تالاب دچار آتشسوزی شد کارگزاران رژیم در حفاظت محیطزیست استان گیلان گفته بودند که این آتشسوزی عمدی و با هدف تصرف اراضی تالاب بوده است.
هر سال بیش از ۳۲میلیون مترمکعب فاضلاب خانگی وارد تالاب میشود. همچنین از طریق مزارع کشاورزی هر سال حدود دو میلیون لیتر سموم وارد محیط تالاب انزلی میشود.
تالاب انزلی یکی از مهمترین تالابهای ایران و یکی از مهمترین اکوسیستمهای آبی بهشمار میرفت که ظرفیت تأمین آب آشامیدنی نه تنها ایران را داشت بلکه بهگفته کارشناسان در کنفرانس بینالمللی رامسر ظرفیت تأمین آب آشامیدنی چند کشور همسایه را نیز دارا بود. اما طی بیش از سه دهه حاکمیت رژیم، از این تالاب غارت شده لجن زاری بیش نمانده است. بسیاری از گونههای آبزی در این تالاب از بین رفتهاند.
فساد نهادینه شده
بحران ساختاری اقتصاد کشور و فساد نهادینه شده در حاکمیت، سبب ویرانیها و فجایع بیشماری در ایران شده است. بحران بیآبی، ویرانی محیطزیست، خشک شدن دریاچهها و رودخانهها، فرسایش خاک، نابودی روستاها، نتیجه سلطه نامشروع رژیم ایرانسوز آخوندهاست که باعث شده میلیونها هکتار از جنگلهای کشور، بسیاری از دریاچهها و تالابها و هزاران روستا از نقشه ایران حذف شوند. از حدود ۹۳میلیارد مترمکعب منابع آب مصرفی کشور حدود ۸۶میلیارد مترمکعب به حساب مصارف کشاورزی منظور میشود و بیش از ۸۰درصد اتلاف منابع آب بهدلیل عدم استفاده از تکنولوژی آبیاری به هدر میرود. خشکسالی و بحران کمبود آب از مرز خطر عبور کرده و بخشهای بزرگی از سرزمین ما در خطر تبدیل شدن به بیابان است.
سد سازیهای بیرویه، که اغلب آنها توسط شرکتهای وابسته به سپاه پاسداران ساخته میشوند، تعداد زیادی از دریاچهها و تالابها را به کلی خشک کرده است. در این باره دو سال پیش وزیر کشاورزی سابق رژیم هشدار داده بود که من همه جا گفتهام اگر وضعیت اصلاح نشود، ایران ۳۰سال دیگر کشور ارواح میشود، چون همه کشور تبدیل به کویر میشود. در کویر اگر بارش هم صورت گیرد، ثمری ندارد، چون سفره آب زیرزمینی خشک شده است، آب در سطح میماند و تبخیر میشود. در حال حاضر تمامی پیکرههای آبی طبیعی ایران خشکیدهاند. دریاچه ارومیه، بختگان، تشک، پریشان، کافتر، گاوخونی، هورالعظیم، هامون، جازموریان و... دیگر چیزی باقی نمانده. من از وقوع بحران حرف میزنم. زندگی ملت در حال تهدید است. (عیسی کلانتری کارگزار دولت حسن روحانی تیر ۱۳۹۲).
در مورد علت این روند فاجعهبار، چیت چیان، وزیر نیرو، در ۲۸اردیبهشت۹۳، ضمن اذعان به خشکشدن دریاچههای هامون، ارومیه، گاوخونی و بختگان، گفت: طی سالهای گذشته در ساخت سد افراط کردیم. منابع حکومتی همچنین اذعان میکنند که رودخانه کارون که زمانی یکی از تمیزترین رودخانههای جهان و تنها رودخانه قابل کشتیرانی در ایران بود بهدلیل سوءمدیریت در کنترل فاضلاب شهری و صنعتی و کشاورزی تبدیل بهجوی فاضلابی کثیف شده است (ایسنا ۱۶آذر ۱۳۹۳).
مطالب مرتبط